ondra_v Odesláno 4. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2019 Electric Magnetic Field Frequency Tester https://www.aliexpress.com/item/4000003638209.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.446249c7JIjplC&algo_pvid=22d6862c-1220-4110-8861-8dfb0b37be17&algo_expid=22d6862c-1220-4110-8861-8dfb0b37be17-14&btsid=10f39b17-43f4-4421-9187-4bc4030e50e0&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_10,searchweb201603_55 Bylo by to vhodné k měření jak moc jsou hodinky zmagnetizované (test před a po)?
Seamaster Odesláno 4. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2019 Na to ti staci aplikace do telefonu, ne? Naco dalsi kram do baraku?
Conrad Odesláno 4. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2019 V 4. 11. 2019 v 14:27, ondra_v napsal: Dle mého je výklad1. Hodinky by měly být položeny rovnoměrně ciferníkem vzhůru2. Pokud budete držet zmáčknutý červený knoflík příliš dlouho, dojde k přehřátí a zničení přístroje cca desítky vteřin.To je jako u marijánky množství větší než malé
Daemonultimate Odesláno 4. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2019 V 4. 11. 2019 v 15:25, Seamaster napsal: Na to ti staci aplikace do telefonu, ne? Poraď prosím co používáš? Něco na Android.
Tobi Odesláno 4. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2019 Tak jsem se díval na cenu v Antik Primu-1200kč a kluk mi ho objednal na Aliexpresu za cca 250kč,to je sakra rozdíl....
bohus76 Odesláno 6. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2019 V práci máme takovýto bazmek na odmagnetování ,je to samo na ocelové věci,hodinkám by to asi utřepalo ručičky
EpsteinBarr Odesláno 7. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2019 V 4. 11. 2019 v 16:04, Daemonultimate napsal: Poraď prosím co používáš? Něco na Android. Na apple je aplikacia "Lepsi", skus pozriet, ci to ma ja android.
Daemonultimate Odesláno 7. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2019 (upraveno) Díky, mrknu na to. Upraveno 7. listopadu 2019 uživatelem Daemonultimate
AdaMoss Odesláno 7. listopadu 2019 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2019 Lepsi vypadá celkem dobře. Díky za tip!
ondra_v Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 Zkoušel jsem měřit kompasem, ale ten reaguje i na minci, tem se mi nedařilo vyvodit, zda jsou hodinky zmagnetizované a případně jak moc. Tak jsem objednalLED Gauss MeteraEU Plug Demagnetizer
AdaMoss Odesláno 11. listopadu 2019 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 Ta Appa zdá se celkem funguje. @ondra_v - můžu se zeptat co stál ten "Made in USA" Gauss metr?
ondra_v Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 LED Gauss Meter vyšel přes PayPal na 1 904,14 CZK
amatér Odesláno 24. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2019 Ten demagnetizér mám taky a je naprosto pekelnej, četl jsem v recenzích že nějak nesplňuje bezpečnostní předpisy a značka CE na něm je výsměch, tak jsem si řekl no však si poradím a případné nedostatky odstraním, po otevření mne polil studený pot. Ta věc je jeden velký průšvih, například na ten mikrospínač je přivedeno přímo síťové napětí, neřeší se katalogové hodnoty součástek, LED kontrolka připojená přes odpor na 230V, provedení spojů hrozné, žádné jištění atd. atd. V praxi to znamená, že i při drobné závadě typu uklepaný drátek se na kovové části mikrospínače může objevit síťové napětí nebo se to může škvařit a v nejhorším hořet. Navíc nijak neřeší rozdíl 110V verus 230V, takže u nás demagnetizuje dvojnásob než v Americe. Došel jsem k tomu, že tu věc naprosto nelze s rozumným úsilím předělat na ucházející bezpečnostní standart, takže to připojuj k síti těsně před použitím, vůbec se toho nedotýkám, tlačítko mačkám ne rukou ale něčím izolovaným a po použití to ihned odpojím ze sítě.
AdaMoss Odesláno 24. listopadu 2019 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2019 Ze me to vubec neprekvapuje...asi nakonec pujdu do Graingera.
amatér Odesláno 24. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2019 Tak pro zajímavost i foto, jen pro silné žaludky:
Radek124 Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 Hele "standarte", proč si nepřiznat že u kutilů co si tyhle věci bastlí doma to fyzicky nevypadá o moc líp, dokonce se ani nezalamujou s fórovou krabičkou a LEDkou. Ti slušnější přes vývody na trafu hodí bužírku, coby vypínač poslouží prodlužka s kolíbkáčem - no a pojistky jsou přece na chodbě. Místo měsíců čekání (na tenhle bastl od Ujgurských školáků z Alibabova převýchovného lágru?) je odmagnetizováno za pár minut a použité trafíčko může být "zrecyklováno" zpátky do šuflíku...
Taylor Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 V 24. 11. 2019 v 10:24, amatér napsal: Ten demagnetizér mám taky a je naprosto pekelnej, četl jsem v recenzích že nějak nesplňuje bezpečnostní předpisy a značka CE na něm je výsměch, tak jsem si řekl no však si poradím a případné nedostatky odstraním, po otevření mne polil studený pot. Ta věc je jeden velký průšvih, například na ten mikrospínač je přivedeno přímo síťové napětí, neřeší se katalogové hodnoty součástek, LED kontrolka připojená přes odpor na 230V, provedení spojů hrozné, žádné jištění atd. atd. V praxi to znamená, že i při drobné závadě typu uklepaný drátek se na kovové části mikrospínače může objevit síťové napětí nebo se to může škvařit a v nejhorším hořet. Navíc nijak neřeší rozdíl 110V verus 230V, takže u nás demagnetizuje dvojnásob než v Americe. Došel jsem k tomu, že tu věc naprosto nelze s rozumným úsilím předělat na ucházející bezpečnostní standart, takže to připojuj k síti těsně před použitím, vůbec se toho nedotýkám, tlačítko mačkám ne rukou ale něčím izolovaným a po použití to ihned odpojím ze sítě. Na tuhle pseudoodbornou hysterii je dost těžké reagovat věcně. Ale pokusím se to uvést do reality. - mikrospínač tam žádný není. Je tam tlačítkový spínač a z pohledu funkce na něm není nic problematického, spíná směšný proud a to ještě na dobu pár sekund, na 230 V se spínače tohoto provedení používají a jsou na ně konstruované (ony jsou na to konstruované i mikrospínače, 230 V a 5 A není problém). Drátek samozřejmě upadnout může, stejně tak vás může trefit do hlavy meteorit. Pokud byste se měli studeně opotit z toho krkolomného konstruktu, že upadne drátek, proti gravitaci "spadne nahoru" a dotkne se přesně toho kovového kousku objímky, kterého se prst při normálním stisku tlačítka nemá jak dotknout (mám tu krabičku doma a zkoušel jsem to, bez "šťourání" kolem spínače si na ten kov sáhnout nedokážete), tak okamžitě vyhoďte všechno, co máte doma na elektřinu. Protože drátek může upadnout i v toustovači nebo pračce a když může upadnout jeden, tak můžou upadnout i dva a když jeden z nich bude zemnící, tak vám pak pračka ukousne ruku, znásilní manželku a děti prodá do otroctví. A to přece nechcete - jaké "katalogové hodnoty součástek" (to zní fakt hustě odborně) by se měly řešit, to by mě opravdu zajímalo a jak "amatér" ví, že se neřeší, to by mě zajímalo ještě víc. Je tam trafo, spínač, rezistor a LEDka a je to zapojené naprosto standarDně. Ono na tom není co vymýšlet, není to raketoplán. - LEDka přes rezistor na 230 V je naprosto běžná záležitost, kterou potkáte v kdejakém vypínači nebo prodlužovačce s indikací zapnutí. Žádnou normu ani standard to neporušuje a pokud to svítí jak má a nekouří se z toho, tak jsou "katalogové hodnoty součástek" v cajku - jištění??? Opravdu není potřeba a nemusí to mít vlastní (vestavěnou) pojistku, stejně jako ji nemá třeba žádná nabíječka k mobilu, ani ten toustovač nebo mixér. Před dotykem na živou část chrání nevodivý kryt, stejný, jako máte třeba na každé zásuvce (myslím tu elektrickou, ne šuplíky ve stole). Případný zkrat/přetížení obvodu řeší jistič v domovním/bytovém rozvaděči, ochranu před úrazem v případě dotyku na živou část zajišťuje proudový chránič tamtéž (ano, "kopnutí" to nezabrání, ale to přežijete bez úhony). Jak praví klasik - kdo má pojistky námi předepsané, tomu se při zkratu nic nestane. Kdo si tam nastrká hřebíky... vyhoří a začne od píky - montáž. Ani tady nevidím problém, není to na výstavu, ale je to funkční a co má být izolované, to izolované je, možnost zkratu je konstrukčně vyloučena. Stejnou montáž najdete v kdejaké vrtačce, nebo už zmíněném mixéru, jen na mnohem menším prostoru. - 110 V a 230 V to nijak řešit nemusí, trafo elektricky dimenzované na 230 V bude samozřejmě bezpečné a funkční i na 110 V, jen bude generovat slabší magnetické pole, které bude ale stále víc než dostatečné k tomu způsobu demagnetizace, jaký je zde použit - "přiložit a po pár vteřinách plynule oddalovat až do úplného oddálení". - CE. "CE je označení, kterým výrobce vyjadřuje, že výrobek je v souladu s příslušnými požadavky, stanovenými v harmonizovaných právních předpisech Evropské unie, které upravují jeho připojování (zkratka je z francouzského ?conformité européenne? ? tedy shoda s požadavky EU). Umožňuje volný pohyb výrobků na evropském trhu." Když si individuálně dovezete (koupíte z Číny přes ebay apod.) něco, co pro evropský trh není určeno, tak to logicky CE mít nemusí a nemusí to ani splňovat evropské normy a standardy. To snad chápe každý - nebo nechápe? Když to shrnu. Je to laciný bastl, ale vzhledem k tomu, že v provozu to má být pár vteřin jednou za uherský rok a to vždy pod přímým dozorem obsluhy, nevidím v tom problém. To byste se museli koupat ve studeném potu pokaždé, když strkáte do zásuvky nabíječku k mobilu a po dobu nabíjení z ní nespustit oči - co kdyby se uklepal drátek a celé se to uškvařilo nebo dokonce začalo hořet? Tak asi tak... P.S. Nedalo mi to a svůj demagnetizer jsem rozebral, k provedení nemám připomínky a považuji ho za bezpečné:
pavča Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 (upraveno) Ano, souhlas, není to exkluzivní provedení, ale ono i hodně výrobků vyšší cenové kategorie a s CE není uvnitř vždy řešeno tak, aby to pohladilo oko, často se spoléhá na to, že je to prakticky nerozebiratelné a nikdo vnitřek nevidí a při poruše se dnes spíše věc vyhodí, protože servisní zásah cenově převyšuje cenu nového výrobku... Kdysi jsme demagnetizaci řešili buď pomocí pistolové páječky, nebo se jen na dva dráty připojilo trafo a jelo se a to bez krytu, bužírek... Upraveno 25. listopadu 2019 uživatelem pavča
pavča Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 (upraveno) Nevím, otevřel jsem ten svůj a výhrady vcelku nemám, možná bych volil jiný spínač (opravdu spíše by se hodil síťový tlačítkový mikrospínač), ale tento typ se běžně prodává u nás (např. GM el.), tak pokud se náhodou pošamšá (ale on k tomu není velký důvod), tak se snadno vymění.Je třeba uvážit, že ta cena tohoto demagnetizéru je v podstatě u nás cena jen nějaké šikovné konstrukční krabičky, provedení je slušné, taková dosti slušná amatérská konstrukce, takže opravdu za ty peníze (cca 95,- Kč) asi fakt spokojenost.Také možná záleží na tom od koho se na AliExpressu nakoupí, vyrábí to asi více lidiček a vnitřní provedení je tomu asi poplatné, já jsem koupil ne ten úplně nejlacinější z nabídky. Komické je, že mají i na krabičce chybu, mají uvedenu síť 220V / 60Hz nebo 110V / 50Hz. Upraveno 25. listopadu 2019 uživatelem pavča
Harwey Odesláno 25. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2019 na take to domace odmagnetovanie je to uplne dostacujuci bazmeg.
Doporučené příspěvky