Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  PRIM napsal:
...Při následném leštění se tento rozdíl ještě více zvýrazní, protože kvalita povrchu z odlitku není tak kvalitní jako u obrobeného pouzdra.

...Zjednodušeně řečeno, lisované a následně leštěné pouzdro připomíná ocucaný bonbón. ...

Zkrátka na samotném pouzdru to poznáte!

To som nevedel, ze puzdra firiem Omega, ci Rolex vyzeraju ako ocucane bonbony a su menej kvalitne, ako Prim... :crying_anim02:

• Odpovědi 702
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  Jaem napsal:
To som nevedel, ze puzdra firiem Omega, ci Rolex vyzeraju ako ocucane bonbony a su menej kvalitne, ako Prim... :crying_anim02:

Ještě bych připodotkl, že výlisek a odlitek vykazují jisté, pro Elton patrně zanedbatelné, odlišnosti. Pokud jest mi známo, racionálně pojatá výroba používá výlisky s obráběcími přídavky jako polotovar pro následné obrábění na CNC. Vyrábět pouzdra z plného materiálu mi přijde jako plýtvání časem a penězi. Krom toho zcela upřímně nechápu, proč by se měl lišit obrobený povrch výlisku od obrobeného povrchu např. kulatiny.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno
  Foundryman napsal:
Vyrábět pouzdra z plného materiálu mi přijde jako plýtvání časem a penězi.

Při ceně vcelku obyčejné, byť zušlechtěné nerezi 316L je asi příprava polotovaru odléváním zbytečně drahá. Musíme si uvědomit, že na počátku je "cihlička" o rozměrech dejme tomu 50x50x10 mm a na tom opravdu nikdo neschudne. Dnešní CNC automaty dokáží plivat podstatně složitější výrobky, než je hodinkové pouzdro v sériích, o kterých se ani Omeze nesní.

Jinak by to asi bylo, kdyby chtěl někdo dělat pouzdra třeba z masivní platiny...

Odesláno
  CzechJoker napsal:
Při ceně vcelku obyčejné, byť zušlechtěné nerezi 316L je asi příprava polotovaru odléváním zbytečně drahá. Musíme si uvědomit, že na počátku je "cihlička" o rozměrech dejme tomu 50x50x10 mm a na tom opravdu nikdo neschudne. Dnešní CNC automaty dokáží plivat podstatně složitější výrobky, než je hodinkové pouzdro v sériích, o kterých se ani Omeze nesní.

Jinak by to asi bylo, kdyby chtěl někdo dělat pouzdra třeba z masivní platiny...

Nikde jsem neslyšel o tom, že by se používala litá ocel jako polotovar pro výrobu pouzder :huh: Vždycky se jednalo o výlisky. Nejde jen o materiál, jde i o strojní čas a nástroje.

Odesláno
  CzechJoker napsal:

No to víš, vona ta Omega se v tom teprve rozkoukává.................

Odesláno (upraveno)
  mechano napsal:
No to víš, vona ta Omega se v tom teprve rozkoukává.................

:thumbsup_anim: to se máme na co těšit, až se nám Omega rozkouká. Dnes jsem si prohlížel De Ville Hour Vision, na můj vkus usedlé, ale nádherné. Kal. 8500 je prostě hezoučký :D

Když jsem je držel v ruce, vzpoměl jsem si na tohle vlákno, jak by asi dopadlo živé srovnání Omeg s manufakturním kalibrem s posledním diplomatím přírůstkem v nabídce novoměstké manufaktury :eek:

Upraveno uživatelem OldaA
Odesláno
  Jaem napsal:
trocha som sa pohrabal na strankach World Intellectual Property Organisation a tam som zistil, ze Elton hodinarska a. s. nie je vlastnikom znacky a loga "Prim", ktore je napr. na diplomatoch... Zeby aj to bol dovod, preco nechcu investovat do reklamy?

http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=877931

logo1

logo2

Taky me zarazi, proc pouzivaji znacku, ktera patri jine firme.

Odesláno

Toto je stará a nešťastná privatizační záležitost...ale zbouráme jiné mýty, když je to tu Omega versus Prim..ono slavné cylindrické sklo, které nedělá/nepoužívá kromě Eltonu asi nikdo nebo o tom nevědí jak někde uvedli.

Takže COMADUR člen Swatch Group sídlící v Le Locle to pro někoho určitě dělá ;)

post-817-1217165299.jpg

post-817-1217165319.jpg

Odesláno

To Kamil

Viem, ze sa to uz velakrat preberalo a malokto z nas vie, kde je pravda, kym nerozhodne sud. No z hladiska sucasneho stavu medzinarodnej registracie je vlastnikom loga a znacky Prim spolocnost MPM Quality v. o. s., ci sa to niekomu paci, alebo nepaci.

To hciq

a co take bocne safirove priehlady puzdra, co robi Omega pre Hour Vision...

Odesláno

Male porovnanie Prim Diplomat kal. 96 a Omega Hour Vision kal. 8500:

178.jpg pic-watch1.jpg

93.jpg deville_hv_4_800x600.jpg

1420-d.jpg _LIP4491.JPG

cena za zakladny model (SS puzdro s kozennym remienkom (u Omegy je preklapacia spona)) je: Prim 93 000,- CZK, Omega v Europe cca 4000,- ?, v USA cca 5000,-$

Odesláno

Mně přijde poněkud zvláštní už ten titulek - já na takovou otázku prostě neumím odpovědět. Jo, kdyby se mne někdo zeptal, zda raději Omega Speedmaster PO nebo Prim Hind, či Omega De Ville nebo Prim Diplomat, tam bych odpovědět uměl (v prvním případě Omega, ve druhém Prim). Ale na otázku Omega x Prim opravdu ne.

Odesláno (upraveno)
  Jaem napsal:
Male porovnanie Prim Diplomat kal. 96 a Omega Hour Vision kal. 8500:

cena za zakladny model (SS puzdro s kozennym remienkom (u Omegy je preklapacia spona)) je: Prim 93 000,- CZK, Omega v Europe cca 4000,- ?, v USA cca 5000,-$

Ale fuj, jak tohle můžeš srovnávat. Takové ocucané bonbony. Beztak ta pouzdra lisují tak, že po nich přejede Pinďolíno. Vždyť Primky jsou přece absolutně nejlepší, protože..... proto! :D

Upraveno uživatelem VS
Odesláno
  VS napsal:
Ale fuj, jak tohle můžeš srovnávat. Vždyť Primky jsou přece absolutně nejlepší, protože..... proto! :D

Ani neviem, preco som porovnaval prave tieto hodinky :guiltysmiley: Asi preto, ze oboje maju podobny tvar, vypukle safirove sklo s antireflexom (u Prim za priplatok), oboje su automaty s priblizne rovnakou rezervou natahu a vodotesnostou (Prim 40h/50m, Omega 60h/100m - hovorim, ze priblizne :D ), oboje maju in-house kalibre...

Odesláno
  Jaem napsal:
Ani neviem, preco som porovnaval prave tieto hodinky :guiltysmiley: Asi preto, ze oboje maju podobny tvar, vypukle safirove sklo s antireflexom (u Prim za priplatok), oboje su automaty s priblizne rovnakou rezervou natahu a vodotesnostou (Prim 40h/50m, Omega 60h/100m - hovorim, ze priblizne :D ), oboje maju in-house kalibre...

Můžeš prosím přibližně srovnat tržní hodnotu obou inhouse kalibrů? :thumbsup_anim:

Odesláno
  VS napsal:
Ale fuj, jak tohle můžeš srovnávat. Takové ocucané bonbony. Beztak ta pouzdra lisují tak, že po nich přejede Pinďolíno. Vždyť Primky jsou přece absolutně nejlepší, protože..... proto! :D

Há, há, há ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...