seaman Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Začínám už přemýšlet i o Seamastrech s manufakturním strojkem.Nenechaj sa prehovorit, len Ty musis vediet, co sa Ti paci, Panerai su uzasne hodinky s inhouse strojcekom a niesu aspon tuctove ako vacsina potapiek. Je za nimi pribeh, rozpravka, ale ktora znacka uz dnes nieje rozpravka? Ok, par sa ich mozno najde, ale v cenovej kategorii Panerai asi nie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Nenechaj sa prehovorit, len Ty musis vediet, co sa Ti paci, Panerai su uzasne hodinky s inhouse strojcekom a niesu aspon tuctove ako vacsina potapiek. Je za nimi pribeh, rozpravka, ale ktora znacka uz dnes nieje rozpravka? Ok, par sa ich mozno najde, ale v cenovej kategorii Panerai asi nie.Pohadka je pohadka a lzi jsou zase lzi to je treba jeden z duvodu proc i kdyz mam rad potapeni tak bych si znova Panerai nekoupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Skus byt konkretnejsi. Jedna vec je historia a pribeh, druha vec je dizajn a technicka vyspelost a tu musime priznat, ze dizajn je nezamenitelny a inhouse strojceky su na velmi vysokej urovni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Skus byt konkretnejsi. Jedna vec je historia a pribeh, druha vec je dizajn a technicka vyspelost a tu musime priznat, ze dizajn je nezamenitelny a inhouse strojceky su na velmi vysokej urovni.Reedice neexistujicich respektive zbastlenych modelu, reedice modelu ktere se prokazaly jako falesne, vyphotoshoppovane historicke snimky, reedice modelu s puvodnim angelusem strojem ktere ve skutecnostni vubec nebyly puvodni ale predelane z budiku, top grade unitasy ktere byly nakonec elabore grade Tech pruseru bylo vic, todle si pamatuji jenom z hlavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Suhlas, moze byt, ale aj napriek tomu su to uzasne hodinky pre poriadnych chlapov s vysokym macher indexom. Skratka na Panerai musis mat gule, nieje to tuctovka ako klasicke potapky, nechcem ziadnu znacku menovat, lebo hned by som bol na ciernej listine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 (upraveno) Jedny PAM vlastnim, mam ich rad a vsetko ale ked citam tvoj dotaz tak by som ti Panerai skor nedoporucil. Panerai je v dnesnej dobe viac o dizajne ako o funkcnosti... Ak chces jedny drahe hodinky ktore budes realne bravat pod hladinu ale aj bezne nosit tak podla mna je odpoved Rolex Submariner, Tudor Pelagos, Seamaster Planet Ocean alebo Seamaster Professional. Tak ci onak? skor ako utratis peniaze pokus sa toho co najviac skusit na ruke. Upraveno 22. ledna 2020 uživatelem Vortex-Tempus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pája1 Odesláno 22. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Ještě jednou moc díky. Původně sem s tímto fórem začal abych se rozhodl mezi Panerai - IWC - Breitling. Teď mám hlavu plnou modelů Rolex 126600, Omega Seamaster Planet Ocean Chrono, Breitling Superocean - přitom sem se zakoukal do Breitling Avenger Hurricane 12H. Je to těžký rozhodnutí, navíc to nejsou hodinky za pár korun. Ještě jednou díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Ad někdejší "průsery" a historické fabulace PANERAI: ne nadarmo byl zakladatel byl Ital Na druhou stranu jsou současné modely (když pominu opravdu Entry-level, pořizovaný akorát na machrování s uchem) osazené výbornými inhouse strojky s tří a více denní rezervou chodu a ukázkovou přesností - stačí se podívat do specifikací a nezobecňovat dávné excesy s "nejdražším unitasem pod sluncem" na celou aktuální produkci. A jestli dnes může PANERAI dát světu i něco dalšího než parádní strojky a "ikonický polštářkový design", tak třeba bezkonkurenční přehlednost a čitelnost (sendvičové ciferníky, výborná luminiscence, lehce klenutý safír s antireflexem) - o které si konkrétně ROLEX se svýma mizernýma plochýma sklíčkama bez AR a flusancem nad pididatumkou může nechat jenom zdát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 (upraveno) Pohadka je pohadka a lzi jsou zase lzi to je treba jeden z duvodu proc i kdyz mam rad potapeni tak bych si znova Panerai nekoupil.Z druhé strany nevím přesně číslo, ale Kubo, kolik Pam udělal nových strojku, oproti Rolexu, který žije téměř z historie? Neobhajuji Panerai, vím, jak jejich strojky "chodí", jak funguje výstupní kontrola, ale když se budeme bavit čiste o značce, která udelela řekněme za posledních 20 let tolik vlastních nových kalibru, tak je to až neuvěřitelné. Taky mě sere, že dna Panerai - sendvic je fuč, jsem šťastný , že mám ještě 560 se sendvičem Upraveno 22. ledna 2020 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Na Pamech mi vadí když jsou bez minutových indexů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 (upraveno) Radek:Hele mě přijde PAM jako zbytek rychlovaškového Richemontu, stroje testuje uživatel, moje p9000 šly +50, šly na servis a šly +90 na plnej nátah, není náhoda že inhouse od PAMu není (nebo nebyl? nevím jak je to dneska) certifikován ani COSC což dneska splní kde co, problém s odchylkou více jak 10s za den mělo více uživatelů (na foru jsem mluvil asi s 5 lidmi což není velký sample size a nikdo mi nic moc pozitivního na chod p9000 a p5000 neřekl).Peto:Ano chrlí stroj za strojem a zajímavé komplikované kousky, ale abych se bál že v moment co to není v záruce se to vysere a dostanu tučnou fakturu jak má Richemont rád fakt ee. Jo a věřím víc v pořádnou šroubovací korunku než v ucho. Upraveno 22. ledna 2020 uživatelem Exiztence Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Pocas 14 mesiacov co vlastnim PAM590 mi P.5000 stabilne robi +15-20 pocas trvania jedneho plneho natahu a rezerva drzi 9 namiesto 8 dni. Dufam ze im to este chvilu vydrzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Spoustu hnoje se dá samozřejmě nakydat na každou hodinarskou značku. Tam si nemusí nic vyčítat. Panerai nijak nevybocuje a je to láska na celej život :-)Panerai forever! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pája1 Odesláno 22. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Děkuji moc za pomoc a posílám finální výběr. Z toho bych chtěl výbrat:1. Rolex Sea Dweller 1266002. Panerai PAM 9793. Omega seamaster planet ocean chrono 215.30.46.51.01.0014. Omega seamaster planet ocean chrono 215.92.46.51.01.0025. Breitling Avenger Hurricane XB0170E41B1W16. Breitling Avenger Hurricane XB0180E41B1W1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Tak to nevím. Máš tam chrona, nechrona, ocel, cosi černého, hodinky pro instalatéry, ale i hodinky pro kolotočáře. Já být Tebou, tak ještě počkám. Až vystřelíš nominaci, kde budou ty hodinky hodně podobné, pak aspoň budeš vědět, k čemu Tě (principielně) srdce táhne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Panerai se mi mi v tomto provedení líbí, potápky to sice nejsou, ale mají stále něco do sebe Dnešní momentka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepecken Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 126600 skvelá voľba ale nechápem upln eten výber od carbonu po kolotoč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Si si isty co chces? Potrebujes vybrat behom tyzdna? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Že si Exiztence svého času mohl vylosovat pondělní dopolední a nebo zmagnetizovanej kus (čímž se z něj stal zapšklý nepřítel všeho od Richemontu a nekritický fanda Rolexu) je uvěřitelné a nikdo mu to nebere. Já měl v době koupě prvních Rolád (GMT) masivní PAM320 s vychytaným a naopak velmi přesným P9001 (druhý čas s rychloposuvem, reset vteřinovky, rezerva chodu 80 hodin i s ukazatelem) - a i díky možnosti každodenního srovnání jsem ty keramické GMT po pár měsících s úlevou směnil za ?mikrorotorové? PAM572 (designově i funkčně IMHO dokonalé, přesnosti definitivně prospěl winder s vodorovnou osou), tak ubohé mi ty Rolby tehdy přišly. Současný cenový humbuk sice argumentačně nahrává Kubovi - ale i tak bych na tom rozhodnutí nic neměnil, akorát dnes bych na pozdější směně víc vyvařil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pája1 Odesláno 22. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Nebudu spěchat s rozhodnutím, času je dost. Děkuji za spoustu rozborů. S hodinkami začínám a nechci kupovat zajíce v pytli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se