patriknapr Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 Jak to tak sleduji, mělo by se spíš založit vlákno "už x-tý den nepiju a jak se cítím". Někdo se tu ptal na to jak chutná nealko víno. I když já už pár let absolutní abstinent, žena k nějakému svátku koupila nealko sekt myslím, že od Bohemky. A chuťově jsem rozdíl moc nepoznal. Takže mi to nechutnalo ))), právě kvůli tomu, že to chutnalo skoro stejně.
OpenMind Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 (upraveno) Dvě až tři láhve vína denně na mě působí jako závislost na alkoholu. Jinak první důležitý krok je uvědomit si, že to problém skutečně je. Bagatelizovat to a tvrdit, že je to v podstatě v normě podle mě není správné. Zajímalo by mě, proč někdo vypije denně 2-3 láhve vína. Chápu, že po několika letech je to návyk, ale co je příčina/motivace vypít 2-3 láhve vína každý den? Je to třeba odbourání napětí po dlouhém pracovním dnu? Ale potom si nedovedu představit následující pracovní den... nebo jsou příčiny někde jinde? Docela by mě to zajímalo. Upraveno 22. ledna 2014 uživatelem OpenMind
montemar Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 pit je blby a uplne nepit je taky blby.. tri plzne po hodine skvaše je naprosta nutnost..
sery.vlk Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 Afri, jdi prosímtě na www.alkoholismus.cz a dej si následující test; vyhodnocení je podle mne velice rozumně formulováno, nezaujatě Ti sdělí fakta o Tvém pití z různých úhlů pohledu: http://www.alkoholik.cz/zavislost/testy_zavislosti/alkoholismus_test_online_zdarma_22_otazek_s_vyhodnocenim.html Přitom je možné, že podle obvyklých definic alkoholismu (syndromu závislosti na alkoholu) bys za alkoholika pokládán nebyl; se 2 lahvemi vína (btw, jedná se o 1,4 litru nebo o 2 litry? .-) však jsi na cestě, o tom žádná. - Až budeš u doktora, určitě s ním svou situaci prober, požádej ho o komplet jaterní testy, nech ho posoudit, zda jsou vhodná i další vyšetření. Odkaz na několik definicí: http://www.alkoholik.cz/zavislost/psychika_a_telo/alkoholik_alkoholismus_definice_vysvetleni_pojmu.html Napiš nám sem, co s tím děláš. Prosímtě. petr
Ondoni Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 Uchlastal se mi strýc a dva kamarádi z mládí, takže o tom něco málo vím...pravda je, že jeli spíš v tvrdém...strýc vydržel poměrně dlouho, do 55, ti dva to píchli shodně v 37 u cirhozy je průser, že když nejdeš k doktorovi, tak až na pár příznaků, které budeš přičítat něčemu jinému, je všechno docela v cajku...mezitím se ti potichoučku mění buněčná struktura a jakmile Ti začne být opravdu nedobře, jde do tuhého (doslova)a je už pozdě, prostě nevratný proces...jediná cesta zpět je transplantace a to nevím, jak se na to v takovém případě dívá pojišťovna...já bych to asi řešil tak, že bych si koupil pořádné, drahé víno a pár dní se na něj těšil a pak ho pěkně pomalu mlasknul...jo a mezitím bych nasadil ostropestřec ať aspoň tlumíš škody...držím palce, určitě s tím něco udělej afrikáne- třeba radši místo lahve smotni špeka
sery.vlk Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 Kluci, ja taky piju. Nekdy mene a nekdy vice - tady je takovejch expertu - jsem alkoholik nebo ne? Františku, záleží na definici: podle té od doc. Skály jsi. (Doc. Skála to má jednoduché: požiješ alkoho - jsi, nepožiješ - nejsi. Prý stejně jako žena nemůže být jen tak trochu těhotná... nelze požít alkohol, aniž bys alkoholikem nebyl.)
OpenMind Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 a dej si následující test; vyhodnocení je podle mne velice rozumně formulováno, nezaujatě Ti sdělí fakta o Tvém pití z různých úhlů pohledu: http://www.alkoholik.cz/zavislost/testy_zavislosti/alkoholismus_test_online_zdarma_22_otazek_s_vyhodnocenim.html Zrovna jsem ten test hledal, ale byl jsem pomalejší. Souhlasím s tím, že je dost nezaujatý a je z něho rozumný a docelapodrobný výstup/vyhodnocení.
sibirnaya Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 ja nepiju, ja parim. sice tak jednou za dva, tri mesice, ale pak to zas podle toho vypada vino me moc nebere, to leda s gasem, ale pinacolada, mojito, long island, swimming pool, caipirosku a caipirinhu dat v koktejl baru a na diskotekach doplnovat kridlama, to me bavi.. jen ty rana, nebo spis ten celej druhej den.. nekdy i treti.. holt uz nejsme nejmladsi, no
patriknapr Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 pit je blby a uplne nepit je taky blby.. tri plzne po hodine skvaše je naprosta nutnost..proč nepít je taky blbý? To je jako o někom říct, že je divný, že nekouří, nebo nefetuje.
long Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 Mám to jako Sibiř, mám rád holčičí chlast, koktejly atd.Ale proč bych měl pít nealko víno když piju proto aby byla zábava a abych se motal to TEDA NEVÍM ? Tvrdý alkohol skoro vůbec, pivo na Vánoce, na mé narozky v létě a 3 malé na Chronosrazu, víno 1 skleničku tak jednou týdně po večeři a nebo spíše k večeři a jednou za dva měsíce " Růži" v Bugsys baru nebo nějako jahodové šmakulády u Kubánců v Kaprově ulici.Nev&iacu
montemar Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 proč nepít je taky blbý? To je jako o někom říct, že je divný, že nekouří, nebo nefetuje.blby je to v tom, ze musis casto ruznym lidem, ktery ti neco nabidnou, vysvetlovat... .. a obcasna minisklenka konaku, nebo decka dom perignonu je VELMI zdravi prospesna, o tom nemuze byt pochyb..
marosh Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 ja nepiju, ja parim. sice tak jednou za dva, tri mesice, ale pak to zas podle toho vypada vino me moc nebere, to leda s gasem, ale pinacolada, mojito, long island, swimming pool, caipirosku a caipirinhu dat v koktejl baru a na diskotekach doplnovat kridlama, to me bavi.. jen ty rana, nebo spis ten celej druhej den.. nekdy i treti.. holt uz nejsme nejmladsi, no Jo a vezmeš nás na sraz do cukrárny...
patriknapr Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 (upraveno) blby je to v tom, ze musis casto ruznym lidem, ktery ti neco nabidnou, vysvetlovat..... a obcasna minisklenka konaku, nebo decka dom perignonu je VELMI zdravi prospesna, o tom nemuze byt pochyb..To ti dávám za pravdu jak s tou nabídkou tak s tou skleničkou např. před spaním. Je to jako se vším, dobrého po málu a všeho moc škodí. Možná ještě nic se nemá přehánět ))) Co mě spíš štve, že se spousta lidí, bez toho aby si dali panáka, ani nemumí bavit. Prostě jen tak jít do hospody a nedat si žádnej alkohol. Upraveno 22. ledna 2014 uživatelem patriknapr
montemar Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 (upraveno) no jo, to je takovej fenomen... anglicani.. danove.. i tady je to bezny .. kazdej bar, kam chodi teenageri ma v nabidce kybl mojita, ferrari... asi to jde na odbyt... Upraveno 22. ledna 2014 uživatelem montemar
Návštěvník Zmizík Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 To ti dávám za pravdu jak s tou nabídkou tak s tou skleničkou např. před spaním. Je to jako se vším, dobrého po málu a všeho moc škodí. Možná ještě nic se nemá přehánět ))) Co mě spíš štve, že se spousta lidí, bez toho aby si dali panáka, ani nemumí bavit. Prostě jen tak jít do hospody a nedat si žádnej alkohol.Já se teda v hospodě bez alkoholu bavit neumím a ani nechci a na lidi, který vůbec nepijou, hledím teda podezřením - kór když taková pakáž leze do hospody.
patriknapr Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 Já se teda v hospodě bez alkoholu bavit neumím a ani nechci a na lidi, který vůbec nepijou, hledím teda podezřením - kór když taková pakáž leze do hospody.To je ale trošku smutný ne, neumět se bavit v hospodě bez alkoholu ? Koukáš i s podezřením na lidi co nekouřej nebo nefetujou ?
Hasňa Odesláno 22. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2014 (upraveno) Jak to tady čtu, tak mě napadlo, že to vyloženě volá po založení samostaného vlákna Alkoholismus...<br /><br /><br />Vsak my se pristi tyden na polskem zajezde do Dolomit taky na nulu sotva dostanem.<br /><br /> Upraveno 22. ledna 2014 uživatelem Hasňa
Doporučené příspěvky