siwi Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Ono to bylo v tom dvaadevadesátém vedeno spíše naivní, altruistickou, lehce komunistickou představou, že ... Hmmm, díky za osvětu. Jak je vidět, bohatý stát není lékem na problémy lidí v něm žijících, jak si to u nás mnozí myslí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Hmmm, díky za osvětu. Jak je vidět, bohatý stát není lékem na problémy lidí v něm žijících, jak si to u nás mnozí myslí.Přesně. Chtěl bych se dočkat relativně chudého státu s bohatými občany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 (upraveno) Částečně s gougym souhlasím. Obzvláště v dnešní době importu zcela neevropskych a necivilizovanych názoru a praktik. Ale má to i druhou stránku. Oni to částečně tolerují z nevědomí a neznalosti. Nemají komunistickou a nacionalne-socialne-fasistickou zkušenost, jako my a Němci, jim nikdy stát nelhal o hladovějících dělnících v Hamburgu, vzkvétající domácí ekonomice, nebo o táborech plných šťastných Židů kdesi na Sibiři, netuší, čeho jsou stát, anonymní moc nad jinými a snadné prachy, schopni. Proto ta slepá, přímo ovčí, víra v něj. To že civilizovany svět platil Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky já považuji za dobrou věc a nikdy bych neměl pocit, že se nám do toho neměl nikdo míchat a měl nás nechat na pokoji. Upraveno 23. ledna 2015 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom19 Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Čím bohatší štát, tým väčšie kraviny začne riešiť. Pseudo ľudské práva a podobne. A pri tom ľudí okliešťuje stále zložitejšími právnymi normami, ktoré nemajú zmysel. Fakt sme sa z dvoch svetových vojen nepoučili a je to smutné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Přesně. Chtěl bych se dočkat relativně chudého státu s bohatými občany.Přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Až se to stane, a nebude se mi to líbit, tak se podle toho zařídím. Ale to už si musí každý srovnat ve své hlavě, co je pro něj ještě přijatelné a správné. Mám svoji morálku, a ta se neřídí tím, co je kde napsané, nebo co odsouhlasila většina. Zní to asi trochu anarchisticky, ale zatím jsem s tím problémy neměl ....Hmm, takže vlastně když se to děje v Norsku (vměšování do jejich systému) tak je to v pohodě, protže to děláme my, ale jinak se zařídíš podle sebe, jasněěě :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom19 Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 http://www.coe.int/en/web/portal/47-members-statesJe tu niekde Irán, Pakistan, alebo iná moslimská krajina? Nórsko sa zaviazalo že bude dodržiavať hodnoty, ako ďalšie štáty. Medzi ne patrí aj právo na nestranný súd. A v prípade že sa nejaká organizácia postaví nad rozhodnutie súdu je to správne? Nie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 http://www.coe.int/en/web/portal/47-members-statesJe tu niekde Irán, Pakistan, alebo iná moslimská krajina? Nórsko sa zaviazalo že bude dodržiavať hodnoty, ako ďalšie štáty. Medzi ne patrí aj právo na nestranný súd. A v prípade že sa nejaká organizácia postaví nad rozhodnutie súdu je to správne? Nie.Francie a Belgie budou za chvíli stačit...To, co je správné pro nás, v Norsku za správné nepovažují a evidentně oporu ve vlastním systému mají. Do Prčic to už zase musí přijít Rus nebo někdo další, aby "vysvětlil", jak je úžasné řidit se přáními a stylem života jiných?Už teď je vrcholem naivity doufat ve spravedlnost u nás, tak jsem přesvědčen, že na uklízení u jiných máme dost času... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Hasno,trochu si dovolim nesouhlasit- fasistickou zkusenost maji a nebyla bezbolestna. Jinak ale souhlas.a jak pise gougy- "uklidme " si nejdriv doma a pak radme jinym. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 gougy: opět špatně. Diskuse je sice o Norsku, ale trochu se i generalizuje a na to jsem reagoval. Nikdo se nechce Norům vměšovat do jejich systému, pokud si ho budou aplikovat sami na sebe a ve své zemi. Někdo jim musí konečně vysvětlit, že lidská bytost, která překročí jejich hranici, není jejich majetkem. A o to tady jde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Částečně s gougym souhlasím. Obzvláště v dnešní době importu zcela neevropskych a necivilizovanych názoru a praktik. Ale má to i druhou stránku. Oni to částečně tolerují z nevědomí a neznalosti. Nemají komunistickou a nacionalne-socialne-fasistickou zkušenost, jako my a Němci, jim nikdy stát nelhal o hladovějících dělnících v Hamburgu, vzkvétající domácí ekonomice, nebo o táborech plných šťastných Židů kdesi na Sibiři, netuší, čeho jsou stát, anonymní moc nad jinými a snadné prachy, schopni. Proto ta slepá, přímo ovčí, víra v něj. To že civilizovany svět platil Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky já považuji za dobrou věc a nikdy bych neměl pocit, že se nám do toho neměl nikdo míchat a měl nás nechat na pokoji.Musim ti trochu oponovat a dovysvetlit. Norsko samozrejme nacistickou minulost melo a bylo velkou oporou pro nemecky rezim- pro Nory zradcovsky rezim Vidkuna Quislinga, podporovany i kulturnimi ciniteli typu Sigrid Undset nebo Knut Hamsun, ktery vyhnal krale do britskeho exilu. Dale zustava pomerne opomijenym faktem, ze v Hardangervidde, Gudbrandsdalenu a dalsich mistech hor jizniho Norska bylo nejvice rekreacnich zarizeni typu Lebensborn, kam jezdili nemecti dustojnici zaspasovat s predem vybranymi devcaty se silnymi nordickymi rysy tak, aby pote dodavaly bojeschopne potomstvo Nemecke risi. Techto 'hotelu' bylo v Norsku v souctu dokonce vic, nez na uzemi Nemecka a Protektoratu. Stejne tak Quislinguv rezim podporoval vyzkumy T4, genetickeho inzenyrstvi, planovane euthanasie apod. Nevim, jestli nekde odtud myslenkove neprameni dnesni praktiky B?rnevernetu... A tretim takovym pozustatkem jsou devcata typu Tyske Ludder - viz google. Nerad to rikam, ale je to temna cast norske historie, o ktere mozna ani nekteri Norove nevi, nebot o ni zamerne nebyli zpraveni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Alda Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 (upraveno) Ja u nich uklizet nechci. Norsko mam rad, je to krasna zeme a kdyz budu moct, rad se tam zase nekdy podivam. Je mi lito tech matek, ani bych se nedivil, kdyby nekterym z toho puklo srdce. Ty pipiny z Barnevernu si neuvedomuji, ze to 6ti lete dite bude spat radeji s matkou tyden pod mostem, nez aby od ni navzdy muselo odejit. Je to smutne.... Upraveno 23. ledna 2015 uživatelem Alda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Hasno,trochu si dovolim nesouhlasit- fasistickou zkusenost maji a nebyla bezbolestna. Jinak ale souhlas.a jak pise gougy- "uklidme " si nejdriv doma a pak radme jinym.Nez jsem to stacil zformulovat, tak jsi mne Martine trochu predbehl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 (upraveno) No, to ale zůstává vážně rozum stát. Docela by mě zajímalo, na základě jakých historických skutečností a zkušeností takováhle praxe nastala. Že by se Norové chovali v minulosti ke svým dětem hrubě?Udrel si kliniec po hlavičke... v niektorých severských krajinách boli in-cest a násilie v rodine národným športom, takže štát v minulosti pritvrdil a dnes už niet cesty späť. Spomínaný úrad je v podstate nedotknuteľný a kritizovať ho v médiách je zakázané, preto ten strach miestnych. Štát vidí v pôsobení Barnevernetu pozitívum do budúcnosti - zabezpečenie zdravej populácie. Okrem toho platí : "iný kraj, iný mrav" . Bežnému stredoeurópanovi úrad v Nórsku neuverí, že môže svoje deti bezmedzne a verejne milovať bez toho, aby mu ubližoval alebo obťažoval... Upraveno 23. ledna 2015 uživatelem railmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 (upraveno) gougy: opět špatně. Diskuse je sice o Norsku, ale trochu se i generalizuje a na to jsem reagoval. Nikdo se nechce Norům vměšovat do jejich systému, pokud si ho budou aplikovat sami na sebe a ve své zemi. Někdo jim musí konečně vysvětlit, že lidská bytost, která překročí jejich hranici, není jejich majetkem. A o to tady jde.jj, tak to si budeme povídat, až nám přijdou z Východu "osvobodit" Karlovy Vary... je to JEJICH země a přistěhovalec buď ať se přizpůsobí, nebo ať tam neleze. Férově. Upraveno 23. ledna 2015 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Francie a Belgie budou za chvíli stačit...To, co je správné pro nás, v Norsku za správné nepovažují a evidentně oporu ve vlastním systému mají. Do Prčic to už zase musí přijít Rus nebo někdo další, aby "vysvětlil", jak je úžasné řidit se přáními a stylem života jiných?Už teď je vrcholem naivity doufat ve spravedlnost u nás, tak jsem přesvědčen, že na uklízení u jiných máme dost času...Myslím, že se poněkud mýlíš. Jedná se o české děti českých rodičů, s českými pasy. Norové ať si rochní ve svém systému, jak chtějí, ale netahají do toho cizince. Směšuješ různé věci - islamisté (šaria atd.), když už jsi to tedy vytáhl, chtějí ovlivňovat ostatní, případně jim, z našeho pohledu, škodit. Ta máma ani ty děcka nikomu neblížily, nikoho neovlivňovaly, jde o čistě obrannou akci.Aniž bych se tě chtěl dotknout osobně, připomněl bych, že např. dle Johnsona došlo k největším úpadkům civilizací v dějinách v důsledku relativizace jakési obecně lidské morálky. V našem okruhu byla takovým zlomem 1. světová válka, 2. světová to dokonala. A při čtení tvých názorů na případ českých dětí v Norsku mám nepříjemný pocit, že se právě brutální relativizace morálky dopouštíš.Dle mého soudu jsou prostě věci, proti kterým se slušný člověk ozvat musí, ať se dějí kdekoliv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 jj, tak to si budeme povídat, až nám přijdou z Východu "osvobodit" Karlovy Vary... je to JEJICH země a přistěhovalec buď ať se přizpůsobí, nebo ať tam neleze. Férově.Dle této logiky bylo zrušení Protektorátu Čecha a Morava ze strany Američanů a Rusů hrubým vměšováním do našich vnitřních poměrů. Prezident Hácha přece dobrovolně odevzdal osud národa do rukou Vůdce a např. smutek nad skonem Říšského protektora vyjádřily na Václaváku desetitisíce lidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Ta máma ani ty děcka nikomu neblížily, nikoho neovlivňovaly, jde o čistě obrannou akci.Aniž bych se tě chtěl dotknout osobně, připomněl bych, že např. dle Johnsona došlo k největším úpadkům civilizací v dějinách v důsledku relativizace jakési obecně lidské morálky. V našem okruhu byla takovým zlomem 1. světová válka, 2. světová to dokonala. A při čtení tvých názorů na případ českých dětí v Norsku mám nepříjemný pocit, že se právě brutální relativizace morálky dopouštíš.Dle mého soudu jsou prostě věci, proti kterým se slušný člověk ozvat musí, ať se dějí kdekoliv.- zjevně víš více, než všichni ostatní - a ta rodina žila tam - opět musím klást dotaz, co uděláme s otcem ze Sýrie, co podřeže vlastní dceru za to, že chodí s českým klukem namísto svatby se sedmdesátiletým dědkem, co jí vybral dle svého nejlepšího vědomí a svědomí- budeme respektovat jeho právo na sebeurčení a výchovu u nás v naší zemi? Definuj slušného člověka v ČR, Norsku, USA, Rusku a Sýrii.Má vůbec smysl měnit svět jinde jen podle toho, co sami považujeme za správné? Nebo mi chceš tvrdit, že víš, že náš aktuální světonázor je ten jediný správný? Jak milé, takové Hitlerovské, jasné, nalajnované, stačí napsat knížku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Dle této logiky bylo zrušení Protektorátu Čecha a Morava ze strany Američanů a Rusů hrubým vměšováním do našich vnitřních poměrů. Prezident Hácha přece dobrovolně odevzdal osud národa do rukou Vůdce a např. smutek nad skonem Říšského protektora vyjádřily na Václaváku desetitisíce lidí.Foundry vážně má smysl, abych Ti tady sypal desítky dalších příkladů "osvobození" za účelem "dobra" místních? Nemyslím si.Ale jinak se mi líbí ta davová zaslepenost "za jediné správné právo", je fajn si ověřit teorii praxí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Nez jsem to stacil zformulovat, tak jsi mne Martine trochu predbehl...Sorry,ja to zas nechtel tak rozdmychavat. My mame v minulosti taky par skraloupu,na ktery bych radsi zapomel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky