Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Hele ale ja je urcitym zpusobem chapu. Z realneho pohledu je to referendum 50:50. Rozhodlo to par hlasu. Ja bych treba taky byl pro, aby takhle zasadni veci musely mit aspon dvoutretinovou vetsinu. A presne z tohoto duvodu, nikoli kvuli vysledku, si myslim, ze to bude Brity hodne bolet.

Super nápad. To se u nás budou volby opakovat donekonečna  :lol2:

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele ale ja je urcitym zpusobem chapu. Z realneho pohledu je to referendum 50:50. Rozhodlo to par hlasu. Ja bych treba taky byl pro, aby takhle zasadni veci musely mit aspon dvoutretinovou vetsinu. A presne z tohoto duvodu, nikoli kvuli vysledku, si myslim, ze to bude Brity hodne bolet.

No jasně, ale že to dopadne těsně, tušili všichni, tak si to mohli říct předem, a ne hrát divadélko ex post.

Referendum je, podle mě, teprve začátek velké show.

Odkaz ke komentáři

Ztráta hodinek nepotěší, snad to nebyly Rolby ...

Jinak pánové včera jsem si tu na někeré z vás vzpomněl ... "vyplivnul" mi v Plzni kamion a musel jsem se nechat do Prahy odvézt vlakem a tahač odtáhnout do servisu. Ale to je jiná věc. Předem podotýkám, že snesu hodně, ale od dob co cestuji s RegioJetem pana Jančury jsem si zvyknul za posledních pár let na jistý komfort. To, co jsem zažil včera ve vlaku ČD - honosně pod označením - Nádorního dopravce, pro mne byl šok. Ve stručnosti.

Cesta Plzeň - Praha (Mezinárodní Express z/do Mnichova) - 105,-Kč. Přijdu do kupé, sednu si venku 32°C, ve vlaku velmi podobně, jakmile se zastavil, tak i více, tzn. mezinárodní express = bez klimatizace. Lidi, co nastoupili do vlaku po mě, si jednoduše neměli kde sednout a seděli na chodbě, někteří na svých zavazadlech! Cesta byla fakt děs, vedro, lilo snad ze všech.

Co tím chci říct? Cestování vlakem národního dopravce po 15 letech se vůbec nezměnilo! A terpve včera jsem si uvědomil jaký komfort nastolil p. Jančura s RJ na naší dráze, pro ty kteří neví - jízdenka v základu Praha - Ostrava je za 185,-Kč (v ceně, kafe + voda + denní tisk + čaj, kafe Illy kdykoliv opakovaně po cestě), klimatizace a prostorná kupé nebo otevřený prostor, každé místo je obasazeno, nestalo se mi, aby někdo seděl na chodbě a podobně. Jezdím pravidelně PRG - OVA, případně PRG-KE. Suma sumárum, nevím jak LeoE, ale RJ suverénně nejlepší na dráze a ČD ostudně beze změny, což je docela smutné. Jančura je proti ČD fakt frajer už jen proto, jaký drží vysoký standard a docela bych mu přál, aby obsluhoval co nejvíce tratí v ČR.

Ok PR clanek dobry,,zkus pendolino :) sice to je pro CD ztratove jako blazen, nicmene nic lepsiho tu nejezdi. Leo jsou vlaky, ktere maji jezdit mestske trasy. Regio je ten vlak, kterym si jel s cd. Akorat s tim, ze bys ho nechal stat dvacet let venku na desti a pak ho oblozil preklizkou a dal nove sedacky. Dost se jim to sere, moc s rim teds nejezdim nicmene kdyz jsem je, tak nikdy nejela ani klima ani wifi (business). Srovnavas nesrovnatelene, vzdycky si muzes koupit mistenku + zalrzi jak jsou ty vlaky financovane. Jancura je velky zvanil ovsem customer service umi nastavit celkem dobre a levne, to uznavam.
Odkaz ke komentáři

Jancurovi se musi nechat, ze od jeho vstupu do businessu se CD chytly za nos a zacaly taky neco delat pro lepsi komfort cestujicich. Mozny problem je, ze to muze byt jen na trase Praha - Ostrava. Ovsem po mych zkusenostech tuhle cestu radeji absolvuji s CD nez s Regio. Tem opravdu vecne nejde klima, kolikrat dosla i voda apod. V CD se mi tohle nestalo, pokud klimu maji. Jeste je nutne dodat, ze Regio, Leos a pendolino ti naberou jen pocet lidi dokud maji mist na sezeni. Pak uz mas jako cestujici smulu. Klasicke cestovani s CD, viz foto vys, tohle neresi a mas jako cestujici moznost jet, pokud musis. Je to nekomfortni, ale jedes. S Regiojetem bys byl furt v Plzni.

Holt kazda mince ma dve strany a nic neni jen cerne nebo bile

Odkaz ke komentáři

No jasně, ale že to dopadne těsně, tušili všichni, tak si to mohli říct předem, a ne hrát divadélko ex post.

Referendum je, podle mě, teprve začátek velké show.

...a taky je podle mě referendum silný nástroj, který dostanou do ruky všichni, tedy i ti, co o dané problematice nic nevědí. Pak se halt není čemu divit. 

Odkaz ke komentáři

Ztráta hodinek nepotěší, snad to nebyly Rolby ...

Jinak pánové včera jsem si tu na někeré z vás vzpomněl ... "vyplivnul" mi v Plzni kamion a musel jsem se nechat do Prahy odvézt vlakem a tahač odtáhnout do servisu. Ale to je jiná věc. Předem podotýkám, že snesu hodně, ale od dob co cestuji s RegioJetem pana Jančury jsem si zvyknul za posledních pár let na jistý komfort. To, co jsem zažil včera ve vlaku ČD - honosně pod označením - Nádorního dopravce, pro mne byl šok. Ve stručnosti.

Kdyz jsem jeste obcas jezdival s CD (aneb jejich byvaly slogan "Poezie sama o sobe"), vyplatilo se mi na vytizenych spojich dokoupit prvni tridu. K memu prekvapeni to stalo jen o par korun vic, a i kdyz v rychlicich Praha-Plzen jednicka vypada temer stejne jako dvojka, je tam aspon klima a clovek vi, ze si tam sedne.

Odkaz ke komentáři

Srovnavas nesrovnatelene, vzdycky si muzes koupit mistenku ...

Přesně tak, aspoň, že umím počítat do 200 :) .

Praha - Ostrava = 368km = 180,-Kč (klima, servis, wi-fi - vždy fungovalo až na některé úseky koridoru - jezdím to dvakrát měsíčně tam/zpět - jednou v zimě nešlo topení, stane).

Plzeň - Praha = 100km = 105,-Kč (40°C, špinavý hajzly, smrad, v uličkách lidi).

Nic neřeším, není to žádný PR, ale když jsem s něčím spokojenej, dokážu to ocenit, tady ani nejde o chválu Jančury a jeho RJ, ale spíš o tu hrůzu, která se prezentuje, jako národní dopravce v roce 2016 :D

Kdyz jsem jeste obcas jezdival s CD (aneb jejich byvaly slogan "Poezie sama o sobe"), vyplatilo se mi na vytizenych spojich dokoupit prvni tridu. K memu prekvapeni to stalo jen o par korun vic, a i kdyz v rychlicich Praha-Plzen jednicka vypada temer stejne jako dvojka, je tam aspon klima a clovek vi, ze si tam sedne.

Po 15 letech mě nenapadlo koupit si jedničku, myslel jsem, že za tu dobu je to standard :D , není.   

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

Super nápad. To se u nás budou volby opakovat donekonečna  :lol2:

Jsem rad, ze te to pobavilo. Jen bych rad poukazal na drobny rozdil mezi volbami a referendem ci schvalovanim zasadnich veci. Je naprosto standardni, ze ve vsech zemich ci institucich se schvaluji zavazne zmeny tri petinovou nebo dokonce dvou tretinovou vetsinou. A to je to, na co jsem se snazil poukazat.

Odkaz ke komentáři

Když nemá invalida orezlou felinu, tak je to hned zloděj, to je jasný ne?

No u nás stává pravidelně Porsche 911na zákazu zastavení a má za sklem ceduli zásobování a policie ho uctivě obchází

Odkaz ke komentáři

...a taky je podle mě referendum silný nástroj, který dostanou do ruky všichni, tedy i ti, co o dané problematice nic nevědí. Pak se halt není čemu divit. 

No tak ve švýcarsku to, zdá se, funguje, ke spokojenosti všech.

To samé bys mohl říct prostě k volebnímu právu. A já bych v tom s tebou souhlasil. Volební právo by měl mít pouze ten, kdo víc odvede, než příjme.

Samozřejmě, že by v takovém případě neměl volební právo nikdo ze státem placených.

Odkaz ke komentáři

To by ale daný problém taky neřešilo.

Myslím, že by jsme se nestačili divit. Problém by to možná neřešilo zcela, ale myslím, by došlo k velmi výraznému posunu společnosti.

Já jsem to především uvedl jako příklad ad absurdum v rámci argumentace "silný nástroj, který dostanou do ruky všichni, tedy i ti, co o dané problematice nic nevědí", ale nechci tady vyvolávat flame - ani jedno, ani druhé neovlivním.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...