Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fuj, na co to koukáš?

No, vžďyť já vím :)

Čekal jsem, až začne Ital, tak jsem to z dlouhé chvíle dal na Novu a dopadlo to, jak jsem psal.

Ale věřím, že mi Ital teď srovná žaludek.

Návštěvník YPO
Odesláno

...........tak pan Lacina dostal 5 let - je to moc ? nebo málo ? - zdá se mi to příliš za momentální výpadek proudu, potažmo, když se nikomu nic nestalo, pán vypadá svéprávně a škoda byla uhrazena

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 2
Odesláno (upraveno)

...........tak pan Lacina dostal 5 let - je to moc ? nebo málo ? - zdá se mi to příliš za momentální výpadek proudu, potažmo, když se nikomu nic nestalo, pán vypadá svéprávně a škoda byla uhrazena

Minule mi bylo podezřelé, že máme na něco podobný (neřkuli stejný) názor. Jsem rád, že šlo o vyjímku potvrzující pravidlo. :D

Upraveno uživatelem honza71
Návštěvník YPO
Odesláno

ja bych rekl, ze je to tak akorat.... A ze se nic nestalo? To je spis obrovska nahoda, nez to, ze by to nic nebylo.

ano pokud se to bere v úhlu pohledu "co kdyby" tak jo, to je akorát - bohužel byl tak propraný médii, že jeho společenská nebezpečnost je na úrovni Bin Ládina - je to smutné - rozhodně si trest zaslouží, ale 5 let je masakr
  • Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 5
Odesláno

Já si myslim, že trest je odpovídající, hlavně snad pro ostatní trochu odstrašující. Na silnicích se lidi chovaj jak čim dál větší kreténi, tak se musí udělat bububu.

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)
TO YPO: Nechci rejpat, ale ono to nemusí být "co kdyby". Vždyť těm účastníkům nehody může "strašit ve věži" celej život. A hlavně, on byl souzen za to, že se snažil někomu ublížit. Jestli to byl zkrat nebo ne, je přeci fuk. Když na někoho vytáhneš pistoli u kasy v supermarketu, protože mu dlouho trvalo, než vyndal peníze z peněženky, tak můžeš vypadat svéprávně, ale rozhodně nejsi OK. Prostě jeho reakce nebyla adekvátní situaci. Nic ho neopravňovalo k tomu, aby ohrožoval ostatní řidiče. Upraveno uživatelem honza71
  • Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Návštěvník YPO
Odesláno

TO YPO: Nechci rejpat, ale ono to nemusí být "co kdyby". Vždyť těm účastníkům nehody může "strašit ve věži" celej život. A hlavně, on byl souzen za to, že se snažil někomu ublížit. Jestli to byl zkrat nebo ne, je přeci fuk. Když na někoho vytáhneš pistoli u kasy v supermarketu, protože mu dlouho trvalo, než vyndal peníze z peněženky, tak můžeš vypadat svéprávně, ale rozhodně nejsi OK.

v pořádku - nemínim to pitvat - píšu, že si trest zaslouží a tento se mi zdá nepřiměřený - to je vše - Howgh
  • Hlasovat proti 1
Návštěvník Tada
Odesláno

Podle mě soud rozhodoval pod velkým tlakem sdělovacích prostředků a veřejného mínění, takže je asi šance, že odvolací soud trest sníží...

Jestli je to moc nebo málo... No, když napíšu že málo, tak se na tu 1000 dostanu ještě dnes.

Ten pán bude mít zkažený celý život. Ano, může si za to sám, ať už úmyslně nebo jinak zavinil dopravní nehodu, ale nikomu se naštěstí nic nestalo, takže si myslím, že nepodmíněný trest 5 let je tvrdý...

Společenská nebezpečnost odsouzeného pána mi přijde poměrně nízká a riziko, že své jednání bude někdy opakovat mi přijde nízká bez ohledu na výši trestu.

• Dát hlas 3
  • Hlasovat proti 3
Odesláno (upraveno)

Chybělo málo, a ty ženy v tom autě odváželi po částech v několika černých pytlech. To, že to dopadlo bez trvalé újmy na fyzickém zdraví je malý zázrak a trest je adekvátní společenské nebezpečnosti činu.

Upraveno uživatelem Gordon
  • Dát hlas 3
  • Hlasovat proti 2
Návštěvník Tada
Odesláno

Chybělo málo, a ty ženy v tom autě odváželi po částech v několika černých pytlech. To, že to dopadlo bez trvalé újmy na fyzickém zdraví je malý zázrak a trest je adekvátní společenské nebezpečnosti činu.

Coby kdyby můžeme řešit my tady, ale soud by se tím řídit neměl.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

a já myslel, že v tom vytlačeném autě byla řidička a spolujezdec... a takhle začíná manipulace s lidmi, nebudu se vůbec vyjadřovat k míře zavinění, výši trestu, jen znovu napíšu co už jsem tu napsal, byl odsouzen dopředu, na základě záběru s kamery, o jehož kvalitě a nezmanipulovatelnosti si myslím své, a bude hůř, velký bratr se dívá čím dál tím častěji...

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 4
Návštěvník YPO
Odesláno

jo jo to mi připomíná historku když se o půlnoci převrátila vejtřaska ve vojenském prostoru a velitel pluku na nás řval "co kdyby tam šla školka" :D

fakta pánové fakta - né co kdyby

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 3
Odesláno

Na výši trestu by správně měl mít vliv i "následek" .. takže těch 5 let nevím zda odpovídá "následku" ... Myslím si, že velkou roli tady sehrál mediální tlak a to je špatné.. příště může mít TV Nova a Blesk zájem o soud s vámi ...

• Dát hlas 3
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

jo jo to mi připomíná historku když se o půlnoci převrátila vejtřaska ve vojenském prostoru a velitel pluku na nás řval "co kdyby tam šla školka" :D

fakta pánové fakta - né co kdyby

Obecně vzato žádná spravedlnost neexistuje. U nás ale neexistuje ani funkční represivní rámec, který by odsouval tyhle jedince stranou. Fakt je, že je sprostě vytlačil. Kdybychom měli fungující systém a díky němu odpovídající zákony a tresty, nikdy by už nemohl řídit. Bručet by nešel, opradu nikoho nezabil. Ale posoudit možné následky svých činů taky evidentě schopen není.   

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Zkuste si odpovědět na otázku co by se stalo, kdyby je vytlačil před dálničním billboardem a to auto do něj narazilo? Domníváte se, že před vytlačením pečlivě analyzoval okolí silnice tak, aby se ženám nic nestalo? Nebo by je vytlačil klidně i před billboardem, když mu bliklo? Je zde rozdíl v jeho úmyslu?

• Dát hlas 4
  • Hlasovat proti 3
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...