Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To víš že jo :), jako buzna bych nejradši š.kal s každým chlapem co vidím .)... zajímavý, že tenhle názor maj většinou ti, o které ten zájem moc není :D...

tam by mě nedostanou. ještě bych se, asketa, stal objektem zájmu a nevim, co bych si s tim počal. ale v sobotu na Čtvrtníčkova Vykuřpytla jdu a očekávám zpěvohru pro náročné diváky.

Odesláno

To víš že jo :), jako buzna bych nejradši š.kal s každým chlapem co vidím .)... zajímavý, že tenhle názor maj většinou ti, o které ten zájem moc není :D...

Jakube, prosim, toto je debata plna nadsazky a ironie. Pokud to urazi tvou orientaci, tak se omlouvam, ale neni nutne to hrotit.

Odesláno

zajímavý, že tenhle názor maj většinou ti, o které ten zájem moc není :D...

Tak to pozor... maama má (stejně jako třeba já a pár dalších) zakázaný vstup na některý chronosrazy. Jsme totiž takový fešáci, že se neudrží ani hetero chlapi. Proč si třeba myslíš, že tady na foru skončil k.ibi?
Odesláno (upraveno)

Proč si třeba myslíš, že tady na foru skončil k.ibi?

Natrhnul vám pérdel či co? :D

Jakub: no vidíš, a já myslel, že v bukva barech se hoši klátěj hlava nehlava, strašná deziluze

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno

Nj, nejhorší je vždycky střet fantazií s realitou .)

Natrhnul vám pérdel či co? :D

Jakub: no vidíš, a já myslel, že v bukva barech se hoši klátěj hlava nehlava, strašná deziluze

Odesláno

Jo takhle... Šišlavci v růžovém jsou hotl nejviditelnější :D ... A protože ty "normální" ani na první pohled nepoznáš, je představa o gayovi založená právě na těch exaltovanejch individuích :)

Posted Image Nech to plavat. Já vim, že né všichni jsou vykroucený buzny.

Odesláno

Ne, nejhorší je střet s realitou.

Jo. Jo.

Ráno jsme zaspal. Nevím, co mne to popadlo ale vzal jsem s kravatu (v pátek ji neberu) s tím, že "do zadečku to bude blbej den". Taky jo. Přijedu do práce-kontrola...

Tak, vojetej jak Čmelda vod Brumdy, utíkám po obědě na druhej úřad a von tam stojí taky. "Pane Watsone, já si říkal, že když nám to tak šlo, sjedem si to i tady..." No, radost veliká.

Takže se mnou vojebalo kde co. A na druhou. Na ten slet do Práglu už nejdu. Došla mi indulona a Holmesová mi na novou nechce dát...

Počítám, že příští vejplatě jsem zamával. Mají prý extra programy, hodnotí to nezávisle na orgánu a výchovný moment posílaj taky z Práglu. Pošlete mi někdo Meprobamát... Dík.

Odesláno

Abych kvů i tomu nezakládal vlákno

Piloti airbusu, který spadl do Atlantiku, do poslední chvíle nevěděli, že padají.

http://www.novinky.c...i.html?ref=boxD

Myslel jsem že v kokpitu jsou alespoň 2 na sobě nezávislé umělé horizonty a zamrzle Pitotovy trubice budou lhát o rychlosti,ale horizont na tom přeci není závisly

Conrade,

ty umělé horizonty jsou tam tři. Jeden (ISIS, záložní) je úplně nezávislý, zbylé dva si berou údaje ze dvou inerčních jednotek (neplatí ale, že horizont 1 si vždy bere data z jednotky 1 a 2 ze 2). Ale v tomhle problém nebyl, horizonty jim fungovaly dobře. Došlo tam k tomu, že při normální funkci řízení (normal law) jsou zapnuty veškeré ochrany, včetně ochrany překročení maximálního úhlu náběhu. Pravděpodobně vlivem problémů s rychloměry se jim stalo, že systém řízení spadl do prvního záložního módu (tzv Alternate law), který funguje stále dostatečně pro pro bezpečný let. Jenže ztrácí některé funkce oproti Normal law. Jednou z nich je ochrana překročení maximálního úhlu náběhu. Tedy, že na rozdíl od normal law můžeš mašinu přetáhnout (zvednout čumák tak prudce nebo příkře nahoru, že ztrácíš vztlak a to i při rychlosti, která je při normálním letu dostatčená).

Z mě bezpečně neznámého důvodu jim vypadl autopilot a letoun se uvedl do stoupání. Současně došlo k přepnutí na alternate law, což osádka nezaregistrovala, nebo si neuvědomila, že nemá ochranu proti přetažení. Následkem několika zásahů do řízení (a nejistoty vzhledem k indikaci rychloměrů) osádka převedla letoun postupně na úhel náběhu cca 40°. Bezpečná hodnota se přitom pohybuje někde okolo 15°. Letoun měl čumák zvedlý nad horizont asi o 10°, ale naplocho padal. Pravděpodobně protože si neuvědomovali, že nemají ochranu proti přetažení a měli dostatečnou rychlost po let na normálním úhlu náběhu (ale ne na překročeném) se letoun snažli z pádu vyvést stálým přitahováním (padali cca 3 minuty z nichž bylo řízení většinou plně přitažené). Což samozřejmě nepomáhalo, jen to situaci zhoršovalo. Jediný správný úkon by bylo potlačit do klésání pod horizont, snížit úhel náběhu, nabrat bezpečnou rychlost a vyvést letoun z klesání. Výšky na to měli dost.

Zeptej se kteréhokoliv aeroklubového pilota, co udělá, když je bez náklonu, čumák nahoře a snižuje se mu výška. Odpoví ti každý to samé - jsi v pádu, potlač. Ti piloti v AF sice neviděli ven, ale na IFR lety jsou cvičeni. Měli to poznat. (Tak trochu dojeli na to, že mašina rodiny A320/330/340 je skutečně chytřejší než oni - spoléhali na něco, co už nebylo a nezaregistrovali, že to už není. Přestože jim to ten letoun napsal a dal zvukové znamení) Kolega z práce po přečtení zprávy prohlásil vcelku trefně: Takhle (s pákou trvale dozadu abych stoupal) se nelítá s letadlem ale s labutí na pouti.

Sorry za trochu rozsáhlý text. Ale nějak to nedokážu vysvětlit jednodušeji.

Odesláno

trošku mě naštvala krádež mobilu z tašky na letišti, zmizela i nabíječka (naštěstí nabíječku na foťák tam nechali) a nůž zachránila jen lehce narezlá čepel (asi).

už když jsem do té tašky lezl, tak jsem koukal, proč mám otevřený obal na CD (hýčkám si je, vše samozřejmě originály, nikdy bych je nenechal otevřené), když pak vytahuju OTEVŘENÝ nůž - bylo mi jasné, že někdo něco hledal..

Stojí mi mobil za cca 5k za komunikaci s pojišťovnou? Netušíte někdo? (doklad o koupi už asi nenajdu.. to bude radosti ;))

Odesláno

Ahoj, záleží na pojišťovně a podmínkách pojistky, jako vždycky...

Kamarádovi nedávno, když byli na dovolené v Izraeli, vybrali auto z půjčovny. Tak krom vyřizování náhradního pasu byla škoda na ukradených osobních věcech.

Generali z pojistky k platební kartě u UniCredita plnila maximum (do sublimitu pojištění zavazadel), proti seznamu ukradených věcí s odhadem ceny a čestnému prohlášení. (Myslím to bylo podložené i tím náhradním pasem - tedy prokazatelná krádež, nwm, jestli bylo potvrzení od policajtů...). A s pojišťovnou všechno vyřídila banka.

Odesláno

....................................................................................................................

Sorry za trochu rozsáhlý text. Ale nějak to nedokážu vysvětlit jednodušeji.

Naopak, díky za něj, konečně jsem to asi pochopil, nelítám ani na labutích...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...