Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Ráno jsem se vzbudil a neslyším... Když se na mě zařve (což je doma obvyklé), tak to trochu zaregistruju, ale musím odezírat. V naší hlučné domácnosti by to mohlo mít jisté výhody, ale přesto jsem z toho trochu zaskočen a zítra valim k doktorovi.

Teda já jestli přežiju tenhle rok, tak už pak všechno... :wheelchair:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Již tradičně Česká pošta.

Posílal jsem včera malý balíček cca 20 x 15 x 10 cm, váha 0,161 kg, udaná cena 400,- Kč, s vyplněným podacím lístkem. Poštovné bylo 73,- Kč, což mi přišlo celkem dost. Podíval jsem se dnes na kalkulátor zásilek a zjistil, že mi zásilka byla odeslána jako cenný balík a ne jako doporučený balíček (49,- Kč). Sakra kdo tohle určí, jak to půjde? Jak to, že se mě ta ženská za přepážkou ani nezeptala? Nejde mi o těch 24,- Kč, ale o princip, jak se chovají...

Odkaz ke komentáři

Posílal jsem včera malý balíček cca 20 x 15 x 10 cm, váha 0,161 kg, udaná cena 400,- Kč, s vyplněným podacím lístkem. Poštovné bylo 73,- Kč, což mi přišlo celkem dost. Podíval jsem se dnes na kalkulátor zásilek a zjistil, že mi zásilka byla odeslána jako cenný balík a ne jako doporučený balíček (49,- Kč). Sakra kdo tohle určí, jak to půjde? Jak to, že se mě ta ženská za přepážkou ani nezeptala? Nejde mi o těch 24,- Kč, ale o princip, jak se chovají...

Mně chtějí občas udělat úplně to samé. Balíčky do určité hmotnosti ( tuším, že 1kg, ale nevím) jdou posílat jako BA, nebo BX ( začátek podacího čísla). BA stojí cca 50Kč a BX cca 70-85Kč. Když někdy posílám 10-15 zásilek, tak už jim to velmi rád řeknu a za 200Kč si dám oběd. Takže mně o těch 20Kč a více na jedné zásilce jde naopak docela dost:D.

Upraveno uživatelem jacob
Odkaz ke komentáři

Tohle mě taky párkrát nas*alo - teď si většinou vytisknu tu kalkulaci z kalkulátoru a beru ji sebou - ne, že bych se chtěl hádat ale prostě aby mi to vysvětlili... Od té doby to vždycky sedí a svou vytištěninu jsem nikdy nepoužil. Asi to čuchají... Často taky používám na balíky známky a občas musím čekat než holčina najde kalkulačku, aby si spočítala kolik je 4 x 10
Odkaz ke komentáři

Kurwa, chlapi, já sice taky ČP nemusím, ale nehledejte furt za vším skrčky. Co by z toho ta pošťačka asi měla, pokud by vás obrala a o dvě pětky? Stejně si je nechat nemůže :)

Navíc jí tu cenu vyhodí frankovací mašina, takže ona do toho zase nějak extra velkou vlastní invenci nevnáší, řekl bych.

Doporučená zásilka je automaticky pojištěna na 500Kč, takže tam ty čtyři stovky příště nepiš a máš to.

Nižší cena je u výšky do 5cm, pokud je přes 5cm, platíš více. Tys měl výšku 10cm, takže není co řešit a navíc jsi tam (zcela zbytečně) napsal nesmyslnou cenu (takže jsi z toho udělal cennej balík, což ti sice pošťačka říct mohla, ale chyba je to tvoje).

Pokud udáš cenu vyšší, než je těch 500Kč, jde to jako cenný balík a poštovné je dražší.

Já posílám cenné balíky pojištěné na 15.000Kč (za 85Kč). Dostanou červenou nálepku a jedou v jiném režinu a rozdíl oproti ceně třeba 5.000Kč a těch 15.000Kč, je 7 kaček.

Takže i když posílám věc za litr, většinou balík pojišťuji na 15 tisíc.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...