Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Mno...předminulou neděli večer jsem strávil se synem na pohotovosti s bříškem. Ukázalo se, že nějakej rotavir. Pak to chytil mladší kluk. Před víkendem manželka. No a co myslíte.....včera v noci já....byl jsem v práci....takže při výjezdech na poplachy jsem si průběžně odkládal, tu zaběhl do kříku....jsem ouplně vyšťavenej. A to jsem toho na dnešek měl tolik naplánováno, co musím vyřídit. Slabej jak moucha :(

Jsem na tom podobně,hned něco chytnu od malého nebo malé.Nějak se to ve mě žmoulá od včerejška,čekám co bude.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zjištění, že stránky s fejkama mají už i českou verzi...podle políčka "inné marki" lze usuzovat, že to mají na svědomí naší polští sousedé.

Navíc jsem narazil na stránky, kde člověk dokonce repliky sbírá a odsuzuje faky B a C kategorie, jak on je nazývá :D

Tady si dovolím dát odkaz - na těch stránkách nic neprodává Sběratel replik

Odkaz ke komentáři

Děkuju, tak takhle jsem se už dlouho nenasmál:) Doufám, že mluví pravdu a ty "Breitlingy" s cinskym strojkem (mimochodem, ten strojek neni vubec spatnej, jen je radeji vidim treba v tech Seagull 1963 reissue) za tech 16 tisic opravdu koupil. Zaslouzil by si je:)

A taky tam pěkně perlí, pravopis radeji ani nekomentuju.

nerezová ocel jako u originálů se bohužel nepoužívá - cena by byla příliš vysoká, někteří prodejce nabizí i hodinky z ušlechtilé ocely - tzv.stainless steel - je to podvrh a lež, ještě jsem na repliky z ušlechtilé ocely nenarazil

Navíc jsem narazil na stránky, kde člověk dokonce repliky sbírá a odsuzuje faky B a C kategorie, jak on je nazývá :D

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě se mi již stalo, že repliky šly úplně do háje, ale naproti tomu mám ve sbírce nádherné kousky a některé v takové kvalitě, že i vyučený hodinář na ně zírá s otevřenou pusou a neví!

tak tohle je snad nejlepší hláška:-)

Upraveno uživatelem Rudykopalsson
Odkaz ke komentáři

No jo, to znám, nám se také pošamšala myčka, přijel servisák, řekl, že je vadná elektronika, že jí objedná, čekali jsme asi 10 dní, pak přijel, vysolili jsme 8.000,- Kč a basta. Je fakt, že na desce elektroniky byla vyhořelá jedna součástka. Ale ta cena, to je málem cenanové myčky. Inu, servis je vždy drahá věc, ale nechci Tě strašit, třeba je to u Vás nějaká maličkost.

Tak servisák si myčku odvezl, že prý odešlo topné těleso. A dá vědět za kolik to bude ( až ten díl bude objednávat ) a zda se to vyplatí. Myčka je vestavná značky BOSH, má 4 roky a nebyla z nejlevnějších v době nákupu.

Bych se z toho picnul. Spotřebiče jako je lednice, myčka, pračka nebo LCD televize nám vydrží max 5 let. Vlastní zkušenost za poslední dobu.

Nebo máme s manželkou jen my takovou smůlu na tyto výrobky ?

Odkaz ke komentáři

Tak servisák si myčku odvezl, že prý odešlo topné těleso. A dá vědět za kolik to bude ( až ten díl bude objednávat ) a zda se to vyplatí. Myčka je vestavná značky BOSH, má 4 roky a nebyla z nejlevnějších v době nákupu.

Bych se z toho picnul. Spotřebiče jako je lednice, myčka, pračka nebo LCD televize nám vydrží max 5 let. Vlastní zkušenost za poslední dobu.

Ahoj, máme taky myčku Bosch a cca 5,5 roku šlape a naprostá spokojenost. Jinak těch 5 let je asi hraniční mez- nám odchází lednička :-(.

Odkaz ke komentáři

zjištění, že stránky s fejkama mají už i českou verzi...podle políčka "inné marki" lze usuzovat, že to mají na svědomí naší polští sousedé.

"Někteří hodináři replikami opovrhují a nehodlají se s nimi zabývat, ale dříve nebo později na nějakého dobrého narazíte."

Taky dobrý... :D :D :D

Upraveno uživatelem Princ Milis
Odkaz ke komentáři

Bojím se že nemáte, naše myčka je také Bosh a jak jsem se o problematice kvality bavil s několika servisáky (přes myčku, nářadí, plynový kotel, apd.), tak Bosh silně propadl na technické úrovni a teď produkuje výrobky třídy střední a nižší, už to zdaleka není, co to bývalo. Takže já už při nákupu nářadí a vybavení domácnosti beru Bosh trochu bokem.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

ty vole :eek:

Odkaz ke komentáři

Bojím se že nemáte, naše myčka je také Bosh a jak jsem se o problematice kvality bavil s několika servisáky (přes myčku, nářadí, plynový kotel, apd.), tak Bosh silně propadl na technické úrovni a teď produkuje výrobky třídy střední a nižší, už to zdaleka není, co to bývalo. Takže já už při nákupu nářadí a vybavení domácnosti beru Bosh trochu bokem.

Jenže jen myčka byla značky BOSCH.

Pračka nejdříve ETA, pak Indesit, pak Whirlpool a teď zas máme Whirlpool.

Lednice nejdříve nějaká ruská Minsk, pak Gorenje, pak Whirlpool a nakonec zas velká Whirlpool.

LCD televize nejdříve nějaká neznačková, pak Grundig ( v té době 2 tunery u LCD byly rarita), pak SONY a poslední zase SONY ale větší rozměrů.

Takže to nebude jen o značkách. Bohužel. Všechny výrobky skončily jako nefukční, né že by se nám přestali líbit nebo by nám přestali vyhovovat.

Odkaz ke komentáři

Lednice nejdříve nějaká ruská Minsk, pak Gorenje, pak Whirlpool a nakonec zas velká Whirlpool.

LCD televize nejdříve nějaká neznačková, pak Grundig ( v té době 2 tunery u LCD byly rarita), pak SONY a poslední zase SONY ale větší rozměrů.

Takže to nebude jen o značkách. Bohužel. Všechny výrobky skončily jako nefukční, né že by se nám přestali líbit nebo by nám přestali vyhovovat.

No musíš uvažovat logicky, ale ne ze svého pohledu, ale z pohledu výrobce. Myslíš si, že je zájem výrobce vyrobit výrobek, který bude fungovat bezvadně třeba 20 let? A čím se bude živit servisní oddělení a co bude s další produkcí (opomenu-li technický pokrok), když lidé budou mít doma výrobky dlouhodobě dobře fungující? Ne, zájem výrobce je dát na trh výrobek, který funguje bezvadně po dobu, která se dá vyjádřit jako záruční doba + 1 den. To je ideál, pak se začne živit servisní složka, nebo bude odbyt dalšího výrobku.

Takže to, že výrobky vám přestaly fungovat, je vcelku správné z pohledu výrobce a tím i lokální a globální ekonomiky.

Upraveno uživatelem pavča
Odkaz ke komentáři

Evropská unie naopak zavedla MAXIMÁLNÍ povinnou dobu životnosti u veškeré elektroniky:

Jde o tzv. CÍNOVÝ MOR:

http://cs.wikipedia.org/wiki/C%C3%ADnov%C3%BD_mor

http://www.rohs.cz/

Veškerá elektronika pájená bez příměsi olova v cínu má životnost limitovánu na cca max. 8 let, pokud se nevystavuje výkyvům teploty pod 13,2°C (PLUS! 13,2°C, ne mínus). Stačí jeden zimní převoz a životnost je třetinová.

Podle ekoteroristů je zřejmě ekologičtější každé dva tři roky vyhodit celý výrobek na smetiště, než kdyby výrobek obsahoval pár gramů olova a sloužil dlouhá léta.

http://www.erescom.cz/index5.html

Automobilový průmysl, výrobci medicinských zařízení a možná i některé jiné obory mají výjimku - proč asi ? :-)

Kromě tohoto zákonného omezení všichni výrobci už dávno omezují životnost všeho zboží systémem tzv. PLÁNOVANÉ ŽIVOTNOSTI.

Zdroj

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři

Co se divíš? Kdyby to udělali pořádně, skláři nebudou mít co žrát :D

Odkaz ke komentáři

Proto bude záležet spíš na kusu a zacházení ( odchází všechno, od toho je to spotřební zboží ), kvalita výroby šla prostě dolů. Jako s mobilama, na začátku vydržela nokie 5110 úplně vše, teď dělaj mobil na max. 2 roky, protože se předpokládá, že půjdeme s modou a koupíme si novej ( tak je to s pračkama, myčkama, televizema a i autama- i když ne po 2 letech ). Podle mě se oprava ( výměna ), většinou nevyplatí. Píšu do závorky výměna, protože už jsem dlouho nenarazil na opravdového opraváře, který by to rozmontoval, našel závadu a opravil, ale pouze lidi, co vymontujou celou část a vyměněj jí, aniž najdou vadnou součástku ( mimo hodináře).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...