Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

No právě, ja chtěl bejt taky jednou za chudáka.... Dokonce to bylo autenticky psané jen levou rukou, teď z telefonu je to nuda. <br />Ještě že mi neteř donesla kousek čokolády. Bohužel tím maskovala lékařskou sadu (obsahuje speciální kleště na trhání prstů, jak jsem se dozvěděl posléze).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a má něco takového smysl? dávat za opravu skoro cenu hodinek.? tedy pokud k nim nemas nejaky citový vztah

Tak byl to můj první nákup tady na chronomagu, moje první švýcarské hodinky a první automaty.....je možný, že k nim už nějaké citové pouto mám. Navíc jsou mi sympatický - poměrně reprezentativní, umí působit i trochu sportovně, vypadaji hodnotně a přitom nestály tolik, aby se člověk bál o každý škrábanec. Prostě sympatické hodinky. Pravda, 1.000,- Kč z ceny té opravy je nanesení vnitřního AR, co lze brát spíš jako zhodnocení hodinek než jako opravu....

Abych řekl pravdu, tak jsem od strojku C01.211 čekal více. Na to, že hodinky u mě byly jako v bavlnce a jejich stav bych se nebál ohodnotit jako vynikající....

Odkaz ke komentáři

Tak jsem nechal vyměnit regulační ventil na teplé vodě, tlak už nepadá a je konstantní, ale stejně je rozdíl oproti tlaku studené vody markantní. Když zvýším odběr puštěním víc kohoutů, tak se to očividně v trubce někde přicpává a teče to ještě hůř.

Do háje...

Budu muset shánět šikovnýho instalatéra, který to nebude chtít sekat hned celé, ale bude umět se pohrabat postupně trubkama od zásobníku dál. Třeba to bude jen zarostlý kolínko nebo téčko a v tom  bordel který tam tlačí, je to nejspíš někde za kotlem. Před pár lety jsem nechal dělat oběhový čerpadlo, viděl jsem řez původní pozink trubky a ta byla v cajku.

Odkaz ke komentáři

No a co se jim teda stalo? Kam jsi je dal?

Přestal fungovat ruční nátah. A taky měly mizernou rezervu nátahu (tak 16 hodin max). Dnes jsou to dva měsíce co jsou v K&M Ateliéru. Takže servis, vůle v sertvačce a nějaké vložené kolo (totožné s tím v kal. Omega 1045). K tomu nanesení AR (ať už je za ty prachy aspoň nějaká přidaná hodnota) a rázem jsme na částce uvedené výše :frusty:  holt, kdo chce opici, musí mít na banány. Jsem rád, že se aspoň rozsypaly Tissoty a ne Breitlingy  :lol2: 

Odkaz ke komentáři

Přestal fungovat ruční nátah. A taky měly mizernou rezervu nátahu (tak 16 hodin max). Dnes jsou to dva měsíce co jsou v K&M Ateliéru. Takže servis, vůle v sertvačce a nějaké vložené kolo (totožné s tím v kal. Omega 1045). K tomu nanesení AR (ať už je za ty prachy aspoň nějaká přidaná hodnota) a rázem jsme na částce uvedené výše :frusty:  holt, kdo chce opici, musí mít na banány. Jsem rád, že se aspoň rozsypaly Tissoty a ne Breitlingy  :lol2:

Ale stejně musím říct, že i tak je to pěkná palba ( za hodinky v ceně 8 tis., bez nanesení AR skoro 4500 ? )

Odkaz ke komentáři

To je hustá cena. Já platil za seštelovaní nějakýh heblat u Fortisů 400,- v Brněnské Oriose (autorizák IWC). Za 4500 bych je snad zgenerálkoval

No já se v tom moc nevyznám, takže jsem prostě předpokládal, že když je v ČR jen pár lidí co se tím zabývá, takže je ta cena adekvátní. Abych řekl pravdu, tak tomu dodnes moc nerozumím. Bylo mi řečeno, že celková oprava chronografu bude 3.500,- Kč - tomu jsem rozuměl jako že oprava toho ručního nátahu a vyřešení krátké doby rezervy nátahu. K tomu jsem doobjednal vniřní antireflex ( 1.000,- Kč) a pak jsem se dozvěděl, že je potřeba doobjednat nějaké kolečko za 850,- Kč. No a to jsme pak na těch 5.350,- Kč. Třeba mi pak dají nějaký cenový rozpočet, ze kterého bude vidět co kolik stálo, ale spíš tomu nevěřím.

Odkaz ke komentáři

Při posledním navýšením rozpočtu, ses na to měl asi vykašlat. Dělám spoustu kravin, ale tohle bych si rozmyslel. K+M tady má nejlepší reference, tak asi přiště nějak líp vykomunikovat a včas se zabrzdit. Člověk se chybkama učí.. a je třeba vyniknout, nad nepoučitelnými blbci.

No já se v tom moc nevyznám, takže jsem prostě předpokládal, že když je v ČR jen pár lidí co se tím zabývá, takže je ta cena adekvátní. Abych řekl pravdu, tak tomu dodnes moc nerozumím. Bylo mi řečeno, že celková oprava chronografu bude 3.500,- Kč - tomu jsem rozuměl jako že oprava toho ručního nátahu a vyřešení krátké doby rezervy nátahu. K tomu jsem doobjednal vniřní antireflex ( 1.000,- Kč) a pak jsem se dozvěděl, že je potřeba doobjednat nějaké kolečko za 850,- Kč. No a to jsme pak na těch 5.350,- Kč. Třeba mi pak dají nějaký cenový rozpočet, ze kterého bude vidět co kolik stálo, ale spíš tomu nevěřím.

Upraveno uživatelem GSIA79
Odkaz ke komentáři

Při posledním navýšením rozpočtu, ses na to měl asi vykašlat. Dělám spoustu kravin, ale tohle bych si rozmyslel. K+M tady má nejlepší reference, tak asi přiště nějak líp vykomunikovat a včas se zabrzdit. Člověk se chybkama učí.. a je třeba vyniknout, nad nepoučitelnými blbci.

No, už mi přišlo blbý kvůli 850,- Kč absolvovat to, že jim budu muset část platit, pak mi budou hodinky posílat, pak já budu zjišťovat jestli se s tím dá něco dělat nebo ne, případně je zase někam posílat........pokud tohle už bude finální částka, tak to ještě nějak rozchodím :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...