m.n. Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 provider te ip je upc, to snad musi vedet, kdo tu ipinu mel v danou dobu pridelenu, ne? to je pro pcr takovy problem to zjistit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 K nam se zas kurwa nastehoval krtek. Mam ho zafixovanyho jako sympataka z vecernicku a pritom je to takova voskliva mrcha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 :lol2: :lol2: tak to mě sestřelilo jak sokola v letu :lol2: :lol2: A co jinýho bys s ním chtěl dělat?Jasná volba - jak už jsem postoval - na česneku je skvělej! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 (upraveno) m.n.: kde je vůle tam je cesta... každopádně sem četl případ o pirátství a k zjištění majitele ip adresy od providera je prý zapotřebí soudní příkaz, ev. prostě nějaké povolení z vyšších míst (zákon o ochr. osobních údajů) každopádně po tom jdi a přibarvi to... způsob vybrání/ větší organizovaná skupina atd. Upraveno 8. dubna 2014 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 provider te ip je upc, to snad musi vedet, kdo tu ipinu mel v danou dobu pridelenu, ne? to je pro pcr takovy problem to zjistit? Já bych po tom šel, to nemáš žádného známého u PČR? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 (upraveno) rodkopf: naprimo ne, ale uz rozhazuju site... kdyby kdokoli umel nejak pomoci, budu moc rad a nezustanu nic dluzny... Upraveno 8. dubna 2014 uživatelem m.n. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 m.n.: kde je vůle tam je cesta... každopádně sem četl případ o pirátství a k zjištění majitele ip adresy od providera je prý zapotřebí soudní příkaz, ev. prostě nějaké povolení z vyšších míst (zákon o ochr. osobních údajů) každopádně po tom jdi a přibarvi to... způsob vybrání/ větší organizovaná skupina atd.co mu věšíte bulíky na nos..... k háknutí Mackovskýho hesla OS X v kompu stačej tři prsty a basální znalost třeba.....přes strejčka Googla. Jen totální zoufalec nabídne k prodeji něco, co má uvnitř jméno..... třeba to m.n. Pak tu je MAC....stačí změnit nějakou fyzickou komponentu......a je to v řiti. Prostě ti někdo vyčóroval komp a přiznejme si, v 90ti% jseš v piči...to je nejenom virtuální realita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 o ten komp mi v podstate nejde, jak jsem uz psal, zalohovano mam a uz jsem prisel v zivote o vic... jde mi spis o citlive dokumenty, ktere byly v tasce spolu s ntb... a hlavne kdyz jsem uz sehnal IP, tak nechapu, proc by mela pcr sedet na zadku a nepokusit se toho pachatele vypatrat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 m.n., pokud se s tím sčotem dotyčný z.m.r.d. někde připojil a podle veřejné IP víš že jde o UPC (které má v de-facto statické IP a solidní interní evidenci zákazníků), policajty by to skutečně mohlo navést poblíž jaké adresy se dotyčný chmaták (a nebo "v dobré víře kupující") v dané chvíli nacházel. Přímo majitel linky to být ale nemusí - spousta lidí dnes používá nezaheslované WiFi a nebo na ně pouští známé. Na jednu stranu se tím aspoň podstatně zúží okruh podezřelých, ale "nezainteresovaným" fízlům se do papírování moc chtít nebude protože nepůjde, prototože to nebude průkazné. Rychlejší varianta bude tenhle krok přeskočit, využít toho že UPC je jenom franšíza a podlepit technika z lokálního zastoupení (záminka se vždycky najde), aby ti adresu přípojky podle IP dohledal neoficiálně - a pokud se tam Tvůj počítač bude vyskytovat dál, podej rovnou trestní oznámení na konkrétního majitele linky, pak už budou muset zvednout prdel. Na MBP Retina něco jako výměna harddisku za čistý určitě nehrozí - a jak vidíš sám, i manuálně nejšikovnější chmatáci bývají ignorantská hovada co štípnutý sčot klidně budou používat i s původními účty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 No pokud jde o dokumenty, možná jsi si měl projít popelnice v okruhu půl kilometru...teď už jsou určitě někde na skládce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Ac jsem mel notebook zaheslovany, tak jsem ted zjistil, ze byl ten borec nejakym zahadnym zpusobem prihlaseny na mem Facebooku. Ukazalo mi to IP z jake byl pripojen. Mam volat 158? bude to k necemu? Nevím, proč Ti nemůžu poslat SZ, asi chytrá ingnorace i když si nemyslím, že bychom měli konflikt, ale to je jedno. Nicméně určitě jsi to někam hlásil, pokud je škoda vyšší, tak to nemá na starosti jen okrskář, ale může to mít SKPV. Tam už si s tím poradí, pokud ten kokot (asi to nebude takovej profík) se někde přihlásil, dojdi s tím za člověkem, kam jsi to hlásil (v protokolu o podání vysvětlení/hlášení) máš uvedené číslo i osobu, která to sepisovala a má to na starosti nebo to sepisovala a postoupila to dále - nicméně Ti dá kontakt na toho, komu to bylo přiděleno a kdo to řeší. Na MO (dále jen Místní oddělení) asi nebudou pátrat i když je to jejich práce, jestli se z toho někdo přihlásil nebo ne. Musíš vyvinout nějakou aktivitu i Ty sám a pokud jsi zjistil novou informaci o pohybu/přihlášení, měl bys jí hlásit, případně uvést nové informace do protokolu. Pokud to řeší s vyšší škodou SKPV(dále jen službá kriminální policie a vyšetřování), tak to řešit budou zcela určitě. Na místňáků jsou šlapky podobné měšťákům a serou na to(i když ne všichni), ale na kriminálce by to řešit určitě měli a to ihned po zjištění nové skutečnosti, proto nechápu, že otálíš s hlášením. Navíc na 158 Tě stejně odkážou na osobu, která to řeší, respektive, aby jsi se na ni obrátil. Dále, pokud jsi viděl přihlášení z jiné IP, tak asi Tvůj přihlašovací profil do systému byl "prolomen", jinak si nedokážu vysvětlit, jak by k němu pachatel přišel. Takže neotálej, hlaš to a hlavně si zjisti, kde se ten Tvůj spis válí. Píšeš, že tam byl i citlivé údaje, pod čímž si můeme představit cokoliv, ale jestli jsi měl někde hesla nebo jsi se z toho přihlašoval a činil finanční transakce, tak jsou to skutečně citlivé daje, které by mohly být zneužity. Je rozdíl pokud tam byla škoda za 15 a za 100+. Jsou dvě skupiny úředníků na MO - Ti kteří na to serou, a odložej to a Ti kteří to skutečně řeší, postoupí případně dále, obcházejí i bazary, zastavárny a snaží se to řešit. Nevybereš si, je to takhle všude. Čili určitě nahlásit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) Double post ... sorry! Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem Sphinxx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Jo a seriové číslo nahlaš aut servisu. Uvedou ho na black list a je šance že kdyby se někdo snažil reklamovat tak na něj kápnou. Vím že to ti je teď k ničemu, ale už z principu bych se snažil jim to co nejvíce zpříjemnit. Já takhle jednou málem koupil kradený dell, ale zavolal jsem si na infolinku a tam mi řekli dle čísla že je to čórka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Btw na icloud.com jej nevidíš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Chlapi, díky zatím moc za rady. Co se týče IPiny, tak ještě v noci jsem ji volal na oddělení, kde jsem byl u výslechu, tam si ji zapsali a nic víc mi k tomu neřekli. Taky jsem ještě včera odpoledne obvolal všechny prodejny Apple v okolí a sdělil jim sériové číslo, říkali, že jim sem tam ten zlodějský póvl ty notebooky nosí, jestli to nechtějí vykoupit. Radek124: pomohl jsi mi, vzpomněl jsem si na známého, který je provider na malém městě a spolupracuje s UPC, takže bude mít určo nějaký kontakt, který by nám mohl tu IP nějak více přiblížit. Sphinxx: škoda je cca 50.000Kč zatím jen za ukradené materiální věci. Jestli tu věc dále někam postoupili z MO, to nevím, nikdo se mnou moc nekomunikuje. Co se týče těch papírových dokumentů, nebojím se ani tak zneužití, spíš jsou vyloženě soukromé a s mou paranoiou mě spíš děsí, že se někomu válí na stole. Pokud by už byly dávno na smeťáku, je to nejlepší varianta. exBurn: ne, blbec jsem to neměl aktivované, vidím v iCloudu všechny své bývalé macy, iphony, ale tenhle jsem měl chvilku teprve a nějak jsem to zapomněl aktivovat, holt pech... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Můžu se jen zeptat pro poučení co je to ten "icloud" ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Jinak mi to celé přijde takové divné, z kabiny vozu mi sebrali pod loketkou klíče a žvýkačky a v přihrádce u šaltpáky další klíče nechali, přitom v ruce je měli, protože si vzali ovladač na závoru, který ležel pod nimi. Trošku to ve mně vyvolává pocit, jakoby věděli po čem jdou, že mě třeba měli vytipovaného, ale možná to jsou jen mé paranoidní představy. Absolutně netuším, jak takoví zmrdi přemýšlí, možná ty jedny klíče vzali jen proto, že měly přívěšek a ty druhé neměly nic, nevím. Zas si říkám, že kdyby šli po něčem konkrétním (mé PC + dokumenty), tak neberou žvýkačky a dva balíky špinavých košil na vyprání... Achjo do řiti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Můžu se jen zeptat pro poučení co je to ten "icloud" ? https://www.apple.com/cz/icloud/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Tak nepremejslej. Kamaradovi ukradli X5 a nejakej strejda v ústí to auto mel pred domem a nahlasil to. Nechali ho vychladnou kvuli vyhledavani ale to nebylo aktivni. Ukradli mu tasky z kufru na dovolenou a v loketni operce nechali pres mega cash a u sajtrpaky v kastliku mezi bonbonama briliant prsten. Kamos cumel jak puk. Stesti. Btw kamarad tady byl pred lety hodne aktivni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) Sphinxx: škoda je cca 50.000Kč zatím jen za ukradené materiální věci. Jestli tu věc dále někam postoupili z MO, to nevím, nikdo se mnou moc nekomunikuje. Co se týče těch papírových dokumentů, nebojím se ani tak zneužití, spíš jsou vyloženě soukromé a s mou paranoiou mě spíš děsí, že se někomu válí na stole. Pokud by už byly dávno na smeťáku, je to nejlepší varianta. Aha, špatně jsem to pochopil, myslel jsem, že jsi měl citlivá data v NTB/Tabletu. Hele, každopádně je dobře, že jsi to nahlásil. Dám Ti jednu takovou radu, která se ale nepříjemně aplikuje, pokud Ti jde o to, aby s tím skutečně něco dělal, tak je neustále telefonicky "atakuj" co s tím je, kam se to postoupí/lo a jak vypadá celková situace. Spousta lidí se totiž jen spoléhá na to, že to PČR vyřeší a pak jen čekají na obsílku, kde je ale mnohdy uvedeno -- věc odložena - pachatel neznámý a pak se diví - neříkám, že to je Tvůj případ, ale je to myšleno obecně, že s tím nikdo nic nedělal. Není na škodu tam zajít i osobně a nahlédnout do spisu, co se s tím děje, popřípadě jaké byly provedeny úkony a postup ve vyšetřování. Zkrátka - nenech se odbýt. Ad. citlivé listinné údaje. Na to pozor. Může se stát, že je pachatel vyhodí a je to "v klidu", ale také je může stát, že je zneužije/či prodá. Proto by jsi měl mít ve spisu jasně uvedeno o jaké údaje se jedná (myšleno jméno, přijímení, adresa, popřípadě rodné číslo). Je to velmi důležité pro případ, že by je někdo zneužil při další trestné činnosti - hlavně pro náběr půjček, falšování různých listinných dokladů a v neposlední řadě i dokladů. Proto je důležité mít to pro případ dalších možných nepříjemností potvrzeno, že došlo ke krádeži i takto citlivých osobních údajů. Nespoléhej nikdy na to, že to skončí v popelnici. Navíc pokud má k dispozici i adresu a dostal se do auta "nenásilně", tak bych raději auto parkoval na bezpečném místě. Ad. parkování a vloupání do vozu. Tam kde jsi parkoval nejsou kamerové systémy? Psal jsi něco o tom, že jste byli někde na nějaké akci ... golf? Většinou mívají parkoviště pod kamerami. Pokud to totiž bylo někde v Tvém okolí (Opava a okolí) vycházím z informace z profilu, pokud by byl kamerový záznam, tak je také možné, že to byla nějaká "známá firma", přeci jen malé město je v tomhle mnohem lepší než diskrétní Praha, Brno, OVA a podobně. EDIT - teď jsem si ještě četl Tvůj doplňující příspěvek: TVL oni Ti vzali i klíče od domu a ovládání od vrat/závory ? To jsi nepsal ... Jestli jo, tak buď určitě na pozoru. Ty woe tak tuhle situaci Ti nezavídím ... Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem Sphinxx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky