Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Jen upozorním, že na stupnici škodlivosti drog je marihuana až za alkoholem, nikotinem a barbituráty.

hele ja si prave myslim ze vetsina je takovejch jako ja. Znam ceo velkejch firem, ucitelku jogy, doktory, zubare atd atd a huli. Ja to beru jako alkohol.

Mám za to, že objektivizovat škodlivost nejde (i když se to dělá, je to pak jednodušší se v tom vyznat), stejně jako nejde se uklidňovat tím, že pan doktor nebo pan řídící taky hulí a nic mu nejni. Obojí je stejně zavádějící jako říkat že děda každej den vykouřil dvě krabky, vypil litr rumu a dožil se devadesáti.

Jinými slovy, pokud si někdo dá perník, koks a podobě doma za svoje prostředky a nikoho neobtěžuje, je to zcela jeho problém, jeho zdraví, jeho odpovědnost...takový člověk je mi ukradený a neřeším jeho konání. 

Mýlíš se, není to zcela jeho problém, obvykle to dříve či později zaměstná více lidí vůkol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám za to, že objektivizovat škodlivost nejde (i když se to dělá, je to pak jednodušší se v tom vyznat), stejně jako nejde se uklidňovat tím, že pan doktor nebo pan řídící taky hulí a nic mu nejni. Obojí je stejně zavádějící jako říkat že děda každej den vykouřil dvě krabky, vypil litr rumu a dožil se devadesáti.

No, já si právě myslím, že jsou vždycky lepší fakta a data než často mylné pocity a dojmy, tj. jak rychle zvyká návyk, jaké má požívání dopady na zdraví, kolik je s užitím spojeno úmrtí a ne "hulení vede k tvrdým drogám a zločinnosti". A podle toho pak dělat rozhodnutí.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

No, já si právě myslím, že jsou vždycky lepší fakta a data než často mylné pocity a dojmy, tj. jak rychle zvyká návyk, jaké má požívání dopady na zdraví, kolik je s užitím spojeno úmrtí a ne "hulení vede k tvrdým drogám a zločinnosti". A podle toho pak dělat rozhodnutí.

Nic nic. Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

To zcela jistě. Na druhou stranu, stupnice škodlivosti drog je podobně jako pyramida prestiže hodinkových značek jaksi fakticky ne zcela přesná. Čímž chci říct, že je mi nesympatická jak hysterie o škodlivosti THC, tak fashion kecy o tom jak je tráva cool a mnohem menší zlo než kdesi cosi. Není to holt černobílý.

No, já si právě myslím, že jsou vždycky lepší fakta a data než často mylné pocity a dojmy,

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Nic nic.

Vlastne jo, puvodne jsem chtel rict, ze z mejch znamejch, ktery pred 25 lety zacli zavodne hulit travu, jsou dnes mrtvoly nebo trosky, a kdyz rikam trosky, tak myslim fakt trosky. Drtiva vetsina z nich presla na neco tvrdsiho.

Odkaz ke komentáři

Vlastne jo, puvodne jsem chtel rict, ze z mejch znamejch, ktery pred 25 lety zacli zavodne hulit travu, jsou dnes mrtvoly nebo trosky, a kdyz rikam trosky, tak myslim fakt trosky. Drtiva vetsina z nich presla na neco tvrdsiho.

teď je otázka jestli si zase děláš kozy nebo to je fakt :D ...

Odkaz ke komentáři

Mám podobnou zkušenost i v polovičním horizontu a míra troskovosti se dala odškálovat podle stupnice nesouvislosti ve vyjádření tezí na téma jak tráva není absolutně návyková, jak absolutně nezabíjí mozkové buňky a jak je to frí-kůl-in zpestření života běžného frikulína.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...