Josef01 Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2011 Stačí se zeptat, u nás se člověk nemůže divit ničemu. Např. pokud ti policie nezměří laserovým radarem rychlost (třeba i chybou radaru) tak podle zákona ti může zabavit auto, přestože jedeš zrovna na dovolenou, takže ty dveře je prkotina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
levistrauss Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2011 Mě docela dostává, jak se všude šetří, v zimě jsem se málem nedostal od baráku, jelikož málokdy vyhrnuli silnici, ale na druhou stranu se vyhazují prašule daňových poplatníků oknem" Kousek ode mě je les, kam chodím venčit a snad jsem tam jednou, dvakrát potkal nějáký zbloudilce, nikdy ani noha. Kamarád z životního prostředí mi řekl, ať pořádně otevřu oči, ať vím kam jdou moje daně, jelikož nejde o dotaci EU Tak jsem dnes chvíli bloudil a objevil tyto mostíky, a hádejte cenu? Rovných 200.000,-Kč za kus a jsou tam tři Za rok Vám udělám foto a garantuji, že z nich moc nezbyde až je objeví naši spoluobčani, kteří obydlují nedalekou ruinu" To zas asi u nás v zastupitelstvu má někdo v rodině truhláře No, jak tak koukám, ten mostek je vybaven hlídacím psem, tak se mi zdá, že s rizikem návštšěvy spoluobčanů počítají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2011 Tak jsem si to tak narychlo spočítal. Za 200.000,- bych postavil s rozumným ziskem čtyři. Neznám sice dopravní dostupnost ale to by už taková položka nebyla. Proč sakra nemám taky nějakého "strýčka" někde na obecním úřadě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2011 Nepotřebuješ strýčka, ale otevřenou hlavu a oči, popř. i jiné věci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 (upraveno) Jeden ministr dá za měsíc práce nekvalifikované pracovnici odměnu 100 000 kč.Ta svůj nedostatek kvalifikace skyje za skromné prohlášení-Bill Gates také nemá vysokou školu. Tentáž ministr napíše za ni seminární práci-cituji MF dnes Jani, uprav si to, jak potřebuješ. Psal jsem to už ve stavu opilosti. Proto ten, kdo to bude hodnotit, musí být také opilý." Obvzláště pikatní je také.že práce je v podstaně adorace pana ministra Když se to provalí odstoupí ?-kdepak podá trestní oznámení na toho, kdo to zveřejnil. Upraveno 18. února 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Tak jsem si to tak narychlo spočítal. Za 200.000,- bych postavil s rozumným ziskem čtyři. Neznám sice dopravní dostupnost ale to by už taková položka nebyla. Proč sakra nemám taky nějakého "strýčka" někde na obecním úřadě? Je to asi 1 km od polní cesty, kam mohli dojet autem, takže skládačka" Každopádně prej bylo výběrový, kde byli tři firmy a pouze jediná dala 30 roků záruku Asi tam každý rok uvidím nějákého stoletého dědečka, jak to za pajdu natírá, anebo ještě možnost, že to je z mahagonu" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 30 rocna záruka...nakoniec pri všímavosti ctihodných občanov,ktorí vedia oceniť výhrevnosť použitého materiálu to takú životnosť mať nemože Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Teda neviem akú máte predstavu o cene stavebného dreva takýchto parametrov, ale mne tá cena prijde celkom primeraná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Teda neviem akú máte predstavu o cene stavebného dreva takýchto parametrov, ale mne tá cena prijde celkom primeraná. No právě, že ten kamarád ze životního má vedlejší hobby práci se dřevem, má malou truhlárnu a tento mostík spočítal i s výdělkem na 70.000,-Kč A prej by dal taky 30 let záruku. Ale tady jde hlavně o to, že tu máme o dost důležitější věci, kde jsou potřeby penízky, takže i kdyby hodnota odpovídala, tak jsou to prostě vyhozený prachy. Mě to nedalo a volal jsem klukovi ze zastupitelstva, že jsem je tam včera objevil, tak se jenom tlemil" Prý to je práce předchozích a plánovali 5 kusů, ale nový to zastavili a asi to bude mít ještě nějákou dohru, zvažují nějáké trestné oznámení, ale ty konce známe, ruka ruku myje No každopádně je to prasárna a nemusíme se v tom dále pitvat, takových případů je v našem městečku a asi v celé ČR halda" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 No právě, že ten kamarád ze životního má vedlejší hobby práci se dřevem, má malou truhlárnu a tento mostík spočítal i s výdělkem na 70.000,-Kč A prej by dal taky 30 let záruku.Prepáč, ale tejto kalkulácii neverím. Jedna vec je postaviť to z nejakého dreva a druhá postaviť to z dreva, ktoré za dva roky nezhnije a vydrží užívanie a zneužívanie. Už len tie dva nosné preklady museli stáť ohromne veľa. Vezmi si, koľko stojí krov aj na úplne malý dom a na ten sa používa lacné drevo z ihličnanov oveľa menších priemerov. Nemám úplne rád takéto hobby kalkulácie. Verím, že keď si bude kamarát stavať most na chate, tak si ho postaví trebárs za polovicu(odvoz mu zabezpečí Ferko za flašku, drevo si dá aké zoženie atď.), ale firma zamestnáva ľudí, ktorých prácu treba zaplatiť na mzde a odvodoch, pokryť ďalšie náklady spojené s výrobou a samozrejme vykázať aj nejaký zisk. Súhlasím, že najlepšie sa zarába na štáte. Zároveň nepochybujem, že na tom dodávateľ zarobil, ale skutočne si nemyslím, že by to bola zlatá baňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 skutočne si nemyslím, že by to bola zlatá baňa. Tak každej dělá na co dosáhne. Někdo dosáhne jen na mostíky v lese, někdo až na mostíky (pardon biokoridory) pro zvěř přes dálnice. Zlatá baňa nikoliv, princip stejný, výnos v procentech do kapsy taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 (upraveno) Mostík za 200k - pche. To u nás v Ústí jsou jiní machři - například zbytečná renovace Městských sadů za 80 mega, kde jen lavičky stály 63k za kus... http://zpravy.idnes.cz/usti-celi-kritice-kvuli-parku-lavicka-stala-60-tisic-skluzavka-pul-milionu-1rn-/domaci.asp?c=A101126_1489322_usti-zpravy_alh http://www.ct24.cz/regionalni/108571-magistrat-v-usti-musi-obhajovat-park-za-80-milionu/ Upraveno 18. února 2011 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Tak každej dělá na co dosáhne. Někdo dosáhne jen na mostíky v lese, někdo až na mostíky (pardon biokoridory) pro zvěř přes dálnice. Zlatá baňa nikoliv, princip stejný, výnos v procentech do kapsy taky. Na toto je mi aj ťažko reagovať. Nepáči sa mi ten pohľad, ktorý pasuje každého obchodujúceho so štátom za niekoho, kto sa obohacuje na úkor všetkých(aj keď to tak často je). Je to predovšetkým zodpovednosťou štátu dbať na to, aby boli verejné prostriedky vynaložené účelne a efektívne. A je zodpovednosťou občanov, aby sa snažili o stále zefektívňovnie štátneho aparátu. To ,že sa to stále deje len v malej miere, je imho dôsledkom našej zúfalej úrovne občianskej spoločnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Poslední dobou se mi příliš nedaří. Natrhnul jsem si vazy v kotníku (a ještě velmi debilním způsobem), chodím o holi (pár týdnů to byly berle, teď už hůl), nemůžu tedy pořádně pracovat a tomu odpovídají i finance. Díky tomu se odkládá nákup motorky - a to jsem si s ní chtěl udělat radost... Auto mi pořád ladí a stejně to není ono, tak jim to vracím a to je dokola. Kolega mi zničil počítač. A tak jsem si nutně potřeboval zvednout náladu a pořídit si něco na uklidnění... Dnes mi přišlo oznámení z celnice, že tam mám balík. Je to model auta z ameriky na zakázku a čekám na něj s nadšením. Přijdu tam, zaplatím clo a DPH a na poště předkládám papíry a složenku že to mám uhrazený a ať mi to teda vydaj... A ženská u okénka že chce 90,-Kč.Já na to s údivem: "a za co? Vždyť jsem teď uhradil vše co je potřeba."- "To je manipulační poplatek za to že jsme zásilku otevřeli ke zkontrolování."No to mi teda osol bulvu - oni mi to zadrží, otevřou, nechají mne si pro to osobně dojet (i když se to dalo vyřešit i beze mne - všechny doklady byly v balíku) a ještě zaplatím za to že mi otevřeli balík ke kontrole!!! No fuj, velebnosti Přijedu domů a když už jsem to dovezl, tak jsem zvědavě narychlo balík otevřel, abych se podíval na model. No takovou hrůzu a fušeřinu by neudělalo ani desetiletý dítě! Mít toho amíka po ruce, tak mu asi zafackuju uši do hlavy... Musím mu napsat něco hóódně od plic Na celnici jsem jel místo oběda v pauze. Je to přes celý město, ale tohle dobou to bývá průjezdné, takže jsem si říkal že to stihnu. Navíc jsem se chtěl stavit doma, měl jsem totiž dostat zásilku UPS, ve které má být notebook (můj krásný multimediální mi kolega v práci vtipně shodil na zem, což byla jeho smrt. No, skoro i kolegova... Takže tentokrát to bude "toughbook"). Balík nepřišel, ačkoliv měl být dnes doručen... Začíná mi poněkud vřít krev... I když jsem s tím nepočítal, tak ve městě byla zácpa. K obědu jsem si po cestě tedy koupil KFC, abych se ještě víc nezdržel... Po příjezdu do práce má kolega nemístné poznámky o pracovní době a morálce a podobně. Raději ho ignoruju, dnes opravdu nemám náladu... Abych mu nemusel odpovídat, dám se do jídla. Když otevřu krabičku s jídlem, nestačím se divit - je v ní jen poloviční porce Teď tu uklízím nepořádek a opravuju nohu od stolu, neboť jsem ho s řevem zahodil na protější stěnu... Občas je zdravé uvolnit nahromaděnou zlost - lepší než infarkt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Harry, preju pevne nervy. v posledni dobe je tohle vlakno nejak podezrele casto zaplnovano hruzostrasnymi historkami ze zivota... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Prepáč, ale tejto kalkulácii neverím. Jedna vec je postaviť to z nejakého dreva a druhá postaviť to z dreva, ktoré za dva roky nezhnije a vydrží užívanie a zneužívanie. Už len tie dva nosné preklady museli stáť ohromne veľa. Vezmi si, koľko stojí krov aj na úplne malý dom a na ten sa používa lacné drevo z ihličnanov oveľa menších priemerov. Nemám úplne rád takéto hobby kalkulácie. Verím, že keď si bude kamarát stavať most na chate, tak si ho postaví trebárs za polovicu(odvoz mu zabezpečí Ferko za flašku, drevo si dá aké zoženie atď.), ale firma zamestnáva ľudí, ktorých prácu treba zaplatiť na mzde a odvodoch, pokryť ďalšie náklady spojené s výrobou a samozrejme vykázať aj nejaký zisk. Súhlasím, že najlepšie sa zarába na štáte. Zároveň nepochybujem, že na tom dodávateľ zarobil, ale skutočne si nemyslím, že by to bola zlatá baňa. Tak na tohle musím reagovat. Mám 20 let stavební firmu a mimo jiné stavíme i dřevostavby. Takže Tvá poznámka o "hobby kalkulaci" je trochu mimo mísu. Jestli máš dojem že ten mostek je z tvrdého dřeva tak jsi na omylu. Jde o běžné stavební dřevo. Ta impregnace to dost zkresluje ale podle fotek bych hádal smrk. Ale abych jen nežvanil tak jsem si vzal kalkulačku a trochu to rozvedl. Vycházel jsem z rozměrů které jsem odhadl na 6m délky, 1m šířka a 1m výška zábradlí. Řezivo cca. 1,5 m3 á 7000,-/m3 10500,- Příplatek za tlakovou impregnaci 1000,-/m3 1500,- Vrchní lak (Tikurila - Finsko) 1000,- Spojovací materiál 1000,- Beton cca. 2 m3 4000,- ----------------------------------------------------------- Materiál celkem 18000,- 2 dělníci - 2dny tj. 32 hod á 250,-/hod 8000,- Provozní režie + doprava 4000,- Zisk pro firmu 11000,- ----------------------------------------------------------- Celkem 41000,- 20% DPH 8200,- ----------------------------------------------------------- Celkem vč. 20% DPH 49200,- V případě použití dubového řeziva by cena byla o cca. 10% vyšší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 (upraveno) jj ta kalkulace sedí...Lakované to podle mě ani nebude a jenom impregnované wolmanitem, který by měl v pohodě 20 let vydržet.... A za ty love je to teda dost zfušované... Upraveno 18. února 2011 uživatelem WATCHES Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Někteří kšeftaři jako by vyhrožovali, že když neprodají tady , tak to dají na Aukro :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lexa Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 ......ze stale neplati pro kazdeho stejny metr Je ZAKÁZÁNO pokoušet se prodávat falzifikáty a faky (taktéž repliky a jinak "honosně" nazvaný šmejd)! takze prijiste sem hodi nekdo tah na SMP za cenu rekneme 1000,- a na upozorneni ze to asi nebude original odpovi- tak to je snad jasny ne,vis co stoji original? 8000,- tak jak to muze byt original,prodavam proste tah s napisem OMEGA no proboha kde to jsme? to at se na me nikdo nezlobi-to uz je proste moc-a klidne se do me puste,ja to asi preziju a nejak se stim vyrovnam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 (upraveno) Ted jsem trochu znejistel... Nevedel jsem, o cem lexa pise, nicmene po precteni prislusneho vlakna jsem ponekud zmaten. Chapu, ze prodavajici je vazenym clenem fora, ktery se urcite nechtel obohatit prodejem fejkle spony... Nicmene jeho argumentaci v duchu "kdyby to byla origo, tak ji preci nenabidnu za 350,-" neberu. Ale nejde ani tak moc o to, co beru nebo neberu, jako spis o to, ze tu prodeji fejku asistuje administrator s pobavenymi hlaskami a smajliky... WTF, smim-li se ptat...? EDIT: Abych polozil konkretni otazku na adminy - jak to, ze nebylo prislusne vlakno smazano? Upraveno 19. února 2011 uživatelem carpaccio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky