Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Dostal jsem na něj dvě kila, požadavek byl malé autíčko pro sekretářku v automatu se kterým se ujede tak max. dvacet km denně. Nakonec jsme koupili předváděcí Opel Corsa. Dílenské zpracování a použité materiály jsou daleko lepší než u I20, to poznám i já laickým okem, to jak bude auto spolehlivé, ukáže čas. Je v záruce, tak není moc co řešit. Další, co mám jen z doslechu je, že na Hyundai jsou drahé díly a kolikrát i dlouhá čekací doba na ně, pokud nastane vážnější problém. To mě řekl sám prodejce nových vozů a sám radši doporučil Opla v této cenové kategorii.

Nic osobního, ale mě už delší dobu štve hojné používání termínu "dílenské zpracování". Co tím lidi chtějí říct? Jaké je přidaná informační hodnota tohoto výrazu ve srovnání s použitím pouhého "zpracování"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale, aby jsi to špatně nepochopil, já Hyundai nehaním, může Vám hezky sloužit pár stovek tisíc km, Víš jak to dnes z autama je. Já potom, co jsme koupili úplně novej Mercedes a každých dvacet tisíc byl vážný defekt, tak už o autech radši neříkám nic To Sc :cheers:alamander: Nevím kde žiješ ty, ale výraz dílenské zracování v automobilovém průmyslu používají automechanici a prodejci vozů i na těch nejodlehlejších místech planety... :D

Drahe dily te 5 roku (zaruka) nezajimaji kdyby to byla pravda. Korza asi spatna nebude ale nikdy jsem ji nemel. Opel ve me nevzbuzuje duveru. Koncim jsme off.

Odkaz ke komentáři

Ale, aby jsi to špatně nepochopil, já Hyundai nehaním, může Vám hezky sloužit pár stovek tisíc km, Víš jak to dnes z autama je. Já potom, co jsme koupili úplně novej Mercedes a každých dvacet tisíc byl vážný defekt, tak už o autech radši neříkám nic To Sc :cheers:alamander: Nevím kde žiješ ty, ale výraz dílenské zracování v automobilovém průmyslu používají automechanici a prodejci vozů i na těch nejodlehlejších místech planety... :D

No vždyť na to právě narážím! Jen nevím, co tím chtějí říct. Jako že se auto skládá z dílů nebo  chtějí ujistit zákazníka, že auto bylo vyrobeno v dílně a ne třeba v obýváku?

Odkaz ke komentáři

Čoveče, já bych řekl, že je to o tom, jak jsou zpracované jednotlivé díly a jak to namontovali v dílnách - jak to na sebe všechno sedí. Pak máš třeba povrchové zpracování, které už zavání hodně designem. No a pak máš celkové zpracování a to už je takové komplexní, do toho bych se nerad pouštěl ;)

Odkaz ke komentáři

Náhodou to nezní špatně - Das Hjundee...

Ale abych řekl pravdu, jeden obch. partner co dělá auditora automotive říkal, že co se týče kvality, plánování výroby a  dodržování postupů, tak jsou Nošovice na špičce. Prostě Kimova banda se rozhodla vsadit na kvalitu a to jim (zatím) vychází. Ale zase, aby jsme si rozuměli - pojem kvalita v dnešní době znamená, že auto vydrží max 6-8 let a pak tradá...

Odkaz ke komentáři

..jsem značně rozmrzelý ze změn "čti Babišovin", které nás v podnikání v blízké budoucnosti čekají.. :( ..

Proč pak? Vždyť je to tady samej podvod, tak hezky tvrdě na nás :-) V zahraničí jsou tyto postupy úspěšné, tak proč je tedy nezkusit u nás, pokud tedy mluvíš o výběru daní...

Odkaz ke komentáři

Proč pak? Vždyť je to tady samej podvod, tak hezky tvrdě na nás :-) V zahraničí jsou tyto postupy úspěšné, tak proč je tedy nezkusit u nás, pokud tedy mluvíš o výběru daní...

Disciplína, vy kluci pitomí, musí bejt, jinak byste lezli jako vopice po stromech ...

Já bych teda dal přednost jednoduchým daňovým zákonům bez výjimek před tisícovkou nových daňových fízlů. Je to teda celoevropský trend, za mě bohužel. Důsledný výběr obecně vysokých daní trochu omezí podvody, ale současně omezí investiční aktivity, dále sníží upadající evropskou konkurenceschopnost a posílí moc již tak všemocných úředníků. To nás libertariány moc netěší. A bude hůř.

Odkaz ke komentáři

Ach jo, a tak hezky to začalo:

Miláčku, maminka na víkend nepřijede. K večeři Ti udělám výborný steak, otevřeme si nějaké pěkné archivní vínko. Pak bude masáž s překvapením ..... No, vy co sledujete sekci humor víte, jak to pokračovalo .... Světlo, blinkr, blatník, nárazník. Strhnu jí to z kapesného :-)

Odkaz ke komentáři

Jo jo, zvlášť ta presumpce viny je super věc, co?

Odkaz ke komentáři

Ach jo, a tak hezky to začalo:

Miláčku, maminka na víkend nepřijede. K večeři Ti udělám výborný steak, otevřeme si nějaké pěkné archivní vínko. Pak bude masáž s překvapením ..... No, vy co sledujete sekci humor víte, jak to pokračovalo .... Světlo, blinkr, blatník, nárazník. Strhnu jí to z kapesného :-)

Kterého mazlíka ti dorostenka vytunila?

Odkaz ke komentáři

Já to nesleduji do podrobna, ale jestli píšeš o dokazování majetku a následném dodanění, popř. vyvlastnění, tak snad víš, kde jsi vzal peníze na své auto, nebo svůj barák, ne? Já to vím, a vůbec z ničeho nemám strach, nabyl jsem všechno legální cestou, tak mě může Babiš maximálně víš co... Neříkám , že my jako češi jsme ty hovádka, člověku je všude podobný a jak mu nastavíš pravidla, tak se chová...

Jo jo, zvlášť ta presumpce viny je super věc, co?

Odkaz ke komentáři

Já to nesleduji do podrobna, ale jestli píšeš o dokazování majetku a následném dodanění, popř. vyvlastnění, tak snad víš, kde jsi vzal peníze na své auto, nebo svůj barák, ne? Já to vím, a vůbec z ničeho nemám strach, nabyl jsem všechno legální cestou, tak mě může Babiš maximálně víš co... Neříkám , že my jako češi jsme ty hovádka, člověku je všude podobný a jak mu nastavíš pravidla, tak se chová...

OK, dneska nemám náladu se dohadovat. Majetkově jsem stejně ve spodní části gaussovy křivky, takže jestli na moje podezření dojde, schytáš to stejně dřív a hůř než já - pokud ti nevadí ten samotný princip, naopak ho vítáš, tak fajn...

Odkaz ke komentáři

Az budu na MF, tak na tebe si posvitim mezi prvnima. Cas a nadseni Ti nechybi, takze to bude radost si s tebou pohrat.

Odkaz ke komentáři

Mě jenom štve, co se v našem státě děje, hodně cestuji po světě a všude v civilizovaných zemích se daně platí a nekompromisně vymáhají, nechápu, že to doposud nešlo u nás. Jo a máš pravdu, štve mě, že naše firma jede poctivě, platí daně a má se ve výsledku celkově hůře, než kdejakej Vietnamec, kterej nakoupí načerno, prodá načerno a furt přemýšlí, kde co vodrbat, tohle prostě musí jednou skončit :cheers: Jinak na pohodu kluci, je to můj názor a nikomu ho nevnucuji, já bych s těma lumpama zatočil jedna, dvě....

OK, dneska nemám náladu se dohadovat. Majetkově jsem stejně ve spodní části gaussovy křivky, takže jestli na moje podezření dojde, schytáš to stejně dřív a hůř než já - pokud ti nevadí ten samotný princip, naopak ho vítáš, tak fajn...

Odkaz ke komentáři

Mě jenom štve, co se v našem státě děje, hodně cestuji po světě a všude v civilizovaných zemích se daně platí a nekompromisně vymáhají, nechápu, že to doposud nešlo u nás. Jo a máš pravdu, štve mě, že naše firma jede poctivě, platí daně a má se ve výsledku celkově hůře, než kdejakej Vietnamec, kterej nakoupí načerno, prodá načerno a furt přemýšlí, kde co vodrbat, tohle prostě musí jednou skončit :cheers: Jinak na pohodu kluci, je to můj názor a nikomu ho nevnucuji, já bych s těma lumpama zatočil jedna, dvě....

No mně jde jenom o to, že nějaký úředník se na tebe může dívat podobně jednoduše jako ty na ty Vietnamce (vem si takového pana poslance Mládka, abychom pro příklad nechodili daleko) a bude mít v tomhle zákoně oporu k tomu, aby ti silně znepříjemnil život i coby poctivému daně platícímu podnikateli. Možná že v těch civilizovaných zemích se daně snáz platí a líp hlídají, protože je tam mají jednodušší? A možná i nižší? Nevím, daně jiných zemí nastudované nemám...

Ale třeba se pletu, konečně se na všechny podvodníky došlápne a Ano, bude líp... Peace :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...