Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Jen bych dodal, že za problémem s JE v Japonsku je především tsunami. V okamžiku, kdy tsunami vyběhne z Týna nahoru na kopec k JET mne už nic fakt trápit nebude...

Jinak vemte si, jak novináři píší o věcech z vašeho oboru a kterým rozumíte. Je snad jediný důvod, proč by měli psát o jiných oborech líp?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se rozčílil u reportáže na Nově z centra CNN, kdy nám bylo sděleno, že CNN má v Japonsku už tři štáby, a to je dobře, protože hlavní je samozřejmě sledovanost. Nebylo to asi přesně takhle slovo od slova, ale ani se mi ten blábol nechce na netu hledat.

Odkaz ke komentáři

Já jsem se rozčílil u reportáže na Nově z centra CNN, kdy nám bylo sděleno, že CNN má v Japonsku už tři štáby, a to je dobře, protože hlavní je samozřejmě sledovanost. Nebylo to asi přesně takhle slovo od slova, ale ani se mi ten blábol nechce na netu hledat.

Viděl jsem, naopak kvituji s povděkem přiznání faktu, že CNN nejde o lidi, nejde o pravdu, nejde o co nejpřesnější informace, ale samozřejmě jde jen a pouze o sledovanost (čti KŠEFT).

Tak to je v podstatě u každého média, ale málokdo to řekne na plnou ústa ;)

Odkaz ke komentáři

Viděl jsem, naopak kvituji s povděkem přiznání faktu, že CNN nejde o lidi, nejde o pravdu, nejde o co nejpřesnější informace, ale samozřejmě jde jen a pouze o sledovanost (čti KŠEFT).

Tak to je v podstatě u každého média, ale málokdo to řekne na plnou ústa ;)

No jen že to řekl nějakej ten redaktůrek z Novy, oni by to sami asi do světa jen tak nevypustili...
Odkaz ke komentáři

Volal mi kámoš, jehož tatík dělá v atomovým výzkumáku v Řeži, že s ním strávil půl hodiny na drátě a neposlouchal nic jinýho, než nadávky na naše a světový zpravodajství, jak rozsévají paniku a úplně nesmyslný informace. Dnešní výstup Drábový (kterou mimochodem obdivuju) na Nově či kde byl prý sestříhanej tak účelově, že se mu z toho zvedl kufr.

Odkaz ke komentáři

Volal mi kámoš, jehož tatík dělá v atomovým výzkumáku v Řeži, že s ním strávil půl hodiny na drátě a neposlouchal nic jinýho, než nadávky na naše a světový zpravodajství, jak rozsévají paniku a úplně nesmyslný informace. Dnešní výstup Drábový (kterou mimochodem obdivuju) na Nově či kde byl prý sestříhanej tak účelově, že se mu z toho zvedl kufr.

Máš to ale divnej vkus. :D

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odkaz ke komentáři

No jo, a zmizí teď z obchodů vše, co obsahuje jód, včetně jodový tinktury... :blink:
Odkaz ke komentáři

Máš to ale divnej vkus. :D

Haha :D.

Jen aby bylo jasno :D. Já to myslel tak, že atomovou fyziku považuju ve svém malém mozku za jednu z nejtěžších disciplín a když je někdo šéfem ústavu a navíc je to ženská, nic jinýho než obdiv si nezaslouží. Navíc mě baví, jak vystupuje v televizi a stírá panický moderátory (nemyslím zrovna teď, ale např. když byla rez na nějakým tom poklopu v JET apod.).

No jo, a zmizí teď z obchodů vše, co obsahuje jód, včetně jodový tinktury... :blink:

Jojo, dneska jsem potkal kolegu podivína a ten mi řekl, že jde na personální, aby celý firmě objednali jód :D. Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Laphroigh taky chutná po jodu tak si dám :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

...navíc mě baví, jak vystupuje v televizi a stírá panický moderátory (nemyslím zrovna teď, ale např. když byla rez na nějakým tom poklopu v JET apod.).

to si mi pripomenul jednu diskusnú reláciu v tv na Slovensku....vtedy nám hrozila vtáčia (o ktorej uz v novinách ani pes neštekne), neskôr prasacia chripka...bolo velmi zaujímavé počuť odborníka vs moderátora/novinára.

Odkaz ke komentáři

Namiesto novinárov zo všetkých médií tam mohlo byť viac záchranárov so psami. Nikde som nepočul, že by od nás tam niekto išiel. Verím že by neváhali, keby im niekto kompetentný vyšiel v ústrety. Hoci aj vládnym špeciálom. Teraz je už pozde.

Doufám,že ten speciál resp. 2 tam neletěly prázdné ale s nákladem třeba balené vody.Pokud ne s odůvodněním,že letadla nejsou určena a uzpůsobena pro přepravu nákladu tak je to na :suicide_anim:

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Já jsem to viděl ráno v přímém přenosu (ten se asi stříhá dost blbě) a musím říct, že ta dáma je dobrá. To, co z jejích výroků udělali "novináři" dodatečně, je zcela na :sick01: :sick01: :sick01:
Odkaz ke komentáři

Jsem v japonsku a je mi fajn

http://fffilm.fuxoft.cz/2011/03/jsem-v-japonsku-je-mi-fajn.html

Od počátku března jsem v Japonsku. V posledních dnech mi píše víc a víc lidí, kteří se upřímně (doufám) strachují, jestli jsem v pořádku a jestli se mi podaří utéct z Japonska před radioaktivitou, zemětřesením, tsunami, hladomorem, rabováním, AIDS a podobně. Nejdřív jsem z toho měl legraci, ale když vidím, jaké neuvěřitelné píčoviny se objevují v českých médiích, odhodlal jsem se (místo práce, kterou bych měl dělat) sepsat toto. A bude to delší povídání, protože popsat složitou realitu je bohužel těžší, než zařvat jednovětou poplašnou zprávu.

Upraveno uživatelem sureshot
Odkaz ke komentáři

a co mě štve dost je fakt, že mi připadá, že se japonská vláda chová jako ruská v minulém století.

"nemáme problém, radiace v pohodě, vše pod kontrolou...."

Máte problém, řekněte si o pomoc, myslete na fakt, že zeměkouli máme jenom jednu sakra a hlavně se držte!

tohle video s výbuchem nevypadá na "způsobeno tlakem"

Průšvih nabral dalších rozměrů a konečně si samurajové řekli o pomoc (když už není pomoci a bude se "jen" dlouhé roky uklízet..)

citace "Vyšší radiace i požáry neumožňují lidem pokračovat v chlazení reaktorů a další práci. Japonsko v této věci požádalo o pomoc zahraničí"

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...