Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Tohle:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jsem schopen uznat, že je moje chyba (1. rok jako OSVČ), že nevím, že i když auto pro VČ nepoužívám a nemám ho tedy v nákladech a nemám ani platit daň, tak že i tak bych měl podat daňové přiznání pro silniční daň. Ale za úplný výsměch prostě považuji pokutování za to, že jsem jim včas neřekl, že jim nic nedám...

500 Kč není moc, ale zase ne nijak málo. Jste mi někdo schopen poradit nějaký způsob odvolání vzhledem k poučení?

To je vtip?

Na základě čeho ti měla vzniknout povinnost podat přiznání k dani? To to řekli? Nebo proč jsi ho nakonec po 40ti dnech podával?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k Richardovi a jeho koeficientům. Mně udělali to samé. Vyúčtování za předloňský rok (nájemníci: 2 dospělí +2 mimina) - zaplaceno na otopu zhruba 18000, protopeno 8000. topili tam imrvére, spotřeba na měřičích celkem 600 dílků.

Vyúčtování za minulý rok (setam já, jinak nikdo) - zaplaceno na otopu zas těch 18000, protopeno 8500, netopilo se skoro vůbec, spotřeba asi 80 dílků. Cena za GJ bo GW plus mínus desetník stejná, ale koeficient 6x vyšší. Mně to připadá, jako kdyby chtěli potrestat ty, kdo nemají potřebu topit (v bytě je konstantně 20, i když venku -15). Zítra zajdu na realitku a optám se co a jak.

Odkaz ke komentáři

To je vtip?

Na základě čeho ti měla vzniknout povinnost podat přiznání k dani? To to řekli? Nebo proč jsi ho nakonec po 40ti dnech podával?

OK, napsal jsem to blbě. Auto jsem fyzicky využíval, ale náklady s jeho užíváním spojené jsem nedával do nákladů podnikání (k tomu jsem měl jiné důvody a na ostatní daně a pojištění to nemělo vliv).

Edit: důvod pro nezapočítávání do nákladů bylo mimo jiné vyhnutí se silniční dani

Upraveno uživatelem Hugo14
Odkaz ke komentáři

OK, napsal jsem to blbě. Auto jsem fyzicky využíval, ale náklady s jeho užíváním spojené jsem nedával do nákladů podnikání (k tomu jsem měl jiné důvody a na ostatní daně a pojištění to nemělo vliv).

Edit: důvod pro nezapočítávání do nákladů bylo mimo jiné vyhnutí se silniční dani

Pokud nedáváš náklady do podnikání, auto není vedené v účetnictví, tak je to pak nesmysl. Něco jiného je to u taxi apod. Jestliže auto používáš k podnikání a přiznal jsi to, pak samozřejmě daň musíš platit i kdybys používal paušální náklad.

Odkaz ke komentáři

me n....l jeden curak z Ostravy, od keryho sem koupil notebook - nikdy vice aukro - a ten debil to nedal ani do krabice, proste strcil do ty mosny, vomotal igelitem a poslal. Prasklej displej, servis rek 5600, ted sem stravil 20min na poste a su zvedavej, jestli neco dostanu..

Odkaz ke komentáři

sibirnaya: No, před dvěma rokama se mis talo něco podobnýho (akorát to nebylo aukro), pošta samozřejmě svou vinu neuznala, hádal jsem se asi půl hodiny s vedoucím pobočky a ten mi řekl, že bych ten balík musel otevřít hned při převzetí u přepážky a ani pak by to nebylo jistý, protože to mohlo být odesláno už poškozený a ať prý nepomlouvám dobrý jméno Český pošty. Nakonec stejně zůstal černej petr mně, protože pošta svoje pochybení neuznala, prodávající taky ne a tím to asi tak skončilo.

Odkaz ke komentáři

ja sem podal reklamaci u posty, postmistr rikal, ze to posle nahoru a uvidi se. jako je to netbook za 8,5 litru, displej stoji na ebay asi trojku, takze to neni tak hrozny, furt sem dumal, jestli koupim novej za 18 nebo jetej, nakonec vyhral jetej, znacka je to jen na hrani. Prodejcovi pekne skazim feedback, na to uz se tesim, co mu tam napisu, skoda, ze je limitovanej pocet znaku :) a tak nejak naivne doufam, ze trebas to posta uzna..

Odkaz ke komentáři

kooperativa - povinné ručení.

platím několik let stále se zvyšující sumu včetně bonusů, když jsem se náhodou od známých dozvěděl, že to jde ukecat na nižší poplatky. tak jsem zašel na pobočku a taky jo - zhruba o 600,-/rok. ale že by se to člověk dozvěděl od pojišťovny to né - v klidu dál odíraj zákazníka. ptám se ženský za přepážkou jak je to možný - tak jen blbě čuměla a nevěděla co říct. na tuhle svoloč :whip:

Odkaz ke komentáři

Spíš jen takový povzdech.. než naštvání.. :-) Nevíte, proč se mi nezobrazuje po vložení příspěvku avatar? V přihlášení ho normálně vidím, ale v tématech nic.. jen hodnost začátečník.. :-/ Dělám něco blbě, nebo se avatar objeví až časem po dosažení více příspěvků?

Odkaz ke komentáři

ja sem podal reklamaci u posty, postmistr rikal, ze to posle nahoru a uvidi se. jako je to netbook za 8,5 litru, displej stoji na ebay asi trojku, takze to neni tak hrozny, furt sem dumal, jestli koupim novej za 18 nebo jetej, nakonec vyhral jetej, znacka je to jen na hrani. Prodejcovi pekne skazim feedback, na to uz se tesim, co mu tam napisu, skoda, ze je limitovanej pocet znaku :) a tak nejak naivne doufam, ze trebas to posta uzna..

Jestli chceš displej, tak ti ho prodám - koupil jsem ho za pár (myslím že čtrnáct) stovek od jednoho místního člena a dodneška jsem se nedostal k tomu, abych ho vyzvedl :D

Akorát by šel zase z Ostravy, no...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...