Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já jsem si ty všechny body četl a je tam uvedeno prakticky všechno, neboli vždy si to bez problémů uhájí.

A nechám se rád poučit, kdy teda nesmí, to by mě zajímalo?

Ale, takze najednou uz existuji nejaka pravidla, kdy po tobe policajti muzou chtit identifikaci :-) Krasne menis nazory. Nejsi policista? :-) Faktem je, ze te nemuzou identifikovat skoro nikdy. Pouze za danych pravidel. A z nichz je jedno je bezne (z)neuzivano a to, ze se podobas nekomu, po kom patraji.

Odesláno

Ale, takze najednou uz existuji nejaka pravidla, kdy po tobe policajti muzou chtit identifikaci :-) Krasne menis nazory. Nejsi policista? :-) Faktem je, ze te nemuzou identifikovat skoro nikdy. Pouze za danych pravidel. A z nichz je jedno je bezne (z)neuzivano a to, ze se podobas nekomu, po kom patraji.

Ne ne, právě proto, že jsem si ty body četl, tak je mi jasný, že si to kdykoliv obhájí, čili tě můžou požádat kdykoliv.

Tady jsou ty body a schválně mi zkus nastínit situaci, kde by si to jedním z těch bodů neobhájili:-). Já jsem nad tím dumal a na každou situaci mají nějaký bod, ale samozřejmě tam nemohli napsat, že smí kdykoliv:-). Takže je to takové mazané:-)

Policista je oprávněn vyzvat k prokázání totožnosti osobu

a) podezřelou ze spáchání trestného činu nebo správního deliktu,

b ) zdržující se v prostoru, o kterém lze důvodně předpokládat, že se v něm zdržují cizinci bez povolení opravňujícího k pobytu na území České republiky,

c) bezdůvodně se zdržující v bezprostřední blízkosti policií chráněného prostoru nebo v místě, z něhož lze tento prostor účinně ohrozit,

d) od níž je požadováno vysvětlení,

e) odpovídající popisu hledané nebo pohřešované osoby,

f) vstupující do policií chráněného objektu nebo prostoru anebo do místa, kam je policistou zakázán vstup, nebo z tohoto objektu, prostoru anebo místa vycházející,

g) která má na místě veřejně přístupném zbraň a je důvodné podezření, že zbraně může být užito k násilí nebo pohrůžce násilím,

h) zdržující se v blízkosti místa, kde došlo ke spáchání trestného činu nebo správního deliktu, k požáru anebo jiné mimořádné události,

i) která má být předvedena na žádost příslušného orgánu podle jiného právního předpisu 6),

j) která je oznamovatelem podezření ze spáchání trestného činu nebo správního deliktu,

k) na žádost jiné osoby, která má na zjištění totožnosti právní zájem, jakož i osobu, která o prokázání totožnosti policistu žádá, a zjištěné osobní údaje předat osobě, která o prokázání totožnosti požádala, nebo

l) při plnění jiného úkolu, je-li to nezbytné k ochraně bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku nebo pro předcházení trestné činnosti.

Odesláno

Kolik je mezi policajty slušných normálních lidí a kolik vypatlaných gum? Mě by hrozně taková statistika zajímala. Jako parametr bych jim dal všem napsat krátkou středoškolskou úvahu na téma Právo a zdravý selský rozum. Jak by k tomu přistoupili?

Odesláno

Baldic - co to znamena, ze te nemuzou identifikovat skoro nikdy? Tyhle blbosti si mydlel ten typek na videu taky ... Nejste pribuzni nebo spolu( dopln si sam, co je libo) ... Ukazat policajtovi obcanku nemam nikdy problem. Jo, bejt asi dacan, tak uz bych mozna duvod mel ...

Odesláno

Kolik je mezi námi slušných normálních lidí a kolik vypatlaných gum? Mě by hrozně taková statistika zajímala. Jako parametr bych jim dal všem napsat krátkou středoškolskou úvahu na téma Zdravý selský rozum. Jak by k tomu přistoupili?

No, možná bych ty výsledky ani viďět nechtěl ...

Odesláno

Ne ne, právě proto, že jsem si ty body četl, tak je mi jasný, že si to kdykoliv obhájí, čili tě můžou požádat kdykoliv.

Tady jsou ty body a schválně mi zkus nastínit situaci, kde by si to jedním z těch bodů neobhájili:-). Já jsem nad tím dumal a na každou situaci mají nějaký bod, ale samozřejmě tam nemohli napsat, že smí kdykoliv:-). Takže je to takové mazané:-)

Policista je oprávněn vyzvat k prokázání totožnosti osobu

a) podezřelou ze spáchání trestného činu nebo správního deliktu,

B) zdržující se v prostoru, o kterém lze důvodně předpokládat, že se v něm zdržují cizinci bez povolení opravňujícího k pobytu na území České republiky,

c) bezdůvodně se zdržující v bezprostřední blízkosti policií chráněného prostoru nebo v místě, z něhož lze tento prostor účinně ohrozit,

d) od níž je požadováno vysvětlení,

e) odpovídající popisu hledané nebo pohřešované osoby,

f) vstupující do policií chráněného objektu nebo prostoru anebo do místa, kam je policistou zakázán vstup, nebo z tohoto objektu, prostoru anebo místa vycházející,

g) která má na místě veřejně přístupném zbraň a je důvodné podezření, že zbraně může být užito k násilí nebo pohrůžce násilím,

h) zdržující se v blízkosti místa, kde došlo ke spáchání trestného činu nebo správního deliktu, k požáru anebo jiné mimořádné události,

i) která má být předvedena na žádost příslušného orgánu podle jiného právního předpisu 6),

j) která je oznamovatelem podezření ze spáchání trestného činu nebo správního deliktu,

k) na žádost jiné osoby, která má na zjištění totožnosti právní zájem, jakož i osobu, která o prokázání totožnosti policistu žádá, a zjištěné osobní údaje předat osobě, která o prokázání totožnosti požádala, nebo

l) při plnění jiného úkolu, je-li to nezbytné k ochraně bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku nebo pro předcházení trestné činnosti.

A ted mi uved, ktery bod se tyka cloveka, ktery si zasel do BurgerKingu koupit neco k jidlu.

Boudy: ja bych jim tu obcanku taky ukazal. Nicmene je fakt, ze te nemaji pravo identifikovat, jak se jim zlibi. To je ta vyhoda demokratickeho statu, ze k tomu museji mit duvod. Pokud na tuhle vyhodu rezignujes, tak to neznamena, ze to delaji vsichni.

Odesláno (upraveno)

Baldic: Jelikož jsem mluvil o tom, že si to případně obhájí, čili kdyby si někdo stěžoval, tak: Bod a), řekli by, že si ho spletli, že je jen někomu podobný, tím si to můžou obhájit vždy.  Bod e). prakticky to samé co a). Bod l) na tento bod se lze vymluvit/obhájit takřka vždy, protože ...při plnění jiného úkolu...to může být takřka cokoliv. A i 2, 3 a 4 pod bodem l). 

V překladu, jsem si jist, že kdyby si někdo stěžoval, žaloval je, VŽDY si to obhájí = můžou kdykoliv. Nemůsíš s tím souhlasit, ale prostě to tak je:-)

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Maj ti vojaci teda branit sporadane Cechy pred terorismem nebo pacifikovat smazku, protoze jedny svestce nedala stara?Ohledne toho terorismu, to je spis povidali, ze jim hrali. Kdo si vzpomene na takovou zaprdenou zemi na periferii? To je skoda vybusnin ...

A ne, necejtim se bezpecneji, kdyz policie beha po Praze s utocnejma puskama. Nehlede na to ze to neni prvni exces, to toho bylo za posledni mesic malo?

Odesláno

překladu, jsem si jist, že kdyby si někdo stěžoval, žaloval je, VŽDY si to obhájí = můžou kdykoliv. Nemůsíš s tím souhlasit, ale prostě to tak je:-)

Todle mi je ale krasnej malomestackej pristup. Bravo!

Odesláno

Jste votravný s těma zádama a jinýma bolestma. Kdybyste se celý víkend flákali jako já, nic se vám nestane. Jdu si dát kafe a doutník, abych se tím psaním moc neunavil.

Máš pravdu předsedo - jdu si dát víno a doutník a taky se nebudu unavovat. :cheers:

Jak řekli, tak udělali - 

Včera:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Dnes:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Super, práce taky pomáhá. Já jakmile cítím skřípání nervů, tak beru sekyru do ruky a jdu štípat. Taky si lepím takové ty hřejivé náplasti, pomáhají, ale nedávno jsem chytil nějaký vadný kus a ty blbci si snad museli splést lepidlo. V zásadě si sundávám všechny typy náplastí na tři a rychle strhnu, stejně tak i tentokrát a hned jsem heknul a nachcal si do slipáčů, no a přišel asi o 3cm na 3 cm zdravé kůže, hovada to jsou ty zaměstnanci takhle si vystřelovat z lidí :-)

Afri, ty tvoje komentare me vzdycky pobavi! :D :D :D

Odesláno

http://echo24.cz/a/wcYUE/dalsi-policejni-zasah-hlidka-spoutala-mladika-na-zemi-kvuli-obcance tak todle me rozzurilo do bela. Za a) nechapu proc po praze behaji vojaci ze samopalama B) todle kvuli obcance? 

To: Utrejch

Prosím zkus mi napsat v pár bodech,jelikož jsem jednodušší co přesně Tě rozzuřilo doběla ?

Rovnou mě prosím napíš v čem konkrétně tebe omezuje tříčlenná hlídka kombinovaná z jedné švestky a dvou výsadkářů?

Děkuji za objasnění

p.s jsem asi hlupák a občanku s sebou nosim, jelikož jezdim dost často neplánovaně do zahraničí a milerad jí případně Policii ukážu.

Tady ji na požádání ukážu také. Člověk co je slušný a nemá mindrak nebo syndromu by s tím logicky neměl mít problém. " časy jsou zlé Kamile"

Vojáci mě také nevadí, spíše se mi líbí, že je jednou za čas potkám. Mám lepší pocit. Nejsem Chuck!

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...