Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Škoda že ten s dredama nebyl Michal Otipka. To by všichni tři leželi na zemi odzbrojení s ostudou. Čím víc vojáků a policajtů v ulicích znamená většinou menší bezpečí než větší. V Rusku sou na každým rohu a vždycky tam mám z toho blbej pocit. Policejní stát. Včera na OC Chodov hlídka vojáků k smíchu. Vypadal jak chlapeček co jde z airsoftu.

Odesláno (upraveno)

Já se ještě zeptám jak ty policejní a vojenské hlídky a kontroly vysvětlujete svým dětem, když to vidí?

Ed: Nebo jim ještě říkáte když budeš zlibit, seberou tě vojáci?

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Štve mě, když někdo v prodejním vláknu píše, že cena je pevná. A pak stejně po pár dnech zlevní. Buď ať to nepíše nebo ať nezlevňuje.

Odesláno

Patrik: To je spíš k pousmání, než k naštvání, ne? Když vlezeš do kteréhokoliv obchodu, tak taky musíš poslouchat kupu věcí, které nejsou pravda. Taky to nejde dohromady s mým myšlením a logikou, ale nic s tím nenadělám, je to každého věc.

Odesláno (upraveno)

Je to stejně jen proto aby veřejnost měla dojem že se něco dělá jinak proti úderu osamělého vlka jsou platni jako hubertus v červenci.  :rifle:

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)

Štve mě, když někdo v prodejním vláknu píše, že cena je pevná. A pak stejně po pár dnech zlevní. Buď ať to nepíše nebo ať nezlevňuje.

Patrik: To je spíš k pousmání, než k naštvání, ne? Když vlezeš do kteréhokoliv obchodu, tak taky musíš poslouchat kupu věcí, které nejsou pravda. Taky to nejde dohromady s mým myšlením a logikou, ale nic s tím nenadělám, je to každého věc.

tak on na začátku asi každej počítá s tim že se o ten jeho kousek všichni poperou. Realita je jiná. Někdy to trvá 5 stránek upů  :lol2:

Upraveno uživatelem MJ.
Odesláno

Nechci se přiklánět ani na jednu stranu té krásné debaty "smažka" vs. "švestky" a rušit plodnou diskuzi na téma "Zdůvodní si policie legitimování dle libosti?", ale odpověď na tohle již existuje. Nezdůvodní. Soudy to za vás vyřešily už v listopadu loňského roku. Ten "pádný důvod" musí být opravdu pádný. "Na dálku jste vypadala jak Kajínek" prostě neobstojí.

Odesláno

Jsi krásnou ukázkou toho, jak se plíživé zavádění pol. státu už děje a jak si na to zvykáme. Teoreticky jsme sice ještě trochu proti, ještě máme v hlavách zbytky ideálů o svobodě, ale ve skutečnosti už v tom žijeme a jsme tím už natolik zpracovaní, že to považujeme za zcela správné a v pořádku.

Přitom ještě před nějakými 10 lety by pro nás představa denních kontrol a trvalé přítomnosti ozbrojených vojenských hlídek na ulicích byla šokující a nestravitelná. Dnes normální a v pořádku a dokonce litujeme, že nebyli dřív a všude.

Co bude tímhle tempem za pár let?

Souhlas. Prukazy, povoleni, vstupy, vojaci, kontroly, buzerace! Me to teda v pohode neprijde.

Odesláno

Jinak mě naštvalo že naše vedení města napsalo do zpravodaje, jak se moc vyadřilo pálení čarodejnic, vzorná akce. A co bitka cikánů a dva mladý kluci v bezvědomí přímo u ohně před malými dětmi ??? Tohle mě štve, jak se všude lže !!!! A bude se tady řešit dredař, co nevytáhl občanku :lol2:

A co bys chtěl? Pořádně to rozmazávat? Je to tak důležité pro veřejný život? Nikdy ses s nikým nepopral?

A jestli jsi tam byl a viděl ty dva v bezvědomí, co jsi udělal? Jestli nic, tak je i tvoje vina, že se na to malé děti musely dívat.

A jestli jsi tam nebyl a víš o tom, tak to přece netřeba psát v novinách, ne?

Podle mě je lepší vyzdvihnout pozitiva, než stále jen rozmazávat negativa. Toho je všude kolem dás dost a  k čemu je to dobé? K ničemu. Spíš naopak, lidé jsou stále otrlejší a otrávenější. Právě z toho, že furt všude čtou kdo se kde popral a děti že byly v bezvědomí a jak by se mělo vše zpřísnit... Takový svět je na nic. Jestli chceme něco lepšího, tak musíme začít každý u sebe a ne jen čekat až vyjde článek v novinách a policie začne něco řešit a politici vymýšlet nový zákon.

Odesláno

Dockej casu, taky to prijde ;)

Uprimne receno by se mi to taky nelibilo, mit armdu na ulici. Ale ja vychazim z toho, ze zbran je ve sve podstate nebezpecna vec a mela by se sverit (alespon ty zbrane, vydavane s pozehnanim statniho organu) zodpovednemu jedinci. Coz mladej nezkusenej kluk v uniforme (jakekoliv) nemusi nutne bejt. Tady v Anglii policajti zbrane nosit nesmi a ja jako obcan nemam taky zadnou povinnost mit u sebe papiry. Mam povinnost byt napomocen, ale to neznamena tahat s sebou papiry. Kdyz jsem mel pred lety jakousi drobnou nehodu, nemel jsem zadne papiry ani svoje ani od auta. Vzali si nacionalie a byl jsem velice slusne pozadan, abych se v co nejblizsi dobe, ale nejlepe tak do tydne, dostavil na kterekoliv oddeleni policie v UK a jenom jim ukazal papiry svoje  o pojisteni auta. Tenhle postup mi pripada nejmin buzerujici a omezujici a tak nejak nejvic v pohode.

Fuj, o tomhle ani nepiš - to, že v UK nesmí policajt nosit zbraň a řádný občan musí žebrat o povolení (za penízky) i na vzduchovku a to ještě ne každýmu to povolení dají. 

No a že zbraň je ve své podstatě nebezpečná věc? No potěš ... Zakážeme zbraně a bude na celém světě klid a mír ... Jo, sorry, ono to tak nefunguje????

A víš kolik dětí trpí, že si jejich tatínek koupí drahé hodinky? Bych ty hodinky co stojí víc jak 1.000,- Kč zakázal, vždyť je to nebezpečné ... a vůbec, zakázal bych všechny, stejně jsou hodiny v každým mobilu a ten se dá sledovat :-)

Jo a nenít u sebe papíry u dopravní nehody? Pokud někdo udělá škodu tobě, ok. Ale co ten chudák, do kterýho to sklerotik bez dokladů napálí a následně se zapomene prokázat? Pojišťovna nic nezaplatí a dlouhá doba než přijedou policajti a prolustrují (pokud tedy dotyčný bez dokladů bude chtít počkat - přece má spoustu práv a howno povinností) . Supr. Ano i v dnešní době jde být ultra sobec a myslet jen na sebe ...

Odesláno

Takže ne, nechci aby jsme si měli jako v UK ... Nosím doklady a mohu držet legálně tu nebezpečnou věc jménem zbraň. Jo a pokutu policajtovi zaplatím, pokud poruším předpisy ( i když mě to naštve). Ale to tak holt je, mám práva, ale nezapomínám i na povinnosti ...

P.S. ano, už mám zaplacený poplatek za psa (a mohl bych ho přepsat o ulici vedle na tchýni a místo 1.500 platit jen 200 ročně), za popelnice, za odpady na chatě, dálniční známku, daně, zdravotní, sociální, hypotéku platím pravidelně a včas ...

Odesláno

Boudy: Spíš je to o tom, že jsme vychování a morálku vyměnili za bezstarostnost světa tisíců zákonů, nařízení a pokut, a jestli je to tak v pořádku.

A že jinde toho slušného chování ještě trochu zbylo. Ale už málo.

Odesláno

P.S. ano, už mám zaplacený poplatek za psa (a mohl bych ho přepsat o ulici vedle na tchýni a místo 1.500 platit jen 200 ročně), za popelnice, za odpady na chatě, dálniční známku, daně, zdravotní, sociální, hypotéku platím pravidelně a včas ...

No jeste se pochval za to, ze nekrades v krame rohliky ... 

Odesláno

Karlos : mě to taky sere, ale za tyhle věci si můžeme sami - slabá Evropa, která není schopná zabránit stěhování tisíců a miliónu ekonomických migrantů, kteří nejpozději za 10 let budou mít pocit, že si od evropy zaslouží víc práv a méně povinností a že je tu utiskujeme a omezujeme. Pak to teprve bude nášup. Už teď chtějí víc, než jim  (a né že by jsme všichni chtěli) můžeme dát. A všechny ty ústupky neberou jako dobrou vůli, ale jako důkaz slabosti.

No a nakonec ti policajti a vojáci tam jsou kvůli těm dredařům, kteří vítají uprchlíky a mají k nim blíž ne průměrná polulace - znají tu špínu, prach, žebrání a pocit ukřivděnosti. chtějí víc brát než dávat a vůbec ...

Už se nebudu nasírat. 

Já samozřejmě nechcu vojáky v ulicích a chci klid a bezpečí pro své děti, ale holt vnímání některých lidí/ ten jejich poblblej pocit, že demokracie nezná hranic je to, co nejvíc demokracii poškozuje a ubírá ji. Nám všem ...

Ale raděi policajty a vojáky v ulicích, kteří si nenechají srát na hlavu od floutka, kterej systém jen vysává, než se bát o děti, že nějakej pobuda až bude chtít jejich mobil či něco víc a policajt (pokud bude korektní) bude maximálně pískat a dělat ty ty ty ...

Odesláno

No jeste se pochval za to, ze nekrades v krame rohliky ... 

Jo a nekradu v krámě rohlíky (ani chleba, a vlastně vůbec nekradu) ...

A nepiju a nežeru žádnej utrejch, jenom dobrý věci ... 

Odesláno

Ja OP nosim stale, koukam ze jsem peknej hnup :) .

Odesláno

jen pro jistotu - mi ani tak nevadí, že někdo nenosí občanku. Ale že je překvapen a píííčuje, když ji má např. policajtovi ukázat/ resp. se nějak legitimovat. Pokud se v klidu nechá prolustrovat, ať ju nenosí. Ale pokud bude častější kontrola, častěji se chytí např. ti dárečkové, kteří měli nastoupit do krimu a zapomněli, popř. ti co vzhledem k promile chlastu či drogám v krvi vlastně ani neví, že mají soudem zakázané řízení ... 

Naopak si myslím, že je vhodnější ukázat občanku než být hned v databázi nuceně lustrovaných/ kontrolovaných. Ale možná se mýlím a vyjde to nastejno.

Odesláno

jen pro jistotu - mi ani tak nevadí, že někdo nenosí občanku. Ale že je překvapen a píííčuje, když ji má např. policajtovi ukázat.......

no ale tady jde o to že neni důvod ukazovat občanku jen tak. Chápu když vlítnou do hospody a udělaj kontrolu na věk, ale nechápu proč by tě měl někdo zastavovat na ulici a požadovat po tobě občanku. To je přesně to co se dělo teď (aspoň to tak vypadá). 

Kontroly ve vlaku, v metru (s revizorama), v ubytovnách sou ok. To sou jednorázové akce.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...