Návštěvník Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 Chapu, ze chlap po padesatce s vyplavenymi endorfiny musi svetu okolo dat najevo, ze s nim musi jeste pocitat. Kdyz je to v podobe urvanych pupkatych fotru, ktery zajdou navleceni do sprcek do hospody na obed pote, co s vypetim sil prezili vylet na bezkach, je to nevydrzeni. Muziku tvrdi blbecek party, ktery hejka a klati se v pase. Bohuzel u vedlejsi stolu, kde obedvam.Nedelam si o sobe iluze, nalitej se umim chovat jak debil se vsi paradou, ale voni maj kazdej jedno pivo. Omlouvam se vetsine particek mladejch, na ktere jsem v duchu vrcel, tohle je jinej level
martar Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 tak kdoví kolik toho naši pupkatí vrstevníci ve šprckách do sebe vylili po cestě... taky s sebou na běžky nosím placatku (protože když nutně potřebuješ, bernardýn nikde).
straspol Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 Běžky ?????? Na tom jsem stál- JEN stál- asi dvě minuty, ještě jsem ani nestačil zapnout vázání na tý pravý, a než jsem se vzpamatoval, měl jsem na šest neděl ruku v sádře. Už bych na to nevlez, nikdy, je to nebezpečný a placatku můžu nosit i když jen chodim...
klasik51 Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 Tome, jsem málem to červené, co jsem měl v hubě nespolk, už dvě minuty kašlu, jak mi zaskočilo
Honza.manta Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 V 11. 2. 2018 v 16:44, straspol napsal: Běžky ?????? Na tom jsem stál- JEN stál- asi dvě minuty, ještě jsem ani nestačil zapnout vázání na tý pravý, a než jsem se vzpamatoval, měl jsem na šest neděl ruku v sádře. Už bych na to nevlez, nikdy, je to nebezpečný a placatku můžu nosit i když jen chodim... Twlé!!! Zeď si jdu umejt monitor - jsem si to živě představil. V 11. 2. 2018 v 17:39, klasik51 napsal: Tome, jsem málem to červené, co jsem měl v hubě nespolk, už dvě minuty kašlu, jak mi zaskočilo Naštěstí jsem měl pusu prázdnou, jinak bych tu už možná nebyl.
Farookh Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 (upraveno) @Leviathan - Sport Clinic mozem len odporucit. Neviem ako teraz, mna daval dokopy este pan doktor Luptak (vtedy sa aj klinika volala inak), ale verim ze aj jeho nasledovnici su rovnako schopni ako on. Za tie prachy to rozhodne stoji. A samozrejme prajem skore uzdravie, a co najmenej bolestivu rehabku! Upraveno 11. února 2018 uživatelem Farookh
kuncák7 Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 Strasa a bezky, snad Tome promines, ale to je minimalne na vybuch smichu a navic kdyz to takhle popises,.... :-)). Pro nas co te zname to je uplne jine vlakno.
prischera Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 Tak rád bych se tomu upřímně zasmál, ale po mém průletu hlavou dolů po krušnohorské louce mám pro Strášu pochopení.
kuncák7 Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 V 11. 2. 2018 v 18:33, prischera napsal: Tak rád bych se tomu upřímně zasmál, ale po mém průletu hlavou dolů po krušnohorské louce mám pro Strášu pochopení. Hlavne ze muzes aspon psat druhou rukou :-).Rozhodne se ti neposklebuju, jen mam dobrou naladu.
straspol Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 V 11. 2. 2018 v 17:39, klasik51 napsal: Tome, jsem málem to červené, co jsem měl v hubě nespolk, už dvě minuty kašlu, jak mi zaskočilo V 11. 2. 2018 v 17:59, Honza.manta napsal: Twlé!!! Zeď si jdu umejt monitor - jsem si to živě představil. Naštěstí jsem měl pusu prázdnou, jinak bych tu už možná nebyl. V 11. 2. 2018 v 18:19, kuncák7 napsal: Strasa a bezky, snad Tome promines, ale to je minimalne na vybuch smichu a navic kdyz to takhle popises,.... :-)). Pro nas co te zname to je uplne jine vlakno.Je mi to jasný, tenkrát se taky všichni kolem váleli smíchy. Muselo to vypadat famózně. Já nechápu, jak si tohle někdo může přidělat na nohy dobrovolně. Dyť je to neskladný a strašně to klouže, a když se to překříží tak to zas najednou stojí, ale jen to jedno prkýnko. A když si člověk nestačí vzít takový ty berle s očkama, co se vo ně má přitom opírat, je to zpečetěný. Řídit se to nedá, zastavit se to nedá, když to srovnám se sáňkama - fakt čertuv vynález. Já fakt jen stál, a najednou to samo jelo.... Navíc ti rozjívení špunti co se hemžili kolem měli z kopečka postavenej ze sněhu takovej hrbol, na kterým se naklepávali na pekáčích. Nedokázal jsem se mu vyhnout, protože řídit to nešlo, nebyl čas si vůbec uvědomit co se děje. Před tim můstkem jsem jedno prkno, co nedrželo, ztratil, skočil jsem jak Raška, ale letěl asi jako Fibingerová. Málem jsem se roztrhnul v místě, na kterým mi docela záleží, pak jsem zabodnul špičku toho druhýho křápu a hodil strašnou placku do sněhu. Ležim a slyšim jak všichni řvou smíchy a uzavíraj sázky jestli jsem mrtvej.... nemá cenu dělat věci, pro který jsem se nenarodil...
martar Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 když to tu čtu, připadám si najednou jako děsnej sportovec. Více takových Straspolů!
kuncák7 Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Odesláno 11. února 2018 Jo, strasa uz by na vysvetlenou psat nic nemel, protoze pak tu bude plno zadusenejch smichy :-).Taky si najednou pripadam jako sportovec vseumel ( a ne jako ten, co se dokaze zranit snad i u sachu ).
Honza.manta Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 V 11. 2. 2018 v 18:45, straspol napsal: Je mi to jasný, tenkrát se taky všichni kolem váleli smíchy. Muselo to vypadat famózně. Já nechápu, jak si tohle někdo může přidělat na nohy dobrovolně. Dyť je to neskladný a strašně to klouže, a když se to překříží tak to zas najednou stojí, ale jen to jedno prkýnko. A když si člověk nestačí vzít takový ty berle s očkama, co se vo ně má přitom opírat, je to zpečetěný. Řídit se to nedá, zastavit se to nedá, když to srovnám se sáňkama - fakt čertuv vynález. Já fakt jen stál, a najednou to samo jelo.... Navíc ti rozjívení špunti co se hemžili kolem měli z kopečka postavenej ze sněhu takovej hrbol, na kterým se naklepávali na pekáčích. Nedokázal jsem se mu vyhnout, protože řídit to nešlo, nebyl čas si vůbec uvědomit co se děje. Před tim můstkem jsem jedno prkno, co nedrželo, ztratil, skočil jsem jak Raška, ale letěl asi jako Fibingerová. Málem jsem se roztrhnul v místě, na kterým mi docela záleží, pak jsem zabodnul špičku toho druhýho křápu a hodil strašnou placku do sněhu. Ležim a slyšim jak všichni řvou smíchy a uzavíraj sázky jestli jsem mrtvej.... nemá cenu dělat věci, pro který jsem se nenarodil... Já si na běžkách naběhal dost, ale nějak jsem vyčichl a dnes to nemám za sport, ale v případě krajní nutnosti za možnost, jak se dostat z bodu A do bodu B. Nicméně Strášu naprosto chápu a moc mi zdvihnul náladu.
Radek124 Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 To mi připomíná jak jsem se za mlada blbec taky nechal překecat na běžky - a při sjezdu na ne zcela zasněžené oranici jsem si při držkopádu o jeden ten (na šutr zmrzlej) krtinec narazil kostrč tak šikovně, že stylového "Y2K silvestra pod teepee" jsem potupně trávil vkleče. Dodnes nechápu jak jsem tu šílenou akci v příšerné horské zimě mohl přežít - ale zato chápu proč k vyhubení zimou a kouřem oslabených indiánů osadníkům stačilo rozdat jim pár přikrývek s neštovicema...
long Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 V 11. 2. 2018 v 10:39, Leviathan napsal: tak. v utorok squash....klasika, jeden blby pohyb a prave koleno uplne mimo osu nohy.min tyzden vysetrenia, MRI...Diagnoza: utrhnuty vnutorny meniskou, roztrhnuty krizovy vaz + daka mikrozlomenina ako o seba buchli kosti + dake ulomky.Tak zhanam co najskor daku kliniku, aby ked pride teplo som bol fit.Ak mate tip na nieco solidne v okoli BA budem vdacny.Tu jednodnovu chirirgiu robi kde kto, ale osobna skusenosti je najviac.Zatial mam ponuku zo Sport Kliniky za 800 E.Nešetři skrblíku Asi před deseti lety jsme jel na BMW GS 1250 ráno v Chorvatsku pro koblihy.Protože jsem byl mistr světa a na motorce toho sjezdil opravdu hodně stačila mi helma, rukavice bunda a kraťasy.Jedu rychlosti 20km/hod z pekárny a najednou bum do mně ze strany dědek ze Zastavou ( Dědek 87 let a z BIH Motorka těžká asi 280 kg a šup na moji levou nohu, bolest veliká a konec dovolené.Motorka složitě do Prahy vlakem a já rychle do Prahy jako spolujezdec.Rychle do Motola a tam na mně proč jste nešel k doktorovi v Chorrvatsku a navíc Vám stejně nic není, máte to jen naražené. Roentgen nic neukazuje! Chodím týden, měsíc pajdám a pak už to nešlo vydržet, šel jsme na tenis do Bohnic a tam doktor kamarád bývalého fotbalisty Vízka. Vezme mně za koleno a říká hned na rezonanci a půjdeš na operaci.Smál jsme se, ale jen chvíli.Nakonec v Lékařském domě v Holešovicich MENISKUS, VNITŘNÍ KOLENNÍ VAZ, KTERÝ VISEL JEN NA JAKÉMSI ZBYTKU A PLASTIKA CHRUPAVKY Jak jsme psal, nešetři a nech se pořádně vyšetřit a odoperovat! :-)
sery.vlk Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 Longu, to samý kamarád (akorát mu to v koleni prdlo při sálovém fotbálku, ne na motorce): v Motole na úrazovce dg. zhmoždění. Koleno bolelo, za dva dny šel ke skutečnému doktorovi, ten nebyl línej a vodu z kolena punktnul a podle kapiček tuku v tom punktátu i bez rezonance poznal, kolik uhodilo (=že se urval vaz i s kouskem kosti)... Plastiku předního zkříženého vazu (plus začištění chrupavky atd.) mu dělali v nemocnici Na Františku, potom 3/4 roku jsme všichni kámoši museli tohoto pacienta hlídat, aby dodržoval léčebný režim a koleno nenamáhal, aby se štěp pořádně vhojil. Za dva roky po operaci si vyjel kvalifikaci na Xterru na Havaj .-) Na Františku je ortopedie odštěpek od prof. Dungla z Bulovky; nedělají všechno, ale co dělají, tak pořádně. Leviáthane, zkrátka si najdi nemocnici, kde to umí, řek bych, že to není primárně otázka peněz. Plus zvaž, že ortopéd situaci řeší jen plastikou, zatímco kvalitní fyzioterapeut po zhodnocení toho, jaké sporty děláš, může koleno stabilizovat i "pouze" cvičením. (Ortopéd ale pravděpodobně musí terén v koleně vyčistit, aby se minimalizoval rozvoj poúrazové artrózy.) Zde odkaz na diskusi na téma konzervativní nebo chirurgická léčba: https://fyzioklinika.cz/clanky-o-zdravi/pretrzeni-predniho-zkrizeneho-vazu-lca-konzervativni-terapie-nebo-operaceZde odkaz na časnou poúrazovou fyzioterapii: https://fyzioklinika.cz/clanky-o-zdravi/pretrzeni-predniho-zkrizeneho-vazu-co-delat-ihned-po-urazu
martar Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 V 12. 2. 2018 v 0:02, Honza.manta napsal: Já si na běžkách naběhal dost, ale nějak jsem vyčichl a dnes to nemám za sport, ale v případě krajní nutnosti za možnost, jak se dostat z bodu A do bodu B. Nicméně Strášu naprosto chápu a moc mi zdvihnul náladu."Jak se dostat z bodu A do bodu B" mi připomíná den, kdy jsem se několkrát strašně naštval... Před mnoha lety, když byl svět ještě mladý a mobily neexistovaly, mě kamarád pozval na pařbu na horách. V Praze mi říká: budeš v Peci, to je kousek, vezmi běžky a přijeď. Bude tam super parta od nás z fakulty, půlku znich znáš, zapaříme. Odjel jsem na týden do Pece, a domluveného jarního dne vyrazil brzo ráno na běžkách Visu Extra s batohem plným chlastu (asi čtyři flašky tvrdýho). S sebou mapu, u které mě nenapadlo podívat se na měřítko. Cíl: Františkov u Rokytnice nad Jizerou. Táhlo na oběd, když jsem sjížděl do Špindlu. To už mi docházelo, že jsem to časově i fyzicky trochu podcenil. Poptal jsem se pána od Horské služby na nejlepší trasu nahoru na kopec (dodnes mě hřeje obdivný pohled, který na mne vrhnul, když zjistil, odkud kam jedu) a vyrazil dál. Mezi Medvědínem a Rezkem začalo hustě sněžit a já se ztratil. Nas.anej jsem byl neskutečně, ma sebe i na kamaráda (prej "je to kousek"), takže jsem zakroutil krkem jedné flašce a po ceste začal upíjet. Když jsem se konečně dohrabal k Rezku, pil jsem už druhou a byl docela na šrot. Furt padal mokrej sníh a foukalo. Nasměrován na správnou cestu do Františkova jsem chytil stopu na silnici a dostal se do podivného automatického stavu, kdy jsem jel a nevnímal okolí. Nevím jak dlouho to trvalo ... probralo mě troubení auta. Koukám kolem sebe, kolem mne projíždí lada niva s vytřeštěnou posádkou, já v dešti stojím na asfaltce na běžkách, ze kterých lezou třísky, a sníh nikde, jen sem tam leží na severních svazích kopců.... Finále byl ovšem nejlepší. Když jsem se dopotácel do správné chaloupky ve Františkově, našel jsem tam skupinu lidí, ve které jsem téměř nikoho neznal a na můj dotaz po kamarádovi zaznělo s nechápavými výrazy: XXXXX? Hele, on měl přijet XXXXX? :D
Bert Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 Prosil bych filmovou verzi. Tohle je parádní scénář. :-)
martar Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 Jsem ještě zapoměl napsat, že když jsem pod vlivem alkoholu, cesty a faktu, že tam kámoš není, vcházel do té chaloupky (kde se mne teda naštěstí ujali), chytil jsem se rukama za okap, který visel na přístěnku těsně nade dveřmi. A celej ten žlap se naklonil a vylil se mi za krk. Voda cca 2?C...
Návštěvník Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Odesláno 12. února 2018 V 12. 2. 2018 v 9:55, sery.vlk napsal: Longu, to samý kamarád (akorát mu to v koleni prdlo při sálovém fotbálku, ne na motorce): v Motole na úrazovce dg. zhmoždění. Koleno bolelo, za dva dny šel ke skutečnému doktorovi, ten nebyl línej a vodu z kolena punktnul a podle kapiček tuku v tom punktátu i bez rezonance poznal, kolik uhodilo (=že se urval vaz i s kouskem kosti)... Plastiku předního zkříženého vazu (plus začištění chrupavky atd.) mu dělali v nemocnici Na Františku, potom 3/4 roku jsme všichni kámoši museli tohoto pacienta hlídat, aby dodržoval léčebný režim a koleno nenamáhal, aby se štěp pořádně vhojil. Za dva roky po operaci si vyjel kvalifikaci na Xterru na Havaj .-) Na Františku je ortopedie odštěpek od prof. Dungla z Bulovky; nedělají všechno, ale co dělají, tak pořádně. Leviáthane, zkrátka si najdi nemocnici, kde to umí, řek bych, že to není primárně otázka peněz. Plus zvaž, že ortopéd situaci řeší jen plastikou, zatímco kvalitní fyzioterapeut po zhodnocení toho, jaké sporty děláš, může koleno stabilizovat i "pouze" cvičením. (Ortopéd ale pravděpodobně musí terén v koleně vyčistit, aby se minimalizoval rozvoj poúrazové artrózy.) Zde odkaz na diskusi na téma konzervativní nebo chirurgická léčba: https://fyzioklinika.cz/clanky-o-zdravi/pretrzeni-predniho-zkrizeneho-vazu-lca-konzervativni-terapie-nebo-operaceZde odkaz na časnou poúrazovou fyzioterapii: https://fyzioklinika.cz/clanky-o-zdravi/pretrzeni-predniho-zkrizeneho-vazu-co-delat-ihned-po-urazuKvalifikaci na xterru na Hawaii si taky uz vyjel kdejaky blbec :-p Bohuzel nekterym z nich kolena nedovolila tam jet A to me vlastne stve do ted, dva tydny pred ME na Slovensku, mel jsem v planu byt na bedne... no co uz.
Doporučené příspěvky