zibarek Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Na vyzadani "Knihy jizd" ma pravo pouze Financni urad a pripadne Policie CR v pripade vysetrovani trestneho cinu.v tomto pripade se jedna o prestupek, takze na to pravo nemaji a mestska policiie uz ani nahodou. Na tohle jsi přišel jak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Na tohle jsi přišel jak? Má pravdu. Ověřeno osobně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zibarek Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Má pravdu. Ověřeno osobně. Bohužel nemá, knihu jízd si může vyžádat i příslušný správní orgán a to i v případě přestupku. Jde o to jestli chce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Tak jde o to, co se vyplati - jestli pripadnej flastr za spatne vedenou knihu jizd nebo pokuta a body pryc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Bohužel nemá, knihu jízd si může vyžádat i příslušný správní orgán a to i v případě přestupku. Jde o to jestli chce. Nemůže, zkoušeli to, na radu právníka jsem je poslal do pryč a byl klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Nemůže, zkoušeli to, na radu právníka jsem je poslal do pryč a byl klid.Presne tak to je. Muzou te zadat o cokoli, ale ty nemusis vyhovet! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zibarek Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Nemůže, zkoušeli to, na radu právníka jsem je poslal do pryč a byl klid. Jak vidíš, tak může. Dost pochybuji o tom, že by na správním mohli něco "zkoušet". Teď jde o to co přesně jsi jim řekl, určitě jsi tam nenastoupil a na radu právníka je neposlal do víš kam.S právníkem vždy vymyslíš nějakou vychytávku, tak to radši schodí ze stolu. To už je ale na jinou debatu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zibarek Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 (upraveno) Presne tak to je. Muzou te zadat o cokoli, ale ty nemusis vyhovet! A o tom to je, jak jsem už řekl na jinou debatu. Upraveno 20. srpna 2012 uživatelem zibarek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Dal jsem si práci a našel jsem si to: e) Zákonč. 500/2004 Sb., správní řád: -podle § 53 odst. 2:?Předloženílistiny nelze žádat nebo může být odepřeno z důvodů, prokteré nesmí být svědek vyslechnut nebo pro které je svědekoprávněn výpověď odepřít (§ 55 odst. 2 až. 4).?. -podle § 54 odst. 2: ?Ohledánínelze provést nebo může být osobou uvedenou v odstavci 1odepřeno z důvodů, pro které nesmí být svědek vyslechnut nebopro které je svědek oprávněn výpověď odepřít (§ 55 odst. 2až 4).?. - § 55 odst. 3: Svědek nesmí být vyslýchán též tehdy, jestliže by svou výpovědí porušil státem uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže byl této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěn. -podle § 55 odst. 4: ?Výpověďmůže odepřít ten, kdo by jí způsobil sobě nebo osoběblízké 26)nebezpečí stíhání pro trestný čin nebo správní delikt.? -podle § 173 odst. 1: ?Kprověření oznámení, ostatních podnětů a vlastních zjištění,která by mohla být důvodem k zahájení řízení z moci úřední,opatřuje správní orgán nezbytná vysvětlení. Správní orgándále opatřuje vysvětlení potřebná k určení předpokládanéhorozsahu podkladů pro rozhodnutí, stanoví-li tak zvláštní zákon.Vysvětlení může požadovat jen tehdy, nelze-li rozhodnéskutečnosti zjistit jiným úředním postupem. Při opatřovánívysvětlení se obdobně užijí ustanovení o předvolání (§ 59)a předvedení (§ 60). O odepření vysvětlení obdobně platí to,co pro odepření součinnosti při dokazování a zákaz výslechu.?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Jak vidíš, tak může. Dost pochybuji o tom, že by na správním mohli něco "zkoušet". Teď jde o to co přesně jsi jim řekl, určitě jsi tam nenastoupil a na radu právníka je neposlal do víš kam.S právníkem vždy vymyslíš nějakou vychytávku, tak to radši schodí ze stolu. To už je ale na jinou debatu. To by ses divil, co všechno zkoušejí, aby zkasírovali. Společník je Němec a občas parkuje, řekněme, volně, neb nerozumí dodatkovým tabulkám. Už na to mám mustr v PC a vyřizuju všechno písemně ve stádiu městských troglodytů. Na úřad to ještě nikdy nedospělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zibarek Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 To by ses divil, co všechno zkoušejí, aby zkasírovali. Společník je Němec a občas parkuje, řekněme, volně, neb nerozumí dodatkovým tabulkám. Už na to mám mustr v PC a vyřizuju všechno písemně ve stádiu městských troglodytů. Na úřad to ještě nikdy nedospělo. To je přesně ono, vyznám se v tom dobře. Myslíš, že je to v pořádku? Zajímalo by policii v německu, že nerozumíš jejich dodatkovým tabulkám. Ohledně městských troglodytů už jsem se zde nedávno vyjadřoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 To je přesně ono, vyznám se v tom dobře. Myslíš, že je to v pořádku? Zajímalo by policii v německu, že nerozumíš jejich dodatkovým tabulkám. Ohledně městských troglodytů už jsem se zde nedávno vyjadřoval. Rozhodně je to v pořádku, v boji proti buzeraci je třeba nasadit všechny zbraně a možnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 občas parkuje, řekněme, volně, To je ten správný přístup k právnímu státu ve stylu libertariánského laissez faire? Zajímalo by mě, jak by to tady vypadalo, kdyby všichni parkovali jaksi "volně" a z následků si dělali dobrý den. Nejspíš takhle, škoda že v té věci troglodyti zapomněli na školení, že ti schopnější se netrestají... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 To je ten správný přístup k právnímu státu ve stylu libertariánského laissez faire? Zajímalo by mě, jak by to tady vypadalo, kdyby všichni parkovali jaksi "volně" a z následků si dělali dobrý den. Nejspíš takhle, škoda že v té věci troglodyti zapomněli na školení, že ti schopnější se netrestají...Co to je za kecy?!?! Jde o pokuty za minimalni porušení předpisu. Třeba za 10 cm za parkovací zónou nebo překročení rychlosti o 6 km v hodině! A to je buzerace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 (upraveno) To je ten správný přístup k právnímu státu ve stylu libertariánského laissez faire? Zajímalo by mě, jak by to tady vypadalo, kdyby všichni parkovali jaksi "volně" a z následků si dělali dobrý den. Nejspíš takhle, škoda že v té věci troglodyti zapomněli na školení, že ti schopnější se netrestají... Samotný výraz "právní stát" je do jisté míry protimluv. Nicméně měšťáci nemají s právním státem v tvém chápání a s ochranou občanů vůbec nic společného, ani náznakem. Jsou inkasní složkou mafie. Viz např. historii s Czech radar. A ano, můj přístup je libertariánský - pokud nikomu neškodím, nemá mě kdo co buzerovat. A před vjezdy, na přechodech, v křižovatkách a podobně neparkuju. Pokud si dobře pamatuju, jsi právník, takže ti jistě bude znám pojem "materiální znak přestupku".Edit - tvoje poznámka mi připomíná pasáž ze Švejka o vojácích bez disciplíny Nic proti tomu, pokud potřebuješ pro každý krok něčí kuratelu, je to tvoje věc. Ale jsou i lidé, kteří to vidí jinak. Upraveno 20. srpna 2012 uživatelem Foundryman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 (upraveno) Co to je za kecy?!?! Jde o pokuty za minimalni porušení předpisu. Třeba za 10 cm za parkovací zónou nebo překročení rychlosti o 6 km v hodině! A to je buzerace! Nevím, o jakých kecech Frantíku píšeš. Mě se zdá, že zde obecně panuje jakési nepochopení toho, co je "porušení předpisu". Pokud je povolená někde 50tka, tak 56 jaksi je porušení. Jak říkal mistr Yoda Lukovi, loď buď vytáhneš, nebo ne, nic mezi tím neexistuje. Ani já nevím o jakémsi populárním pásmu mezi 50 a 60 km/h, kde se trestat nemá. Pak by se stejně mohl rozčilovat ten, co jel 61. Samozřejmě nesouhlasím, aby někdo stál za bukem a chytal hejly, když je na rovném úseku nesmyslně daná 30, já ale nikdy žádnou podobnou pokutu neplatil a blbosti (jízda na kole po chodníku atd.) vždy MP řešili domluvou. Buď to dokazuje mé empatické schopnosti jednání, nebo štěstí nenarazit na blbce A ano, můj přístup je libertariánský - pokud nikomu neškodím, nemá mě kdo co buzerovat. A před vjezdy, na přechodech, v křižovatkách a podobně neparkuju. Toto nikdo nerozporuje, ovšem nerozumím, jak se to shoduje se zpochybňováním dodatkových tabulek u zákazů- můžeš mi dodat jediný případ, kdy taková tabulka nedává smysl a jejím porušením nepoškozuju někoho jiného? To jako že tam třeba zrovna je volno? Zároveň by mě zajímalo, kde jinde než na tebou uvedených místech je zakázáno parkování (+ udržení dostatečné šíře vozovky). Pokud si dobře pamatuju, jsi právník, takže ti jistě bude znám pojem "materiální znak přestupku". Tohle je trochu vlastní gól, materiální znak je výmysl komunistického režimu, aby jeho pomocí dokázal odůvodnit cokoliv, termín "společenská nebezpečnost" by ti měl jako fandovi Hayeka způsobovat dávení. Nový TZ již ostatně přešel pouze na formální pojetí. Nic proti tomu, pokud potřebuješ pro každý krok něčí kuratelu, je to tvoje věc. Ale jsou i lidé, kteří to vidí jinak. Nepřekrucuj má slova, myslím, že osobně bych se (doufám) na silnici dokázal chovat rozumně i bez pravidel, avšak žít ve společnosti, která pravidla nemá či je nikdo nevynucuje, bych žít nechtěl. Mé empirické zkušenosti s řízením auta třeba v Mexico City nebo Káhiře mi mé přesvědčení rozhodně nevyvrátily... PS: Jo a ještě k tomu Czech Radaru a spol. Tohle jsou důkazy o zkorumpovanosti radnic a jejich kamárádíčků, pro které právě platí akorát přístup "silnější pes m.r.d.á". Odůvodňovat tím jakýsi obecný pardon na přestupky je IMHO naladění se na mindset těchto skupin... Upraveno 20. srpna 2012 uživatelem Bobisek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Toto nikdo nerozporuje, ovšem nerozumím, jak se to shoduje se zpochybňováním dodatkových tabulek u zákazů- můžeš mi dodat jediný případ, kdy taková tabulka nedává smysl a jejím porušením nepoškozuju někoho jiného? To jako že tam třeba zrovna je volno? Zároveň by mě zajímalo, kde jinde než na tebou uvedených místech je zakázáno parkování (+ udržení dostatečné šíře vozovky). Tohle je trochu vlastní gól, materiální znak je výmysl komunistického režimu, aby jeho pomocí dokázal odůvodnit cokoliv, termín "společenská nebezpečnost" by ti měl jako fandovi Hayeka způsobovat dávení. Nový TZ již ostatně přešel pouze na formální pojetí. Nepřekrucuj má slova, myslím, že osobně bych se (doufám) na silnici dokázal chovat rozumně i bez pravidel, avšak žít ve společnosti, která pravidla nemá či je nikdo nevynucuje, bych žít nechtěl. Mé empirické zkušenosti s řízením auta třeba v Mexico City nebo Káhiře mi mé přesvědčení rozhodně nevyvrátily... Mluvím o tabulkách označujících P jako parkoviště a pod tím třeba "jen pro zásobování" přičemž je široko daleko volno. Případně o připitomělých "parkovacích zónách". Jak mám dodat kunčoftovi pohovku, když tam nesmím zastavit?K materiálnímu znaku - každý zákon by měl mít nějaký smysl a účel, "chránit zájem". Pokud tento zájem nebyl ohrožen, chybí jaksi důvod trestat. Je na to judikatura, překvapuje mě, že bys ji neznal. A nevím, co je na tom komunistického.Pravidla a nesmyslná buzerace jsou různé věci. Pravidla by měla kodifikovat během doby zažité zvyklosti, nikoli vynucovat ptákoviny - pak je to nesmyslná buzerace. Pěkně je to ostatně popsáno v Malém princi v pasáži o králi a slunci. Pokud se kodifikace uzancí změní ve vynucování ptákovin, jde ke dnu všechno a lidi se instinktivně brání hlava nehlava. 20 let jezdím pravidelně do Německa a v životě jsem nezažil, aby mě otravoval policajt na silnici. V Čechách je vidím někde za bukem furt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 PS: Jo a ještě k tomu Czech Radaru a spol. Tohle jsou důkazy o zkorumpovanosti radnic a jejich kamárádíčků, pro které právě platí akorát přístup "silnější pes m.r.d.á". Odůvodňovat tím jakýsi obecný pardon na přestupky je IMHO naladění se na mindset těchto skupin... Jenže tohle není defekt současného systému, který jsme si zavedli zčásti sami a zčásti z donucení EU, tohle je jeho vlastnost. A pokud se mě někdo snaží bezostyšně okrást, bráním se. Krom toho nemluvím o pardonu na přestupky - když mě policajt načapá na silnici při prasečině, není o čem mluvit. Pokud ne, musí mi přestupek dokázat "nade vši pochybnost". A nevím, proč mu to ulehčovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 (upraveno) 20 let jezdím pravidelně do Německa a v životě jsem nezažil, aby mě otravoval policajt na silnici. V Čechách je vidím někde za bukem furt. Nechci se vam motat do debaty,ale kdyz zminils to nemecko a policajty za bukem,tak proc je jich u nas tolik (a ja s tim nemam problem,aspon chytnou par hovad) a tam skoro vubec??proc myslis,ze to tak je?Podle me je to mentalitou a celym pristupem.Hovada jsou samozrejme vsude,o tom zadna,ale drtiva vetsina se na vsechno diva jinak a ty predpisy proste dodrzuji,proto jich tam nemusi byt jak u nas.a tim nerikam,ze nebuzerujou.Buzerujou,ale malo kdy jen tak pro srandu.Vetsinou ty,co na ne zacnou vyskakovat misto toho,aby uznali,ze tu caru o pul metra presahli a priste si daji majzla.jeste takovy clovek zacne vyskakovat,machrovat a pak je jasne,ze si ho podaji.taky mam par hlavu postavenych situaci,ale v nejhorsim jsmebse vzdy dobrali kompromisu a o buzeraci nemohla byt rec.Jezdim 15 let do Rakouska,driv kazdy tyden,ted uz jen parkrat do roka a za celou dobu se priznam,ze si nepamatuju,ze byl jel nekdo po hlavni strase 70.,80 za hodinu,jako se to deje kazdy den u nas kdyz jedu 10 km do prace.tohle asi taky o nevem svedci.Proste tam se snazi pravidla dodrzovat,tady je spousta lidi porusuje a snazi se s tim nejak vy.j.ebat.tim to nemyslim na nikoho z vas.ale takove mam zkusenosti ja. Upraveno 20. srpna 2012 uživatelem Marfael Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2012 Nechci se vam motat do debaty,ale kdyz zminils to nemecko a policajty za bukem,tak proc je jich u nas tolik (a ja s tim nemam problem,aspon chytnou par hovad) a tam skoro vubec??proc myslis,ze to tak je?Podle me je to mentalitou a celym pristupem.Hovada jsou samozrejme vsude,o tom zadna,ale drtiva vetsina se na vsechno diva jinak a ty predpisy proste dodrzuji,proto jich tam nemusi byt jak u nas.a tim nerikam,ze nebuzerujou.Buzerujou,ale malo kdy jen tak pro srandu.Vetsinou ty,co na ne zacnou vyskakovat misto toho,aby uznali,ze tu caru o pul metra presahli a priste si daji majzla.jeste takovy clovek zacne vyskakovat,machrovat a pak je jasne,ze si ho podaji.taky mam par hlavu postavenych situaci,ale v nejhorsim jsmebse vzdy dobrali kompromisu a o buzeraci nemohla byt rec.Jezdim 15 let do Rakouska,driv kazdy tyden,ted uz jen parkrat do roka a za celou dobu se priznam,ze si nepamatuju,ze byl jel nekdo po hlavni strase 70.,80 za hodinu,jako se to deje kazdy den u nas kdyz jedu 10 km do prace.tohle asi taky o nevem svedci.Proste tam se snazi pravidla dodrzovat,tady je spousta lidi porusuje a snazi se s tim nejak vy.j.ebat.tim to nemyslim na nikoho z vas.ale takove mam zkusenosti ja. V Německu nejsou policajti zainteresováni na výběru pokut. Pokud by u nás byly pokuty příjmem SR a ne obcí, situace by se bleskově změnila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky