Návštěvník tolja Odesláno 22. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2020 Před časem jsem si koupil potápky GS, a když jsem chtěl prodloužit tah, tak jsem zjistil, že nemám dutinku, která osičku v dílku tahu drží. Netuším, jestli v zakoupeném setu nebyla, nebo jsem ji ztratil při manipulaci já. Vykašlal jsem se na to, a nechal to být. Mezitím jsem zjistil, že samurajím, co mám doma, a co jsem chtěl prodat chybí dutinky dokonce tři. To už si žádalo řešení, a tak jsem vyrazil do Koscomu. Překvapili mě hned dvakrát, jednak tím, že jejich hodináři měli dutinky na samuraje v šupleti, a druhak cenou, protože za jednu si řekli 250 CZK. Bez plného tahu by se pro ně rachitistický kupec hledal blbě, tak jsem vyplázl sedmsetpadesát vočí. Pokec s mladejma prodavačema byl docela fajn, ale to asi víte sami, jsou ochotní a celkem tomu hoví. Ještě jsme dohodli objednání dutinky na géesa a poptání origo gumy na tytéž, sice je hnusná, ale ukrutně pohodlná. Byl jsem smířenej s tí, že jim pětikilo za dutinku na GS dám, když na obyčejný model stojí dvěstěpade. Po asi třech nedělích volali, že jim je líto, ale že Seiko náhradní gumu na tento model vůbec nedodává, když jsem se ptal na to proč, tak že prý je to taky zajímalo, a že jim ze Seika odpověděli, že ta guma je k hodinkám přidaná jako bonus, a že další kus nikomu neprodají, hodně divné. A včera esemeska, že objednaný řemen, nebo náhradní díl dorazil. Ne, nebyl to ten řemen, měli pro mě tu dutinku. Dostal jsem pytlíček s osičkou a dutinkou, a to celé za 170 CZK. Ptal jsem se, jak je možné, že díl na GS je o třetinu levnější, než na základní řadu Seiko, kroutili hlavou, že je to divné, ale odpověď jsem nedostal. Přestal jsem prudit, zaplatil a vypadl, než nějakého koumese napadne, že mně to zdraží... Co si o takové cenotvorbě myslíte?
Vladar91 Odesláno 22. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2020 Ahoj, vzhledem k tomu že v ČR jsou Seika přibližne krát 3 to co jsou v asii, tak to tak odpovídá
prischera Odesláno 22. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2020 Cenu nahradnich dilu urcuje Seiko. A AD je musi drzet, tak to proste je. A docela bych rad videl nejaky odkaz na ty tretinove ceny Seiko v Asii. Alespon jeden prosim. U sedivek o neco levneji ano, spise vybehove modely, ale tretina??? Jinak pokud se nemylim, tak pred nedavnem Seiko stanovilo pro AD politiku jednotne ceny. Takze by Seiko mely stat vsude stejne. Samozrejme jsou ve hre kurzove rozdily a DPH. Ale je dobre u tehle stiznosti vedet, ze AD si koncovou cenu nestanovuje sam podle sve libovule. Bude to tolik a tolik, pokud se ti to nelibi, nemusis delat AD.
xbraj19 Odesláno 22. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2020 V 22. 4. 2020 v 19:52, Vladar91 napsal: Ahoj, vzhledem k tomu že v ČR jsou Seika přibližne krát 3 to co jsou v asii, tak to tak odpovídá Rozšířit To je nesmíš kupovat od kutilů v Indii.....Jak píše Prischera, rozdíl je hlavně DPH a plus dostaneš asi i nějakou slevu, ale to co jsi napsal je blbost.
Návštěvník tolja Odesláno 22. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2020 a to jsem si myslel, že jsem to napsal srozumitelně vážně vám připadá normální, že velmi podobný náhradní díl jedné značky je na základní model o 1/3 dražší než na GS?
Hardslimer Odesláno 22. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2020 Ne, normální to není. Ale u Seiko jsem zvyklý na ledasco. Jejich cenová politika je mimo mé chápání. Už jen když se podíváš na novodobé Willardovky. Nebo mohlo dojít k tomu, že AD nakoupil díl v minulosti za jinou cenu než je dnes. Tudíž ti to prodal za jiný peníz než se prodává dnes............no, nevím no. Jen tápám.
prischera Odesláno 22. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2020 Ja jsem otazce rozumel, reagoval jsem spis na Vladu. Zvlastni to je, o tom zadna. U Samuraju se jednalo o aktualni model? Pokud ano, tak nezbyva nez pokrcit rameny a rict si, ze v Japonsku to maji hozeny holt jinak
dr.sphinx Odesláno 23. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2020 Spíš mě překvapuje, že to vůbec prodali jen tak v pytlíku. GS v poslední době zpanštělo a kažou pitomost chtějí montovat sami (třeba vyměnit baterku nebo nasadit novou lunetu na tvoje 029). Tak buď rád K té černé gumě/bílé velrybě - pokud se něco nezměnilo, některé butiky to umí. Koscom ne. Zkus napsat členovi Londoner (přezdívka napoví, kde je) - já tu svojí černou gumu mám přes něj. Trvali prý nicméně na tom, že se musel ukázat s hodinkami a "odborně" mu to vyměnili, žádný pytlík přes pult. Docela hodně lidí si koupilo tu samou, jen modrou gumu k SBGH257. Bylo to beze spony, stálo to necelou dvojku a nevypadalo to s 029 vůbec zle. Ale netuším, jestli to ještě jde.
MejlaG Odesláno 23. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2020 V 22. 4. 2020 v 18:15, tolja napsal: Před časem jsem si koupil potápky GS, a když jsem chtěl prodloužit tah, tak jsem zjistil, že nemám dutinku, která osičku v dílku tahu drží. Netuším, jestli v zakoupeném setu nebyla, nebo jsem ji ztratil při manipulaci já. Vykašlal jsem se na to, a nechal to být. Mezitím jsem zjistil, že samurajím, co mám doma, a co jsem chtěl prodat chybí dutinky dokonce tři. To už si žádalo řešení, a tak jsem vyrazil do Koscomu. Překvapili mě hned dvakrát, jednak tím, že jejich hodináři měli dutinky na samuraje v šupleti, a druhak cenou, protože za jednu si řekli 250 CZK. Bez plného tahu by se pro ně rachitistický kupec hledal blbě, tak jsem vyplázl sedmsetpadesát vočí. Pokec s mladejma prodavačema byl docela fajn, ale to asi víte sami, jsou ochotní a celkem tomu hoví. Ještě jsme dohodli objednání dutinky na géesa a poptání origo gumy na tytéž, sice je hnusná, ale ukrutně pohodlná. Byl jsem smířenej s tí, že jim pětikilo za dutinku na GS dám, když na obyčejný model stojí dvěstěpade. Po asi třech nedělích volali, že jim je líto, ale že Seiko náhradní gumu na tento model vůbec nedodává, když jsem se ptal na to proč, tak že prý je to taky zajímalo, a že jim ze Seika odpověděli, že ta guma je k hodinkám přidaná jako bonus, a že další kus nikomu neprodají, hodně divné. A včera esemeska, že objednaný řemen, nebo náhradní díl dorazil. Ne, nebyl to ten řemen, měli pro mě tu dutinku. Dostal jsem pytlíček s osičkou a dutinkou, a to celé za 170 CZK. Ptal jsem se, jak je možné, že díl na GS je o třetinu levnější, než na základní řadu Seiko, kroutili hlavou, že je to divné, ale odpověď jsem nedostal. Přestal jsem prudit, zaplatil a vypadl, než nějakého koumese napadne, že mně to zdraží... Co si o takové cenotvorbě myslíte? Rozšířit Mozna bylo levnejsi sehnat jety samurajsky tah a mel bys dutinky pro sebe a do zasoby. A zbytek, kdybys rozprodal ...:-)
Datel Odesláno 23. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2020 (upraveno) No, ke kdejaké košili dostaneš kousíček látky a na ní náhradní knoflíky. Bral bych jako vyjádření úcty k zákazníkovi k hodinkám kromě překrásné krabičky atd (které je, přiznejme si to, dobrá jen na WOW-effect, ale pak doma překáží až do té doby, než jdou hodinky do světa) přibalit škatulku s pár náhradními díly k tahu. Jeden článek, půlčlánek, stěžejka, šroubek, matka, trubička, podle toho co tam je potřeba. Když jsem já chtěl delší pásek, koupil sem dvoje hodinky a bylo. (jak opakuju furt dokola ;o) - ale to byly entry level pětečky… Mimochodem, kdo by chtěl dílky k SNZG, napište si, určitě tak pět šest mám... Upraveno 23. dubna 2020 uživatelem Datel
Americkej Odesláno 23. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2020 V 22. 4. 2020 v 23:20, tolja napsal: a to jsem si myslel, že jsem to napsal srozumitelně vážně vám připadá normální, že velmi podobný náhradní díl jedné značky je na základní model o 1/3 dražší než na GS? Rozšířit Jenom si vzpomeň, co předvedli s cenotvorbou a následným přehodnocením u lunety na MM300 a budeš totál v pohodě. Že si neviděj do huby dlouhodobě, je starej smutnej fakt. Už ani Chumpuse tu nevídám je obhajovat.
sodekcz Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2020 toljo, měls jim tam to pětikilo nechat a nemusel bys rejpat
prischera Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2020 V 22. 4. 2020 v 19:52, Vladar91 napsal: Ahoj, vzhledem k tomu že v ČR jsou Seika přibližne krát 3 to co jsou v asii, tak to tak odpovídá Rozšířit Vláďo pořád čekám na ten odkaz...
Vladar91 Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2020 V 24. 4. 2020 v 19:20, prischera napsal: Vláďo pořád čekám na ten odkaz... Rozšířit https://www.watchoutz.com/, pár krát se za klukama zastav, kup si asi 10 hodinek a jde to. (dobře 3 krát ne ale 2,5 krát co sem tak spočítal) Pošlu ti kontakt na wechat.
prischera Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2020 Tak já asi neumím počítat. Koukal jsem na vícero hodinek. Opravdu jsem nevybíral nejdražší. Tkaze naprikald Seiko Arnie, v Koscomu 13.750,- Poku by byly 2,5x drazsi, tak by cena musela byt nekde kolem 180 USD. Na tvém odkazu jsou za 430 USD. Coz odpovida 13.000,- Kc. Chces mi rict, ze na 180 se dostanu po znamosti? Z cen na webu rozhodne nijak levnejsi nejsou. Ale mozna se pletu. Porad cekam na nejaky realny odkaz.
dr.sphinx Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2020 @Vladar91Takže třeba nový LX by tam člověk po skamarádění sehnal okolo 70k i s DPH? No nevím ...
prischera Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2020 (upraveno) Abys nerekl sel, jsem nahodne dal. Sumo SPB101, Koscom 21.600,- USD bez DPH odpovida 714 USD. Cena na webu je 650 USD. Tedy ani ne deset procent rozdil. Pokud by to mel byt 2,5 nasobek, tak by ty Suma byly ta 285 USD. To se fakt da? Upraveno 24. dubna 2020 uživatelem prischera
prischera Odesláno 24. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2020 A jestli dokážeš sehnat snowflaky Grand Seiko SBGA211 za cca 65tis Kč, tak dej určitě vědět, jdu do toho hned.
Vladar91 Odesláno 25. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2020 Achjo, 2016 jsem kupoval normální suma v Hong Kongu v Seiko butiku. Dal jsem za ně stěží 8 000kč. V té době stály v Čr snad 16 a víc. A to ti moji kluci (asi o 300 metrů vedle) je měli ještě levněji (kolem 6500). Dobře není to třikrát ale pořád je to brutální rozdíl. Ty jejich ceny na stránkách jsou odjakživa o dost dražší než v obchodě a když tam toho člověk kupuje více a je normální tak ještě lepší. Poslední 2 roky jsou v ČR seika levnější ale pro mě pořád platí že si pro ně radši zaletím a udělám si výlet než to někomu nasypat v ČR. Například MM200 jsem měl skoro jako první od nich za 16. Za pár měsíců byly v Čr za 30. To už je letenka a pěkný víkend. Ano ano, uznávám, moje vina nejsou třikrát levnější. Pěkný a neafektovaný víkend.
dr.sphinx Odesláno 25. dubna 2020 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2020 (upraveno) Sám jsi afektovanej. Důvod, proč se to tu rozjelo, spočívá právě v tom, že 3x nebo 2x je docela rozdíl (edit: sumařovi to tak třeba nepřijde, ale pokud bychom se bavili třeba o LX/ GS apod., tak ani zámožnější klienti neradi házeji peníze do kanálu, odtud ten zájem o tvou informaci) Takže jsi je kupoval přímo tam? Tak to řeší minimálně 21% záhady. Prostě jsi ty suma koupil o třetinu dolů. To je hodně dobrý, ale jsme zpátky na zemi. Jinak můj dotaz pořád platí: uměli by to i s high-endem? Třeba snowflaky (s oraženou kartou) za půlku by za ten výlet (s tečkou v podobě mírného adrenalinku při návratu) už možná stály. Upraveno 25. dubna 2020 uživatelem dr.sphinx
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se