Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Kluci díky za recenze. Sice jsem si to nahrál, ale asi na to koukat nebudeme, protože to vypadá jako další ze série rádobydetektivek, které s policejní prací nemají nic moc společného… S výjimkou Případů 1. oddělení už doba dobrých detektivek skončila…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 24 minutami, Fester napsal:

S výjimkou Případů 1. oddělení už doba dobrých detektivek skončila…

Vypadá to tak.

Já teď občas zahlídnul (většinou později v noci) Místo činu (Německo). A i to je takový... no... zvláštní. Když jsem byl malej, rád jsem na Místo činu (tehdy NSR 🙂 ) koukal - detektivky chodily v pátek, jestli se nepletu, a to mě rodičové nechali večer koukat 🙂

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Doba detektivek, které hodně reálně přibližovala opravdovou policejní práci je dávno pryč. Výborný byl Pitaval, nebo i major Zeman, když si odmyslíme ideologii (to zase bude hejtů…). V současné době jsou buď zázračné kriminálky (Las Vegas, sběratelé kostí apod.), nebo dementní seriály, kde obvodní oddělení vyšetřuje vraždy, únosy, drogy atd… I ze slavné Expozitury jsme se ženou vydrželi jen 20 minut prvního dílu…

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, Fester napsal:

... Výborný byl Pitaval, nebo i major Zeman, když si odmyslíme ideologii ...

Ze seriálů určitě. A hodně (řekl bych většina) je dobrejch i těch starejch českejch filmovejch. Loni je dávali dycky v neděli později večer, to jsem většinou koukal.

Odkaz ke komentáři

Tak jestli Pitaval, kde byly ukazovany manevry policistů kvuli zlodeji z ovozelu, je doba, ktera priblizuje pravou policejni praci, tak potes koste 🙂 O Zemanovi a ideologizaci policije se asi vubec neni potreba bavit.

Takze jsou to prave moderne pojate serialy, jako napr. Pribehy prvniho oddeleni, ktere konecne ukazuji pravou policejni praci podle reality. 

O tom serialu vcera se nema cenu bavit, to byla picovina 🙂 

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Připomněl bych Hříšní lidé města Pražského. Takové milé retro.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

No a když jsme u toho retra, tak i major Kalaš. 

Potěšilo mě, že Frantik zmínil Svět pod hlavou, ten mám i přes nadpřidrozený kulturní vložky rád. Policejní práci přibližuje bezvadně. Až diky němu jsem pochopil, co přesně znamená "sledovačka" :) Nebo brilantní řešení toho masovýho hrobu na zahradě chalupy majora Špalka, to byl taky kriminalistickej koncert!

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, martar napsal:

No a když jsme u toho retra, tak i major Kalaš. 

Potěšilo mě, že Frantik zmínil Svět pod hlavou, ten mám i přes nadpřidrozený kulturní vložky rád. Policejní práci přibližuje bezvadně. Až diky němu jsem pochopil, co přesně znamená "sledovačka" :) Nebo brilantní řešení toho masovýho hrobu na zahradě chalupy majora Špalka, to byl taky kriminalistickej koncert!

A muzes si dat i naprosto vybornou predlohu 🙂 https://www.csfd.cz/film/232000-life-on-mars/prehled/

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, montemar napsal:

tak mě napadla taková myšlenka, proč se vůbec pro jev, který představuje nějakou strašnou kravinu, vžilo označení píčovina.. 🤔 neměl by mít,  tento výraz, pro heterosexuála poněkud pozitivnější nádech? 😁😁

Taky se dost často používá kokotina ... :) Jinak ten včerejší první díl seriálu mě docela zklamal.

Upraveno uživatelem milomac
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Frantik napsal:

Tak jestli Pitaval, kde byly ukazovany manevry policistů kvuli zlodeji z ovozelu, je doba, ktera priblizuje pravou policejni praci, tak potes koste 🙂 O Zemanovi a ideologizaci policije se asi vubec neni potreba bavit.

Takze jsou to prave moderne pojate serialy, jako napr. Pribehy prvniho oddeleni, ktere konecne ukazuji pravou policejni praci podle reality. 

O tom serialu vcera se nema cenu bavit, to byla picovina 🙂 

Jsem rád, že jsem tu potkal kolegu. Kdepak sloužíš, nebo jsi sloužil. Já sloužil u PČR 12 let. Obvod, Operační středisko, SKPV…

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Fester napsal:

Jsem rád, že jsem tu potkal kolegu. Kdepak sloužíš, nebo jsi sloužil. Já sloužil u PČR 12 let. Obvod, Operační středisko, SKPV…

Ja nikde. Ale věřím, ze nemusím nikde sloužit, abych poznal, ze Pitaval je picovina. Promin

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...