Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Tak jen info ohledně mého problemu... řetěz je na 75procentech, takže tím to nebylo, ale byl problém v přehazovačce... zítra až bajk vyzvednu, budu vědět víc. Pro jistotu jsem stejně jeden řetěz objednal, tak ho pak nahodim v blízké budoucnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Gustaf napsal:

Tak jen info ohledně mého problemu... řetěz je na 75procentech, takže tím to nebylo, ale byl problém v přehazovačce... zítra až bajk vyzvednu, budu vědět víc. Pro jistotu jsem stejně jeden řetěz objednal, tak ho pak nahodim v blízké budoucnosti.

Máš elektriku, tak věřím že tam toho může být víc, ale pokud nenatahuje řetěz tak to bude dle mého clutch bearing. Tady máš do budoucna návod jak si to servisovat sám 😉 Já chci tu elektriku také, a vůbec jsem si neuvědomil že tam ta fíčurina je, tak jsme zvědavý co to bude. Mě to tenkrát vyměnili za GX a za dlouhá léta pouze jeden servis, ale prostě to není bezúdržbové....na druhou stranu když je to promazané, tak to maká na jedničku :punk: Já mám upřímně Sram rád...

https://www.mtbiking.com.au/workshop/sram-type-2-derailleur-clutch-overhaul

DSC_7387.JPG

Upraveno uživatelem African
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, African napsal:

Máš elektriku, tak věřím že tam toho může být víc, ale pokud nenatahuje řetěz tak to bude dle mého clutch bearing. Tady máš do budoucna návod jak si to servisovat sám 😉 Já chci tu elektriku také, a vůbec jsem si neuvědomil že tam ta fíčurina je, tak jsme zvědavý co to bude. Mě to tenkrát vyměnili za GX a za dlouhá léta pouze jeden servis, ale prostě to není bezúdržbové....na druhou stranu když je to promazané, tak to maká na jedničku :punk: Já mám upřímně Sram rád...

https://www.mtbiking.com.au/workshop/sram-type-2-derailleur-clutch-overhaul

DSC_7387.JPG

Jj, zejtra zjistím. Ale měl to hotový během chvilky. Ale ja už odjel domů autem a už se mi pro kolo nechtělo. Ale asi to nebylo nic vážného, pač jsem mu řekl,bude když bude, tak ať na to sere. Že je v záruce, tak bych to reklamoval....

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Gustaf napsal:

Jj, zejtra zjistím. Ale měl to hotový během chvilky. Ale ja už odjel domů autem a už se mi pro kolo nechtělo. Ale asi to nebylo nic vážného, pač jsem mu řekl,bude když bude, tak ať na to sere. Že je v záruce, tak bych to reklamoval....

Teď jsem si všimnul důležitého upozornění, že ne všechny typy ložisek Sram můžeš servisovat doma, tak to radši sám nedělej 😆 Sorry...

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Gustaf napsal:

Tak byl povolenej šroub na hazce u baterky, pak jeden co drží patku a o jeden článek se zkrátil řetěz. 👍🤟 A je to cajk

No holt to všechno čas od času musíš dotáhnout :thumbsup_anim: Tak hlavně že je hotovo a můžeš o víkendu jezdit :punk:

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Gustaf napsal:

Tak byl povolenej šroub na hazce u baterky, pak jeden co drží patku a o jeden článek se zkrátil řetěz. 👍🤟 A je to cajk

Tak jsem podle tvyho komentu taky zkracoval, pac dotahovat nebylo co. Hazku jsem sundal a zase zpatky. Clutch je type 3, takze neservisovatelna.
Ale hlava mi to proveseni nebere, protoze jsem v ulozenkach nasel puvodni fabrickej retez, abych navzdy vedel, jako miru tam puvodne dali. No a ted jsem teda o jeden par clanku kratsi. Kazdopadne pres zimu dostala hazka strasnej zahul. Retez taky na 0,75, coz je na vymenu, ale na ebajku staci dvakrat slapnout a retez se natahuje. Jeste si neco odpracuje.

Screenshot_20241017_193122_Gallery.thumb.jpeg.fec0fa0b970bb9efdfbb7ec6783ee709.jpeg

Screenshot_20241017_192922_Gallery.thumb.jpeg.5a7e6faa9adee64fb98b75932dc63f27.jpeg

Upraveno uživatelem maama
moje blbost, co asi
Odkaz ke komentáři

No predevsim mi pomohla rada, abych se odhodlal 🍻

Ta fotka ze ctyr dole s retezem na nejmensim pastorku - to je puvodni stav, proveseno. Fotka nad tim, zkraceno, retez natazeny. Ale fotka "po" se zarazenym nejvetsim pastorkem - tam se mi zda moc napnuto. Tahle potvora ma zdvih 180mm vzadu, takze po kompletnim propruzeni to muze zlobit nebo exnout. Jeste jsem to neprojel. Zbyva mi opravit vyplet. Pred zapadem slunka jsem vyjel na LVcku, ale vyjizdka k zbliti - funi tu vitr, singltrek zapadanej vetvema, schovanejma v listi. Dal jsem si brigadku, at aspon o vikendu trochu naslapu.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Tak jsem si udělal radost, jsem spis rekreační jezdec, hlavně s dětmi, tak to asi bude stačit :) 

Osazeni neumím moc hodnotit, mam 12let starého spešla na 26tkach, takže skok obří 🤣

IMG_0979.jpeg

IMG_0980.jpeg

IMG_0981.jpeg

• Like 2
Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, semi001 napsal:

Tak jsem si udělal radost, jsem spis rekreační jezdec, hlavně s dětmi, tak to asi bude stačit :) 

Osazeni neumím moc hodnotit, mam 12let starého spešla na 26tkach, takže skok obří 🤣

IMG_0979.jpeg

IMG_0980.jpeg

IMG_0981.jpeg

Moc dobrý, užívej! 9.5 s upgradem osazení na XT? Zajímavý, to se dá takhle koupit z fabriky?

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Karussell napsal:

Moc dobrý, užívej! 9.5 s upgradem osazení na XT? Zajímavý, to se dá takhle koupit z fabriky?

Podle prodejce jsem měl štěstí, proste měli na skladě zrovna toto kolo s XT, prý se to občas stane a takto jim to přijde 🤣

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...