Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Zdar borci Mam dotaz, chci si koupit první silničku. Vybírám na cyklobazaru, cenovka kolem 40k. Význam se v tom tak, že spíš ne. Jedu podle značek co znám - Trek (emonda), Spešl, Cube (agree), Scott (speedster). Cíl jsou kratší triatlony a tréninkové vyjizdky (2-3x týdně). Po čem koukat? Shimano 105 Vs ultegra? Nebo je to v této cenovce jedno? Je mi jasné, že se to tu řeší stále. Výšku mám 184cm - kdyby někdo něco měl. Dekuji. Z. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 40k za bazarovou silničku je docela dobrej budget. Já bych asi neřešil,jestli 105 nebo Ultegra. 105 jsem jezdil přes 7 let a naprosto dostačující pro hobíka. Rozhodně bych chtěl karbonový rám a možná i kotoučovky. Bazarová silnička má tu výhodu, že když není majitel rapl,tak nedostává tolik na prdel jako MTB. Já když prodával svůj 7 let starý Giant TCR, tak to bylo pořád super kolo téměř bez opotřebení a to mělo najeto k 15k km. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Hlavne bych osobne pro spis rekreacni uziti bral neco starsiho, malo jetyho bez kotoucu. Pokud nejsi vylozene v horach a neplanujes nejaky zasadni kopce, slusny rafkovy brzdy odvedou dobrou sluzbu a za stejny prachy co bys dal za kolo s kotoucema, muzes mit o dve kategorie lepci kolo treba i s karbon kolama.. ale to je muj pohled, uplne chapu ze nekdo to muze mit jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Abysme se bavili konkrétně tak koukám na: Trek Emonda SL6 (H2 geo) /38k/ Trek Emonda SLR9 /39k/ Cube Agree GTC SL /26k/ Scott Speedster /32k/ Canyon Endurace CF 9.0 /34k/ Felt B12 (triatlon speciál) /25k/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Asi bych tam doplnil odkazy, ať můžeme posoudit, jaký to sou kola. Nevím, jak vážně chceš brát ty triatlony. Ale triatlonový speciál ( ten Felt, ci máš na posledním místě) nebude úplně pohodlnej na běžný ježdění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Přikládám odkazy, toho Felta beru na vědomí - pár terénních triatlonů mám za sebou, teď chci mířit na silnici ale výsledkama určitě nic na profi úrovni. Trek Emonda SL6 (H2 geo) /38k/ Trek Emonda SLR9 /39k/ Cube Agree GTC SL /26k/ Scott Speedster /32k/ Canyon Endurace CF 9.0 /34k/ Felt B12 (triatlon speciál) /25k/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Před hodinou, kral083 napsal: 40k za bazarovou silničku je docela dobrej budget. Já bych asi neřešil,jestli 105 nebo Ultegra. 105 jsem jezdil přes 7 let a naprosto dostačující pro hobíka. Rozhodně bych chtěl karbonový rám a možná i kotoučovky. Bazarová silnička má tu výhodu, že když není majitel rapl,tak nedostává tolik na prdel jako MTB. Já když prodával svůj 7 let starý Giant TCR, tak to bylo pořád super kolo téměř bez opotřebení a to mělo najeto k 15k km. jako že jsi na něm jakž takž jezdil 2 roky a potom stálo v koutě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 před 6 minutami, Z. Paul napsal: Přikládám odkazy, toho Felta beru na vědomí - pár terénních triatlonů mám za sebou, teď chci mířit na silnici ale výsledkama určitě nic na profi úrovni. Trek Emonda SL6 (H2 geo) /38k/ Trek Emonda SLR9 /39k/ Cube Agree GTC SL /26k/ Scott Speedster /32k/ Canyon Endurace CF 9.0 /34k/ Felt B12 (triatlon speciál) /25k/ Osobně bych se jel podívat na toho Canyona, rám super, Ultegra 11s je držák. První Emonda láká Di2, ale je to přeci jen ta z nejstarších verzí 6870, takže případné shánění náhradních dílů už bude obtížnější(myslím přehazku a přesmykač), bez dokupovaného vysílače nekomunikuje s Garminem/telefonem. A ta SLR Emonda bude asi lehoučká, jen ten jednopřevodník na silnici není úplně nejvhodnější. Cube má sice Duru, ale 10 rychlostí a Scott má hliníkový rám, y bych vyškrtnul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 @pebejo a do inzerátu jsem ještě napsal: ježděno ženou:-) Je fakt, že dřív sem svůj roční nájezd víc dělil mezi celopero,gravel a silničku. Teď drtivě vede silnice,pak něco gravel (hlavně při každoročním bikepackingu) a chudák celopero se dostane ven jen na podzimní a zimní klasiky. Ostatně mám na něm pořád pláště, co sem koupil od @Z. Paulkdy to bylo? 5 let zpátky?:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 To ještě ty šváby máš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 @Z. Paulpodepsal bych se pod to, co psal @pebe. Jen bych dodal, že podle mě ti první Emonda bude velká a ta druhá mi přijde jako nějaký bastl, který v kombinaci jak je inzerát stručný s jménem prodávajícího, ve mě úplně důvěru nebudi. Takže za mě Canyon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 před 3 minutami, Z. Paul napsal: To ještě ty šváby máš? Mám:-D na to moje ježdění... Dokonce podezřívám manželku, že mi chce to celopero střelit. Dost frčí na bazaru,kde prodává dětský věci a poté,co teď prodala Wooma 14" za víc než jakýho sme novýho koupili, cítí nečekaný zdroj příjmu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 U scott model CR1. To je karbon s rozumnou geometrii. Super kolo, sam ho mam, na 105. Za ty leta, co ho mam, jsem vymenil kola, sedlovku + sedlo, predstavec… + samozrejme spotrebni material. Akorat nevim, do kteryho roku se vyrabel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Psal jsem na toho Canyona, jen se mi teda vůbec nelíbí tahle barevná kombinace Ja měl na celoperu od nich tu černo-černou a to byla jiná paráda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Už nemůžu editovat: Canyon už je prodaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Mě ten Canyon zas tak hroznej nepřijde,ale jestli píšeš, že se ti vůbec nelíbil,tak buď rád, že už není. Sem totiž zapomněl napsat, že karbon, Ultegra, kotoučovky,jako všechno je super,ale přece se mi hlavně to co kupuju musí líbit:-D nebo aby byla aspoň šance, že si na to časem zvyknu. Tak pravil cyklometrosexual Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Jako na fotkách z netu už vypadal lip než takhle na zahradě vyfoceny takže jsem to chtěl viděl a vzal bych jo. Jen bohužel no, pozdě. Jen už mne toho moc jinak neoslovilo v okruhu Praha/Ústecký kraj/Středočeský kraj … Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 (upraveno) Teď ještě koukám na : Cannondale Synapse /29k/ Scott Foil 20 /40k/ BMC teammachine SLR 01 /30k/ ?? značku vůbec neznám BH ultralight RC /35k/ ?? také neznám Cube Attain /37k/ plus ještě ten Flet triatlonový, ale rozumím, že to bude spíš jednoúčelový kolo, který budu používat i na vyjíždky Fakt se omlouvám, že jsem otravný jak svítiplyn Upraveno 4. dubna 2023 uživatelem Z. Paul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cityfly Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Ja bych osobne vzal novou silnicku a klidne hlinik napr endurance od canyon. Oproti MTB bude silnicka vzdycky strela at uz je to hlinik nebo carbon a z novyho kola ma vzdycky clovek vetsi radost. Netrval bych ani na 105, menil jsem to za Tiagru a rozdil ve funkcnosti taky uplne nepoznam. https://www.canyon.com/cs-cz/road-bikes/endurance-bikes/endurace/al/endurace-7/2733.html?dwvar_2733_pv_rahmenfarbe=BK%2FBK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Před hodinou, cityfly napsal: Ja bych osobne vzal novou silnicku a klidne hlinik napr endurance od canyon. Oproti MTB bude silnicka vzdycky strela at uz je to hlinik nebo carbon a z novyho kola ma vzdycky clovek vetsi radost. Netrval bych ani na 105, menil jsem to za Tiagru a rozdil ve funkcnosti taky uplne nepoznam. https://www.canyon.com/cs-cz/road-bikes/endurance-bikes/endurace/al/endurace-7/2733.html?dwvar_2733_pv_rahmenfarbe=BK%2FBK Tak ten je pěknej, jen problém Canyonu je, že není no. Jedině ta barva Cold cactus v Lku. Jinak z těch kol z bazaru bych vzal z fleku BMC, značky se není třeba ani v nejmenším obávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se