Aleš 75 Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 No já si myslím že je to dobou 1 převodníky se dávají i na levnější kola,Já mám třeba 9 let starýho APACHE je osazen full Deore SLX 2×10 má nalítáno asi 30 tis. a za tu dobu jsem měnil a měním jenom kazetu,převodníky a destičky. Řetěz každý rok. Řazení jsem seřizoval jednou a to bylo po výměně bowdenů jinak o něm nevím šlape jak po másle pěkně hladce a přesně na 9 let starým kole. Občas koukám na závody horských kol a vím že ženy s tím 1 převodníkem mívají občas problém že jim vzadu schází ještě lehčí převod hlavně po jízdě na kamenech a kořenech. To je můj pohled až si budu pořizovat novýho bike tak určitě půjdu do jednopřevodníku už jenom kvůli tomu že se lépe shánějí díly a na to moje ježdění je ten rozsach převodů dostačující.
Gustaf Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 Tak jako kazeta 10 - 52 a nějakej 32z převodník... nemyslím, že by zrovna profi ženským scházely převody.
Micey Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 Jasně že ne, pokud už je to takovej kopec, je stejnak rychlejší běžet. Jinak @Gustaf viděls ceny řetězů a kazet u novýho AXS Sramu? Bych se posral:)
Gustaf Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 Před hodinou, Micey napsal: Jasně že ne, pokud už je to takovej kopec, je stejnak rychlejší běžet. Jinak @Gustaf viděls ceny řetězů a kazet u novýho AXS Sramu? Bych se posral:) Na to jsem se raději ješte nedíval
Jarett Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 Před hodinou, Micey napsal: Jasně že ne, pokud už je to takovej kopec, je stejnak rychlejší běžet. Jinak @Gustaf viděls ceny řetězů a kazet u novýho AXS Sramu? Bych se posral:) Předpoklad od Sramu je, že nové Flattop řetězy by měly vydržet 2-3x dýl ... tím by se to srovnalo. Na silnici mi taky vydržel 3x tolik co DuraAce, takže bych tomu i věřil
Micey Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 Jako jo, ty retezy ma Sram oproti Shimanu supr, najetymu dvojnasobku bych veril.. ale stejne prachy sou to hrozny, tyvoe kazeta za 18 a retez za 4,5:)
cdale Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 A nepasujou tam řetězy Flattop z Redu? Odesláno z mého SM-S918B pomocí Tapatalk
Micey Posted March 30, 2023 Report Posted March 30, 2023 (edited) Prej sou novy a samozrejme zpetne ne-kompatibilni, jestli jsem to spravne pochopil. Edited March 30, 2023 by Micey
kral083 Posted March 31, 2023 Report Posted March 31, 2023 Nevím,jak vás,ale z toho počasí poslední dobou jsem nějakej přešlej. Těšil sem se na jaro a místo toho je buď zima, nebo prší nebo aspoň fouká. Tak v přestávce mezi tím vším jsem aspoň vyrazil umejt veterána a stavil se v minipivovaru Horymír na ALE 17'. To mi snad zvedne náladu Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Duke650 Posted March 31, 2023 Report Posted March 31, 2023 Počasí na pi... pardon, počasí na depku Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Gustaf Posted March 31, 2023 Report Posted March 31, 2023 Počasí mě sere. Sem chtěl o víkendu někam na zelený a je to na piču....
kral083 Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 Gusto: nakonec kolem Prahy spadlo jen pár kapek a teplotně to taky nebyla žádná bída. Jen ten vítr,jen ten vítr... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Gustaf Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 Před hodinou, kral083 napsal: Gusto: nakonec kolem Prahy spadlo jen pár kapek a teplotně to taky nebyla žádná bída. Jen ten vítr,jen ten vítr... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Paráda....já to zítra asi taky zkusím.... MTB asfalt
Vasa_H Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 Ja dnes za hodku schytal slunicko, omrzlici, pekne husty dest, ale jsem rad, ze jsem vyrazil. Vyhled na pristi tyden nic moc.
wawrik Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 Dorazil upgrade. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Pri tej príležitosti chcem vymeniť aj kľuky. Potrebujem ľahšie prevody (teraz mám 32/34) a zároveň ten najťažší skoro vôbec nepoužívam, zaobídem sa bez neho, tak mi je asi zbytočné meniť kazetu. Nejaký tip na kľuky s menšími prevodníkmi? Mám tam Praxis Praxis Zayante X Carbon, 32/48, sú pekné aj ľahké, tak nejakú obdobu okolo 28/45 alebo tak něco, len nič také neviem nájsť. Okrem asi Gebhardta, ale ten hogo-fogo dizajn sa mi dosť nepáči.
Micey Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 Tyjo Lauf, super. K tem prevodnikum, nejsem si jist ze to chapu, fakt musis menit cely kliky, mensi prevodniky se na toho pavouka nevejdou? A kdyz uz, proc ne rovnou jednoprevodnik?
wawrik Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 Jednoprevodník bude, keď bude dvanástkové GRX Ja som s dvoma prevodníkmi spokojný, veľa jazdím po cyklochodníkoch. 1x som jazdil na tých Laufoch (celých bikoch) pred pár rokmi, a dosť mi to nevyhovovalo. Praxis menší malý prevodník nerobí, tie skrutky sú už dosť blízko pri ozubení. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
M.K. Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 před 22 hodinami, Gustaf napsal: Počasí mě sere. Sem chtěl o víkendu někam na zelený a je to na piču.... Amen Uvidíme zejtra, ale asi to bude podobná mrdka...
Gustaf Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 před 30 minutami, M.K. napsal: Amen Uvidíme zejtra, ale asi to bude podobná mrdka... Jj, to asi jo.... spíš vítr bude picou ke zdi....
Gustaf Posted April 1, 2023 Report Posted April 1, 2023 https://www.cyklokyjovsky.cz/horske-kolo-orbea-alma-h20-2022-white-red/d56639/v97353?gclid=CjwKCAjwrJ-hBhB7EiwAuyBVXc2hEycxbN361NfU_QI_ABDs8eovnqvl02eY3BuW0jZJGP17gV9MmBoC4OUQAvD_BwE názor na tohle? Cena pro mě 28k. Mě se to zda cajk....jen nevím jak ta vidlice....
Recommended Posts