Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Taky jsem loni koupil Thule Epos 3, cena raketa, ale totální spokojenost. To samostatné teleskop rameno pro každé kolo z boku je strašná pohoda ve srovnání s klasickým řešením na většině ostatních držáků.

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My máme Thule VeloSpace XT 939 na 3 kola + adaptér Thule VeloSpace XT 9381 na čtvrté (celková nosnost 60 kg). Thule je dražší, ale propracované - velká spokojenost, do ničeho "levnějšího"- myšleno výrobce -  bych nešel.

Odkaz ke komentáři

Já pořídil pár týdnu zpět Thule EasyFold X2 a je to pecka. Skladný, supr rychle nasazený na autě, kola se přidělávají celkem user-friendly. Po hromadě recenzí a i zkušeností od lidí z okolí jsem nakonec nic jiného než Thule nezvažoval.

Pro dvě elektrokola bych asi moc nerozmýšlel a vzal ten nejnovější a nejlepší skládací Thule Epos 2, i když cena je humus výhoda je, že to neztrácí až tak hodnotu a dá se to kdyžtak za slušné peníze opět prodat.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Happy88 napsal:

Já pořídil pár týdnu zpět Thule EasyFold X2 a je to pecka. Skladný, supr rychle nasazený na autě, kola se přidělávají celkem user-friendly. Po hromadě recenzí a i zkušeností od lidí z okolí jsem nakonec nic jiného než Thule nezvažoval.

Pro dvě elektrokola bych asi moc nerozmýšlel a vzal ten nejnovější a nejlepší skládací Thule Epos 2, i když cena je humus emoji3.png výhoda je, že to neztrácí až tak hodnotu a dá se to kdyžtak za slušné peníze opět prodat.

No cena je šílenost, ale ze zkušenosti to za to stojí. Zásadní výhoda je v těch teleskopech, jak už jsem psal výše, teda hlavně u celoodpružených kol, kde je málo místa na provlečení klasického držáku rámem. Doporučuju k tomu koupit i systémový zámek s ocelovým lanem - viz. odkaz:

https://www.nosice-stresni.cz/detail/zamek-kola-thule-epos-abus-high-grade-lock-1/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwmYCzBhA6EiwAxFwfgNNYsDk58IxP4JnH9Kz8hfvPCDiz4MAk2KdoE_SjBS7IvYg0KfRdshoCrlsQAvD_BwE#TH978500p

Odkaz ke komentáři

No, tak je to teda raketa 😁

To mi přijde zbytečně moc, protože to využití bude jen párkrát do roka.

Možná ještě tak ten VeloSpace 🤔

Zaujal mě ještě tento:

https://www.alza.cz/auto/pro-user-fg3-nosic-pro-tri-kola-eu-certifikace-d12273684.htm

Píšou tam vítěz testu Světa Motorů....

Má někdo osobní zkušenost?

Tady jsem asi našel ten test:

https://www.auto.cz/velky-test-nosicu-jizdnich-kol-stejna-vec-presto-takove-rozdily-152376

Odkaz ke komentáři

...VeloSpace XT3 (939) je od 18,5 k ...nejsem tak bohatý, abych chtěl ušetřit 3,5 k a možná vyhodit 15k (nevím, když ten na alze vyhrál, 🤔na základě jakých kritérií vyhrál(?), kolik toho vydrží ...aspoň já to tak vnímám (i když držák nasazuji na auto tak 1-3x do roka). To je můj názor😉

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

Jasně, oproti VeloSpace je rozdíl malý, ale oproti Epos 3 je to už skoro desítka, to jsou nějaké pěkné Seiko 5 😁

Ten test si můžeš přečíst v odkazu 😉

Možná se nakonec obětuji a udělám ze sebe pokusného králíka 🤔

Odkaz ke komentáři

Nazdar chlapci, kolo jste mi poradili skvěle. Teď bych potřeboval radu s helmou. Je jasný, že musí být hlavně pohodlná a to je individuální, ale chci aby i skvěle větrala a byla bezpečná. Vybírám mezi Endura MT500, Poc Tectal a Specialized Ambush. Máte někdo zkušenost? Starou mám více než 12 let a už je asi na čase se podívat po nové😆

Odkaz ke komentáři

Jsou tady na to jistě vhodnější, ale mám za sebou podobnou situaci, vybráno z recenzí asi 4 helmy a nakonec jsem odešel s úplně jinou, protože třeba POC ani Specialized mi neseděly. Takže upřímně si ohlídej rozpočet a vyraž někam, kde mají velký výběr.

Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, shewcza napsal:

Nazdar chlapci, kolo jste mi poradili skvěle. Teď bych potřeboval radu s helmou. Je jasný, že musí být hlavně pohodlná a to je individuální, ale chci aby i skvěle větrala a byla bezpečná. Vybírám mezi Endura MT500, Poc Tectal a Specialized Ambush. Máte někdo zkušenost? Starou mám více než 12 let a už je asi na čase se podívat po nové😆

Mám Fox Speedframe a jsem nadšený :)

Odkaz ke komentáři

Taky mi seděj GIRO a jak jsem tu psal, byl docela rozdíl i mezi jednotlivými modely, jinak vizuálně a technologicky dtto stejných helem, paradoxně nejpohodlnější byla ta nejlevnější... chce to zkrátka zkusit

Odkaz ke komentáři

Rozumím a díky za tipy. Problém je, že u nás na vsi mají jen "Lidl" škopky a já bohužel nemám čas někam jezdit. Takže půjdu cestou, že objednám 3 škopky a dva potom vrátím. Velikostí jsem si celkem jist, takže půjde jen o to jak to sedne a hlavní pro mě je, aby fakt větrala.

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, shewcza napsal:

Rozumím a díky za tipy. Problém je, že u nás na vsi mají jen "Lidl" škopky a já bohužel nemám čas někam jezdit. Takže půjdu cestou, že objednám 3 škopky a dva potom vrátím. Velikostí jsem si celkem jist, takže půjde jen o to jak to sedne a hlavní pro mě je, aby fakt větrala.

Alza má stále za super peníz Met Roam Mips.... mám ji a za ty prašule je úplně super. Intersport je ještě nedávno prodával za pět tisíc.

Odkaz ke komentáři

Díky moc. Po práci jedu vyzkoušet Enduru MT500 ke švagrovi a když mi bude dobře je rozhodnuto. Jinak vezmu z Alzy Poc Tectal, Giro Radix, Met Roam, Fox Speedframe a bude se zkoušet 🙂 Díky! Výsledkem se jistě pochlubím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...