Bert Odesláno 3. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2017 (upraveno) Myslím, že jsme se zcela nepochopili. Mně je právě úplně jedno, od koho, nebo od čeho se těch 2017 let počítá. Není mi ale jedno, že mi někdo podsouvá, že je to můj letopočet. Lapidárně řečeno: nemám problém v rámci středoevropského konsensu používat zrovna letos číslici 2017, ale dalších dovětků mi netřeba. A pokud by na nich někdo trval, pro mne přijatelné varianty jsem popsal výše. Dovedu si v této souvislosti představit mezi Tebou a mnou humornou korespondenci asi tohoto obsahu .... Karlos: .......... jak se stalo v listopadu 2017 n.l. .........Bert: ........ no to musela být v tom listopadu 2017 vašeho letopočtu hrozná událost, ale co je to proti tomu, co se stalo v prosinci roku 5778 u nás .....Karlos ..... jo jo :-) Edit: needituj, když Ti odepisuju :-) Upraveno 3. prosince 2017 uživatelem Bert
Karlos Odesláno 3. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2017 Promiň, myslí mi to pomalu Přesně, dovětky nejsou potřeba (pokud se nebavíme o historii a době před nulou) a pochopí to všichni na celém světě.
tm.watches Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Ahoj všichni, dostaly jsem mi do rukou jedny Primky které mají na číselníku elast block, nějak nevím co ten nápis znamená jestli to třeba není nějaký předchůdce icablocku. Moc děkuji za všechny odpovědi.
Honza.manta Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Elast blok je předchůdce incabloc odpružení. Je i krásně vidět na kompletce.
colommbo Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Uvažuješ správně, jedná se o jeden z typů pružného uložení setrvačky, který Prim ve svých hodinkách používal.
tm.watches Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Tak to je paráda, popravdě jsem o tomto tipu uložení ani nevěděl, jen orientačně kolik takové hodinky normálně stojí dostal sem je od kamaráda tak abych věděl jestli ho mám pozvat na pivo nebo koupit celou bečku
colommbo Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Cena/hodnota je dycky věc ošemetná. Soudě jen podle fotografií bych to odhadoval tak, že když spolu zajdete na pívo jako chlapi, ne jak holky, dáte si k tomu utopence nebo nakládanej hermelín, proberete ten života běh a ty zaplatíš útratu, budete spokojení oba.
tm.watches Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Super to sem rád, moc děkuju za odpovědi jsem zas o něco chytřejší a jinak přeji všem krásný svátky
palko423 Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Taky děkuji za ujasnění pojmu vyskytujících se na ciferníku nejen u PRIMek.Dovolím si však rozšířit dotaz...a jaký to má smysl v praxi?Vím, že se píše, že jsou hodinky odolnější při např. pádu, ale takovýchto uložení (do kamenu) je v hodinkách tam více (např. 15 Jewels = 15 uložení), ale ostatní uložení jsou stejně pevná...proto mi osobně to nedává smysl.Díky ještě jednou.
colommbo Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Právě kmitající setrvačka je nejnáchylnější k poškození v souvislosti s nárazy, proto se používalo ono pružné uložení jejího kamene mající za úkol případné rázy aspoň zčásti kompenzovat, ostatní části uložené v rubínových ložiscích už tak choulostivé nejsou. Tak si to myslím já...
palko423 Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Asi to tak je a má to smyl, když se to tak dělá :-)Z jiného soudku...teď jsme se díval na ETU co mám na ruce (myslím 2836-2) a tam to vypadá taky na něco jako malinká segrovka kolem kamene, tedy pružné uložení.Díky.
Daftra Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 palko: áá esembák mě předběhl...Tak nějak to je jak píše.Jde o odpružení toho kolečka co tam furt líce tam a zpátky.Prvně nebylo žádný,pak přišel Elast block,ten se používal jen krátce,pak Icabloc a KIF.
Daftra Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Asi to tak je a má to smyl, když se to tak dělá :-)Z jiného soudku...teď jsme se díval na ETU co mám na ruce (myslím 2836-2) a tam to vypadá taky na něco jako malinká segrovka kolem kamene, tedy pružné uložení.Díky. Ano,na všech uloženích je kolem kamene nějaká segrovka,jen starý pevný uložení tam nemají nic.A když se podíváš kousek výš,máš tam fotky,jak ty segrovky u různých uložení vypadají.Tak si to naštuduj.
palko423 Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Super, uz to studoval :-) Diky vsem za ujasneni a nazorne obrazky.
Honza.manta Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Ta "ségrovka" je vlastně pružina.
zekon7302 Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Ta "ségrovka" je vlastně pružina. ano. (segerofka!)
Effe Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 ano. (segerofka!)a poměrně dost daleko skáče :-)
tikzot Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 cool tak pak napis. ja na vysehrade nebyl.Ahoj, tak dnes jsem na vyšehrdské byl a v pohodě, njedřív sme chvíli kecali a pak přešli na věc, jde o to, že ty hodiny jsou quartz s tim že bývají velké problémy to rozchodit, tak sme cvične vyměnili baterku a oni fungují, al necháme to nakou chvili, aby se zjistilo, zda fakt jdou a pak jestli pujdou, tak dojde na renovaci. nicmene je problem, že jsou zlacene a na hranach už je to ojeté na mosaz, takže leštěám to asi nepujde, dale maj plastovy kryt misto skla, pan chce vymenit za mineral, al ja bych rad to puvodni v peknem stavu, ale to je pry nesehnatelne... kdyby jste nekdo vedel kde to sehnat, budu rad za informaci. dam vedet až bude zase něco nového. Jo a pán se divil, že jsem dostal doporučení zde na fóru, že nemá čas to tady sledovat:-) ale potěšilo ho to, což je dobře:-)
palko423 Odesláno 8. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2017 Můžu mít , možná pro někoho, hloupý dotaz ohledně "názvu" hodinek? Odkud pochází názvy např. Traktor, Pavouk, Televize atd...?U Sportu a Diplomatu je to jasné, ty jsou na nich napsané, ale co ty ostatní? Jde o "lidové" označení nebo je za tím něco jiného, něco více?Díky.
Hardslimer Odesláno 8. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2017 Velke jako kolo od traktoru / pavouci nozicky / televizni obrazovka. :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se