Přejít na obsah

Co máte právě na ruce? [2008-2020]

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 163,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• Kid_A

3180

• Vit

3106

• Ondrej71

2537

• siwi

2317

Odesláno

Včera jsem zálohoval fotky na externí disk a narazil na jeden vzpomínkový wristshot. Tak se s vámi podělím o tu krásu. 105.012-66 (pre-moon), kalibr. 321, na origo tahu ref. 1039. Ty hodinky jsem vypiplal z nechodícího šrotu. Na "Extract of the Archives", který jsem si tehdy nechal u Omegy vystavit, je datum výroby 21. ledna 1967.  Tehdy bylo možné, že dýnko mělo datum výroby např.1966 a číslo strojku odkazovalo na pozdější rok výroby. Dodnes mám zafixováno, že to byly 105.012-66 z roku 1967 :) Datum výroby z Omega extraktu se shoduje s datem nehody Apolla 1, kdy uhořeli Virgil I. "Gus" GrissomEd White a Roger B. Chaffee. Po Edovi byl pojmenován starší Speedmaster model 105.003. Asi hodinky s nejlepším příběhem, co jsem kdy měl...Kupované z Argentiny. Ale o tom třeba někdy příště...

Odesláno

Včera jsem zálohoval fotky na externí disk a narazil na jeden vzpomínkový wristshot. Tak se s vámi podělím o tu krásu. 105.012-66 (pre-moon), kalibr. 321, na origo tahu ref. 1039. Ty hodinky jsem vypiplal z nechodícího šrotu. Na "Extract of the Archives", který jsem si tehdy nechal u Omegy vystavit, je datum výroby 21. ledna 1967.  Tehdy bylo možné, že dýnko mělo datum výroby např.1966 a číslo strojku odkazovalo na pozdější rok výroby. Dodnes mám zafixováno, že to byly 105.012-66 z roku 1967 :) Datum výroby z Omega extraktu se shoduje s datem nehody Apolla 1, kdy uhořeli Virgil I. "Gus" GrissomEd White a Roger B. Chaffee. Po Edovi byl pojmenován starší Speedmaster model 105.003. Asi hodinky s nejlepším příběhem, co jsem kdy měl...Kupované z Argentiny. Ale o tom třeba někdy příště...

attachicon.gif001.jpg

Dneska by ti trhali ruce. :)

Odesláno

Tak příběh těch omeg bych si rád dočetl až do konce. Jen asi ten konec moc šťastný nebude, jak tuším :(

Odesláno

Včera jsem zálohoval fotky na externí disk a narazil na jeden vzpomínkový wristshot. Tak se s vámi podělím o tu krásu. 105.012-66 (pre-moon), kalibr. 321, na origo tahu ref. 1039. Ty hodinky jsem vypiplal z nechodícího šrotu. Na "Extract of the Archives", který jsem si tehdy nechal u Omegy vystavit, je datum výroby 21. ledna 1967. Tehdy bylo možné, že dýnko mělo datum výroby např.1966 a číslo strojku odkazovalo na pozdější rok výroby. Dodnes mám zafixováno, že to byly 105.012-66 z roku 1967 :) Datum výroby z Omega extraktu se shoduje s datem nehody Apolla 1, kdy uhořeli Virgil I. "Gus" Grissom, Ed White a Roger B. Chaffee. Po Edovi byl pojmenován starší Speedmaster model 105.003. Asi hodinky s nejlepším příběhem, co jsem kdy měl...Kupované z Argentiny. Ale o tom třeba někdy příště...

001.jpg

poradnej kus historie. Zustaly na foru/v cr?
Odesláno

Diky vsem, panove. Priznavam, ze posledni dva mesice jsem byl jak utrzenej ze retezu, ale ted uz je tomu konec. Expy jsou fuc a ja mam od kazdeho typu hodinek idealni exemplar. Az budu mit vic casu, tak zas hodim neco do sveho vlakna.

@m3maniac Do Ostravy bych se rad podival. Ta ostravska bunka vubec vypada dost vypecene ;) vezmu nividica za kridlo a dorazime :)

Konecne rozumnej napad :)

Odesláno

AndyAaron:tak to ty jsi je koupil! Já už začínal mobilizovat střelivo, už jsem měl napsaný inzerát na  pravou ledvinu, ale potom byl někdo rychlejší :-)) Gratuluji!

Odesláno (upraveno)

poradnej kus historie. Zustaly na foru/v cr?

Nezůstaly, šly do Německa. Byly v nechodícím stavu, za cca 1700 dolarů, což v době pořízení bylo kolem 30 000 korun. Dokonce jsem neplatil clo. Když jsem je rozbalil, bylo to celkem zklamání. Prodejce na ebayi měl hezké fotky. Tlačítka chrona nefungovaly, nešly pořádně ani natáhnout. Ale o vrácení jsem neuvažoval. Naklusal jsem s nima k Dušákovi na servis, a tam mi suše sdělili, že cal.321 je vintage, který v Praze neumí, takže mi je můžou poslat do Bienne, kde mi je za půl roku a cca 1000 EUR dají do pořádku. Kontaktoval jsem Mechana, který jim udělal kompletní servis za 6 týdnů za cca 5000. V mezičase se mi podařilo sehnat historicky sedící ref.1039 tah, protože na nich byl nějaký šunt nabastlený na starou Omega sponu, a taky originální Omega safír prosklené dýnko. Na netu jsem si našel návod, jak ho instalovat. Je potřeba "spacer", aby strojek volně nepoletoval v pouzdře, když se vymění origo plné dýnko za dýnko s průhledem. No pak jsem ještě sehnal orig. Omega krokořemen na Speedy s překlápěčkou (přeci jen ten tah byl docela vzácnost, a takový plecháč neproporcionální k váze těch hodinek), žil s nima asi půl roku, než propukla zase chrononemoc, která vyžadovala navýšení cashe, tak jsem je hodil na ebay a prodal za cenu, která pokryla mé náklady + cca 10%. Tehdy jsem si říkal, že jako fajn, mám v ruce prachy na další experimenty, ale s odstupem času to vidím jako hroznou blbost, že jsem je prodal. Stejně jako perfektní Autavie Orangeboy....

Upraveno uživatelem organic
Odesláno

Nezůstaly, šly do Německa. Byl v nechodícím stavu, za cca 1700 dolarů, což v době pořízení bylo kolem 30 000 korun. Dokonce jsem neplatil clo. Když jsem je rozbalil, bylo to celkem zklamání. Prodejce na ebayi měl hezké fotky. Tlačítka chrona nefungovaly, nešly pořádně ani natáhnout. Ale o vrácení jsem neuvažoval. Naklusal jsem s nima k Dušákovi na servis, a tam mi suše sdělili, že cal.321 je vintage, který v Praze neumí, takže mi je můžou poslat do Bienne, kde mi je za půl roku a cca 1000 EUR dají do pořádku. Kontaktoval jsem Mechana, který jim udělal kompletní servis za 6 týdnů za cca 5000. V mezičase se mi podařilo sehnat historicky sedící ref.1039 tah, protože na nich byl nějaký šunt nabastlený na starou Omega sponu, a taky originální Omega safír prosklené dýnko. Na netu jsem si našel návod, jak ho instalovat. Je potřeba "spacer", aby strojek volně nepoletoval v pouzdře, když se vymění origo plné dýnko za dýnko s průhledem. No pak jsem ještě sehnal orig. Omega krokořemen na Speedy s překlápěčkou, žil s nima asi půl roku, než propukla zase chrononemoc, která vyžadovala navýšení cash, tak jsem je hodil na ebay a prodal za cenu, která pokryla mé náklady + cca 10%. Tehdy jsem si říkal, že fajn mám v ruce prachy na další experimenty, ale s odstupem času to vidím jako hroznou blbost, že jsem je prodal. Stejně jako perfektní Autavie Orangeboy....

ty kraso, to je teda story:-)) snad te uklidnuji ty Alaska Project co se tu dlouho nemohly prodat za 80k nebo kolil:-)))
Odesláno

Tak čím jsem starší, tím víc se povznáším nad chyby udělané v mládí. Jsou to jenom hodinky....

Kdybych je neprodal, nevyzkoušel bych zase jiný..atd, atd.

Nedávno jsem si tu do SZ zaplakal, že jsem před lety kámošovi dohazoval Rolex GMT Master 16750 z fora za 88k. Tak to prostě bylo, a jsem rád, že jsem to zažil. 

Dnešní ceny Speedmaster pro mě jsou za psychologickou hranicí. Já měl asi šestery vintage speedy 60's, 70's 80's in 90's. A byla to zábava za 30 - 40 tisíc. Dneska je všechno jinak.

Odesláno

ty kraso, to je teda story:-)) snad te uklidnuji ty Alaska Project co se tu dlouho nemohly prodat za 80k nebo kolil:-)))

V zájmu zachování psychického zdraví na staré časy radši nevzpomínám :).

Já dnes stejně jako včera.

post-17216-0-75814200-1518171347_thumb.jpeg

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...