papun Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Na ty JVD jsem se díval. A vzhledově za ty prachy OK - rozhodně 1000X lepší než MPM. Aspoň si na nic nehrají a ještě podpoříš českou firmu. Já si myslím, že do 2.000,- je to skoro jedno, až na nějaké fashion úchylárny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 https://www.hodinky-koscom.cz/boccia-titanium-3548-01-k0001033 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 1. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 před 31 minutami, papun napsal: Ale bacha na to abys nekoupil hodinky, kde je tah integrovaný, nebo nějaký rozměrový paskvil. A kdyby si byl ochotný trošku přestřelit limit a zkousnout rýhu na dýnku (kterou stejně nikdo neuvidí), tak můžeš vzít tyto: https://www.helveti.cz/seiko-sgeh69p1-bazar Papun - moc děkuju za zkušenosti. Dají se ty tahy opravdu tak snadno vyměnit za řemen, např, na těch Casiích? Jinak to Seiko jsou opravdu hezké hodinky, díky za tip, určitě je zařazuju mezi kandidáty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 1. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 před 13 minutami, tombas napsal: https://www.hodinky-koscom.cz/boccia-titanium-3548-01-k0001033 Díky, původně jsem o značce Boccia Titanium taky uvažoval, ale po pročtení diskusí na zdejším fóru jsem ji zavrhl... - Jak jsem pochopil, většinou místní odborníci preferují Casio, Citizen, Seiko (vč. Lorusu)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 To jako všeobecně ano, ale vzhledem k požadavkům a ceně bych tu značku až tak neřešil. Do první výměny baterky to vydrží a pak už snad budeš v situaci, kdy si vybereš ty své "první pořádné" hodinky. Ale samozřejmě i ty z těch hodinek musíš mít pocit, že to jsou ty správné, vč. toho, že tě nebude štvát jejich značka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 1. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Nejsem si jist, jestli se budu posouvat tímhle směrem. Už je mi přes 40, nemám potřebu si něco dokazovat, hodinky jsou pro mě přístroj na ukazování času, nic víc od nich nežádám, nechci do nich ukládat peníze. "Pořádné" jsou pro mě ty, které jdou jakž takž přesně (pár sekund za měsíc neřeším) a nevypadají po roce či dvou ošklivě (jako ty za dvě stovky z Lidlu, které jsem měl minule ). Takže mi nejde o to, koupit nějaké hodinky na přechodnou dobu, než budu mít na lepší, ale prostě koupit takové, které vypadají jakž takž slušně a budou dlouho a dobře sloužit. (Omlouvám se zdejším chronomaniakům, doufám, že jsem tímhle rouhavým postem neranil něčí city. ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Tenhle argument se dá samozřejmě taky pochopit a někteří místní chronomagoři by ti dokonce záviděli , ale tos měl napsat hned na začátku, abychom k tomu přistoupili mnohem zodpovědněji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Chápu tvůj požadavek na jedny relativně levné hodinky a netřeba to dál hrotit. Nejsem zastánce měnit řemeny podle barvy svetru. Bo jednak se ožužlává řemen samotný a přeci jen se může odrbat pouzdro, ale pokud se to dělá opatrně a jen občas, tak není co řešit. A kdyby byly nožky provrtané skrz, tak je to ještě jednoduší - tím ovšem nechci aby si zaujatě hledal hodinky, ktereé mají vrtané nožky, to by si se zase hodně omezoval. Ještě existují tzv. NATO straps, ktereé se jen protahují. Výměna bez nářadí a nedá se nic poškodit. Můžeš si s číny nakoupit kopy barevných kombinací a měnit podle toho svetru:). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 1. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 před 20 minutami, tombas napsal: ale tos měl napsat hned na začátku, abychom k tomu přistoupili mnohem zodpovědněji. Dobrý, pobavils. (A já jsem přitom měl pocit, že jsem to napsal docela jasně... ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Asi napsal, ale já četl jen: "Chtěl bych vás poprosit o radu s nákupem levných quartzových hodinek cca do 2000 Kč" no a pak už to jen prolítnul. moje chyba. Nicméně, v dané ceně záleží přece jen nejvíc na vzhledu a osobním vkusu a třídit kalibry podle kvality dost dobře nejde. To není jako u mechanik, kde to výrobce uvádí, tady je prostě uvnitř nějaký quartz a šmytec. Na druhou stranu, když se to pokazí, tak výměna takového strojku u hodináře je otázka pár stokorun. Takže se znovu vracím k tomu, že rozhodující je vzhled, případně kvalita provedení a nikoliv značka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Synovec má už několik let jednoduché hodinky Lotus a je moc spokojený. https://www.hodinky-365.cz/lotus-l18692-3-x1183651 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 1. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 (upraveno) Kdepak, prakticky u všech se dá zjistit, co je tam za kalibr. U toho Citizenu je to G111, u Lorusů je to V657 (Seiko), u těch LAVVU je to Miyota 2315 nebo 1M12 (Citizen)... Předpokládám, že ten strojek 7N42, který je v těch bazarových Seiko SGEH69P1, na které upozornil Papun, je asi lepší než předchozí jmenované (zde na fóru jsem na něj našel jen chválu). Jaké jsou zkušenosti s kalibry Casio (1330), nemám tušení. U toho Lotusu (mimochodem, docela hezké hodinky, jen škoda, že se nedělají s bílým ciferníkem) se mi to vygooglit nepodařilo. Proto jsem sem den svůj dotaz taky psal - předpokládám, že místní hodináři asi vědí, co je méně poruchové atp. Upraveno 1. listopadu 2020 uživatelem Tomáš Olomouc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 (upraveno) Lotus pro tyhle modely používá japonskou Miyotu 2315-D6. Upraveno 1. listopadu 2020 uživatelem tombas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Když nad tím tak přemýšlím, tak jsem snad nikdy neměl hodinky, kde by umřel quartz strojek. Vždycky jsem zničil pouzdro, nebo jen prostě uznal, že už jsou na nic a vyhodil je. A nebyly to žádné nóbl kalibry, ba naopka docela šmuky a měl jsem je celke m dlouho. Takže bych ten strojek až tak moc neřešil. Moje nejdražsí quartz Certiny mají nejhorší přesost z toho co doma mám. A tak si pak vyber..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 před 2 hodinami, Tomáš Olomouc napsal: Kdepak, prakticky u všech se dá zjistit, co je tam za kalibr. U toho Citizenu je to G111, u Lorusů je to V657 (Seiko), u těch LAVVU je to Miyota 2315 nebo 1M12 (Citizen)... Předpokládám, že ten strojek 7N42, který je v těch bazarových Seiko SGEH69P1, na které upozornil Papun, je asi lepší než předchozí jmenované (zde na fóru jsem na něj našel jen chválu). Jaké jsou zkušenosti s kalibry Casio (1330), nemám tušení. U toho Lotusu (mimochodem, docela hezké hodinky, jen škoda, že se nedělají s bílým ciferníkem) se mi to vygooglit nepodařilo. Proto jsem sem den svůj dotaz taky psal - předpokládám, že místní hodináři asi vědí, co je méně poruchové atp. Strojek Casio 1330 je převzatá Miyota základní řady 23-- (sic!). Jednoduchá, bezproblémová, bezkamenová, levná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 (upraveno) @Tomáš Olomouc EcoDrive je solární nabíjení u quartzek. Citizen to má dobře zmáknuté, není čeho se obávat. Jinak jak tady zaznělo, za ty prachy Boccia, proč ne. Být tebou snažil bych se navýšit rozpočet (ale tos nechtěl vidět). A nákup u Creation, počítej, že můžeš platit navíc výpalné + DPH. Upraveno 1. listopadu 2020 uživatelem sodekcz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 1. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 @sodekcz Ok, díky. Asi se tedy přidržím českých obchodů. U těch Boccií mě ze začátku celkem lákal ten titan, ale pak jsem si nastudoval, že titan je spíš matný, zatímco já bych rád klasický "chromový" lesk – takže jsem se přiklonil k nerezové oceli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 S tím titanem máš pravdu, v téhle ceně to nebude jako Super Titanium od Citizenu a tím pádem to bude náchylné na poškrábání. Ocel schvaluji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 2. listopadu 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 (upraveno) Pořád nejsem rozhodnutý, ale váhám asi hlavně mezi těmito: * Seiko SGEH69P1 (z druhé ruky) a * Casio MTS-100L-7A Oboje má safír a wr 100m. Nevylučuju ještě třeba ani Citizen BI5070-06A, ale ty mají jen minerální sklíčko a wr 50m... Máte nějaké srovnání? Asi by mi pomohlo je vidět všechny naživo, ale to asi v nejbližší době úplně snadno nepůjde... Upraveno 2. listopadu 2020 uživatelem Tomáš Olomouc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 2. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2020 Ty Casia maj WR 50. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se