Tomáš Olomouc Odesláno 5. listopadu 2020 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 V 5. 11. 2020 v 10:14, vraby napsal: toho zadání bílého cifru jsem si nikde nevšiml,co tohle a dokoupit hnědku řemen? Rozšířit Děkuju za tip. No, psal jsem, že preferuju spíš bílý ciferník. Můžeš mi prosím napsat, proč bys doporučil zrovna tyhle? Chápu, jsou to automaty, což mají chronomaníci rádi (já preferuju bezúdržbovou přesnost, tedy asi spíš quartz, byť se automatům zásadně nevyhýbám - pokud to tedy nejsou ty "výherní" ), ale nemá to ani safír...
vraby Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 něco málo přes 2 litry v automatu,osvědčená značka , 40mm velikost,kov. tah (řemen se dokoupí,obráceně je to horší) na denní nošení automat v pohodě, o safíru za tu cenu si nech zdát,ale i ten má svoje pro/proti
Návštěvník Ondra Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 Problém je, je poměrně velká pravděpodobnost, že i ty nejlevnější quartzky budou přesnější než levný automaty. To mě právě na levných automatech štve. Je to o štěstí, člověk samozřejmě může chytnout strojek s minimální denní odchylkou, ale výrobce zpravidla garantuje odchylku v řádu desítek sekund denně, a to udělá za týden pár minut. Což už mě celkem štve. Takže pro někoho, kdo se nebude tetelit blahem, že uvnitř běhá mechanický strojek, ale jde mu hlavně o přesnost, může být quartz lepší volba.
vraby Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 písni členovi siwi ten je má v zelené,určitě se s tebou rád podělí o dojmy z hodinek
vraby Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 Ondro mě jdou dopředu G shocky a to mě sere víc než u automatů a proč? Tam bych počítal s nějakou přesností a ono tomu tak není.
Návštěvník Ondra Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 V 5. 11. 2020 v 11:32, vraby napsal: Ondro mě jdou dopředu G shocky a to mě sere víc než u automatů a proč? Tam bych počítal s nějakou přesností a ono tomu tak není. Rozšířit no ale u těch g-shocků to bude o pár vteřin denně, ne? kdežto třeba 25 vteřin u automatu je podle mě horší varianta
tombas Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 V téhle cenové kategorii opravdu raději quartz, kromě výměny baterky po několika letech je to zcela bezúdržbové. Automaty už vyžadují určitou péči i citlivější zacházení např. při práci nebo sportu.
vraby Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 (upraveno) mám jen automaty a že jsem jich otočil + géčka a nikdy mi automat neuděla 25 vteřin vždy jen pár vteřin +- 10 -15 a to jsem nikdy neřešil ale každého volba co mu vyhovuje Upraveno 5. listopadu 2020 uživatelem vraby
tombas Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 Já si naopak s jedněma užil dosytosti a postupem času do nich vrazil víc, než stály jako nové. Sice to není jen chyba strojku, ale myslím, že i hodinek jako takových (netěsnost, korunka...). Holt levné automaty.
Návštěvník Ondra Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 V 5. 11. 2020 v 11:58, vraby napsal: mám jen automaty a že jsem jich otočil + géčka a nikdy mi automat neuděla 25 vteřin vždy jen pár vteřin +- 10 -15 a to jsem nikdy neřešil ale každého volba co mu vyhovuje Rozšířit to ja mel "stesti" i na mene presne kousky, a to nebyly uplne levne, cca 15 tis. Seiko, Tissot
sodekcz Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 (upraveno) Mně dělaly automaty (troje mi prošly rukama, Victorinoxy Airbossy s Etou, Seika 5, TH) cca do 10 sec denně. Většinou do mínusu. V každém případě se mi líbila "ta mechanika" a vzhled, ale nějak jsem nepřilnul k péči kolem nich a dvoje pustil. THčka držím jako košilovky a spíš se motám kolem quartzu a pokud nemá radio, tak mi všechny ostatní strojky dělají do 0,5 sec denně. Upraveno 5. listopadu 2020 uživatelem sodekcz
Spongebob Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 https://www.virtucon.cz/p/swiss-military-hanowa-06-4303-04-001-major-herren-40mm-10atm-1 ty se mi líbí.
Tomáš Olomouc Odesláno 5. listopadu 2020 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 Díky za návrhy. Ty první Seika i ty Swiss Military už se tu objevily. Mám to uložené mezi kandidáty. Myslím, že teď budu muset počkat, všechno (nebo aspoň něco) zkouknout naživo a pak se rozhodnu.
tombas Odesláno 5. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 Nebo si kup všechny co se ti líbí, jedny z nich si vyber a zbytek vrať.
Tomáš Olomouc Odesláno 5. listopadu 2020 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2020 Jo, to mě taky napadlo, ale je to trochu krkolomná varianta.
Tomáš Olomouc Odesláno 9. listopadu 2020 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 V 5. 11. 2020 v 13:38, Liqid napsal: Co třeba tyhle? Rozšířit Pokud jsem správně googlil, ty první Seika jsou typ SGEH43P1. Hezké, ale v ČR nedostupné. Nebo víte o nějakém českém obchodě, kde je mají?
Návštěvník Ondra Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 ? https://www.helveti.cz/festina-swiss-made-200121
Tomáš Olomouc Odesláno 9. listopadu 2020 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 Díky za tip, ale už jsem víceméně rozhodnutý pro ty Hanowy, které navrhoval SpongeBob: https://www.virtucon.cz/p/swiss-military-hanowa-06-4303-04-001-major-herren-40mm-10atm-1
Liqid Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 V 9. 11. 2020 v 13:45, Tomáš Olomouc napsal: Pokud jsem správně googlil, ty první Seika jsou typ SGEH43P1. Hezké, ale v ČR nedostupné. Nebo víte o nějakém českém obchodě, kde je mají? Rozšířit Občas se mihnou na ebay, v čr nic.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se