dykmore Odesláno 5. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2024 To je pecka! Taky můj dětský sen.. to byl ještě pořádný Technic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 Mám doma z dětství pár starých Technic setů a musím jen potvrdit, že se to nedá srovnávat se současným Technic. Můj favorit je 8880 řekl bych asi cca 30 let starý set . Končil jsem nákupy Technic s formulí 8458. Pak už se lego dalo cestou modulárních dílů ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 před 3 minutami, M.P.007 napsal: Mám doma z dětství pár starých Technic setů a musím jen potvrdit, že se to nedá srovnávat se současným Technic. Můj favorit je 8880 řekl bych asi cca 30 let starý set . Končil jsem nákupy Technic s formulí 8458. Pak už se lego dalo cestou modulárních dílů ..... Tohle superauto je možná úplně nejlepší - Lego tam odstranilo už všechny errory (asi hlavně nový díl motorů + válců) a je už trošku více "zaplněné". Bazarové se taky dá sehnat. Já mám se "slintáním nad katalogy" víc v hlavě to co jsem pořídil - překvapilo mě, že když jsem pořádně vyčistil díly, tak to vypadá pořád i po té době skoro jako nové. Já mám tedy rád i současné Lego, jen je to prostě něco úplně jiného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 před 3 minutami, xcmaniax napsal: Tohle superauto je možná úplně nejlepší - Lego tam odstranilo už všechny errory (asi hlavně nový díl motorů + válců) a je už trošku více "zaplněné". Bazarové se taky dá sehnat. Já mám se "slintáním nad katalogy" víc v hlavě to co jsem pořídil - překvapilo mě, že když jsem pořádně vyčistil díly, tak to vypadá pořád i po té době skoro jako nové. Já mám tedy rád i současné Lego, jen je to prostě něco úplně jiného. Za mě je také 8880 nejlepší set Lego Technic, mám z té doby i 8485 8460 8480 8868 8858 8299 taky propracované modely. Pro mě zlaté časy Technic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 Zde je můj kousek 8880 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 To je hodně velká paráda! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 před 3 hodinami, xcmaniax napsal: Tohle superauto je možná úplně nejlepší - Lego tam odstranilo už všechny errory (asi hlavně nový díl motorů + válců) a je už trošku více "zaplněné". Bazarové se taky dá sehnat. Já mám se "slintáním nad katalogy" víc v hlavě to co jsem pořídil - překvapilo mě, že když jsem pořádně vyčistil díly, tak to vypadá pořád i po té době skoro jako nové. Já mám tedy rád i současné Lego, jen je to prostě něco úplně jiného. Můžu se zeptat na to čištění dílů? Mám doma hromady Lega ze svého víc než čtvrt století vzdáleného dětství, ale vím, že spousta těch stavebnic je zašlá, ať už prachem, nebo tím, že na to někde něco vyteklo... A ruční drbání kartáčkem na zuby by byla aktivita na letní dovolenou. Je nějaký elegantní způsob, jak dílky vydrbat v pračce nebo podobně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 před 13 minutami, carpaccio napsal: Můžu se zeptat na to čištění dílů? Mám doma hromady Lega ze svého víc než čtvrt století vzdáleného dětství, ale vím, že spousta těch stavebnic je zašlá, ať už prachem, nebo tím, že na to někde něco vyteklo... A ruční drbání kartáčkem na zuby by byla aktivita na letní dovolenou. Je nějaký elegantní způsob, jak dílky vydrbat v pračce nebo podobně? Hele nic sofistikovaného jsem nedělal - všechno jsem dal odmočit do hrnce s vodou a ty velký díly jsem jemným kartáčkem a saponátem prostě vydrhl. Nic co bych chtěl dělat u celý sbírky Viděl jsem taky typ dát ty díly do pytlíku na jemný spodní prádlo a prostě to dát do pračky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 před 13 minutami, carpaccio napsal: Můžu se zeptat na to čištění dílů? Mám doma hromady Lega ze svého víc než čtvrt století vzdáleného dětství, ale vím, že spousta těch stavebnic je zašlá, ať už prachem, nebo tím, že na to někde něco vyteklo... A ruční drbání kartáčkem na zuby by byla aktivita na letní dovolenou. Je nějaký elegantní způsob, jak dílky vydrbat v pračce nebo podobně? Já používám malí ultrazvuk, teplou vodu s jarem. Za deset minut ultrazvuk odstraní všechno co je na kostkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 Ultrazvuk zní jako docela dost dobrej nápad. Tak třeba se k tomu někdy dokopu a pak se sem přijdu pochlubit. Tu červenou 8865 tam mám taky. Díky za odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 před 4 minutami, M.P.007 napsal: Já používám malí ultrazvuk, teplou vodu s jarem. Za deset minut ultrazvuk odstraní všechno co je na kostkách. V současnosti se dá pořídit i za pár korun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Němý Bobeš Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 Můžu se zeptat na to čištění dílů? Mám doma hromady Lega ze svého víc než čtvrt století vzdáleného dětství, ale vím, že spousta těch stavebnic je zašlá, ať už prachem, nebo tím, že na to někde něco vyteklo... A ruční drbání kartáčkem na zuby by byla aktivita na letní dovolenou. Je nějaký elegantní způsob, jak dílky vydrbat v pračce nebo podobně?Nasypat do starého povlaku na polštář a vyprat na nějaký rozumný program (30°, minimální otáčky nebo jen vypouštění). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 6. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2024 My dneska rozšířili sbírku custom Lego figurek v Günzburgu. Lidí minimálně, bez front na 90% atrakcí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alky Odesláno 8. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2024 Myju v síťce na ovoce a do myčky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2024 Včera jsem se účastnil dnu otevřených dveří v továrně LEGO na Kladně. Bohužel se nedalo na halách fotit, tak aspoň foto suvenýru z této akce. Nejlepší zážitek byla hala modelárna, kde se kompletují velké modely na promo akce a výstavní kusy. Bylo toho hodně k vidění. Zde jsme si mohli složit kačenku . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2024 @M.P.007 - to byla akce normálně pro veřejnost? Zrovna jako na potvoru jsme včera jeli kolem vědět to, tak zahnem :). Holt si to kdyžtak pohlídáme příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2024 před 1 hodinou, Paw napsal: @M.P.007 - to byla akce normálně pro veřejnost? Zrovna jako na potvoru jsme včera jeli kolem vědět to, tak zahnem :). Holt si to kdyžtak pohlídáme příště. Bohužel né, pouze pro zaměstnance továrny a jejich příbuzné v omezeném počtu .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 9. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2024 V 6. 5. 2024 v 20:04, Němý Bobeš napsal: Nasypat do starého povlaku na polštář a vyprat na nějaký rozumný program (30°, minimální otáčky nebo jen vypouštění). Nazdar, Bobši. Rád Tě tu zase vidím - a doufám, že se Ti daří. A asi se zepám jako úplnej debil, leč to by Tě nemělo překvapit - jakože s pracím práškem? Nebo jenom voda...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Němý Bobeš Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Nazdar, Bobši. Rád Tě tu zase vidím - a doufám, že se Ti daří. A asi se zepám jako úplnej debil, leč to by Tě nemělo překvapit - jakože s pracím práškem? Nebo jenom voda...?Ty mně taky!Dával jsem normálně prášek. Jen bacha na kostky s potiskem, s elektrickými obvody, apod. Podrobný návod třeba tady: https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2036.0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 před 3 minutami, Němý Bobeš napsal: Ty mně taky! Dával jsem normálně prášek. Jen bacha na kostky s potiskem, s elektrickými obvody, apod. Podrobný návod třeba tady: https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2036.0 Také jsem to kdysi zkoušel, ale přijde mi tato metoda nešetrná ke kostkám. Proto jsem pořídil ultrazvuk, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se