Jump to content

Tissot PRX

lukassko2

Recommended Posts

Řekl bych, že cena částečně ano. Nicméně si myslím, že to je spíše proto, aby se lépe prodávaly hodinky vyšších kategorií, kde COSC částečně ospravedlňuje cenu. Co naplat, že levnější hodinky bez COSC mohou být stejně přesné...

Jinak má osobní zkušenost s Powermaticem 80, byť od jiného výrobce. je taková, že se vlezu do COSC i po týdnu 🙂.

Edited by Komplikace_Dejv

• 2 weeks later...

Zdravím,

už nějaký čas uvažuji, že si pořídím Tissot PRX. Teď jsem na jedny narazil na bazaru. Bohužel prodejce nemá k hodinkám doklady. Najde se tu někdo, kdo by byl schopen poradit jak určit pravost hodinek?

Odkaz:

https://obleceni.bazos.cz/inzerat/176601662/tissot-prx-40mm.php

PS: sériové číslo 987 blv 128, není u Tissotu registrované 

Edited by Jura84

Je tady někdo kdo měl baterky i automaty a dokátal by tedy objektivně posoudit, jestli jsou baterky nositelnější? Protože jsou to fakt povedené hodinky, ale automaty pro mě nenositelné. 

• 3 weeks later...
V 8. 11. 2023 v 11:10, shewcza napsal:

Je tady někdo kdo měl baterky i automaty a dokátal by tedy objektivně posoudit, jestli jsou baterky nositelnější? Protože jsou to fakt povedené hodinky, ale automaty pro mě nenositelné. 

Mam tu skusenost a na tych baterkovych nevidim nic zle. Ako si to myslel, koli hrubke puzdra?

před 21 minutami, shewcza napsal:

@jusmi u těch automatů je strašně vysoké dýnko a díky tomu hodinky odstávají od zápěstí. Není to pěkné a není to pohodlné.

díky za reakci.

Tak treba si to jedine vyskusat na ruke v obchode... Ale ano, z tohto pohladu mi lepsie sedia quartzky, hoci tie automaty maju tiez svoje prednosti

• 7 months later...
  • 3 weeks later...

Ahoj všem! Ten retro design PRX z konce sedmdesátek, hlavně integrovaný náramek se mi zalíbil už před pár lety když s nimi přišli. Určitě se mi více líbila verze s automatickým strojkem, ale pak jsem si něco přečetl o Powermaticu (značnou část právě zde) a nějak mě to přešlo... ale pak udělali verzi Chrono, kde je ETA Valjoux A05.H31, tedy v podstatě klasický workhorse Valjoux 7753 a já věděl, že je jednou zkusím, otázka jen kdy... no a tak je mám a představte si to. Jsou mi velký. Tušil jsem to, ale stejně to zkusil...

...když ten broušený hranatý kov v kombinaci s modrou vypadá fakt dobře 😅image.thumb.jpeg.320ab3f573e1b8f0d9c7da854758d0d1.jpeg

• 3 weeks later...
V 18. 7. 2024 v 0:22, petanbub napsal:

Ahoj všem! Ten retro design PRX z konce sedmdesátek, hlavně integrovaný náramek se mi zalíbil už před pár lety když s nimi přišli. Určitě se mi více líbila verze s automatickým strojkem, ale pak jsem si něco přečetl o Powermaticu (značnou část právě zde) a nějak mě to přešlo... ale pak udělali verzi Chrono, kde je ETA Valjoux A05.H31, tedy v podstatě klasický workhorse Valjoux 7753 a já věděl, že je jednou zkusím, otázka jen kdy... no a tak je mám a představte si to. Jsou mi velký. Tušil jsem to, ale stejně to zkusil...

...když ten broušený hranatý kov v kombinaci s modrou vypadá fakt dobře 😅image.thumb.jpeg.320ab3f573e1b8f0d9c7da854758d0d1.jpeg

Ten chronograf obecně je opravdu pro větší zápěstí. Sice si člověk na první pohled může říct, že jsou to "jenom" dva milimetry, na druhou stranu i ta celková tloušťka pouzdra a tvar udělají svoje. Já mám třeba klasiky v automatu a padnou skvěle (zápěstí nějakých 18 cm) ale když jsem zkoušel ty chrona, tak to byl extrém...

V 5. 8. 2024 v 15:40, sam.svi napsal:

Ten chronograf obecně je opravdu pro větší zápěstí. Sice si člověk na první pohled může říct, že jsou to "jenom" dva milimetry, na druhou stranu i ta celková tloušťka pouzdra a tvar udělají svoje. Já mám třeba klasiky v automatu a padnou skvěle (zápěstí nějakých 18 cm) ale když jsem zkoušel ty chrona, tak to byl extrém...

Je to tak, bohužel je to hlavně o té výšce... ono je jenom málo hodinek, které mají 7750 nebo jednu z jejich modifikací a zároveň jsou nízký. Mám třeba i Junghans Max Bill Chronoscope, kde je 7750 a ty jsou nositelé jen díky dobře vymyšlenému tvaru pouzdra. No kdyby chtěl někdo s pořádnou tlapou ty PRX Chrono vyzkoušet, budu je posílat dál, fakt jsou na mě moc velké...

• Like 1

• 4 weeks later...

Ty karbonový vypadají jak z Kinder vajíčka, modrý super!

Za sebe musím říct že ty karbonové mi hodně padly do oka. A navíc koukám že tam dají nejvyšší řadu Powermaticu, což je pěkné přilepšení. Už mám jedny PRX, ale nad těmihle možná reálně zapřemýšlím 😅

• 1 month later...