Frantik Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 (upraveno) Recenze Prim Diplomat 2008, I.E. 1/20 Tak zhruba po 3 mesicich ?uzívaní" jsem se rozhodl podelit o dojmy, postrehy, apod. Chtel bych tuhle recenzi pojmout nejen jako obecnou uživatelskou prirucku, ale taky jako celkovy popis vyvoje me osoby, jako chronomagika a cestu, kterou jsem urazil za období svého členství zde a která me dovedla az k Primkam za padesát litrů J. No a taky chci naskočit na vlnu pěkných recenzi a dockat se zaslouzene pochvaly J Hodinky jsem mel vzdycky rad, ale az po svém prichodu sem, jsem zjistil poradne o cem to vlastne je. Nebudu popisovat ty první příznaky, silene nakupovani a prodavani, neustale dotazy a snaha se tady prosadit J! Jde o to, ze jsem si tim pomalu delal nazor na svet hodinek a na ?ten jedinej a pravej kousek", kterej bych chtel koupit za vetsi prachy a kterej by vydrzel dele, nez jen pár mesicu vášně a zamilovanosti. Jeden z prvnich nakupu byly Prim Letecké, byla to pecka, vsichni cumeli a ja porad dokola opakoval jejich story. Pak probehli nejací rusové, ale nejak me to rusofilství rychle preslo. Pak to byly Laco (první hodinky za cca. 20 000,-) Ty jsem miloval taky kvuli pribehu a historii. Tam jsem tu story vomílal taky porad dokola a zaroven jsem popíral jejich maďarskej původ. No a pak prisel Seamaster ? milnik v moji hodinkove historii ? James Bond mezi hodinkami. Najednou jsem se cejtil jako majitel ?velké hodinariny". Ja vim, ze to tak není, ale ja to tak cejtil. Když mi je Millis privezl, byl sem hotovej a drzelo me to dlouho. Dokonce jsem po par mesicich dokoupil i druhej etalon ? znacku Breitling. Po jednodennim noseni jsem je ale vratil, nebylo to ono. Nejak ve me zacala hlodat myslenka, ze jsou to vsechno takové unifikovane kousky. Ja vim, ze to tak není, ale byl to proste pocit. Stejnej strojek je stejnej strojek J Nepotrebuju bejt za kazdou cenu vyjimecnej a ani nejsem superexpert na hodinky, ale tak nejak jsem potreboval něco víc (to jestli jsem to dostal je otázka J) No nekdy v tomto obdobi, kdy jsem si rikal, ze mam v podstate idealni sadu pro vsechny aktivity ? Bondovky, Laco, Marina Militare, Prim Sport ? tak nekdy v tomto case se zacla resit limitky Prim Diplomat!!! Abyste rozumeli, ja nebyl vzdycky příznivec Primu ? na foru se daji najit moje reakce a rejpavy poznamky a dokonce i v prubehu procesu limitky jsem byl dost skeptickej. Ale postupem casu ve me to nadseni rostlo. Nejak jsem zacal fandit českému vyrobci hodinek, kterej ve me vyvolaval trochu nostalgie!!! Ten kousek se mi vzdycky libil, mel jsem je v originále v super stavu a nosil jsem je k obleku ? a musim rict, ze to vyvolavalo stejny dotazy jako Omegy nebo Laco (ale asi to byla spíš prdel, nez seriozni debata). No ale ta velikost byla proste neskousnutelna!!! Ale ve vyberu byly i další kousky Prim a tam me stvala cena, která byla silene vysoka a zdalo se mi, ze proste neodpovídá nabidce!! No takze pokracoval vyvoj limitky a ja se několikrát sesel s panem Prokopem a proste me to presvedcilo. Je fakt ze jsem s nim zkousel debatit hlavne o cene, ale ta uz byla tak nejak daná!! On trpelive vysvětloval a ukazoval a popisoval, atakdale. Nekteří z Vas zde tomu rikaji plky J Jeho pristup mi ale prisel sympatickej a stene tak i kouzelny kufrik plny hodinek, které jsem jakoby duverne znal. Ale co me presvedcilo nejvic, byla ta ceska ruka, která to bude vyrábět ? a to vcetne strojku, který konecne vyboci z nekonecne etařady. Vy vsichni vite jak to vsechno nakonec dopadlo, ale ja reknu i detaily, které mozna neznate. Termin dodani se porad prodluzoval, porad byly problémy, porad se něco doladovalo. Uz jsem uplne silel, protože 50 000 není zrovna malo (je to zhruba muj jeden mesicni plat a to je za hodinky dost penez ? proste takovej muj strop). A když uz bylo vse hotovo, dostal jsem hodinky se stribrnym ciselnikem!!! Chapete?!?!?!? Tragicka chyba, která me dost dostala. Proste místo jednech se stribrnym tam udelali asi dvoje a me je dodali. Je také ale potreba priznat, ze pan Prokop vždy komunikoval, vždy se omluvil a vždy vse zduvodnil. Vse bylo rychle opraveno a pak uz prisel ten kousek, kterej sem si vysnil a na jehož vyvoji jsem participoval ? proste byl jsem u toho J Bylo to před víkendem a ja je celej vikend nosil na ruce a cumel na ne. A delam to dosud!!! 1. Celkovy vzhled a první dojmy: První co vas zaujme je tvar pouzdra. Je klasicky kulatý, ale nozky, které vyrážejí z boků, jakoby tvarovaly pouzdro do soudku. Vroubkovani lunety není tak dominantni jako u původního modelu, takze z dalky vypadaji jako kulaté a hladké a až po blizsim zkoumani je videt vroubkovaná ?luneta". Pouzdro je dobře vyrezane i když po diskuzi s HCIQ ????.. J jsem chvilku premyslel nad chybami, které ale ja nevidim J 2. Sklo je skutecne hodne vypoukle a hazi to neuveritelne odlesky. Vzdycky když jedu autem, otčim rukou sem tam a pokazde to hazi jinej stínek a odlesk a to se mi líbí J 3. Cifernik ? podle me dobře zpracovany, plasticke indexy na 6 a 12 vypadaji dobře, ale jak jsou lestene, muze se z určitého uhlu zdat, jakoby upatlane. Cerna datumka byla výhra, nedovedl bych si predstavit bílou diru, která by rvala do světa. Takhle je to kompaktni. 4. Strojek ? to nej nej nej. Podle me super práce. I když zde citelne chybi zdobeni rotoru, to si necham dodelat. Zlaceni a brouseni kruhů je vyborne a jsem z nej nadsedej. A navíc me bavi ten stroj jako celej. At si kdo chce co chce říká ? pro me je to inhouse kalibr a basta. Nakonec jsem rad, ze jsme se rozhodli pro automat 96. Ja původně chtel manual 68, ale ted jsem opačného nazoru. Ta 96tky tomu dava jinej rozmer. Ano, musel jsem si ho koupit a mozna stoji par korun, ale ?.. J proste cesky hodinky s ceskym kalibrem . Nikde není nic podobného!!! Navíc zatím přesnost do 7 sec denně! 5. Remen a spona ? tady jsem nebyl původně moc nadsedej z toho krokodýla a tak jsem si nechal usit poradneho aligátora od mistra Simona ? to je radost!!!! Ale obcas je přehodím a je fakt, ze ten krokodýl je decentni a elegantni a nechava detaily hodinek vice vyniknout, například ke kosili. Aligator je zase hodne vyrazny a dava vyniknout vice celku ? pokud mam kratky rukav nebo tricko, nevadi ze hodinky jsou jen 40 mm. 6. Rozmer ? hodinky mají ?pouhých" 40 mm, ale musim rict, ze jsem si rychle zvykl. Jde jen o pocit a ja sam mam rad velke modely, ale zde je to ok. Dokonce si myslim ze i 42 mm by uz bylo moc. 7. Efekt nošení ? zde bych rad popsal, jak hodinky pusobí na okoli. Nejdrive se vokukovatele vždy zarazi a snazi se rozklicovat, co ze to mam na ruce. To se jim vetsinou nepodari a když dojde na predstaveni, vetsinou uzasle krouti hlavou a řikaj si ?Ty vole primky jo?!?!?" Po osvetleni celeho pribehu se zajmem kyvaji, ale mysli si asi svoje J Jen par nadšenců uznale souhlasi, par je neutrálních a zbytek si to nedovede predstavit. Kupodivu nejvetsi zajem a uznani sklízím od žen ? ty to chapou jako lásku k hodinkam a ne jako masírku a machrovani ? a ja je u toho nechávám, protože to tak je J Zaverem chci rict, ze tato recenze je silne zaujata a subjektivni. Asi 80% z Vas bude mit jiny nazor, ale o tom to je. Ja jsem jen chtel zprostředkovat svoje pocity z noseni a z vlastnení. Upraveno 23. října 2008 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Krásné hodinky, zajímavé čtení, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Dobrota Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Asi jsem moc velký estét, ale ten hnědý řemen se k nim nehodí, ani barvou ani tloušťkou. K tomuto typu hodinek jen černý a decentní. Podle mého názoru. Souhlas, rotor by zasloužil "nějakou výzdobu". Jinak díky za tento příspěvek, bez ohledu na to, zdali s ním bude někdo polemizovat nebo naopak souhlasit . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Teda pane,....super.....díky za recenzi i za popis svého duševního přerodu......podobná rozpoložení mám semotamo taky.....jen se netýkají Primu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mnovace Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Díky Franto za tvou trošku jinak pojatou recenzi, můj názor jistě znáš, tak alespoň gratuluji ke spokojenosti s hodinkama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 23. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Asi jsem moc velký estét, ale ten hnědý řemen se k nim nehodí, ani barvou ani tloušťkou. K tomuto typu hodinek jen černý a decentní. Podle mého názoru. Souhlas, rotor by zasloužil "nějakou výzdobu". Jinak díky za tento příspěvek, bez ohledu na to, zdali s ním bude někdo polemizovat nebo naopak souhlasit . Ja mam nejakou uchylku na kombinaci cerne hodinky-hnedy remen. Podobne jako na leteckych se mi proste libi vic hnedy remen, tak tady tomu pro me dodava trochu jinej rozmer. Nevim proc to tak mám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 23. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 A jeste strojovna!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 (upraveno) Zajimavy pohled a pristup k hodinkam, pekne napsana recenze. Jsou moc hezke, cenu nekomentuju, kalibr urcite trosku vysperkuj. Ten rotor myslim. Jinak ja bych prave z nostalgickych duvodu s Primem na ruce nemel zadny problem, jen bych osobne volil rucni natah. Dodnes vzpominam na mladi, jak jsem natahovani povazoval za nutne zlo. Taky to tak vypadalo. U mamy v bejvalym destkym pokoji mam dodnes poskrabana futra jak jsem dost prasacky o ne natahoval Sporty. Velka gratulace k neobycejnym hodinkam. edit: jo a moc pekny fotky Upraveno 23. října 2008 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Frantiku diky za recenzi Abych rekl pravdu, jak mam Simonovi reminky v lasce velmi vyrazne, tak tenhle mi k tem hodinkam teda moc nesedi, asi bych volil matnej cernej a urcite ne tak tlustej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra_v Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Krásné hodinky, pěkné čtení. P.S. Mě osobně se na stříbrném dýmku také líbí více hnědý řemínek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Za tu cestinu a pismeno J bych tě nejraděj praštil, ale jako počin to hodnotím veskrze pozitivně. Nechci tu rozpoutávat žádný flame, ani nechci žádnou reakci na to, co sem teď napíšu, je to jen můj soukromý názor, prostě si nemůžu pomoct. Hodinky jsou to pěkné. S jedním ale, které tu nebudeme rozebírat. Ať ti nadšení dlouho vydrží, to je to nejlepší, co ti můžou hodinky dát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Otevřené popsání vývoje emocí. Hnědý řemen mi ladí k těm zlatým detailům. Kombo s moleskinem je velmi decentní. Čtení i pokuk mě těší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Zajímavé počteníčko, zajímavé hodinky, jen ten řemen... Hnědá je dobrá, ale řemen působí mnohem masivnějším dojmem a přehlušuje samotné tělo hodinek... Ale proti gustu... Hlavně ať máš z nich radost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Pěkná recenze, super počtení, PARÁDNÍ hodinky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xlaque Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 Vidim, že trend mať na iPhone svoje hodinky už prišiel aj k nam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2008 (upraveno) Díky za pro mě hodně zajímavou recenzi. Popravdě víc než samotné hodnocení Diplomatů (na které jsem si po prvním osobním kontaktu udělal vlastní názor), mě vždycky víc zajímá to "pinožení se" za splněním svého hodinkového ideálu, objevování a následné zvažování svých esteticko-psychologických priorit, protože za tím vším vždycky jako velké finále následuje "konečné" rozhodnutí . Ale k věci. Diplomaty 40 bych si nikdy nekoupil. Prostě to není můj styl (s ohledem na oblečení, které nosím) a ty peníze bych za ně nedal. Respektive bych si to sám před sebou nijak rozumově nezdůvodnil. Ale jako člověk, kterýho pokoukání na ně nic nestojí, můžu říct jediné: jsou opravdu krásné! A taky jedinečné. Frantíku gratuluju k recenzi a hodinkám. A poslední věc - hnědý řemen na nich vypadá skvěle! Upraveno 23. října 2008 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2008 Diky za reakce kluci. Ten remen vyvolava slušné ohlasy - at pozitivni, tak negativni A vo tom to je!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 24. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2008 Velmi pekne pocteni a paradni hodinky, mam jedny puvodni Diplomaty v peknem stavu a je pravda, ze byt vetsi, tak je nosim porad.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2008 Konečně něco, co mě tady uklidňuje....... kupodivu moje 11/20 a hnědý krokodýlí řemen s bílým prošitím od simona vypadají nemístně stejně..... už ho sundávám a šup s ním na eterny . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mareks Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2008 Bohužel musím konstatovat, že -podle mého názoru - se tyto diplomatky nepovedly. Nehodnotím cenu, ta je naprosto mimo, to je prostě nesmysl. Možná to dělají špatné fotky, ale tolik lesku, sklíčko, pouzdro, k decentní černé bych rozhodně volil decentní kartáčované. Také není poznat, jestli je potisk ciferníku bílý. Jestli ano, je to hrůza. 96 pozlacená bez jediné ozdůbky, to je odfláklé, přitom je to škoda, když se s tím tak dlouho dělají. Hnědý, bíle prošitý řemen, se opravdu nehodí. Simon hodinky viděl, když jste řešili řemen? Líbí se mi průhledné dýnko a určitě muselo být fajn, spolupracovat na výrobě svých hodinek. Ale z vlastní zkušenosti vím, že u Primu je to spíš trápení, bohužel. Důležité je, jestli jsi s nimi spokojen? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se