Kristian.nov Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Odesláno 22. března 2017 Hele Josef, a máš hezký sousedky? :-)
geometr Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Odesláno 22. března 2017 To máš pravdu. Já to bral jako zobrazení skutečné kresby.Stejně je to cesta do pekel, jako s hodinkama - jak se v tom začne člověk hrabat, za chvilku mu začne vrtat hlavou, jestli přece jen ten Swarovski.... Je to tak, no. Jak se podíváš přes Zeisse nebo Swarowskiho, jsi lapen, ale bohužel je to cenovej nářez pro našinec. Nojo chlapi ale ja jsem zmlsanej kvalitou. Mam 2x Zeiss, Swarovski, Meopta Meostar, Canon se stabilizaci a rovnacem pole takze dalekohled i za 10 tis beru jako zaklad. Ty už jsi lapen a fakticky už nemáš na výběr a proč taky, když už máš DALEKOHLEDy doma :-) No a těm co nevěří, ti si to musí zažít na vlastní kůži.
Klotzman Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Odesláno 22. března 2017 Nojo chlapi ale ja jsem zmlsanej kvalitou. Mam 2x Zeiss, Swarovski, Meopta Meostar, Canon se stabilizaci a rovnacem pole takze dalekohled i za 10 tis beru jako zaklad....a fluoritovej Highlander Prominar, že? (slint slint...) Já si koupil pro radost tudletoho strejdu - konečně jsem se odhodlal. Sice číňan, ale za ty prachy dobrý. Akorát to asi jedou na lince pro tanky, těžkej je jak prase.
Kristian.nov Odesláno 25. března 2017 Nahlásit Odesláno 25. března 2017 Tak kterýmu by jste dali přednost? https://www.topoptika.cz/binokularni-dalekohledy/dalekohled-vanguard-spirit-xf-8x42 https://www.topoptika.cz/binokularni-dalekohledy/nikon-dalekohled-dcf-prostaff-7s-8x42
geometr Odesláno 25. března 2017 Nahlásit Odesláno 25. března 2017 Tohle je vyloženě na vyzkoušení. Subjektivně bych se přikláněl asi k tomu Nikonu, ale bez vyzkoušení bych nevybral.
Josef01 Odesláno 25. března 2017 Nahlásit Odesláno 25. března 2017 Hele Josef, a máš hezký sousedky? :-) právě že nemám, koukám na nebe K dalekohledům, volil bych raději ED verzi. Každý z těch dalekohledů má svoje, Vanguard má velké zorné pole a zaostříš na 2 metry, Nikon je zase o něco lehčí a tělo plněné dusíkem.. Doporučoval bych to vyzkoušet, u Nikonů si občas někdo stěžuje na očnice. ...a fluoritovej Highlander Prominar, že? (slint slint...) Já si koupil pro radost tudletoho strejdu - konečně jsem se odhodlal. Sice číňan, ale za ty prachy dobrý. Akorát to asi jedou na lince pro tanky, těžkej je jak prase. K tomu jsem se nějak neodhodlal, přijde mi to za ty peníze malý Ale fluritovej dalekohled mám, Takahashi
Klotzman Odesláno 27. března 2017 Nahlásit Odesláno 27. března 2017 Ale fluritovej dalekohled mám, TakahashiNo a je tam ten fluor poznat? Ále, co se ptám, to se ví, že je... To je stovka? (odhaduju podle výtahu).
Josef01 Odesláno 27. března 2017 Nahlásit Odesláno 27. března 2017 Ano je, barevna vada nulová, nádherný kontrast a ostrost obrazu, tak jak to Takahashi umí, průměr 100mm je to limitovaná edice 100ks FC100DL. Moc pěkný kousek, byl za chvíli vyprodaný a vyrábět se už nebude. Je to doublet, takže rychlá temperace, na planetární astronomii dobře přenosný dalekohled.
Kristian.nov Odesláno 28. března 2017 Nahlásit Odesláno 28. března 2017 Jak už to tak bývá, rozpočty jsou od toho, aby se překračovaly :-)Ale stojí to za to! Obraz super!
hopkirk Odesláno 28. března 2017 Nahlásit Odesláno 28. března 2017 Schvaluji, dobrá, prověřená volba.
VS Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Odesláno 29. března 2017 (upraveno) Jak už to tak bývá, rozpočty jsou od toho, aby se překračovaly :-)Ale stojí to za to! Obraz super! Dopadl jsem stejně. Akorát by mne zajímalo, jestli existuje nějaký kapesní monokulár s podobnou kvalitou. Poloviční Monarch 10x30 nebo 8x30. Prostě EDC dalekohled do kapsy. Upraveno 29. března 2017 uživatelem VS
geometr Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Odesláno 29. března 2017 No paráda kluci. Tak ať vám dlouho slouží a dělají radost! Dobrá volba.
Klotzman Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Odesláno 29. března 2017 Monarch je za ty prachy dobrá volba. Jen škoda té mizerné krytky očnic, ta je úplně naprd. Dobrý by byly nějaký takový zátky, jako jsou vpředu.
Kristian.nov Odesláno 29. března 2017 Nahlásit Odesláno 29. března 2017 Jo v první chvíli sem myslel, že k němu vůbec nepatří... Vypadá skvěle, všechno sedí a lícuje a najednou tydle padající, nesedící, překažející kryrky. Chvíli sem chtěl jít zpátky do krámu, že se asi spletli a dali mi jiný...Ale jinak je fakt skvělej!
VS Odesláno 1. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2017 Připravit dalekohledy a v 20:45 koukat na jih. Poletí ISS (ne turbani, ale vesmírná stanice), viditelnost -2,4 Mag. Podmínky ideální.Kdo nestihne, opakování ve 22:21 na severu. Ale to už bude slabší.
Josef01 Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2017 Dnes mě kolega upozorníl na Nikon dalekohled, údajně světová špička. Pravda parametry jsou úžasné, cena ovšem taky, 6000 USD https://www.nikonsportoptics.com/en/nik ... 50-if.html
Kristian.nov Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Tak jsem včera večer lehce zvedl Monarch ke hvězdách a byl sem víc než překvapen, co je s ním všechno vidět. Komě slušně Měsíce, jsem koukal na Jupiter a hlavně sem byl schopnej vidět jeho čtyři měsíce... To mě dostalo a samozřejmě, mi hned prolítlo hlavou co jde asi všechno vidět nějakým hvězdářským kouskem... A tak sem dneska logicky píšu, co by jste mi doporučili, jako úplnému začátečníkovi na hvězdy? Koukal jsem se na něco takového, což by i cenově odpovídalo, ale o značkách nemám ponětí.
mikymik Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Co jsem nedávno hledal (asi na astro-forum.cz), tak panovala téměř obecná shoda těch zkušenějších pořídit toto: https://www.alemat.cz/teleskop-dobson-6-skywatcher?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=agregator&utm_campaign=feed Pro mě to mělo ten efekt, že jsem na chalupě oprášil starý hvězdářský dalekohled a docela si to užil... O dost víc než s nedávno pořízeným triedrem na 10 liber
Klotzman Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 (upraveno) Kristian.nov - no má to equatoriální montáž, tzn. bude s tím víc drbání, páč to musíš správně nastavit, primárně pro začátečníka ne úplně tento. Ten dobson, co postoval mikymik, je jednodušší. Za mě jestli newton, tak dobson, ale já nemám co radit, páč jsem zatíženej na sklo a to je v poměru cena/výkon nejhorší varianta. Pokud se chceš vlézt do nějakých 10 litrů, tak rozhodně dobson. Jestli přitlačíš na pilku, tak bych osobně šel do nějakýho katadiptru s navigací, třeba toto. Upraveno 10. dubna 2017 uživatelem Klotzman
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se