horal Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2024 Mám tenhle a cena / výkon / rozměry dobrý. https://www.dalekohledy-mikroskopy.cz/p/vortex-diamondback-hd-8x42 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2024 Ještě zvážím 8x30 ale to je max. 42 jsem pustil ,nechtělo se mi to tahat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2024 Jo, taky jsme kdysi po dlouhém zkoušení se synkem na turistiku zvolili 8x32 místo 8(10)x42. Zkoušeli jsme tenkrát dalekohledy snad 2 hodiny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 24. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2024 V 21. 10. 2024 v 14:38, geometr napsal: Jo, taky jsme kdysi po dlouhém zkoušení se synkem na turistiku zvolili 8x32 místo 8(10)x42. Zkoušeli jsme tenkrát dalekohledy snad 2 hodiny Tak to vypadá na ten Nikon P3 , koukal jsem i na P7 ,ale nenašel jsem tam nic proč jít do dražšího. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 24. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2024 Taky jsem si ty Prostaffy před nějakou dobou porovnával a nepřišel jsem podle parametrů na rozdíl, který by tu vyšší cenu (typ) obhajoval. Ale nekoukal jsem přes to naživo, muže tam bejt trochu lepší optika - úpravy optických členů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 24. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2024 Co jsem našel tak snad ten dražší má nějaký dielekrticky povlak a zámek dioptrie nebo tak něco . Teď jestli tu kvalitu poznám v 50 + Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 25. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2024 před 17 hodinami, vraby napsal: Tak to vypadá na ten Nikon P3 , koukal jsem i na P7 ,ale nenašel jsem tam nic proč jít do dražšího. Tohle už je spíš Chunky monkey, ne jako ten kapesní Sportstar s téměř poloviční hmotností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 25. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2024 před 2 hodinami, klobadysek napsal: Tohle už je spíš Chunky monkey, ne jako ten kapesní Sportstar s téměř poloviční hmotností. To je pravda. Chtěl jsem minokulár,ale ten mi nesedl tak jsem volil něco malého,lehkého a jsem úplně jinde. Že bych pořídil nakonec dva kousky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 25. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2024 ... a k tomu ještě loveckej 7x50 a máš to komplet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 25. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2024 před 8 minutami, geometr napsal: ... a k tomu ještě loveckej 7x50 a máš to komplet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 2. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2024 Tak je doma z druhé ruky Nikon Sportstar EX 8x25 DCF , dobrej prcek do kapsy. Pokoukaní co jsem očekával a ještě mi zbylo na něco trochu většího Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 10. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2024 Ahoj, nejsem si jist, jestli je tu i vlákno přímo o hvězdářských dalekohledech (nenašel jsem), tak se zeptám tady: chceme pořídit k Vánocům něco pro děcka, takže základní, ale aby to nebyly vyhozený peníze. Já se koneckonců taky rád podívám a třeba nás to začne bavit... Cenová představa kolem 3 tisíc, konkrétně jsem koukal na značku Bresser - má to smysl? Děkuju... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 10. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2024 (upraveno) Běž se zeptat na astroforum, je tam i sekce bazar 3k bude asi málo, ale kolem 5k můžeš mít štěstí Oni ti tam i vysvětlí co a jak, a ty si ujasníš, co chceš, jestli newton, refraktor... edit, zrovna teď tam je jeden Newton Bresser N 130/1000 za 4,5k Upraveno 10. prosince 2024 uživatelem stosi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 10. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2024 před 18 minutami, M.K. napsal: Ahoj, nejsem si jist, jestli je tu i vlákno přímo o hvězdářských dalekohledech (nenašel jsem), tak se zeptám tady: chceme pořídit k Vánocům něco pro děcka, takže základní, ale aby to nebyly vyhozený peníze. Já se koneckonců taky rád podívám a třeba nás to začne bavit... Cenová představa kolem 3 tisíc, konkrétně jsem koukal na značku Bresser - má to smysl? Děkuju... Zkus začít u Dexe http://dexovo.cz/category/o-zivote-vesmiru-a-vubec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 11. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2024 Děkuju, pánové. Nechci znít nevděčně, ale trochu jsem doufal v nějakou "instantní radu" a ne přesměrování na specilizovaný fóra - tomu jsem se chtěl vyhnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 11. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2024 Ahoj, v hvězdářských dalekohledech se nevyznám, nějak hluboko jsem je nestudoval, ale taky mám v plánu nějaký pořídit. Chtěl jsem letos na Vánoce, ale nakonec to odložím, byly jiné výdaje a děti do toho zatím trochu dorostou. Každopádně předběžně jsem vybíral a vyšly mi tyto tipy - tak možná pro inspiraci, případně by zkušenější třeba napsali, jestli je tato volba dobrá na takové to domácí pozorování..(?) https://www.novedalekohledy.cz/catalog/telescopes/reflectors/view/telescope_binorum_explorer_114_900_az2_art_no_n900114az2/ https://www.novedalekohledy.cz/catalog/telescopes/reflectors/view/telescope_omegon_n_114_900_eq_1_art_no_11266/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 11. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2024 ahoj @lub asi pred hodinou jsem svoji holce objednal k vanocum tenhle https://www.novedalekohledy.cz/catalog/telescopes/refractors/view/telescope_sky_watcher_ac_90_900_evostar_az_3_art_no_bk909az3/ nejdriv jsem koukal na stranky ze neco vyberu sam, ale nakonec jsem zavolal a byl jsem mile prekvapenej... dovolal jsem se myslim majiteli, pan Vadim... vsechno ochotne vysvetlil, zduvodnil, ptal se na vecny otazky ohledne uzivani a spolecne jsme vybrali kazdopadne si myslim ze kdybys mu zavolal, tak ti pomuze vybrat pro tebe to nejlepsi a bude to uplne neco jinyho nez sis vybral ty jsem na to zvedavej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 11. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2024 super, díky za info. mě právě tyhle stránky zaujaly pro ten vstřícný přístup - až budu rozhodnutý pro koupi, tak taky určitě zavolám a nechám si poradit. ono těch všech zájmů a hobby je hodně a aby se každý ve všem vyznal/všechno nastudoval, to dost dobře nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 11. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2024 fijo, kdyžtak sem pak prosímtě dej vaše zkušenosti s přístrojem, jak jste spoko a co vše je v dalekohledu možné vidět. díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 11. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2024 @lub co jsem tak koukal, ani jinde moc ty dalekohledy vybrat nejdou... neco je na alze a pak tyhle stranky. Ale co bylo treba u me rozhodujici a vlastne me ani nenapadlo... jednoduchost nastaveni a uzivatelska obsluha. Umim si nastavit tak maximalne plamen na sporaku a cas na hodinkach, takze me pan Vadim upozornil na to, ze nektery dalekohledy jsou slozitejsi na nastavovani (nevim samozrejme jak rozsahle a slozite)... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se