Přejít na obsah

Dalekohled

African

Doporučené příspěvky

V 21. 10. 2024 v 14:38, geometr napsal:

Jo, taky jsme kdysi po dlouhém zkoušení se synkem na turistiku zvolili 8x32 místo 8(10)x42. Zkoušeli jsme tenkrát dalekohledy snad 2 hodiny 🙂

Tak to vypadá na ten Nikon P3 , koukal jsem i na P7 ,ale nenašel jsem tam nic proč jít do dražšího. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, klobadysek napsal:

Tohle už je spíš Chunky monkey, ne jako ten kapesní Sportstar s téměř poloviční hmotností.

To je pravda. Chtěl jsem minokulár,ale ten mi nesedl tak jsem volil něco malého,lehkého a jsem úplně jinde. 🙈 Že bych pořídil nakonec dva kousky?🤣

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Ahoj, nejsem si jist, jestli je tu i vlákno přímo o hvězdářských dalekohledech (nenašel jsem), tak se zeptám tady: chceme pořídit k Vánocům něco pro děcka, takže základní, ale aby to nebyly vyhozený peníze. Já se koneckonců taky rád podívám a třeba nás to začne bavit... Cenová představa kolem 3 tisíc, konkrétně jsem koukal na značku Bresser - má to smysl? Děkuju...

Odkaz ke komentáři

Běž se zeptat na astroforum, je tam i sekce bazar 🙂 3k bude asi málo, ale kolem 5k můžeš mít štěstí 🙂

Oni ti tam i vysvětlí co a jak, a ty si ujasníš, co chceš, jestli newton, refraktor...

edit, zrovna teď tam je jeden Newton Bresser N 130/1000 za 4,5k

Upraveno uživatelem stosi
Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, M.K. napsal:

Ahoj, nejsem si jist, jestli je tu i vlákno přímo o hvězdářských dalekohledech (nenašel jsem), tak se zeptám tady: chceme pořídit k Vánocům něco pro děcka, takže základní, ale aby to nebyly vyhozený peníze. Já se koneckonců taky rád podívám a třeba nás to začne bavit... Cenová představa kolem 3 tisíc, konkrétně jsem koukal na značku Bresser - má to smysl? Děkuju...

Zkus začít u Dexe http://dexovo.cz/category/o-zivote-vesmiru-a-vubec

Odkaz ke komentáři

Ahoj, v hvězdářských dalekohledech se nevyznám, nějak hluboko jsem je nestudoval, ale taky mám v plánu nějaký pořídit. Chtěl jsem letos na Vánoce, ale nakonec to odložím, byly jiné výdaje a děti do toho zatím trochu dorostou. Každopádně předběžně jsem vybíral a vyšly mi tyto tipy - tak možná pro inspiraci, případně by zkušenější třeba napsali, jestli je tato volba dobrá na takové to domácí pozorování..(?)

https://www.novedalekohledy.cz/catalog/telescopes/reflectors/view/telescope_binorum_explorer_114_900_az2_art_no_n900114az2/

https://www.novedalekohledy.cz/catalog/telescopes/reflectors/view/telescope_omegon_n_114_900_eq_1_art_no_11266/

Odkaz ke komentáři

ahoj @lub

asi pred hodinou jsem svoji holce objednal k vanocum tenhle
https://www.novedalekohledy.cz/catalog/telescopes/refractors/view/telescope_sky_watcher_ac_90_900_evostar_az_3_art_no_bk909az3/

nejdriv jsem koukal na stranky ze neco vyberu sam, ale nakonec jsem zavolal a byl jsem mile prekvapenej...
dovolal jsem se myslim majiteli, pan Vadim... vsechno ochotne vysvetlil, zduvodnil, ptal se na vecny otazky ohledne uzivani a spolecne jsme vybrali

kazdopadne si myslim ze kdybys mu zavolal, tak ti pomuze vybrat pro tebe to nejlepsi a bude to uplne neco jinyho nez sis vybral ty 😄

jsem na to zvedavej... 

Odkaz ke komentáři

super, díky za info.

mě právě tyhle stránky zaujaly pro ten vstřícný přístup - až budu rozhodnutý pro koupi, tak taky určitě zavolám a nechám si poradit. ono těch všech zájmů a hobby je hodně a aby se každý ve všem vyznal/všechno nastudoval, to dost dobře nejde.

Odkaz ke komentáři

@lub

co jsem tak koukal, ani jinde moc ty dalekohledy vybrat nejdou... neco je na alze a pak tyhle stranky. Ale co bylo treba u me rozhodujici a vlastne me ani nenapadlo... jednoduchost nastaveni a uzivatelska obsluha. Umim si nastavit tak maximalne plamen na sporaku a cas na hodinkach, takze me pan Vadim upozornil na to, ze nektery dalekohledy jsou slozitejsi na nastavovani (nevim samozrejme jak rozsahle a slozite)...

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...