klobadysek Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června V 6. 5. 2025 v 6:41, rayethon napsal: Taky jsem ted vybiral a AI mi rekla ze v tech prostaffech je defacto rozdilny pouze 7S, ktery ma ED skla. Jinak jsou vsechny z teto rady Made in China. Chtel jsem podporit cesky vyrobek, ale koukal jsem ze Fomei je taky cina a Meopta neco dela v CR ale ty nizsi rady po kterych jsem koukal jsou taky Cina, snad optika je vyrobena v CR ale to mi neospravednuje 3x vyssi cenovku. Nakonec jsem na zkousku vybral Vanguard Endeavor ED 10x42 za 3000 a pokud me to bude bavit tak casem poridim Meoptu. Jak jsi spokojen s Endeavorem? Srovnával jsi s něcim dalším?
vraby Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června (upraveno) V 9. 6. 2025 v 19:16, klobadysek napsal: Kdyby to někoho zajímalo - New vs Old Několikrát jsem na to koukal a neřekl bych,že ten novější má lepší zobrazení. Levý je mě osobně příjemnější,pravý do modra a šedivý nádech. Moje oko 50+ Upraveno 11. června uživatelem vraby
geometr Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června Tak podle toho videa není možný srovnávat dalekohledy 1
klobadysek Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Kolegové, nemáte tu někdo zkušenost s Fomei Foreman APO 10x42? Podle vzhledu a informací, které jsem se dočetl jde o přebrandovany SRBC (Sky Rover Banner Clouds). Láká mě si zkusit optickou špičku za velmi přijatelné peníze a hlavně s českou zárukou. Škoda že nenabízí i 8x42, ale aspoň je jednodušší volba.
Josef01 Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Takto se k tomu vyjádřil zkušený pozorovatel. FOMEI ten jeden model, který má momentálně k dispozici měla i na výstavě v Lysé. Co jsem měl možnost skouknout jen v hale, kde je malý kontrast, nekouká to špatně. Pole široké, distorze minimální, barevnou vadu jsem nenašel. Originální očnice jsou dost hrozné, pro mne nepoužitelné. Do Swarovského to má ovšem daleko, desing dost trystní až humpolácký resp. levný a použité materiály.... Míří to na sice obrazově kvalitní, ale prostě spotřebku. Swarovského ani Zeisse to asi příliš neohrozí, kdo chce Audi, tak na něj má a neřeší. Hůře na to bude střední cenová třída binošů, kde je na trhu spousta dalekohledů v podobné cenové relaci, ale obrazově na míle daleko. Na skutečné srovnání by to chtělo zase mít několik těch 10x42 vedle sebe a poklidné odpoledne.
klobadysek Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Dík. Tak nějak to potvrzuje, co jsem se dočetl, někde zkrátka člověk musí udělat kompromis, když nechce dát za dalekohled 50 a víc tisíc. Ten design by mě netrápil. Případně koupit a vrátit když to nebude s těmi očnicemi ono...
klobadysek Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června před 3 hodinami, vraby napsal: Česká záruka 10 let ,co třeba Monarch M7 8x42 Délka záruky mě až tak netrápí, spíše jsem to řešil kvůli možným vadám z výroby (variabilita čínské produkce) a nutnosti posílat něco až do PRC. Tím že to na sebe vezme Fomei, byhc se tohuhle riziku vyhnul. Tohle je opticky hodně jinde než Monarch
OndraPod Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Já jsem nedávno někde potratil Vortex Solo 8x25, ani nevím kde, tak jsem vzal rovnou Vortex Solo 8x36R/T Nemám přímé porovnání, ale obraz mi přijde ještě o fous lepší a přesnost ostření také. Což může být i lepší ergonomií ostřícího kroužku a hlavně má mnohem lepší očnici, nevím proč jí nedavají ke všem Solo. Ta běžná "šroubovací" je fakt mizerná, neergonomická a světlo ze strany rozhodně lepšímu obrazu neprospěje
Conrad Odesláno 1. července Nahlásit Odesláno 1. července (upraveno) Na netu na něj jsou vcelku positivní vyjádření má někdo zkušenost ne že bych nemel čím koukat ale mám cukání 12x42 https://bosco-cz.com/products/dalekohled-bosco-c9?_gl=1*1dm7940*_gcl_aw*R0NMLjE3NTEzOTIzMDQuQ2owS0NRandqbzdEQmhDckFSSXNBQ1dhdVNuMFg2ZDZJbjc1NFNqT093NXY3R2hDZE1pbWpFT0w2TWlrREtzRm1HWjFRWElCY3YwYWNWc2FBam5XRUFMd193Y0I.*_gcl_au*MTAyOTI1MzU4LjE3NTEzOTIzMDQ.&sku=18069057865385394000662275 Upraveno 1. července uživatelem Conrad
Josef01 Odesláno 1. července Nahlásit Odesláno 1. července Pokud bych vybíral bino, díval bych se třeba sem https://www.optyczne.pl/testy_lornetek.html https://www.birdwatching.com/optics.html#Bins
geometr Odesláno 1. července Nahlásit Odesláno 1. července ... a třeba sem: https://www.bestbinocularsreviews.com/
Conrad Odesláno 1. července Nahlásit Odesláno 1. července Před hodinou, geometr napsal: Tobě se zdají ty stránky důvěryhodné? No tohle moc důvěry nevzbuzuje Adresa společnosti: LAT 1512, 15/F, LUCKY CENTRE, NO.165-171 WAN CHAI ROAD, WAN CHAI, HONG KONG.
JDenver Odesláno 1. července Nahlásit Odesláno 1. července před 2 hodinami, Conrad napsal: Na netu na něj jsou vcelku positivní vyjádření má někdo zkušenost ne že bych nemel čím koukat ale mám cukání 12x42 https://bosco-cz.com/products/dalekohled-bosco-c9?_gl=1*1dm7940*_gcl_aw*R0NMLjE3NTEzOTIzMDQuQ2owS0NRandqbzdEQmhDckFSSXNBQ1dhdVNuMFg2ZDZJbjc1NFNqT093NXY3R2hDZE1pbWpFT0w2TWlrREtzRm1HWjFRWElCY3YwYWNWc2FBam5XRUFMd193Y0I.*_gcl_au*MTAyOTI1MzU4LjE3NTEzOTIzMDQ.&sku=18069057865385394000662275 Na netu je taky pár "objektivních" testů kde se tenhle kukr umísťuje na (světe div se!) čelní příčce a to i ve srovnání s desetkrát dražšími výrobky světových značek. Za mě je to stejná bouda jako např. tohle: https://elambaste.monster/products/festool7000w 1
Bert Odesláno 2. července Nahlásit Odesláno 2. července Včera jsem v Rakousku obchodoval pro jednoho svého kamaráda Celestron C11, no a prodávající má doma na zahradě i tohle 2
African Odesláno 2. července Autor Nahlásit Odesláno 2. července před 4 hodinami, Bert napsal: Včera jsem v Rakousku obchodoval pro jednoho svého kamaráda Celestron C11, no a prodávající má doma na zahradě i tohle WTF Pán už pár ufounů viděl asi proletět už, co?
Bert Odesláno 2. července Nahlásit Odesláno 2. července Afri, borec je naprosto neuvěřitelnej. Konstruktér i pozorovatel. 2 hodiny jsme žvanili v dílně. Asi jeden jeho kousek dostanu do ČR. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se