Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 6. 5. 2025 v 6:41, rayethon napsal:

Taky jsem ted vybiral a AI mi rekla ze v tech prostaffech je defacto rozdilny pouze 7S, ktery ma ED skla. Jinak jsou vsechny z teto rady Made in China. Chtel jsem podporit cesky vyrobek, ale koukal jsem ze Fomei je taky cina a Meopta neco dela v CR ale ty nizsi rady po kterych jsem koukal jsou taky Cina, snad optika je vyrobena v CR ale to mi neospravednuje 3x vyssi cenovku. Nakonec jsem na zkousku vybral Vanguard Endeavor ED 10x42 za 3000 a pokud me to bude bavit tak casem poridim Meoptu.

Jak jsi spokojen s Endeavorem? Srovnával jsi s něcim dalším? 

Odesláno

Kolegové, nemáte tu někdo zkušenost s Fomei Foreman APO 10x42? Podle vzhledu a informací, které jsem se dočetl jde o přebrandovany SRBC (Sky Rover Banner Clouds). Láká mě si zkusit optickou špičku za velmi přijatelné peníze a hlavně s českou zárukou.  Škoda že nenabízí i 8x42, ale aspoň je jednodušší volba.

Odesláno

Takto se k tomu vyjádřil zkušený pozorovatel.

FOMEI ten jeden model, který má momentálně k dispozici měla i na výstavě v Lysé. Co jsem měl možnost skouknout jen v hale, kde je malý kontrast, nekouká to špatně. Pole široké, distorze minimální, barevnou vadu jsem nenašel. Originální očnice jsou dost hrozné, pro mne nepoužitelné. Do Swarovského to má ovšem daleko, desing dost trystní až humpolácký resp. levný a použité materiály.... Míří to na sice obrazově kvalitní, ale prostě spotřebku. Swarovského ani Zeisse to asi příliš neohrozí, kdo chce Audi, tak na něj má a neřeší. Hůře na to bude střední cenová třída binošů, kde je na trhu spousta dalekohledů v podobné cenové relaci, ale obrazově na míle daleko.
Na skutečné srovnání by to chtělo zase mít několik těch 10x42 vedle sebe a poklidné odpoledne.

Odesláno

Dík. Tak nějak to potvrzuje, co jsem se dočetl, někde zkrátka člověk musí udělat kompromis, když nechce dát za dalekohled 50 a víc tisíc. Ten design by mě netrápil. Případně koupit a vrátit když to nebude s těmi očnicemi ono...

Odesláno
před 3 hodinami, vraby napsal:

Česká záruka 10 let ,co třeba Monarch M7 8x42

Délka záruky mě až tak netrápí, spíše jsem to řešil kvůli možným vadám z výroby (variabilita čínské produkce) a nutnosti posílat něco až do PRC.  Tím že to na sebe vezme Fomei, byhc se tohuhle riziku vyhnul. 

Tohle je opticky hodně jinde než Monarch ;)

Odesláno

Já jsem nedávno někde potratil Vortex Solo 8x25, ani nevím kde, tak jsem vzal rovnou Vortex Solo 8x36R/T

Nemám přímé porovnání, ale obraz mi přijde ještě o fous lepší a přesnost ostření také.

Což může být i lepší ergonomií ostřícího kroužku a hlavně má mnohem lepší očnici, nevím proč jí nedavají ke všem Solo. Ta běžná "šroubovací" je fakt mizerná, neergonomická a světlo ze strany rozhodně lepšímu obrazu neprospěje ;) 

vortexsolo8x36rt.jpg.063cb55812ec995e7dc7055bc8c1a3ee.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)
Odesláno
Před hodinou, geometr napsal:

Tobě se zdají ty stránky důvěryhodné?

No tohle moc důvěry nevzbuzuje

Adresa společnosti: LAT 1512, 15/F, LUCKY CENTRE, NO.165-171 WAN CHAI ROAD, WAN CHAI, HONG KONG.

Odesláno
před 2 hodinami, Conrad napsal:

Na netu je taky pár "objektivních" testů kde se tenhle kukr umísťuje na (světe div se!) čelní příčce a to i ve srovnání s desetkrát dražšími výrobky světových značek. Za mě je to stejná bouda jako např. tohle: https://elambaste.monster/products/festool7000w

• Dát hlas 1
Odesláno

Včera jsem v Rakousku obchodoval pro jednoho svého kamaráda Celestron C11, no a prodávající má doma na zahradě i tohle 🙂

IMG_20250701_131945_381.jpg

• Like 2
Odesláno
před 4 hodinami, Bert napsal:

Včera jsem v Rakousku obchodoval pro jednoho svého kamaráda Celestron C11, no a prodávající má doma na zahradě i tohle 🙂

IMG_20250701_131945_381.jpg

WTF 😮 Pán už pár ufounů viděl asi proletět už, co? 

Odesláno

Afri, borec je naprosto neuvěřitelnej. Konstruktér i pozorovatel. 2 hodiny jsme žvanili v dílně. Asi jeden jeho kousek dostanu do ČR.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...