Harry Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 (upraveno) Viper má verze s HD skly i normálními skly. Rozdíl je v ceně. Na tom dalekohledu je skutečně plastický nápis tak jako na té fotce co jsi dal. Dřív se totiž vyráběly i bez HD a je možné že v některých prodejnách na ně ještě narazíš. V současné době vyrábějí Vipery bez HD skel pouze s menším průměrem okuláru (8x28, 10x28), větší jsou s HD skly... Meopta má dobré kousky, ale můj subjektivní názor je, že srovnatelný s Vortex Viper HD 10x50 je třeba Meostar B1 10x50 - jenže je o dost těžší, dražší a nemám z něj pocit takové odolnosti. A opticky mi přijdou skoro stejně... Edit: no tvrdit že rozdíl ve sklech normální člověk nepozná, je dost odvážné Já to tedy poznám... Upraveno 15. února 2012 uživatelem Harry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 Viper má verze s HD skly i normálními skly. Rozdíl je v ceně. Na tom dalekohledu je skutečně plastický nápis tak jako na té fotce co jsi dal. Dřív se totiž vyráběly i bez HD a je možné že v některých prodejnách na ně ještě narazíš. V současné době vyrábějí Vipery bez HD skel pouze s menším průměrem okuláru (8x28, 10x28), větší jsou s HD skly... Meopta má dobré kousky, ale můj subjektivní názor je, že srovnatelný s Vortex Viper HD 10x50 je třeba Meostar B1 10x50 - jenže je o dost těžší, dražší a nemám z něj pocit takové odolnosti. A opticky mi přijdou skoro stejně... Edit: no tvrdit že rozdíl ve sklech normální člověk nepozná, je dost odvážné Já to tedy poznám... Díky Harry. Tak už si prodejce po mém telefonátu opravil i fotky, aby tam měl ty správné...s HD. Jasně. psal jsem, že říkal laik. A mezi ty se také počítám. Asi bych to pochopil, kdybych mohl porovnat obě verze zároveň, jak jsi to měl možnost udělat při výběru ty. Nakonec jsem rád, že se to vyřešilo a už se na dalekohled těším. cyril. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2012 Meopta děla skvělý Meostar 8x32, ten je naprosto úžasný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2012 Tak hlásím, že volba Vortexu Viper 10x42 HD nebyla asi vůbec špatná. Zatím jsem neměl moc času ho vyzkoušet, ale to málo, co jsem zkusil z okna firmy se mi fakt líbilo....Nechal jsem prodejce ještě přibalit Bresser Cobra 8x32 pro děti. Za těch pár stovek to myslím taky ujde. Ještě jednou děkuji za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 6. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 (upraveno) Tak jsem dneska Bushnell H2O 12x42 vrátil, jelikož mi nevyhovoval a ani ho moc nedoporučuji" Hlavní důvod bylo málo světla, na 42 je asi přiblížení 12x až moc. Přes den za sluníčka to docela šlo, ale navečer nebo za špatného počasí už to bylo o ničem, až mě s toho boleli oči" Vyměnil jsem ho za o něco dražší Bushnell Trophy XLT 10x42, celé odpoledne až do setmění na tůře a paráda, všechno až do tmy krásně ostré a prosvětlené" Je také 100% vodotěsný, takže v levnější cenové kategorii (5.300,-Kč) doporučuji Upraveno 6. března 2012 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 Chlapi, nic ve zlým, ale nějak nechápu proč si takový mašiny kupujete. Pochopil bych, kdyby jste dělali pomocníka armádního odstřelovače, nebo dělostřeleckého a leteckého navaděče , ale na to plácání v místním terénu a pozorování ptáčků to je zbytečný . Je mě to vcelku jedno, kupujte si třeba dělostřelecké triedry, jen takový můj postřeh. Neplatí pro Africana do Krugeru . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 6. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 Chlapi, nic ve zlým, ale nějak nechápu proč si takový mašiny kupujete. Pochopil bych, kdyby jste dělali pomocníka armádního odstřelovače, nebo dělostřeleckého a leteckého navaděče , ale na to plácání v místním terénu a pozorování ptáčků to je zbytečný . Je mě to vcelku jedno, kupujte si třeba dělostřelecké triedry, jen takový můj postřeh. Neplatí pro Africana do Krugeru . Když ono se na tu kvalitní optiku tak krásně a rychle zvyká, svět je pak o hodně zajímavější Ale je to o penězích, takže se ani nemám chuť někdy podívat např. do Vortexu nebo nedej bože Swarovského, to by mě asi ten Bushnell přestal rychle bavit I když je pravda, že Swarovského 10x42 už jsem držel a je to opravdu masakr, ale cena okolo padesáti tisíc taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 Chlapi, nic ve zlým, ale nějak nechápu proč si takový mašiny kupujete. Jo, a taky je mi divný, že si chlapi kupujete drahý hodinky, někdo i několikery ... kvarcky za pětikilo udělají stejnou službu, přece. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 souhlas... Jo, a taky je mi divný, že si chlapi kupujete drahý hodinky, někdo i několikery ... kvarcky za pětikilo udělají stejnou službu, přece. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 Tohle není žádnej dalekohled, to jsou malinký kukátka, tohle je pořádnej dalekohled Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 Chlapi, nic ve zlým, ale nějak nechápu proč si takový mašiny kupujete. Pochopil bych, kdyby jste dělali pomocníka armádního odstřelovače, nebo dělostřeleckého a leteckého navaděče , ale na to plácání v místním terénu a pozorování ptáčků to je zbytečný . Je mě to vcelku jedno, kupujte si třeba dělostřelecké triedry, jen takový můj postřeh. Neplatí pro Africana do Krugeru . Proč si kupujeme kvalitní dalekohledy? No protože máme jenom jedny oči a nechceme si je zkur##t Jinak jsem rád že tohle vlákno někomu pomohlo při výběru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 (upraveno) Proč si kupujeme kvalitní dalekohledy? No protože máme jenom jedny oči a nechceme si je zkur##t Jinak jsem rád že tohle vlákno někomu pomohlo při výběru... No jo, tak pokud jseš v tom hejkalovi ty tak to je potom správný výběr . I když tohle je jenom hraní na vojáky . Upraveno 6. března 2012 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 7. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2012 Tohle není žádnej dalekohled, to jsou malinký kukátka, tohle je pořádnej dalekohled Ha - moje řeč ! Co to máš - 14 palec ? Zrovna o tomhle flex-tube uvažuju ale ten tvůj už se mi zdá podle fotky krapet velkej, proto se ptám. Jak je to velký složený ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2012 Je to 16" (405/1800mm), je opravdu velký jako krá.a. Průměr je cca 500mm, základna má průměr 850mm a dohromady to váží tak 80kg. Dá se to ale velmi dobře rozebírat a převážet i v osobním autě. Více informací nalezneš TADY. Každopádně zrcadlo je velmi kvalitní a používám to hlavně na DSO. Pokud je dobrý seeing, tak na planetách uvidíš opravdu krásné podrobnosti, jinak používám refraktor od firmy TEC, to je naprosto jiná třída, něco jako Rolex pokud porovnám s hodinkama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 7. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2012 (upraveno) Je to 16" (405/1800mm)... Jo tak to jo - 16" to už je řádný macík. Já uvažuju nad 12" -znám svou lenost a takovou obří popelnici by se mi už nechtělo stěhovat. Při tom průměru 405mm - dá se koukat na planety bez komakorektoru ? Edit: Teď jsem si všiml, že máš autotrack, to ti koma nevadí, motor ti to udrží uprostřed... Upraveno 7. března 2012 uživatelem Klotzman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2012 Jasně, bez komakorektoru a opravdu obraz v pohodě. Přesně tak autotrack to celkem drží ve středu FOV, hlavně je to verze GoTo, tedy automaticky najíždí i na objekty zvolené v databázi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 http://shop.czub.cz/cz-kompaktni-dalekohled-7x50-s-brasnou/d-71020/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 http://www.meoptasportsoptics.com/cz/news/meosport-v-limitovane-edici-biatlon-1404043701.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Včera jsem koupil http://www.nikon.cz/cs_CZ/product/sport-optics/binoculars/monarch/monarch-5-10x42Vždycky jsem si myslel, že v dalekohledu nic nevidím, protože mám špatné oči. Buď to bylo rozmazané nebo dvojité. Až teď vidím, že to bylo "kvalitou" levných dalekohledů. Obraz je jasný, ostrý, jako bych očistil zamlžená okna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psycho.path Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2015 Já mám už dva roky Nikon Monarch 7 8x42. Taky jsem dříve v dalekohledech spíše neviděl než viděl a i díky tomu jsem ze strachu zvolil i menší zvětšení, ale jsem nadmíru spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se