Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

Afri: Jasan, diky, staci ramcove. Kdyz bych vzal, ze mi to rekneme 1.5.-30.9. pokryje 100% ohrevu teple vody, tedy rekneme celkove polovinu, tak pri soucasnych cenach plynu mi to za rok usetri cca 3000,- kc. Takze kdybych do toho sypnul orientacne 60-70k (vcetne bojleru a vseho okolo), tak mam navratnost cca za 20 let. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Xenomorfus napsal:

Afri: Jasan, diky, staci ramcove. Kdyz bych vzal, ze mi to rekneme 1.5.-30.9. pokryje 100% ohrevu teple vody, tedy rekneme celkove polovinu, tak pri soucasnych cenach plynu mi to za rok usetri cca 3000,- kc. Takze kdybych do toho sypnul orientacne 60-70k (vcetne bojleru a vseho okolo), tak mam navratnost cca za 20 let. 

Jasná věc kamaráde, pokud tě stojí letní ohřev vody+-3 k, tak není vůbec co těšit 😉 Mám to bohužel mnohem náročnější 😬

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, African napsal:

Jop, dělají to tak aby tam šla voda teplejší v zimě, ale samozřejmě pokud to umožňuje systém předchozího zapojení, jinak to je komplikované a musel bych si připlatit. Ale v pohodě u mě prý :cheers:

Sláva že to funguje...a já tě blbnu na kvadrát 😀🍻 

Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, DavidLC napsal:

Sláva že to funguje...a já tě blbnu na kvadrát 😀🍻 

Jop, asi to bude fungovat...sice to vypadá v kotelně jak v Temelíně, ale v jednu jsme to nakopli a v podvečer měl 350L bojler 53 stupňů, což se zdá opravdu fajnové 👍 

DSC_4404.JPG

DSC_4408.JPG

Odkaz ke komentáři

V 4. 4. 2023 v 15:27, Xenomorfus napsal:

Tak dnes telefonat z Innogy. Kdyz sem o vikendu kalkuloval, dal sem tam, at se mi ozvou. Pani v pohode, nicmene mi potvrdila cenik, takze za mne neakceptovatelne. Mam jeste cca 6 tydnu. V druhe pulce kvetna to rozseknu, rikala, ze se to jeste muze zmenit. Nicmene z rozhovoru tak nejak nenapadne vyplynulo, ze kdybych se neozval, zrejme by navazovala automaticky smlouva a s ni fix na dva roky, ale s jejich aktualnima cenama.... Takze jak nekdo zminoval vyse....

E-on teď vychází nejlépe, už i o kus lépe jak Innogy. Bába mě tam ukecává že to je do vyprodání zásob, a pak mírně zdraží, ale věř těm hadům 😕 Já snad s tím solárem bych se mohl dostat zpátky na plus mínus co jsem ročně platil, tak ji asi kývnu a přestanu to sledovat. Samozřejmě věřím, že ta kilowata může být do měsíce ještě o padík levnější....ale i dražší....těžko říct.

Odkaz ke komentáři

E-on teď vychází nejlépe, už i o kus lépe jak Innogy. Bába mě tam ukecává že to je do vyprodání zásob, a pak mírně zdraží, ale věř těm hadům  Já snad s tím solárem bych se mohl dostat zpátky na plus mínus co jsem ročně platil, tak ji asi kývnu a přestanu to sledovat. Samozřejmě věřím, že ta kilowata může být do měsíce ještě o padík levnější....ale i dražší....těžko říct.

To už budou jako akce už i na energie jo? Už se těším na leták do schránky, maximálně 5 kartonu kW na osobu
Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Prochy68 napsal:

To už budou jako akce už i na energie jo? emoji23.png Už se těším na leták do schránky, maximálně 5 kartonu kW na osobu emoji1.png

Přesně :D Mě to u Innogy tvrdila paní nedávno a už dvakrát od té doby zlevnili, píčusové. 

Odkaz ke komentáři

před 35 minutami, Americkej napsal:

EON vůbec nenabízí dodávku bez závazku. Všichni se jim musí upsat fix. V tuhle chvíli nesmysl.

Bez závazku ale je strop, nebo něco málo pod ním, aby se neřeklo. ČEZ mi radí zafixovat na tři roky a za odměnu mi třetí rok nabídnou plyn za cenu E-onu co má teď 😂 Ono se řekne nefixovat, ale on ten strop je mrda jako z děla...

Odkaz ke komentáři

Mrda je to teď. Myslím, že mají velmi dobře spočítanej předpokládanej vývoj. Věř, že z Tebe ty prachy v následujících letech vytáhnou, jinak by Ti to teď se zdáním výhodnosti nenabízeli 🙂 Pročpak asi o ten fix tak ukrutně stojí?

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, Americkej napsal:

Mrda je to teď. Myslím, že mají velmi dobře spočítanej předpokládanej vývoj. Věř, že z Tebe ty prachy v následujících letech vytáhnou, jinak by Ti to teď se zdáním výhodnosti nenabízeli 🙂 Pročpak asi o ten fix tak ukrutně stojí?

Ten vysoký strop byl od začátku kopanec od vlády všem do zad a distributoři toho teď sakra zneužívají... třeba jako ČEZ, to je prostě masáž. Eon už učinil aspoň nějaký malý krok vpřed a doufám že ostatní budou následovat....

Odkaz ke komentáři

Ten strop je neskutečná hovadina. Reálně lze nakupovat za toto:

https://www.spotmarketindex.cz

A stát vesele dotuje energie za násobek. Co hůř, tak vymyslel strop a hotovo, už se k tomu nevrátíme a serem na to, však to stojí jen miliardy měsíčně, ale plebs neřve. Z mého odkazu je vidět, že ani za 2022 reálná cena nepřekročila strop, zato tím jeho nastavením, tam vyhnali cenu všichni dodavatelé a teď se snaží fixovat zákazníky za "výhodou" cenu pod stropem, přičemž tu v létě bude elektřina reálně kolem 2,- za kw.

Odkaz ke komentáři

Přesně, stát a ČEZ jsou v týhle hře na chudobu největší hajzlíci.

E: Z tohoto pohledu kdokoliv u ČEZu setrvává, tuhle špínu přímo podporuje a reálně to pak platíme všichni sborově.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, African napsal:

Má někdo reálné zkušenosti s E.on  dodavatelem plynu? Hlavně pokud dodrželi fixace v té průserové době mě zajímá. Už je na spadnutí upsání se na rok ďáblu 😂

Eon je v pohodě, loni na začátku dubna jsem podepisoval novou smlouvu s fixem na tři roky za cenu, jakou jsem měl do té doby a bezproblemu.

Odkaz ke komentáři

Dík kluci, tak to ze mě spadlo a na rok jsem podepsal E.on. ČEZ neuvěřitelný, ale opravdu neuvěřitelný, nabídli mě takový shit, že to nemá obdoby a hodinu na to mi volá nějáká pizda, že budou ještě zdražovat, že bych neměl otálet s nabídkou od kolegyně...upřímně k zblití 🤮 Innogy na pohodu jednání, nic na mě nezkoušeli, akorát mě vychází o 17.000,- ročně víc. K malým hráčům nechci, už se lidi vyškolili jednou a já to nechci riskovat.....Končím hlášení, sledovat vývoj cen radši přestávám, abych se nezabil a život jde dál 😅

Odkaz ke komentáři

Diky Afri za report. Zatim mi to vychazi podobne, jak pises. V pulce kvetna to rozseknu, ale vypada to na EOn. Stejne jako Ty, "male preprodejce" vubec nebudu zkouset. 

Jeste sem nezkousel zjistit ceny u MND. Nema nekdo zkusenost?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...