Přejít na obsah

Etika pro čínomily

Doporučené příspěvky

před 11 minutami, kuncák7 napsal:

Nerozumíš žádným hodinkam a jen se tu trapne předvádís a exhibujes. No nic, kazit si hlupákem večer nebudu. Ty se zkus, jestli jsi toho schopen, zamyslet nad tím, jak se tu prezentujes. Problém máš s obojím.

🤭

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 219
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 41 minutami, Dokusan napsal:

Asi o tom opravdu moc nevíš, zrovna Seagull je zajímavá značka ke studiu, s dlouhou historií.  Ale ani to neospravedlnuje ty mrdky,které se tady prezentují.  

Tady je výňatek recenze jedné stránky které hodnotí hodinky Sea Gull 1963, remake prvního čínského leteckého chronografu.

Pokud budeš chtít velmi lehce lze dohledat. Cena se pohybuje cca 4000 - 5000kč. ale proč to sem dávám, vyrobit hodinky tak jak je článek prezentuje, to prostě nechceš.  A opravdu se nechci dohadovat.

Sea Gull 1963 - Hodinky si navzdory současnému trendu velkých hodinek zachovaly původní rozměry. Průměr 37,5mm je na dnešní dobu spíš menší, ale stále ještě nositelný a číselník si zachoval původní, velmi vydařené proporce (existuje i varianta s průměrem pouzdra 42mm, která dle autora tohoto článku není tak podařená).

Při pohledu na hodinky pravděpodobně dojdete k závěru, že hodinky se spíše než do lítého boje hodí k parádní uniformě na slavnostní přehlídku. I materiálové parametry nenapovídají tomu, že by šlo o vojenské hodinky: vodotěsnost 3 atm (max. lehký déšť, popř. mytí rukou), žádná luminiscence (na odečítání času za tmy můžete zapomenout), plastové sklo (jemné škrábance vznikají snad i při křivém pohledu).

Aby se mohl majitel pokochat průhledem na strojek, je možné přikoupit k hodinkám prosklené dýnko. Je škoda, že je „počmáráno“ nápisy a symboly, což pohled na hezky zdobený strojek narušuje. Strojek je hezky barevně zpracovaný, i když při podrobném zkoumání makrofotografií je patrné, že jednotlivé díly strojku čínští soudruzi nezpracovali tak pečlivě, jak jsme zvyklí u švýcarských výrobců (viz např. stopy po nástrojích na základně).

Závěrem lze říci, že hodinky jsou vhodné pro člověka, který touží po mechanických hodinkách s chronografem a nevadí mu retro vzhled. Bonusem je vazba těchto hodinek na skutečné vojenské hodinky z roku 1963. Navzdory tomu, že jde o čínský produkt, nemusí se za něj majitel stydět, protože to není žádná kopie ani padělek.

Hodinkám lze ale také přičíst několik mínusových bodů. Vypadají daleko lépe na fotkách než ve skutečnosti. Vzhledem k menšímu průměru je rozhodně nelze doporučit osobám s větším obvodem zápěstí. Pokud byste je chtěli nasadit v boji, musíte bojovat pouze ve dne, nesmíte se namočit a vzhledem k materiálu skla by bylo dobré se vyhnout kontaktu s předměty tvrdšími než plast. Také přiložený NATO pásek není příliš kvalitní.

Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, CHRONOGRAF1 napsal:

Tady je výňatek recenze jedné stránky které hodnotí hodinky Sea Gull 1963, remake prvního čínského leteckého chronografu.

Pokud budeš chtít velmi lehce lze dohledat. Cena se pohybuje cca 4000 - 5000kč. ale proč to sem dávám, vyrobit hodinky tak jak je článek prezentuje, to prostě nechceš.  A opravdu se nechci dohadovat.

Sea Gull 1963 - Hodinky si navzdory současnému trendu velkých hodinek zachovaly původní rozměry. Průměr 37,5mm je na dnešní dobu spíš menší, ale stále ještě nositelný a číselník si zachoval původní, velmi vydařené proporce (existuje i varianta s průměrem pouzdra 42mm, která dle autora tohoto článku není tak podařená).

Při pohledu na hodinky pravděpodobně dojdete k závěru, že hodinky se spíše než do lítého boje hodí k parádní uniformě na slavnostní přehlídku. I materiálové parametry nenapovídají tomu, že by šlo o vojenské hodinky: vodotěsnost 3 atm (max. lehký déšť, popř. mytí rukou), žádná luminiscence (na odečítání času za tmy můžete zapomenout), plastové sklo (jemné škrábance vznikají snad i při křivém pohledu).

Aby se mohl majitel pokochat průhledem na strojek, je možné přikoupit k hodinkám prosklené dýnko. Je škoda, že je „počmáráno“ nápisy a symboly, což pohled na hezky zdobený strojek narušuje. Strojek je hezky barevně zpracovaný, i když při podrobném zkoumání makrofotografií je patrné, že jednotlivé díly strojku čínští soudruzi nezpracovali tak pečlivě, jak jsme zvyklí u švýcarských výrobců (viz např. stopy po nástrojích na základně).

Závěrem lze říci, že hodinky jsou vhodné pro člověka, který touží po mechanických hodinkách s chronografem a nevadí mu retro vzhled. Bonusem je vazba těchto hodinek na skutečné vojenské hodinky z roku 1963. Navzdory tomu, že jde o čínský produkt, nemusí se za něj majitel stydět, protože to není žádná kopie ani padělek.

Hodinkám lze ale také přičíst několik mínusových bodů. Vypadají daleko lépe na fotkách než ve skutečnosti. Vzhledem k menšímu průměru je rozhodně nelze doporučit osobám s větším obvodem zápěstí. Pokud byste je chtěli nasadit v boji, musíte bojovat pouze ve dne, nesmíte se namočit a vzhledem k materiálu skla by bylo dobré se vyhnout kontaktu s předměty tvrdšími než plast. Také přiložený NATO pásek není příliš kvalitní.

Ježíši, já sem ty hodinky měl dvakrát od dvou výrobců.  Nevím co jsi tím postem chtěl říct. Ty hodinky jsou tady dost známé.  Jen to svědčí o tom,že nejsi ještě plně orientován 

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, Dokusan napsal:

Ježíši, já sem ty hodinky měl dvakrát od dvou výrobců.  Nevím co jsi tím postem chtěl říct. Ty hodinky jsou tady dost známé.  Jen to svědčí o tom,že nejsi ještě plně orientován 

+1 měl jsem je celkově třikrát. Dělají se i různé velikosti či lumi na ruckach. 

No, už tady raději nic.

Odkaz ke komentáři

Já vám nevím. Když jsem někdy v roce 2008 objevil toto fórum,tak tu Čína celkem jela a to i u dnes již vážných členů či moderátorů. Asi nejvíce zde letěli Marina Militare a nikdo se nad tím moc nepohorsoval. Více se tu drbali ruské hodinky jak se čemu podobají atd.
Poté jsem byl pár krát na srazu,Čína se probírala a nikdo to nijak nehrotil. Spíše bylo vidět to nadšení do hodinek a tak by to mělo být a je jedno jestli jsou Němec,Čech,Švýcar,Rus,atd.
Každý opevoval svoje,vyzdvihoval přednosti těch svých a tiše záviděli kolegovi.

O tomto by to mělo být a ne řešit co se komu líbí,proč,jak atd.

A jak bylo už napsáno,fejku máte kolem sebe plnou zadel a denně je s nadšením používáte,tak klid. Jak nejde o život jde o hovno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Dokusan napsal:

Psal jsi, jak jsou například SEA GULL hodinky zajímavý - včetně historie. Nedalo mi to, a tak jsem si tu historii dohledal - krom toho že to vyrábějí za levný peníz, nic co by hodinářský svět posadilo na zadek. A to čím jsou zajímavý? dopadlo to jak jsem předpokládal, Čína made. Proto ten článek.

Odkaz ke komentáři

před 45 minutami, Juraj11 napsal:

Já vám nevím. Když jsem někdy v roce 2008 objevil toto fórum,tak tu Čína celkem jela a to i u dnes již vážných členů či moderátorů. Asi nejvíce zde letěli Marina Militare emoji23.png a nikdo se nad tím moc nepohorsoval. Více se tu drbali ruské hodinky jak se čemu podobají atd.
Poté jsem byl pár krát na srazu,Čína se probírala a nikdo to nijak nehrotil. Spíše bylo vidět to nadšení do hodinek a tak by to mělo být a je jedno jestli jsou Němec,Čech,Švýcar,Rus,atd.
Každý opevoval svoje,vyzdvihoval přednosti těch svých a tiše záviděli kolegovi.

O tomto by to mělo být a ne řešit co se komu líbí,proč,jak atd.

A jak bylo už napsáno,fejku máte kolem sebe plnou zadel a denně je s nadšením používáte,tak klid. Jak nejde o život jde o hovnoemoji6.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

U nas mame take prislovie: zabudol vol, ze telatom bol.... 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, CHRONOGRAF1 napsal:

Psal jsi, jak jsou například SEA GULL hodinky zajímavý - včetně historie. Nedalo mi to, a tak jsem si tu historii dohledal - krom toho že to vyrábějí za levný peníz, nic co by hodinářský svět posadilo na zadek. A to čím jsou zajímavý? dopadlo to jak jsem předpokládal, Čína made. Proto ten článek.

No to jsi toho moc nedohlad. Ale to je fuk.  

Odkaz ke komentáři

CHRONOGRAF1 má očividně supr zdroje, ze kterých čerpá své skvělé vědomosti, kterými nás tu pak zásobuje. Posuzovat hodinky podle plastovýho sklíčka je hodno učiněnýho uhrmachrznalce 👌😄

Hej CHRONOGRAF1e, hlavně si tekupuj třeba Moony 🤣🤣🤣

No nic, du spát 🙂😄👍

Upraveno uživatelem gargamel
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, CHRONOGRAF1 napsal:

Strojek je hezky barevně zpracovaný, i když při podrobném zkoumání makrofotografií je patrné, že jednotlivé díly strojku čínští soudruzi nezpracovali tak pečlivě, jak jsme zvyklí u švýcarských výrobců (viz např. stopy po nástrojích na základně).

Jestli Ti můžu radit, ještě chvíli studuj a načti si toho víc o hodinkách, než začneš veřejně posuzovat. 

Pokud jde o kvalitu strojku a kritiku čínských soudruhů v recenzi, kterou cituješ. Kvalita i nekvalita se nachází v Číně i ve Švýcarsku. Záleží jen na tom, co si objednáš a jak si to zkontroluješ. Ale raději mám švýcarské hodinky...

Pamatuju si na "kauzu" jedné série Panerai asi před 10 lety (myslím, že se série týkala New Yorku nebo Manhattanu); neměla průhledné dýnko, takže jsi na strojek neviděl (narozdíl od nás ostatních, kteří jsme se kochali vymazleným inhouse kalibrem, i když v některých Paneraích byla ETA). Hodinky (tehdy) za 100 tisíc. Nějaký borec je otevřel, no a z toho co tam spatřil oněměl a už nikdy nepromluvil. Ten stroj byl vyloženě hnus: ebauche i rotor zpracované dost otřesně s neopracovaným povrchem.

EDIT: překlepy

Upraveno uživatelem michalval
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, dr.sphinx napsal:

@michalval

PAM 318 Brooklyn Bridge (název tomu přidává  další vtipnou rovinu)

565460182_ScreenShot2022-01-10at09_15_11.png.5cda68c19fe87ac16b0b92254a77d992.png

Díky! Dobré načasování 🙂

Teď koukám, že za těch 10 let už jsem taky něco zapomněl - ten strojek žádný rotor nemá 😄 Ale tohle někdo otevřít v Čínských hodinkách, to by byl fičák...

Upraveno uživatelem michalval
Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, dr.sphinx napsal:

@michalval

PAM 318 Brooklyn Bridge (název tomu přidává  další vtipnou rovinu)

565460182_ScreenShot2022-01-10at09_15_11.png.5cda68c19fe87ac16b0b92254a77d992.png

Jak se říká, co oči nevidí, to srdce nebolí. Ale mohlo tam být aspoň varování, že otevření je jen na vlastní nebezpečí. :D 

Více fotek je třeba zde: Panerai movement scandal... | Watch Freeks

Ale to jsme od čínské etiky trochu odbočili, tak pardon :offtopic:

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, tombas napsal:

Jak se říká, co oči nevidí, to srdce nebolí. Ale mohlo tam být aspoň varování, že otevření je jen na vlastní nebezpečí. :D 

Více fotek je třeba zde: Panerai movement scandal... | Watch Freeks

Ale to jsme od čínské etiky trochu odbočili, tak pardon :offtopic:

Ano, jistě odbočili jsme. Já jsem reagoval na tu recenzi o Sea Gullech, kterou postoval @CHRONOGRAF1 ze které skoro plyne, že co je vyrobeno v Číně musí být automaticky šmejd, což podle mého názoru není pravda. A že můžeš najít hnus, který má na sobě Swiss made. Jasně, tohle byla naštěstí výjimečná věc, ale stala se. A ten, kdo dal 5.000,- EUR za limitku Panerai tohle určitě nečekal. 

@kdojinejto beze sporu 😄 

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, michalval napsal:

Jestli Ti můžu radit, ještě chvíli studuj a načti si toho víc o hodinkách, než začneš veřejně posuzovat. 

Pokud jde o kvalitu strojku a kritiku čínských soudruhů v recenzi, kterou cituješ. Kvalita i nekvalita se nachází v Číně i ve Švýcarsku. Záleží jen na tom, co si objednáš a jak si to zkontroluješ. Ale raději mám švýcarské hodinky...

Pamatuju si na "kauzu" jedné série Panerai asi před 10 lety (myslím, že se série týkala New Yorku nebo Manhattanu); neměla průhledné dýnko, takže jsi na strojek neviděl (narozdíl od nás ostatních, kteří jsme se kochali vymazleným inhouse kalibrem, i když v některých Paneraích byla ETA). Hodinky (tehdy) za 100 tisíc. Nějaký borec je otevřel, no a z toho co tam spatřil oněměl a už nikdy nepromluvil. Ten stroj byl vyloženě hnus: ebauche i rotor zpracované dost otřesně s neopracovaným povrchem.

EDIT: překlepy

" Záleží jen na tom, co si objednáš a jak si to zkontroluješ. " můžu se zeptat co jsi tímhle myslel ??

a pak děkuji za radu ke studiu, motám se aktivněji okolo hodinek už 25let a pokud to půjde rád si dám ještě jedno čtvrtstoletí navíc.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...