Pavel K. Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 S vnitřní stranou stehen mám taky problémy když běžím v trenkách. Proto většinou běhám v elasťákách a v těch je to v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Iny problem a este viac neprijemnym je presuchavanie stehien z vnutornej strany = viac ako 10km behy su utrpenim!...ak sa o tom uz pisalo, sorry, gelovanie je tak blbe, potis sa, sleje dole, naj riesenie je odstrihnut vsite gate z bezeckych kratasov a pod ne vziat ine gate - take predlzene boxerky, ale riadne vzdusne - napr od Moiry su perfektne. Su priliehave, nohavica sa nevyhrna, dobre chrani. A je po probleme. Trochu offtopic, já míval podobný problém s odřením ramene při delším plavání. Člověk se nikdy pořádně neoholí a speciálně ve slané vodě je to hodně nepříjemné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yarda Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 (upraveno) Po jake dobe behani mate problem s bradavkami? Hodina, dve? Neběhám déle než hodinu, je to různé, asi jak říká StanoBare. A běhám taky v elasťákách, i když těch pár minut než zaběhnu do lesa se moc necítím. Ještě musím běžet kolem autobusové zastávky, kde se na sebe vzájemně nechápavě koukáme s kouřícími zájemci o hromadnou přepravu. Upraveno 2. dubna 2010 uživatelem yarda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viki Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 S vnitřní stranou stehen mám taky problémy když běžím v trenkách. Proto většinou běhám v elasťákách a v těch je to v pohodě. No ja mel stejny problem, ale misto elastaku a gelu jsem to vyresil kosmetickou vazelinou. A dal tak bez nasledku i maraton... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Neběhám déle než hodinu, je to různé, asi jak říká StanoBare. Ja nosim zasadne jen upla tricka (z tech dnes tak popularnich sportovnich materialu), takze me toto nastesti netrapi. PS: A co se tyce stehen, zalezi co mam na nohou za kalhoty. Ale pokud je to problem, resim to sportovnim spodnim pradlem s nohavickou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 3. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2010 tak jsem to dneska konečně prubnul... dojmy... -nejprve mi došel dech -potom mi ztuhla lýtka -našel jsem dech -potom mi ztuhla stehna -fáze kdy jsem neměl dech, měl ztuhlá lýtka i stehna ( pro mě nejhorší) -pak už mě jen bolely nohy StanoBare: ohledně Nimbusů 11 po prvním běhu nemůžu sumarizovat, ale dobře drží nohu, resp. patu, vpředu netlačí, dost prostoru na prsty, stélka jako bavlnka, pohodový nášlap, dobře tlumí... Sportu zdar! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 3. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2010 Využití různých funkčních prádel a oblečení rozhodně doporučuji. Osobně jsem dlouhou dobu běhával v "obyčejných" bavlněných věcech a rozdíl je tam velký ... Člověk to pak ocení např. v zimě, kdy je rozdíl, když je člověk prochladlý a je mu zima např. na nohy nebo se může soustředit jen na to, jak si pěkně zaběhat a zvednout hladinu adrenalinu v krvi ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 3. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2010 Trochu offtopic, já míval podobný problém s odřením ramene při delším plavání. Člověk se nikdy pořádně neoholí a speciálně ve slané vodě je to hodně nepříjemné. Kamile, to je spíš špatný timing při dýchání! (Vlastní zkušenost) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 3. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2010 tak jsem to dneska konečně prubnul... dojmy... -nejprve mi došel dech -potom mi ztuhla lýtka -našel jsem dech -potom mi ztuhla stehna -fáze kdy jsem neměl dech, měl ztuhlá lýtka i stehna ( pro mě nejhorší) -pak už mě jen bolely nohy Sportu zdar! Naucit se poradne dychat me trvalo par mesicu. Ale nic z toho dnesniho behu nedelej, taky se mi dnes bezelo opravdu strasne....a to jsem mel jen tydenni prestavku zpusobenou sluzebni cestou do Milana Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 je nějaká rada jak při běhu správně dýchat nebo je to čistě individuální ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 Jak zkušenosti i tady ukazují, tak cca 10 kiláčku běhu je pohoda a dá se to pokazit hlavně špatnýma botičkama a nevhodnou ponožkou... Pak někde nastává zlom a je důležité i jaké má člověk triko a trenky Dýchání? Moje tělo si samo řeklo jak chce dýchat... poslouchám svj dech a podle něj si držím rytmus... kombinace jednoho nádechu a dvou rytmických výdechů to vše na tři kroky.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 je nějaká rada jak při běhu správně dýchat nebo je to čistě individuální ? dýchání je další základ - nácvik dýchání je u dlouhého běhu tréninkové téma pokud neběžíš intenzity/úseky, dýchat nosem, soustředit se na správný dech (i bránicí), na pravidelný rytmus (nádech, výdech na počet kroků - při výklusu třeba 4 kroky nádech, 4 výdech...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 jde mě o dlouhé tratě, běhám v tréninku 15-20km a myslím, že v dýchání mám velké mezery, takže na počet kroků, je rozdíl v dechu mezi tréninkem a závodem ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 jde mě o dlouhé tratě, běhám v tréninku 15-20km a myslím, že v dýchání mám velké mezery, takže na počet kroků, je rozdíl v dechu mezi tréninkem a závodem ? Gasi, při dlouhém běhu fungují svaly v režimu, kdy pro svůj metabolismus potřebují kyslík. Více kyslíku dodáš: - více červených krvinek, - více červeného barviva v krvinkách, - hustší síť vlásečnic ve svalech, - zvětšení tepového objemu srdce, a taky samozřejmě - více kyslíku do plic. Z toho všeho nejrychleji vylepšíš poslední bod, to je dýchání. Když mne při (okruhovém) závodu (běžky, běh) předbíhá někdo z elity, poznám to ušima - dýchají neskutečně intenzivně, je to, jako když za tebou jede lokomotiva. Zkus si najít něco třeba na behej.com (třeba tady ). Důležité je vylepšovat dýchání ve všech intenzitách, najít rovnováhu při výklusu (aerobní zátěž), ve smíšené zátěži, i kolem anaerobního prahu (trénink mezižeberních svalů) - to budeš potřebovat při závodech. Jinak mně dřív hodně pomohlo, když jsem ještě chodili do hor stylem "všecko tahám na zádech" - kopce a zátěž na hrudníku jsou ideální na přirozené posílení mezižeberních svalů. - Taky plavecká cvičení na zvětšení kapacity plic... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 je to celkem věda, díky za info, jdu se vzdělávat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 jo, jo na bradavky náplast ... nejhorší zkušenost mám s prádlem Senzor - to je smirkový papír a naopak nejlepší se mi jeví švýcarské ODLO, teď používám trička i elastické kraťasy a dlouhé "čapáky" a bez problémů ... z ponožek zdá se mi je nejlepší německý ProFeet, ale blbě se shání ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 jo, jo na bradavky náplast ... nejhorší zkušenost mám s prádlem Senzor - to je smirkový papír a naopak nejlepší se mi jeví švýcarské ODLO, teď používám trička i elastické kraťasy a dlouhé "čapáky" a bez problémů ... z ponožek zdá se mi je nejlepší německý ProFeet, ale blbě se shání ... To ja zas nedam na Sensor (http://www.sensor.cz) dopustit:) A z ponozek se mi nejlepe odsvedcily jejich CROSS-OVER ( http://www.sensor.cz/_pages_/kolekce/man/p..._over_bila.html ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 Dnes jsem objevil v jednom sportu bezecke boty na trail do firmy Solomon. Z zvedavosti jsem si je vyzkousel a musim rict, ze az se mi naskytne prilezitost na behani v terenu, pujdu do tehle bot. Byl to model XA Pro 3D Ultra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2010 (upraveno) Tak ty Salomony jsou velmi dobře hodnocené, takže to určitě bude do terénu dobrá volba ... Já sám jsem o nich přemýšlel, ale pak jsem vyzkoušel goretexové New Balance a ty mi seděly tak dobře, že jsem je hned vzal ... Každopádně já tuto zimu používal speciální thermo ponožky Craft a nohy byly opravdu v teple, ani člověk nepoznal, že je zima x stupňů pod nulou, ani jsem tomu rozdílu nechtěl věřit, doteď jsem používal běžné ponožky ... Funkční prádlo používám převážně Adidas v kombinaci s Craftem ... No, nemělo by to spadnout do klasického českého "pochval si to svoje", není funkční prádlo jako funkční prádlo ... Zkuste se podívat po nějakých testech, tam uvidíte, jak si to prádlo stojí ... Mohu mluvit z vlastní zkušenosti, dříve jsem běhával několik desítek km týdně v běžném sportovním oblečení a ten rozdíl ... Začíná to dobrým pocitem při běhu, končí udržením si zdraví, je to opravdu znát, mně to už nikdo nevymluví ... Upraveno 4. dubna 2010 uživatelem rorda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2010 Jak jsem tady doporučoval na běhání ten Autograph od M+S tak pod touhle subznačkou tam mají už jiná trička než jsem myslel... teď je tam připsáno něco jako UltraFit+ nebo tak něco.. a není to ono... Prostě se mi stalo to co už mnohokrát, jen jsem našel něco co mi vyhovuje, výrobce to změní, vylepší a nebo tak něco, což ve výsledku znamená zhoršení kvality, chuti, nebo vzhledu.. občas všeho dohromady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se