Jedno použití Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Ok. Ëdit: smazání příloh - přečti si pravidla o velikosti příloh Upraveno 14. října 2012 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rama Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Skutečný unikát. Modrá sekundovka a cal. 200 se zelenou cívkou. Upraveno 14. října 2012 uživatelem rama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jedno použití Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 Skutečný unikát. Modrá sekundovka a cal. 200 se zelenou cívkou. Děkuji jen příště poprosím méně sarkasmu. Trochu z příspěvku přetéká . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Děkuji jen příště poprosím méně sarkasmu. Trochu z příspěvku přetéká .Sarkasmus je kořením zivota, zvykej si :-) Upraveno 14. října 2012 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 Áha, to jsem nějak nepobral. Já si nevzpomínám na primky s kalibrem 66 a nápisem prim na deváté hodině. První primky s kalibry 66 vypadají takhle, imho.Mohu ještě přihodit tyto: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 Ahoj Páni kluci. Dostal se mi do rukou zajímavý kousek. Tedy jen kalibr Typ 010 s příslušenstvím: Korunka s hřídelkou. Velmi zajímavý ciferník, který je lakovaný. U čísel má jakoby aplikované body s luminescencí, které po nasvícení nereagují a nebo tam lumi nikdy nebyla. Ručičky mají taky výplň, ale chovají se totožně jako body u číselných indexů. Jako poslední zbývá rámeček na usazení strojku do pouzdra. O ciferníku vím pouze to, že patří do zlatého pouzdra. Ale kolik mohlo být vyrobeno kusů, nebo zda byly hodinky pro běžnou veřejnost... nevím nic Zbývá mi ještě položit pár nepopulárních otázek: 1) Jakou může mít tenhle zachovalý, ale nekompletní stav cenu. (neposílejte mě stím prosím na Aukro, hodinky nejsou moje)2) Jakou můžou mít cenu kompletní zlaté hodinky s konkrétním ciferníkem.3) Kolik mohly stát ve své době. 4) Existuje nějaké alternativní zlacené pouzdro do kterého by šly vnitřnosti usadit? (nechce se mi obracet republika vzhůru nohama sháněním zlatého pouzdra) Děkuji za každou odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 Ahoj Páni kluci. Dostal se mi do rukou zajímavý kousek. Tedy jen kalibr Typ 010 s příslušenstvím: Korunka s hřídelkou. Velmi zajímavý ciferník, který je lakovaný. U čísel má jakoby aplikované body s luminescencí, které po nasvícení nereagují a nebo tam lumi nikdy nebyla. Ručičky mají taky výplň, ale chovají se totožně jako body u číselných indexů. Jako poslední zbývá rámeček na usazení strojku do pouzdra. O ciferníku vím pouze to, že patří do zlatého pouzdra. Ale kolik mohlo být vyrobeno kusů, nebo zda byly hodinky pro běžnou veřejnost... nevím nic Zbývá mi ještě položit pár nepopulárních otázek: 1) Jakou může mít tenhle zachovalý, ale nekompletní stav cenu. (neposílejte mě stím prosím na Aukro, hodinky nejsou moje)2) Jakou můžou mít cenu kompletní zlaté hodinky s konkrétním ciferníkem.3) Kolik mohly stát ve své době. 4) Existuje nějaké alternativní zlacené pouzdro do kterého by šly vnitřnosti usadit? (nechce se mi obracet republika vzhůru nohama sháněním zlatého pouzdra) Děkuji za každou odpověď. Jako přiměřenou cenu bych viděl, že bys mu dal pár facek a jako bonus zlomil ruku, z...vit zlatý primky kvůli pár tyšicofkám za zlato, tedy za předpokladu, že majitel je zároveň pachatelem toho hnusného činu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 (upraveno) Máš na mysli mého nadřízeného? Ano, moc dobře ví čeho se dopustil. Ocitl se v nelehké situaci a navíc byl mladý, tak muselo jít pouzdro z hodinek po dědovi, který byl Pan hodinář do výkupu zlomkového zlata. Dnes ráno mi zbytek donesl abych si ho nechal. Asi se na ciferník nemůže ani podívat a o mojí vášni moc dobře ví. Tak zvolil tuto cestu. Jinak je to dobrý chlap a vážím si ho. Spíš jsem mu chtěl udělat trochu radost pseudorenovací pozlaceným pouzdrem a origo Primáckým řemínkem. Upraveno 17. října 2012 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 Máš na mysli mého nadřízeného? Ano, moc dobře ví čeho se dopustil. Ocitl se v nelehké situaci a navíc byl mladý, tak muselo jít pouzdro z hodinek po dědovi, který byl Pan hodinář do výkupu zlomkového zlata. Dnes ráno mi zbytek donesl abych si ho nechal. Asi se na ciferník nemůže ani podívat a o mojí vášni moc dobře ví. Tak zvolil tuto cestu. Jinak je to dobrý chlap a vážím si ho. Spíš jsem mu chtěl udělat trochu radost pseudorenovací pozlaceným pouzdrem a origo Primáckým řemínkem. Jj, doják jak z červený knihovny, proto tě, nebo jeho zajímá cena zbytku. Strojek s ciferníkem pásne jak ulitej třeba do pouzdra na fotce, ale co s tím ten dobrý muž bude dělat, když se asi na ten ciferník nemůže ani podívat, to fakt nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 Dík. Aktuální cenu kompletu jsem chtěl pro něho, aby měl představu o co přišel a jaká je asi zlomková hodnota toho co zůstalo. Strojek a ciferník mě dal, ale já mu ho chci vrátit v nějakém stavu, jak jsem napsal a jak je na fotce. (O tom ještě neví) Pak se na hodinky určitě rád podívá. Pokud je nebude chtít, dostane flašku vína a hodinky zůstanou mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 (upraveno) Ahoj Páni kluci. Dostal se mi do rukou zajímavý kousek. Tedy jen kalibr Typ 010 s příslušenstvím: Korunka s hřídelkou. Velmi zajímavý ciferník, který je lakovaný. U čísel má jakoby aplikované body s luminescencí, které po nasvícení nereagují a nebo tam lumi nikdy nebyla. Ručičky mají taky výplň, ale chovají se totožně jako body u číselných indexů. Jako poslední zbývá rámeček na usazení strojku do pouzdra. O ciferníku vím pouze to, že patří do zlatého pouzdra. Ale kolik mohlo být vyrobeno kusů, nebo zda byly hodinky pro běžnou veřejnost... nevím nic Zbývá mi ještě položit pár nepopulárních otázek: 1) Jakou může mít tenhle zachovalý, ale nekompletní stav cenu. (neposílejte mě stím prosím na Aukro, hodinky nejsou moje)2) Jakou můžou mít cenu kompletní zlaté hodinky s konkrétním ciferníkem.3) Kolik mohly stát ve své době. 4) Existuje nějaké alternativní zlacené pouzdro do kterého by šly vnitřnosti usadit? (nechce se mi obracet republika vzhůru nohama sháněním zlatého pouzdra) Děkuji za každou odpověď. Podle mých zkušeností dost zlatých primek ze 14k zlata skončilo stejně - rozebrány a roztaveny. Sám jsem dvoje zachránil už rozebrané...... - Cena běžných pánských zlatých 14k hodinek prošlých aukrem se pohybovala před 1-2 roky cca na 6-9tis. Cena je ale hodně individuální, moc se jich neprodává. Tento typ číselníku je méně častý- cenu v minulosti neznám, v normální síti Klenotů se nenabízely, byla to většinou individuální výroba Primky ze 14k zlata jsou krásné a mají své kouzlo. Trochu jsem vyrobené typy shrnul již dříve do tohoto vlákna http://forum.chronom...__1#entry678996 Upraveno 17. října 2012 uživatelem stanik73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Děkuji všem za informace i nabídky v SZ, ale hodinky si ponechám. S šéfem jsem dnes mluvil a opravdu by už hodinky ani po mojí "renovaci" nechtěl nikdy vidět. Něco málo jsem ještě zjistil. Body u indexů byly údajně fosforové a svítily dlouho do noci. To už se dnes bohužel říct nedá. Ještě bych rád podotkl, že mým úmyslem nebylo spekulovat. Myslím, že jako průměrný běloch mám jak IQ tak i potřebný počet příspěvků a dobu strávenou na fóru k tomu, abych zde mohl něco prodat. Kdybych chtěl vydělat mrzký peníz, tak dám tu Věc na Aukro, nebo v místním Prodejním vláknu nasadím cenu a budu UPovat dvakrát denně. V úvahu by připadla poze výměna za Letecké PSII. (dělám si p...l ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 (upraveno) Mohu ještě přihodit tyto: Zdravím, rád bych Vás požádal o indentifikaci tohotostrojku, je to kalibr čistá 66. Co je ale zajímavé, že nemá zdobený ( opracovaný) povrch do oblouků ale rovný, stejně jako u kalibru 50 a jejich verzí. Je tonormální, kolik se mohlo vyrobit strojků 66 s tímto povrchem? Děkuji Upraveno 18. října 2012 uživatelem Alonso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Dej fotku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Dej fotku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2012 Výborně, o tomhle jsem nedávno mluvil, takový kousek mám také doma. Podobný povrch má i prototyp kalibru 68 s Elastblokem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2012 Výborně, o tomhle jsem nedávno mluvil, takový kousek mám také doma. Podobný povrch má i prototyp kalibru 68 s Elastblokem. Takže se dá předpokládat, že strojek je s Eastblokem? Vyráběl se jen v prototypech, nebo i v seriově? Není tu o tom někde širší pojednání? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2012 Fotka accutronova kalibru 2400 s elastblockem vypadá takto viz obrázek.Má tříramenné ukončení čepu setrvačky.Ten tvůj kalibr 66 rozhodně není s elastblockem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2012 Přesně tak - elastblok vypadá jinak. Ale strojek zajímavý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2012 Takže se dá předpokládat, že strojek je s Eastblokem? Vyráběl se jen v prototypech, nebo i v seriově? Není tu o tom někde širší pojednání?Základem pro studium je majstrštyk ? Kalibry PRIM včetně subverzí do roku 1995? (ve formátu PDF, velikost cca 4MB) z pera zdejšího člena Stanik73 ? více toto vlákno. Tlumič nárazů ELAST BLOK byl pak detailně probírán v tomto specializovaném vlákně, kde je také kompletní sada fotografií prototypu strojku PRIM kalibr 68 s tlumičem ELAST BLOK, kterému se zde na Chronomagu (podle čísla vyraženého čísla na základně a podle jména jeho objevitele) říká "Accutronova 2400?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se