Josef01 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Divný auta, ale proti gustu....
DavidLC Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Kdysi jsme měli jasno, jedině MB, Audi, BMW, frantíky a taloše.... na ostatní se plivalo. Pak se Japonec nakonec vzal na milost, ale korejce nikdy....no a teď, evropský se střílí do nohy, trable, korejský jsou in. Co bude za pár let....možná číňan bude všude kolem a ostatní ušlapané.... nehledě na to, že mladým to nějak začíná být fuk, budou sdílet i auta... a tam vyhraje cena/Čína... no nic jen má neodborná úvaha... 3
Pozorovatel Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Já osobně si myslím, že do dvaceti let už z těch evropských přežije právě jenom Mercedes, BMW a Audi a ty ostatní převálcuje Korea a Čína (pokud je tedy PRC rovnou nekoupí a nezačnou zde svou výrobu)
DavidLC Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Jo zapoměl jsem na koncern https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/volkswagen-ukoncil-provoz-sve-slavne-tovarny-v-drazdanech-ceka-ji-jina-budoucnost.A251216_144406_ekoakcie_iluj Kde Škodovka je fenomén u nás, ale bohužel jinde jde taky do kopru... Jo ty možná přežijí, ale za jakých podmínek, jestli export bude vůbec nějaký... vzpomínal jsem dobu, kdy Mercedes byl luxus všude po světě.... @Pozorovatel
Josef01 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Kdoví jak se bude cestovat v budoucnu, ale myslím, že auta nebudou potřeba
Pozorovatel Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Už aby tu byly ty teleporty a hvězdné brány
Josef01 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Když si uvědomíme jak primitivní máme dopravu a porovnání s prvním počítačem a posledním modelem, tak je to úplně jinde. Auta v podstatě zůstala posledních 50 let na stejné úrovni, jediné co se mění je snaha o autopilotní řízení s větším či menším úspěchem.
JR_2010 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 před 2 hodinami, DavidLC napsal: Jo zapoměl jsem na koncern https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/volkswagen-ukoncil-provoz-sve-slavne-tovarny-v-drazdanech-ceka-ji-jina-budoucnost.A251216_144406_ekoakcie_iluj Kde Škodovka je fenomén u nás, ale bohužel jinde jde taky do kopru... Jo ty možná přežijí, ale za jakých podmínek, jestli export bude vůbec nějaký... vzpomínal jsem dobu, kdy Mercedes byl luxus všude po světě.... @Pozorovatel A kde jinde jde ta Škodovka do kopru?
HN_R200 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Škodovka naopak roste na prodejích, kvůli EV. https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-skoda-je-treti-nejprodavanejsi-znackou-v-evrope-40546478
geometr Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 před 3 hodinami, DavidLC napsal: Kdysi jsme měli jasno, jedině MB, Audi, BMW, frantíky a taloše.... na ostatní se plivalo. Pak se Japonec nakonec vzal na milost, ale korejce nikdy....no a teď, evropský se střílí do nohy, trable, korejský jsou in. Co bude za pár let....možná číňan bude všude kolem a ostatní ušlapané.... nehledě na to, že mladým to nějak začíná být fuk, budou sdílet i auta... a tam vyhraje cena/Čína... no nic jen má neodborná úvaha... Měl jsem tři Mazdy, i první auto jsem měl Mazdu. Nedám na ně dopustit. Třeba korejce a koncern nekousnu do dneška (z různých subjektivních důvodů). No a třeba Mazda 6e se vyrábí dneska taky v Číně (já měl auta z Hiroshimy). Takže kdo ví, kam to poleze... Ad Čína, jestli si dobře pamatuju slova Michaela O’Learyho, tak: "Nejnižší cena zvítězí vždy." A jinak, kdy už budou mít ty elektro auta komplet střechy ze solárních článků?
Maro Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 To uz tu přece dávno bylo, delal to jistý Fisker, pokud se nepletu. Ale jednoduchou matematikou se dá spočítat, ze pokud 1m² panelu vyrobi za hodinu cca 0.2 kWh, tak cca 2m² plochy panelu na strese usetri tak 2 % spotřeby.
geometr Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Tak to jo. Já o tom nic nevím. Dneska jsem viděl obytňák se solárníma panelama na střeše, tak jsem si říkal, že to nemaj elektroauta... Pak je to teda jasný no.
Josef01 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Před hodinou, geometr napsal: ....Takže kdo ví, kam to poleze... Ad Čína, jestli si dobře pamatuju slova Michaela O’Learyho, tak: "Nejnižší cena zvítězí vždy." Kdyby to tak bylo, tak už neexistují prémiová auta 1
geometr Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Jasně. Ty prémie nejspíš nikdy nezmizí, otázkou je, jaké značky těmi prémiemi budou (spíš tak jsem to myslel). Evropské, čínské, evropské vyráběné v Číně...
ATOM Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Pekny rozhovor s panem doktorem Slimákem. Jde sice o DSG prevodovky do spalováků vyrobené ve Vrchlabí, nicméne vyrobni technologie vyvinute pri vyrobe techto prevodovek se prenesly take do vyroby elektromobilu. Take povida o potencialu cinskych inzenyru, kteri studuji techniku na zapade (Nemecko). https://www.youtube.com/watch?v=7ZPYfjvrwPY
DavidLC Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 před 2 hodinami, JR_2010 napsal: A kde jinde jde ta Škodovka do kopru? V Číně (někde byl článek, jak je tam propad). A jestli ne @HN_R200 tak jen dobře (nevím jestli to Evropa spasí) a jsem rád že se pletu.... Po Bolce chodí různé fámy, tak jsou to jen fámy
DavidLC Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 před 1 hodinou, geometr napsal: Měl jsem tři Mazdy, i první auto jsem měl Mazdu. Nedám na ně dopustit. Třeba korejce a koncern nekousnu do dneška (z různých subjektivních důvodů). No a třeba Mazda 6e se vyrábí dneska taky v Číně (já měl auta z Hiroshimy). Takže kdo ví, kam to poleze... Ad Čína, jestli si dobře pamatuju slova Michaela O’Learyho, tak: "Nejnižší cena zvítězí vždy." A jinak, kdy už budou mít ty elektro auta komplet střechy ze solárních článků? Já u jablek "skončil" a jsem spokojený Xset tis.km.
JR_2010 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 (upraveno) před 14 minutami, DavidLC napsal: V Číně (někde byl článek, jak je tam propad). A jestli ne @HN_R200 tak jen dobře (nevím jestli to Evropa spasí) a jsem rád že se pletu.... Po Bolce chodí různé fámy, tak jsou to jen fámy Jasně, ale čínská Škoda nemá v podstatě s tou českou nic společnýho, to byla výroba jen pro vlastní trh Upraveno 19. prosince 2025 uživatelem JR_2010
DavidLC Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 před 2 hodinami, JR_2010 napsal: Jasně, ale čínská Škoda nemá v podstatě s tou českou nic společnýho, to byla výroba jen pro vlastní trh A to z toho matka neměla zisk... laicky beru že měla. V mém okolí jsou lidi co od Octavie (vzhledem k trablům) odchází jinam (firmy i jednotlivci). Proto moje úvaha (laická), že číňan převálcuje vše... z mého pohledu, bohužel, netleskám tomu . Snad se k toho nedožiju... Kéž se pletu.
JR_2010 Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 No zisk z toho měl koncern samozřejmě, stejně jako třeba ze závodů v Rusku, ale to je prostě život, nicméně to neznamená, že Škodovka jde do kopru...když už, tak do kopru jde celej automotiv. Firmy nakoupily jiný značky hlavně proto, že neměly alternativu v postcovidový době, kdy Škodovka neměla výrobu z různejch důvodů. Nechci hodnotit která ta auta jsou lepší, nebo horší, ale teď mají zamotanou košili, protože se jich horko těžko zbavujou. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se