Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kdysi jsme měli jasno, jedině MB, Audi, BMW, frantíky a taloše.... na ostatní se plivalo. Pak se Japonec nakonec vzal na milost, ale korejce nikdy....no a teď, evropský se střílí do nohy, trable, korejský jsou in. Co bude za pár let....možná číňan bude všude kolem a ostatní ušlapané.... nehledě na to, že mladým to nějak začíná být fuk, budou sdílet i auta... a tam vyhraje cena/Čína... no nic jen má neodborná úvaha...

• Dát hlas 3
Odesláno

Já osobně si myslím, že do dvaceti let už z těch evropských přežije právě jenom Mercedes, BMW a Audi a ty ostatní převálcuje Korea a Čína (pokud je tedy PRC rovnou nekoupí a nezačnou zde svou výrobu)😕

Odesláno

Jo zapoměl jsem na koncern https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/volkswagen-ukoncil-provoz-sve-slavne-tovarny-v-drazdanech-ceka-ji-jina-budoucnost.A251216_144406_ekoakcie_iluj

Kde Škodovka je fenomén u nás, ale bohužel jinde jde taky do kopru...

Jo ty možná přežijí, ale za jakých podmínek, jestli export bude vůbec nějaký... vzpomínal jsem dobu, kdy Mercedes byl luxus všude po světě.... 

@Pozorovatel

Odesláno

Když si uvědomíme jak primitivní máme dopravu a porovnání s prvním počítačem a posledním modelem, tak je to úplně jinde. Auta v podstatě zůstala posledních 50 let na stejné úrovni, jediné co se mění je snaha o autopilotní řízení s větším či menším úspěchem.

Odesláno
před 2 hodinami, DavidLC napsal:

Jo zapoměl jsem na koncern https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/volkswagen-ukoncil-provoz-sve-slavne-tovarny-v-drazdanech-ceka-ji-jina-budoucnost.A251216_144406_ekoakcie_iluj

Kde Škodovka je fenomén u nás, ale bohužel jinde jde taky do kopru...

Jo ty možná přežijí, ale za jakých podmínek, jestli export bude vůbec nějaký... vzpomínal jsem dobu, kdy Mercedes byl luxus všude po světě.... 

@Pozorovatel

A kde jinde jde ta Škodovka do kopru?

Odesláno
před 3 hodinami, DavidLC napsal:

Kdysi jsme měli jasno, jedině MB, Audi, BMW, frantíky a taloše.... na ostatní se plivalo. Pak se Japonec nakonec vzal na milost, ale korejce nikdy....no a teď, evropský se střílí do nohy, trable, korejský jsou in. Co bude za pár let....možná číňan bude všude kolem a ostatní ušlapané.... nehledě na to, že mladým to nějak začíná být fuk, budou sdílet i auta... a tam vyhraje cena/Čína... no nic jen má neodborná úvaha...

Měl jsem tři Mazdy, i první auto jsem měl Mazdu. Nedám na ně dopustit. Třeba korejce a koncern nekousnu do dneška (z různých subjektivních důvodů). No a třeba Mazda 6e se vyrábí dneska taky v Číně (já měl auta z Hiroshimy). Takže kdo ví, kam to poleze... Ad Čína, jestli si dobře pamatuju slova Michaela O’Learyho, tak: "Nejnižší cena zvítězí vždy."

A jinak, kdy už budou mít ty elektro auta komplet střechy ze solárních článků?

Odesláno

To uz tu přece dávno bylo, delal to jistý Fisker, pokud se nepletu. Ale jednoduchou matematikou se dá spočítat, ze pokud 1m² panelu vyrobi za hodinu cca 0.2 kWh, tak cca 2m² plochy panelu na strese usetri tak 2 % spotřeby.

Odesláno
Před hodinou, geometr napsal:

....Takže kdo ví, kam to poleze... Ad Čína, jestli si dobře pamatuju slova Michaela O’Learyho, tak: "Nejnižší cena zvítězí vždy."

Kdyby to tak bylo, tak už neexistují prémiová auta :) 

• Like 1
Odesláno
před 2 hodinami, JR_2010 napsal:

A kde jinde jde ta Škodovka do kopru?

V Číně (někde byl článek, jak je tam propad). A jestli ne @HN_R200 tak jen dobře (nevím jestli to Evropa spasí) a jsem rád že se pletu.... Po Bolce chodí různé fámy, tak jsou to jen fámy 👍

Odesláno
před 1 hodinou, geometr napsal:

Měl jsem tři Mazdy, i první auto jsem měl Mazdu. Nedám na ně dopustit. Třeba korejce a koncern nekousnu do dneška (z různých subjektivních důvodů). No a třeba Mazda 6e se vyrábí dneska taky v Číně (já měl auta z Hiroshimy). Takže kdo ví, kam to poleze... Ad Čína, jestli si dobře pamatuju slova Michaela O’Learyho, tak: "Nejnižší cena zvítězí vždy."

A jinak, kdy už budou mít ty elektro auta komplet střechy ze solárních článků?

Já u jablek "skončil" a jsem spokojený Xset tis.km.☺️😁

Odesláno (upraveno)
před 14 minutami, DavidLC napsal:

V Číně (někde byl článek, jak je tam propad). A jestli ne @HN_R200 tak jen dobře (nevím jestli to Evropa spasí) a jsem rád že se pletu.... Po Bolce chodí různé fámy, tak jsou to jen fámy 👍

Jasně, ale čínská Škoda nemá v podstatě s tou českou nic společnýho, to byla výroba jen pro vlastní trh

Upraveno uživatelem JR_2010
Odesláno
před 2 hodinami, JR_2010 napsal:

Jasně, ale čínská Škoda nemá v podstatě s tou českou nic společnýho, to byla výroba jen pro vlastní trh

A to z toho matka neměla zisk... laicky beru že měla. V mém okolí jsou lidi co od Octavie (vzhledem k trablům) odchází jinam (firmy i jednotlivci). Proto moje úvaha (laická), že číňan převálcuje vše... z mého pohledu, bohužel, netleskám tomu 🙄. Snad se k toho nedožiju... Kéž se pletu.

Odesláno

No zisk z toho měl koncern samozřejmě, stejně jako třeba ze závodů v Rusku, ale to je prostě život, nicméně to neznamená, že Škodovka jde do kopru...když už, tak do kopru jde celej automotiv. Firmy nakoupily jiný značky hlavně proto, že neměly alternativu v postcovidový době, kdy Škodovka neměla výrobu z různejch důvodů. Nechci hodnotit která ta auta jsou lepší, nebo horší, ale teď mají zamotanou košili, protože se jich horko těžko zbavujou.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...