Kotlick Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 před 17 hodinami, DavidLC napsal: Pepo já plánuju jen 5tiletky, za 10 to už třeba neprojdu u doktora Co ta Kona, někde jsem našel 2022, kilo najeto za 440 tis. Trochu dražší s míň km. 64 kw. Mě se líbí že to má tlačítka, ne jen tablet... @Kotlick To je to co máš ty, díky ? Ano, je to to co hledáš. KONA EV 64 kWh od 2020, CZ výroba nošovice (VIN začíná Txxxx) Kupoval jsem loni, 93 K km, baterka drží kapacitu na 100%. Tlačítka, ne jen display, apka, 3F nabíjení, Mám verzi Premium, která je ve fullu. Tep. čerp., odvětrávané sedačky, odmražování v zimě apod. Hodně vychytanou mají rekuperaci, pádla pod volantem, kde si řídíš sílu reku, můžeš dobrzdit nebo to vypnout. Žena je spokojená jak želva. Mám tu někde víc příspěvků o tom autě. No a ta poslední spotřeba je taky super. Neber korejskou s VIN začínajícím na Kxxx. Byla tam svolávačka na baterky a je problém najít 3F nabíjení, aplikaci a pár dalších věcí.
Kotlick Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 před 17 hodinami, Josef01 napsal: Chápu, ale mě to samé říkali před 10 lety, tak jsem to jen použil Ale vážně, opravdu v těchto parametrech neexistuje auto, tedy 400 tis. bez DPH + reálný dojezd 400 km (míněno v zimě 130 km/h) + vyhřívaná baterie. Kona, Niro apod. nesplňuje. Navíc spousta aut v této cenové relaci mají mizerné nabíjení, zvláště v zimě. Prostě jsi zadal nesplnitelné parametry a určitě např. ten dojezd nepotřebuješ. Tady nemohu souhlasit. Jak už jsem psal @DavidLC, KONA to splňuje. V zimě to ujede těsně pod 360-380 km na 80% nabití baterie, v létě s prstem v nose. Pokud bude vědět, že jede dál, nabije do 100%
Josef01 Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 Mě to po dnešní jízdě po dálnici ukazuje takto. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Josef01 Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 před 37 minutami, Kotlick napsal: Tady nemohu souhlasit. Jak už jsem psal @DavidLC, KONA to splňuje. V zimě to ujede těsně pod 360-380 km na 80% nabití baterie, v létě s prstem v nose. Pokud bude vědět, že jede dál, nabije do 100% Bohužel nesplňuje, nemá ohřev baterie. Na dálnici v -10°C při 130 km/h to nedá ani těch 380 km na 100% baterie. Kamarád jezdí celoroční průměr asi 14 kWh/100 km s Konou, ano, ale jezdí 110 km/h po dálnici a 80 na okreskách
Kotlick Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 Tak na dálnici to nedá, to máš pravdu. Ohřev/chlazení baterie to má jen na nabíjení, popř. podle navigace to je schopné i připravit baterku dopředu na nabíjení.
Josef01 Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 @KOTLIK Ty původní Kony předehřev pro nabíjení nemají, má to až nová Kona 2024, ale to je už úplně jiné auto jinou cenou.
Josef01 Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 @DavidLC udělal jsem ti flowchart na zeď, občas si připomeneš, že jsi vždy skončil u oranžové Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
DavidLC Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 Před hodinou, Josef01 napsal: @DavidLC udělal jsem ti flowchart na zeď, občas si připomeneš, že jsi vždy skončil u oranžové Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. a každý rok to budu zkoušet No dobře, tak já budu šetřit, jestli jsem pochopil, moc izraelituju 1
Pozorovatel Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 (upraveno) Začal jsem na 65% a limit jsem dal na 80%. Víc mi to asi doma nedá Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 2. července 2025 uživatelem Pozorovatel
Josef01 Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 Přepočítáno ukazuje dojezd 500 km
Mr. Sandman Odesláno 2. července 2025 Nahlásit Odesláno 2. července 2025 4 hours ago, Pozorovatel said: Víc mi to asi doma nedá Koukni do nastavení auta i nabíječky. Tohle je 8A, alespoň 12 by mělo jít nastavit. Jakou máš nabíječku?
Pozorovatel Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 Nevím, jestli se tomu dá říkat nabíječka, ale bylo to u auta. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
JR_2010 Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 Tahle nabíječka je jenom taková nouzovka, předpokládám, že nemá ani adaptér na 3 fáze, tak podle jističe v baráku je tam max 3,6 kW, ale reálně to bude dobíjet tak dvě.
instant Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 mate niekto prakticku skusenost s EQS?
Josef01 Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 Kolega se kterým se občas vidím si EQS chválí, hlavně se dají koupit za krásnou cenu s malým nájezdem. Samozřejmě nejvyšší třída = nejvyšší náklady na případné opravy. Spotřeba ale velmi dobrá a s velkou baterií je to drtič kilometrů. 1
Josef01 Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 před 2 hodinami, Pozorovatel napsal: Nevím, jestli se tomu dá říkat nabíječka, ale bylo to u auta. Je to základ, nabíjení 2.2 kW, mám doma zahálející 16 A, která nabije výrazně rychleji.
instant Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 1 hour ago, Josef01 said: Kolega se kterým se občas vidím si EQS chválí, hlavně se dají koupit za krásnou cenu s malým nájezdem. Samozřejmě nejvyšší třída = nejvyšší náklady na případné opravy. Spotřeba ale velmi dobrá a s velkou baterií je to drtič kilometrů. no presne na to sa pozeram. tak nejako mi to pride najlepsia volba pre moje potreby, ale mercedes som nemal tak 25 rokov
Kotlick Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 před 19 hodinami, Josef01 napsal: @KOTLIK Ty původní Kony předehřev pro nabíjení nemají, má to až nová Kona 2024, ale to je už úplně jiné auto jinou cenou. Nesouhlasím od 15 minuty zde vše o baterii: Mám přesně tu samou co je v testu 1
Josef01 Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 (upraveno) Nevěřím Probírali jsme to již před 5 lety s kolegy, lidé si to pletou s chlazením či ohřevem baterie při nabíjení nebo chlazením baterie za jízdy. Předehřev baterie v zimě za jízdy na např. 20°C to určitě nemá. Upraveno 3. července 2025 uživatelem Josef01
Josef01 Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 před 9 minutami, instant napsal: no presne na to sa pozeram. tak nejako mi to pride najlepsia volba pre moje potreby, ale mercedes som nemal tak 25 rokov Tahle značka přichází s věkem
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se