Přejít na obsah

Výběr hodinek pro syna

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

mohu vás požádat, zda by jste poradili s výběrem hodinek pro syna?

V hodinkách se vůbec neorientuji, vlastně je ani roky nenosím, jenom mám rámcový přehled o známých a kvalitních výrobcích, jako Omega, Tag Haurer..atd.

Syn bude mít za 4 měsíce 18 let a já bych mu rád dal něco, co bude fungovat více jak 2 roky a ikdyž by je třeba nenosil, tak aby si za 20-30let vzpomněl na tátu, když je najde. Ztoho důvodu, bych nechtěl kupovat nic, co má v sobě baterii. Sám pracuji ve slaboproudu a životnost elektroniky je čím dál horší. Kluk je sice...nebo doufám že bude programátor, takže by se k němu asi módní chytré hodinky hodili lépe, ale ty by byly za 3 roky na vyhození.

Syn je spíš hubenější, velké hodinky by na jeho ruce asi vypadali divně, radši bych něco menšího než 42mm.

Rozpočet kolem 50tis. Vím že to není moc, ale 120tis. za Omegy si nemohu dovolit.

Ještě bych se zeptal, zda firmy prodávající hodinky jsou schopné vygravírovat na zadní stranu věnování nebo zda to výrobce vůbec dovoluje.

Děkuji všem.

Upraveno uživatelem pepe88
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární dny

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To je dost těžké takhle něco vymyslet bez konkrétního zadání. Ani nevím proč, ale napadly mě Longines Hydroconquest a Oris Aquis. Těch možností je kolem 50 tis. mraky. Asi bych se zkusil orientovat i podle jeho koníčků.

Odkaz ke komentáři

No, koníčky...je to pořád puberťák, takže když neprogramuje, tak paří hry. :)

Harwey: Já nad tím přemýšlím už dlouho a ty hodinky mi připadají jako nejvhodnější dárek. Mají dlouhodobou hodnotu, mají nějakou funkci, morálně nezastarávají.

Odkaz ke komentáři

Mě by třeba ty Longiny jako dárek od tatíka vůbec neurážely. Ale dost často slýchávám názor: Na co hodinky, mám mobil. Takže, jak píše Harwey, asi bych byl opatrný i v případě těch univerzálních HydroConquestů (verze 39 mm, černý nebo modrý ciferník).

Upraveno uživatelem Greenhornik
Odkaz ke komentáři

To je hodnej taťka - respekt. Je možné že to mladej neocení hned, ale když vybereš ty správný, tak je to perfektní dar ke vstupu do dospělosti. Aby to ale nedopadlo blbě, určitě bych se držel tradiční švýcarské značky(maximálně německý), určitě bych nebral microbrandy (i když dokážou leckdy nabídnou dobrej poměr výkon/cena) a ideální by bylo zvolit nějakej ikonyckej model. Teď jde o to aby si se trefil do vkusu, co se zaměření hodinek týká. Mám na mysli jestli zvolit potápky, pilotky a nebo něco decentního. Pade už je slušnej budget, tak bych se nebál toho že tady něco nevymyslíme.

Odkaz ke komentáři

Asi to nechceš slyšet, ale já bych s tím počkal. Jakože vy smyslu - promoce, svatba, narození potomka, 30 let. Nějak z toho mám pocit, že synek to v této fázi absolutně nedocení. A ta dobrá chvíle určitě ještě bude a myslím, že při mnou zmiňovaných událostech je ocení mnohem víc než teď. Jinak gravírování dělá kde kdo, ale chce to dýnko na ktereé se to bude hodit. Bo na některých defakto není už kde.

Odkaz ke komentáři

Vystříhl bych mu je z papíru a k tomu dal poukázku na společný výběr/nákup mechanických hodinek do 50 tisíc. Tímto v něm můžeš vyvolat o téma zájem, diskutovat s ním, někdy je výběr a hledání na celém nákupu to nejhezčí…

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, redd napsal:

Vystříhl bych mu je z papíru a k tomu dal poukázku na společný výběr/nákup mechanických hodinek do 50 tisíc. Tímto v něm můžeš vyvolat o téma zájem, diskutovat s ním, někdy je výběr a hledání na celém nákupu to nejhezčí…

Máš pravdu že to hledání má taky něco do sebe, ale aby to nedopadlo tak, že mladej taťku pošle s hodinkama do háje a neporučí si poslední ajfón.

Odkaz ke komentáři

před 50 minutami, pepe88 napsal:

.....mají dlouhodobou hodnotu....

Obavam sa, ze nove hodinky ktore kupis teraz  za 50k, si dlhodobu hodnotu neudrzia. Mozno tak starsie Bondovky.

Ktovie co bude za 20-30 rokov. Nad LHC a podobnymi by som nerozmyslal. 

Ked uz tak silno bazirujes nad hodinkami, prejdi si to so synom. 

Odkaz ke komentáři

2 minutes ago, (Miloš) said:

Ale neee, vždyť to má bejt pro mladýho kluka...  Tohle je jak pro babičku. (Nic ve zlým, mám svůj nevkus rád  😇) Já bych mu asi svůj úmysl odhalil a když bude pro, ať si je vybere sám. Představ si, že vyhodíš pade za něco, co mu nebude nic říkat. 

pro babicku? 😄 vzdyt tohle jsou cool hodinky pro mlade 🏖️

Odkaz ke komentáři

To je právě, že víme kulové jestli nosí rád košile a třeba i sako. I takový jsou v jeho věku, nebo kapsáče a mikinu s kapucí... nebo vagón jiných možností.

A mě osobně u toho PRIMu je prosti srsti, že bez tak v tom je koupený strojek.

Upraveno uživatelem papun
Odkaz ke komentáři

ja som uvedene Liney 40 dostal na 40tku, vzadu je gravir mojho mena a datum narodenia.

tiez si myslim, ze dat hodinky je velmi osemetna vec. velmi sa poxdava ten napad s financnym obnosom k vyberu hodiniek.

Odkaz ke komentáři

Nedávno jsme v rodině řešili podobnou otázku u synovce. Rozdíl byl ovšem v tom, že otec je hodinkove pozitivní a synovec střídal Casia a nějakými chytrým naramkem. V případě, že nikdo v rodině nemá k hodinkám vztah, tak nějak nevím. 🤔 Souhlasím ovšem s minimálním morálním zastaravanim a nějakou hodnotu mít asi taky budou...

Pokud tedy hodinky, tak se přikláním k Longines HydroConquest. Mají moderní vzhled a jsou univerzální (synovec neřeší jestli je vezme k tričku, nebo do tanečních). Navíc je to  proflakla značka a to i mezi mladými, kteří o hodinkách nic moc neví. Toto synovec také oceňuje (machr index min. 7).😁 Nevím jestli by stejně působily Primky, ale obávám se, že moc ne. 

Ale jinak souhlasím s tím, že se těžko dá rozhodnout bez bližší identifikace nositele a celkově vztahu k hodinkám. Společně vybrané hodinky je asi dobrá cesta. Případně počkat až "dostane rozum" a ocení to více.🙃

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...