Pepino777 Odesláno 11. ledna Nahlásit Odesláno 11. ledna Fotky jsou naprosto skvely, uz se tesim, az se otepli a vypadneme taky nekam do lesa. Jaky hodinky nosite na vandr?
Xenomorfus Odesláno 12. ledna Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna Pepino777: Na vandr (krome tech na ruce) jeste jedny na vystroji (na batohu, na taktice). G-Shock - "Kocoury" a "Gulfmastery" (vetsinou). Nicmene vzdy s teplomerem a tlakomerem/vyskomerem. Sveho casu jsem zkousel i nejaky "chytry naramek", ale nesedli jsme si. Pro narocne podminky se zkratka chytre naramky, ktere musim dobijet, nehodi.
Lumberjack Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Já jsem trochu úchyl a na vandr nosím tyhle britský cibule z druhý války Jen mi jeden místní šikula obnovil lumi na ručkách aby v noci svítily. Udělal to suprově. Není ani poznat rozdíl mezi původním nátěrem na číslicích a novým na ručkách. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5
Lynx12 Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Vánoce a Silvestr v lese s @Honza.manta https://eu.zonerama.com/Link/Open/69654a64aa781419f8194fa6 https://eu.zonerama.com/Link/Open/69654a88aa781419f8195b70 3
Lobber Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna (upraveno) Koukám , že vzniklo nové zajímavé vlákno :0) tak přidám i své střípky sic neaktuální … chutě jsou , ale nějak se mi do té klendry nechce a nemám plnou zimní výbavu . Tak by to byla spíše otrava, než užívání si a relax Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 22. ledna uživatelem Lobber 10 3
Xenomorfus Odesláno 23. ledna Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna Tak uplne nove zase neni ;-). A neboj, kde je chut uz je blizko cesta ;-). Jeste trochu vule. 2
Lobber Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna Tak já tu na fóru nějakých pár pátků bohužel nebyl . jooo tenhle rok do toho šlápnu i v tomhle. Bude lépe a budeme si válet wajca mezi stromy i hezky v těchto zimních studených měsících :0) ….
Lobber Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna Chlapci , má někdo zkušenost s “tajným ohněm” ? Právě řeším svou diskrétnost vůči okolí . Chodím kousek za komín na cizí pozemek v CHKO pozorovat místní rozmanitou faunu a většinou si tu dělám i nějaké to žrádýlko (otevřený oheň / dřívkáč - dle situace ) když mám čas a mohu sedět 2-3noci . Ale tím ohněm na sebe přitahuji velkou pozornost … napadlo mě zkusit tuhle variantu - někdo nějaké své osobní zkušenosti , typy , rady ??? • díru jsem si udělal ( jelikož se bojím podzemního požáru , uvažuji o nějakém přírodním “vytmeléní” spodku ) tak akorát na rošt … Vedle toho cca 10cm , z nejčastější strany větru jsem udělal díru s průchodem do ohniště ( tak nějak po vzoru dýmky ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jehlan Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna Před hodinou, Lobber napsal: Chlapci , má někdo zkušenost s “tajným ohněm” ? Právě řeším svou diskrétnost vůči okolí . Chodím kousek za komín na cizí pozemek v CHKO pozorovat místní rozmanitou faunu a většinou si tu dělám i nějaké to žrádýlko (otevřený oheň / dřívkáč - dle situace ) když mám čas a mohu sedět 2-3noci . Ale tím ohněm na sebe přitahuji velkou pozornost … napadlo mě zkusit tuhle variantu - někdo nějaké své osobní zkušenosti , typy , rady ??? • díru jsem si udělal ( jelikož se bojím podzemního požáru , uvažuji o nějakém přírodním “vytmeléní” spodku ) tak akorát na rošt … Vedle toho cca 10cm , z nejčastější strany větru jsem udělal díru s průchodem do ohniště ( tak nějak po vzoru dýmky ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dělal jsem, odvod kouře se táhne od ohně o hodně dál, a aby se kouř rozptýlil je víc vývodů a ty se kryjí zelenými větvemi. Cílem je eliminovat sloup kouře stoupající k nebi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
TomTomTom Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna A není prostě lepší se vysrat na tuhle partyzánštinu a vzít si s sebou klasický vařič? 1
Lobber Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna (upraveno) před 3 hodinami, Jehlan napsal: Dělal jsem, odvod kouře se táhne od ohně o hodně dál, a aby se kouř rozptýlil je víc vývodů a ty se kryjí zelenými větvemi. Cílem je eliminovat sloup kouře stoupající k nebi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak že, tohle co mám je na picačů ??? Mě zas nejde o dým … Ten vlastně večer není vidět . Já zas měl na mysli a za cíl , eliminovat množství světla z ohně … Jo a vlastně zabránit rozsypaní / roztahaní ohniště po okolí lankem 20mod mentosky ( psa ) , na kterým je jištěnej tomtom hele mám plyňák i dřívkáč/liháč, ale ten mi nenahradí pohodu u ohně … a taky jsem přemýšlel , kdyby se to osvědčilo - že bych to využíval pod hamaku . Už několikrát jsem vyděl že to kluci takhle měli na fotkách třeba v zimě u hamaky …. tak chci experimentovat / ale bezpečně / Upraveno 3. dubna uživatelem Lobber 1
Jehlan Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna před 8 hodinami, TomTomTom napsal: A není prostě lepší se vysrat na tuhle partyzánštinu a vzít si s sebou klasický vařič? Je fajn si to vyzkoušet. Hodí se to, když chceš "tábořit" mít sebou třeba skupinu lidí na nějakém, místě víc dní. Tak to potřebuješ vařit vodu a táhnout guláš a nebýt vidět . Vhodné pro lidi co navštěvují Rozpad.cz - Obsah Když je to na noc, pro jednoho, tak opravdu stačí malý vařič a moka konvička bialetti. @Lobber "cíl , eliminovat množství světla+ zabránit roztahaní ohniště" = pokud tam máš kameny, tak si udělej malý krb a oblemcej to jílem
Maro Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Rozdělávat oheň v CHKO pro svoji pohodu mi přijde jako bezohledna prasarna. Vlastně cokoliv, co do 5 minut nesbalim tak, ze neni poznat, ze jsem tam vubec byl. 4
Xenomorfus Odesláno 4. dubna Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna Velikonocni vandr "light". Vikštejn, udoli Moravice, Kružberk. Stáří je na chuja! Sem třeti den dojebany jak tatranka z michačky. A to mam za sebu slabych 40km. Jebu na to, valim dom a vytahnu mašinu! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 11
Sphinxx Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Xeno: ty fotky mají super atmosferu, se musiš rozhybat po te dlouhe zimě.
Lobber Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna (upraveno) před 8 hodinami, Maro napsal: Rozdělávat oheň v CHKO pro svoji pohodu mi přijde jako bezohledna prasarna. Vlastně cokoliv, co do 5 minut nesbalim tak, ze neni poznat, ze jsem tam vubec byl. Hele, taky jsem to v hlavě řešil . jsem na tom místě docela často , chodím tam již několik let uklízet po lidech odpadky atd , plus hlídat pytláky / ryb ale i vajíček / ( vše mám domluveno s majitelem pozemku / rybníku, plus kooperace s PČR ) A to i přes fotopasti …. … Místo kde bivakuji , spadá do chko neoficiálně , je to v části , kde vlastně není . Jen kvůli prasatům , kteří místo navštěvují, se to nějakou kličkou posunulo o několik XX metrů dál Nemám to zas random na hurá akci . A přes hlavní letní sezónu jen plyňak . mmj- tohle co si tam podle tebe buduju pro vlastní potřebu , je opravdu pro všechny to nejmenší zlo . Od dob vzniku platformy ÚŽASNÁ MÍSTA se do okoli nahrnulo spousta prasat ( čti svátečních turistů ) , kterým co od ruky / huby odpadne , tak tam zůstane . Na jaře vyvážím 5-6 odpadkových xxxl pytlů z jedno ze třech míst …. A to do toho nepočítám období ( par let zpět ), kdy se nemohlo za hranice A byli i roky , kdy jsem odvážel toxický materiál ( jehly a šprcky ) … @Jehlan jo to by bylo fajn …. Ale nechci právě hyzdit a narušovat okolí . A varianta tohoto vykopaného topeniště , se mi zdá nejlepší . I v případě “rozbourání”. Jen zasypu díru a nic po mě nezbude . edit - a díky za link na fórum , kouknu na něj :0) Upraveno 4. dubna uživatelem Lobber 2
Jehlan Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna před 8 hodinami, Maro napsal: Rozdělávat oheň v CHKO pro svoji pohodu mi přijde jako bezohledna prasarna. Vlastně cokoliv, co do 5 minut nesbalim tak, ze neni poznat, ze jsem tam vubec byl. Dělat oheň kdekoliv je o soudnosti a vždy se musí respektovat majitel pozemku. Já bych si v lese nerisknul ani plynový vařič. Kde je palivo /listí jehličí větve / tam může hořet. Hořet může i louka, když se sena nesklízí a jen mulčuje, zůstává suchý mulč a běhají tam strejcové pejskaři nebo houbaři s čvaňhákem. Hořet může začít od nedopalku, skleněného střepu, z jisker při průjezdu čtyřkolky stejně dobře jako od ohně. To skryté ohniště jsem dělal v rámci výcviku v místě k tomu určeném.
Prochy68 Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Mě ty ohynky od dob mladých telecích let nějak vůbec nelákají a k ničemu je nepotřebuju.
VS Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna V 3. 4. 2026 v 14:36, Lobber napsal: Chlapci , má někdo zkušenost s “tajným ohněm” ? https://static.e-publishing.af.mil/production/1/af_a3/publication/afh10-644/afh10-644.pdf Strana 563 a dál. 1
Lobber Odesláno 9. dubna Nahlásit Odesláno 9. dubna @VS Díky … Za další info Podle toho obrázku , jsem maličko podcenil pár věcí ( třeba hloubku - tu mám malou ) A malí průměr průduchu k ohni . Ale, zas nemusím být absolutně inkognito a nemusí mi to hořet jak papír … Zkusím to prostě v průběhu tohoto víkendu zapálit a uvidíme co to udělá . A když tak to poupravím dle nákresu co jsi poslal …. Ale taky jsem svým způsobem počítal s tím že tam někdy postavím finskou svíci ( která by tam hezky stála ) atd … takový prostě univerzální bezpečný topeniště …. • A ještě řeším vzhledem k rozdělávání ohně v jámě potencionální možnosti nepříjemnosti - jako třeba podzemní požár . Tak přemýšlím , že pro svůj klid vyndám kameny , rozšířím o malinko topeniště a zkusím to “vystlat” ještě jílem s pískem a do toho nacpu zpět kameny a pomalu vypálím . Prostě takové přírodní vytmelení . No uvidíme , zdokumentuju . každopádně díky :0)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se