safi Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Předpokládám, že s tím zahnutým žabykuchem se žádných úchyláků v noci nemusíš bát :-P. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 10. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 (upraveno) Safi, na uchylaky mam jeste tajnou prisadu, v razi .45 ACP ;-). Edit: Tedy, jestli se spis uchylaci nebudou bat mne. Dneska sem jedno dite v lese rozplakal :-D. Upraveno 10. dubna 2023 uživatelem Xenomorfus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 A to je mi pěkné téma @gorlo Asi nejbudu takovej srdcař jako kolegové výš, ale moje dva centy: na spaní spacák, samonafukovačka a celta (při nepřízni počasí poslouží jako stan a za chůze jako pláštěnka). Kudly dvě, multifunkční švýcarák plus velkej pevnej (aktuálně tentýž co Xeno). Jinak samozřejmě placatka, protože "neni rum, neni šturm" a nezapomeň na dobrou čelovku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 před 8 minutami, Xenomorfus napsal: Safi, na uchylaky mam jeste tajnou prisadu, v razi .45 ACP ;-). Edit: Tedy, jestli se spis uchylaci nebudou bat mne. Dneska sem jedno dite v lese rozplakal :-D. Hned jsem si vzpomněl .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 před 8 minutami, Xenomorfus napsal: Safi, na uchylaky mam jeste tajnou prisadu, v razi .45 ACP ;-). Edit: Tedy, jestli se spis uchylaci nebudou bat mne. Dneska sem jedno dite v lese rozplakal :-D. Oproti tobě vypadám v lese jako učiněný dobrák. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 před 13 minutami, Xenomorfus napsal: Edit: Tedy, jestli se spis uchylaci nebudou bat mne. Dneska sem jedno dite v lese rozplakal :-D. ... ani se nedivím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 10. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Berte, ani nevis, jak si blizko memu tajnemu snu. Az budu mit jednou penize, rad bych na vandry nosil neco v razi 454 Casull ;-). Honzo, to dite bylo fakt male :-D. A Ty nejen, ze vypadas jako dobrak, Ty i jsi dobrak. Ja moc ne. Ja lidi nerad a vetsinou se na ne mracim ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 před 1 hodinou, Xenomorfus napsal: Safi: Divocaci jsou v pohode. Maximalne nejaky hodne zvedavy jedinec prijde a ocmuchava spacak. Liska Ti muze slohnout treba botu nebo tak. Dulezite je mit dobre uzavrene jidlo, bo Ti do toho pak nalezou v noci mysi. U divocaku je nebezpecna bachyne, kdyz ma jeste pruhovane mlade (to je tak nejak ted to obdobi, par sem jich videl), ale to ji (celou rodinku) musis nekde prekvapit nebo vystrasit , aby si bachyne myslela, ze jsou mladata v ohrozeni. A vysoka dela vicemene jen kraval a maximalne probehne nekde tesne kolem Tebe. I kdyz uz se mi taky stalo, ze mi srna slapla na konec spacaku. Tenhle víkend jsme pár stádeček s malejma potkali, v jednom případě nám bachyně s prckama přeběhla přes cestu a pak po nás dost čuměla, pak jsme nechtěně vyhnali z houští větší stádečko, který zdrhlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 @Xenomorfus: už vím, koho mi připomínáš... hipsterského Krakonoše :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 10. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Lynxi, jo, je jich vsude plno. Na to se snazim davat bacha, jak je nejake "podezrele" housti, tak robim vcas "kraval". Tak hlavne, ze ste to v klidu vyresili ;-). Safi: Jo, to by sedelo. To mi rikaji lidi casto. Naposledy asi dva dny zpatky jedna pani. A ja na to dycky odpovidam, ze je to v poradku, ze sice nejsem Krakonos, ale sem jeho vnuk ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 před 5 minutami, Xenomorfus napsal: Lynxi, jo, je jich vsude plno. Na to se snazim davat bacha, jak je nejake "podezrele" housti, tak robim vcas "kraval". Tak hlavne, ze ste to v klidu vyresili ;-). Safi: Jo, to by sedelo. To mi rikaji lidi casto. Naposledy asi dva dny zpatky jedna pani. A ja na to dycky odpovidam, ze je to v poradku, ze sice nejsem Krakonos, ale sem jeho vnuk ;-). Když jezdím sám, tak mám trochu problém... chodím potichu, tak na mne občas všelicos vyskočí a někdy vyděsím kamarády na campu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Díky za postřehy. Vybavení mám, jen ladím věci kvůli váze. Beru stan, to je jak pevnost. Nafukovací karimatku a dobrej spacák mám taky. Čekám na nějakou akci na leatherman kleště, protože si myslím, že by se to hodilo a čelovku mám už objednanou. Ještě otázka, co máte za jídlo? Když by jste šli na tři-čtyři dny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 před 9 minutami, gorlo napsal: Díky za postřehy. Vybavení mám, jen ladím věci kvůli váze. Beru stan, to je jak pevnost. Nafukovací karimatku a dobrej spacák mám taky. Čekám na nějakou akci na leatherman kleště, protože si myslím, že by se to hodilo a čelovku mám už objednanou. Ještě otázka, co máte za jídlo? Když by jste šli na tři-čtyři dny? Klasickej víkendovej vandr: pátek večer klobása na ohni, sobota ráno polívka (nudle a ingredience dle chuti), večer Xpress menu, neděle ráno polívka (nudle a ingredience dle chuti)... většinou mám ještě nějakou tatranku nebo sušený maso... nicméně je to různý, vozím třeba naloženej zavakuovanej flák masa na sobotní večer, nebo naložený zavakuovaný kousky, jindy slaninu a fazole... https://www.expresmenu.com/e-shop/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 před 47 minutami, gorlo napsal: Díky za postřehy. Vybavení mám, jen ladím věci kvůli váze. Beru stan, to je jak pevnost. Nafukovací karimatku a dobrej spacák mám taky. Čekám na nějakou akci na leatherman kleště, protože si myslím, že by se to hodilo a čelovku mám už objednanou. Ještě otázka, co máte za jídlo? Když by jste šli na tři-čtyři dny? Na ráno korejskou kimchi polévku a na večer konzervu nebo expres menu. No a kafe. Víc nepotřebuju. A stan je krutá váha navíc. Přístřech = plachta, paracord a kolíčky se vejdou do půl kila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 11. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 před 7 hodinami, gorlo napsal: Díky za postřehy. Vybavení mám, jen ladím věci kvůli váze. Beru stan, to je jak pevnost. Nafukovací karimatku a dobrej spacák mám taky. Čekám na nějakou akci na leatherman kleště, protože si myslím, že by se to hodilo a čelovku mám už objednanou. Ještě otázka, co máte za jídlo? Když by jste šli na tři-čtyři dny? Jidlo asi jak pisou kluci, nejakou pastiku si este beru. Na 4 dny jidlo neberu, tak vetsinou na cele dva. Treti den si naplanuju nejakou zastavku ve meste/vesnici a doplnim zasoby. Jako nouzovku nosim NRG-5. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Fajnové vlákno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 A ještě otázka. Jak to máte s vodou? Voda je nejtěžší a nejdůležitější výbava. Berete sebou, využíváte studánky a nebo používáte filtr na vodu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 11. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 (upraveno) Vody nosim 3 litry a doplnuju jak to jde. Tedy potucky, studanky apod. Pokud to jde, prevarim, treba caj si uvarim. Kdyz ne, mam tablety na desinfekci vody. Filtr nepouzivam, jednak nikdy nevim, kolik sajrajtu ve vode muze byt a kdy se naplni kapacita filtru a hlavne bezny filtr nezachyti viry. Takze jeste virovy filtr a to sme nekde cenove mimo. Kdyz vim, ze budu muset pit nejakou "vodu z louze", nosim si kavove filtry, pres ktere vodu nahrubo prefiltruju a pak tabletkou chemicky vycistim. Kdyz je vedro, tak spotrebuju za den 5-7litru vody, takze jeste nosim a do vody si davam hydratacni tabletky/prasek (i kvuli doplneni iontu a mineralu). Edit: Z "proverenych zdroju", tedy ze studanek, horskych potucku apod, kde uznam, ze riziko "nakazy" je minimalni, piju vodu jen tak. Upraveno 11. dubna 2023 uživatelem Xenomorfus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 (upraveno) Pokud má někdo zájem pít vodu z potoka, tak můžu doporučit Steripen Classic trojku. Používáme s klukem furt protože ho to baví, má i před filtr kvůli nečistotám, pěkně spolupracuje s lahvemi Nalgene 1L a ještě jsme se nikdy nezesrali ani žádné žaludeční stresíky nebyli. takže to funguje. Bereme si akorát šťávu, protože kluka baví pít vodu z potoku, ale nechutná mu https://www.4camping.cz/p/vodni-filtr-steripen-classic-3-uv-water-purifier/?gclid=CjwKCAjwitShBhA6EiwAq3RqAz2TflrbX_iwDOXajt3cJTt7nG1PEGvVIBrQYiH9iSgpOsgOuPmp8hoCuIsQAvD_BwE Upraveno 11. dubna 2023 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Na vodu nosím ještě dvě zmačkané petky a když je dobrý zdroj pitné vody, tak podle potřeby doplňuji. Jinak piju ze studánek a pramenů. Samozřejmě preventivně kouknu vždycky kousek proti proudu a zatím jsem nikdy problém neměl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se