Přejít na obsah

Celorepublikové setkání Chronomagu 2023 - diskuze

Bert

Doporučené příspěvky

Za mne urcite mimo mesto. Kdyz by to bylo v Praze, budu urcite jeden z tech, kteri nebudou prespavat v miste konani srazu. Stejne jako "prazsti", kteri urcite nebudou platit hotel. V prirode si muzeme udelat nejakou prochazku po okoli (nic velkeho, 15-20km) u toho pokecat o hodinkach a seznamit se, kdo se nezna osobne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super napad 👍! Velmi rad sa pridam. Ja preferujem tu prirodu okolo km 100 i ked aj do Prahy si vzdy rad urobim vylet. Z hladiska bezpecnosti budem asi kludnejsi v lone tej prirody, no v Prahe sa zas daju navstivit aj ADs a plno dalsich "atrakcii" 😁

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Xenomorfus napsal:

Za mne urcite mimo mesto. Kdyz by to bylo v Praze, budu urcite jeden z tech, kteri nebudou prespavat v miste konani srazu. Stejne jako "prazsti", kteri urcite nebudou platit hotel. V prirode si muzeme udelat nejakou prochazku po okoli (nic velkeho, 15-20km) u toho pokecat o hodinkach a seznamit se, kdo se nezna osobne. 

Skvělý nápad ! 🍻👍

Odkaz ke komentáři

20-21. Října už máte v Cajzlově SEW - takže kdo nepřežije socializaci bez městských atrakcí a leštění klik (nebo jiných zařízení) u AD, může se směle realizovat tam. 

Podzimní termín "v přírodě" (v podstatě jedno kde) vůbec nezní zle - jen si při vzpomínce na svatou trojici socializačně-kulinářských megaakcí na Sedle dovolím technicky připomenout že pokud nemá jít o "sprostou ubytovnu", tak tou dobou už sezónní hotely bývají "zazimované" - tj. musí se kvůli 1-2 nocem předem vytopit, k nachystání pokojů aktivovat personál, kuchyně, parking a další věci. Což může vyžadovat i určitou míru osobního nasazení a ochoty ze strany hoteliéra risknout (ještě jednou 3x sláva pro @Tom4!!!), že to třeba kvůli špatnému počasí, nečekanému souběhu s jinou akcí a nebo naopak příliš vysokou účastí (tehdy to bylo i s rodinami) neskončí provarem. I na poměrně úzce specializované Sibiřovy brněnské Rolex/Pam večírky pro zvané tu bývaly pořadníky o víc než 50 zájemcích (což nikdy neznamenalo že jich i tolik dorazilo), takže by bylo dobré počítat spíš s vhodným "konferenčním" zařízením (tj. závazné rezervace kapacity a platby předem), protože běžný vesnický penziónek u malebné hospůdky na vysočině by nečekaný nájezd vyšších desítek hodinkama ověšených lufťáků nemusel ustát - ani kdyby tu někteří předem slíbili že "přifrčí akorát na gáblík", nebo že se z opice vyspí ve spacáku na zápraží :smoke:

Odkaz ke komentáři

V 5. 7. 2023 v 16:15, Bert napsal:

menší vliv low seson, tedy nižší ochota hoteliérů vyjít vstříc

Neviem ako pri hromadných akciách, ale práve v Prahe je mám pocit citeľnejšieho vplyvu mimosezóny, vzhľadom na množstvo hotelov. Napriek tomu by som sa prihováral za vidiek :) 

Zatiaľ sa tu riešilo miesto, okrem Bertovho výkopu postrádam niečo k obsahu (ak pominiem Frantikove plány 😄). Ako absolútny neznalec akýkoľvek hodinkový obsah uvítam. Pokiaľ by to bolo niekde okolo D1 ~ 100 , možno by sa s niečím mohol podeliť tím z Onyxu? Majú to na skok.

Odkaz ke komentáři

Nemohu mluvit za Rudu, ale určitě někoho z Onyxu na naše setkání dostanu 🙂

Okolo JIhlavy to má také blízko pan doktor Ondráček. Už jsem jej nějakou dobu neviděl, ale pokud to bude jen trochu možné, dostanu jej na naše setkání též.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Jen nápad, Wellnes hotel Marta v Kuklíku na Vysočině, je to v totální zadnici světa, Hotel je kapacitně dostačující, slušný, žádné hogo fogo ani 4. cenová, personál příjemný a okolí je velmi hezké s dostatečnou nabídkou přírodních procházkových zajímavostí. Venkovní prostory na posezení jsou i zastřešené, takže v případě slušného počasí může přednáška probíhat i venku. Navíc je to +- v půlce republiky, takže dojezdy z periferie budou podobné. 

Odkaz ke komentáři

UP. zatím v diskuzi slabá účast. Argument, použitý výše, že jsou prázdniny, neobstojí. vysvětlím: návštěvnost serveru od členů se nijak neliší od jiného období. Pls, pište sem názory, nebo budu mít pocit, že se ani setkat nechcete. Díky.

Odkaz ke komentáři

V 6. 7. 2023 v 20:47, Bert napsal:

Nemohu mluvit za Rudu, ale určitě někoho z Onyxu na naše setkání dostanu 🙂

Okolo JIhlavy to má také blízko pan doktor Ondráček. Už jsem jej nějakou dobu neviděl, ale pokud to bude jen trochu možné, dostanu jej na naše setkání též.

Předně velký dík Roberte za tuto aktivitu.

Toto by bylo super.
Pokud by to bylo blízko od Jihlavy, mohlo by se to spojit s nějakou asistovanou prohlídkou Onyxu (servis a prodejna) pro ty, kteří budou mít zájem (tedy, pokud bude mít Onyx zájem).

Osobně preferuji místo mimo Prahu, dojedu téměř kamkoliv, ale parkování a doprava po Praze je pro nás vesničany silně stresující.

S ohledem na komplikovanost organizace vícedenních akcí tohoto typu s neznámími lidmi (jen hrstka se nás osobně zná) bych zvážil na začátek spíš jednodenní akci.
     - je to jako v Dobytí severního pólu, zpočátku jsou touto ideou všichni nadšeni, ale nakonec se zúčastní jen hrstka bez rodinných důvodů

před 1 hodinou, Bert napsal:

UP. zatím v diskuzi slabá účast. Argument, použitý výše, že jsou prázdniny, neobstojí. vysvětlím: návštěvnost serveru od členů se nijak neliší od jiného období. Pls, pište sem názory, nebo budu mít pocit, že se ani setkat nechcete. Díky.

Náčelníku, já toto téma objevil až teď (a to jsem tu furt).
Nechceš napsat všem nějakou SZ? (jednu zprávu snad nikdo nebude brát jako spam)

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

Taky jsem toto téma objevil až nyní, víceméně náhodou. 

Je to velice dobrý nápad, lokalita Vysočina, okolí Jihlavy, je myslím rozumně dostupné. Pokud by se podařilo spojit s nějakou další hodinkovou akcí (již zde zmiňovaný Onyx, případně přednáška p. Ondráčka) bylo by to super. Otázka lokality je za mne spojena s délkou akce - už zmiňovaná rodinná akce Sedlo byla (alespoň tedy u oné první, které jsem se zúčastnil) na více dnů, takže pobyt v přírodě člověk využil. U jednodenní akce si tímto jistý nejsem - pokud by ta akce byla jednodenní, preferoval bych spíš dostupnost, než krásu přírody.

V případě mojí maličkosti ale bývá standardní problém termín - už jen z tohoto důvodu nerad navrhuju program akce atp., protože se mi prostě často stane, že (obvykle) z pracovních důvodů nemůžu. 

Pokud budu moci, rád se zúčastním.

Odkaz ke komentáři

5 hours ago, Bert said:

Mozno by pomohlo dat nejake uputavky s odkazom sem do najsledovanejsich tem ako napr. "Co mate prave na ruce"

Odkaz ke komentáři

Jeste si rikam, ze najit lokalitu (ale takove misto asi neni. Teda je, ale neni u Jihlavy), kde by mohlo dorazit vetsi spektrum clenu. Tedy ekonomicky. Jako kde je treba nejaky lepsi hotel, levnejsi penzion a kemp vedle sebe. Ze muzou prijet hogofogo clenove, majitele s bydlikama a karavanama, ekonomicky slabsi clenove a socky jako ja, kteri budou spat ve stanu. 

Poznamka pod carou: Pokud nekdo znate rekreacni oblast Milovy na Vysocine, tak tam je vedle sebe ctyrhvezdickovy hotel, penziony, kemp i chatky.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ač Prahu miluji, tak se přikláním k jiné lokalitě. Bydlím západně od Prahy, Jihlavu mám tudíž dál, ale proč ne. Pokud to nebude kolidovat s termínem mé říjnové dovolené, tak udělám co bude v mých silách (zpacifikování manželky), abych se dostavil 😉

Tudíž, aby se to nějak pohnulo, chtělo by to i konkretizovat datum, jinak se tu budeme dohadovat až do listopadu 🤣 Ono se to vždy někomu nebude hodit. Tak nejlepší bude najít místo, zjistit, kdy mají volno a dát pevné datum. Pak už to bude snazší rozhodování 😉 Jinak, pokud nebudu v Egyptě, jsem pro 👍

Upraveno uživatelem DarylVanHorne
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...