RobertPlant Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Ahoj pánové, Mám na vás dotaz, jak aspoň trochu snížit teplotu v bytě. Rozumím, že nejlepší je zabudovaná klimatizace, ale osvědčila se vám levnější řešení např pro nájemní byt, co by aspoň trochu pomohla? Na internetu je řada chladičů vzduchu např od Klarstein, ale moc tomu nevěřím, že to bude mít reálnou účinnost. Díky, Adam
Bert Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Nemám rád klimatizaci. Proto používáme vodní chladiče vzduchu. Pro každou místnost jeden. Čím větší objem vody, tím lépe. Pomůže to. IMHO dostatečně. Typ Ti teď nenapíšu, protože nejsem doma a fakt si to po letewch nepamatuji
JakubKa77 Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 My máme v nájemním bytě, který směřuje na jih a do bytu tak paří přes 6 oken slunce celý den, mobilní klimatizaci. Hadici na vyvedení horkého vzduchu z okna, na kterém mám přidělaný těsnící “rukáv”, aby se vzduch nevracel do bytu. Není to ideální, ale udrží to v tomto bytě snesitelnou teplotu. Samozřejmě jakmile jsou takové tropy, tak ideálně zapnout hned dopoledne jakmile venku páří slunce a je teplo. A nechat běžet na nastavenou teplotu až do večera. Velká nevýhoda, kromě dalších, oproti split klimě je hlučnost v bytě. Plus jsem letos nalepil na okna protisluneční fólii a myslím, že oproti loňsku taky pomohla.
ragu Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Mně se docela osvědčila letní odstávka teplé vody.
safi Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 (upraveno) V našem bytě orientovaném na východ máme venkovní žaluzie a rolety. To hodně pomohlo a s SVJ se to dá bez problému domluvit. Pak máme i velkou klimu z laboratoře v chodbě u ložnice a dětského pokoje a to je fajn, protože oba dva pokoje to vychladí nepřímo a i obývák to rozumně vychladí. Ale klimatizace bez venkovního stínění nemá smysl. Hodně udělá i celkové zateplení domu Upraveno 10. července 2023 uživatelem safi
moco Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 V 10. 7. 2023 v 10:45, ragu napsal: Mně se docela osvědčila letní odstávka teplé vody. Rozšířit Taky pomůže chodit v inkriminovanou dobu do práce
long Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Kámo pověš do okna namočený velký obrus a nebo prostěradlo. Jestli že není kam stačí dvě hmoždínky s háčkem a provázek Když nechceš klima, je to levné a velice efektivní
ragu Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 (upraveno) V 10. 7. 2023 v 10:49, moco napsal: Taky pomůže chodit v inkriminovanou dobu do práce Rozšířit Zas jako nepřeháněj Upraveno 10. července 2023 uživatelem ragu
eloga Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 V 10. 7. 2023 v 11:00, long napsal: Kámo pověš do okna namočený velký obrus a nebo prostěradlo. Jestli že není kam stačí dvě hmoždínky s háčkem a provázek Když nechceš klima, je to levné a velice efektivní Rozšířit V Praze nevím, ale na venkovském statku ideální.
safi Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Na venkovském statku máš rybník, bazén, metrové kamenné zdi a chladný sklep.
Steke_m Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Před minulým létem jsem nechával do velkého francouzského a ještě jednoho dvoukřídlého okna dát protisluneční folie. Bral jsem to jako poslední pokus, než tam narvu venkovní žaluzie. Přes léto se totiž v obýváku nedalo skoro být. Folie to neskutečně zlepšily, ale opravdu výrazně. Jediné mínus je v zimním období, kdy je třeba dříve svítit, protože ta folie přeci jen je trochu tmavá a je pak uvnitř šero. Ale teď v létě jsem opět za folie fakt rád. Navíc jsou zrcadlové, takže pokud někdo má třeba okna do ulice, tak mu už do interiéru nikdo vidět nebude.
shaggy Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 V 10. 7. 2023 v 13:34, Steke_m napsal: Ale teď v létě jsem opět za folie fakt rád. Navíc jsou zrcadlové, takže pokud někdo má třeba okna do ulice, tak mu už do interiéru nikdo vidět nebude.Az dokym vnutri nezasvietis...
safi Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 V 10. 7. 2023 v 13:34, Steke_m napsal: Před minulým létem jsem nechával do velkého francouzského a ještě jednoho dvoukřídlého okna dát protisluneční folie. Bral jsem to jako poslední pokus, než tam narvu venkovní žaluzie. Přes léto se totiž v obýváku nedalo skoro být. Folie to neskutečně zlepšily, ale opravdu výrazně. Jediné mínus je v zimním období, kdy je třeba dříve svítit, protože ta folie přeci jen je trochu tmavá a je pak uvnitř šero. Ale teď v létě jsem opět za folie fakt rád. Navíc jsou zrcadlové, takže pokud někdo má třeba okna do ulice, tak mu už do interiéru nikdo vidět nebude. Rozšířit Venkovní žaluzie mají tu výhodu, že když nechceš ať tě sousedi vidí, tak je stáhneš. A naopak, když pořádáš doma šílené orgie, tak je vytáhneš, ať ví celá ulice, jak to u tebe žije
Steke_m Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Jasně, že večer po rozsvícení je dovnitř vidět. Folie nejsou kouzelný, ale přes den v pohodě. Venkovní žaluzie jsou rozhodně lepší varianta, ale jak jsem psal, nejdříve jsem chtěl zkusit levnější řešení a s výsledkem jsem spokojen. Prostě další možnost k uvažování.
Harwey Odesláno 10. července 2023 Nahlásit Odesláno 10. července 2023 Proste zatemnit ako sa len da. Zaluzie, rolety, vsetko uz existuje aj nalepovacie a drzi to na rame. Plus dokup tichy ventilator, napr. taketo. https://eshop.rohnson.cz/produkt/sloupovy-ventilator-s-cistickou-vzduchu-r-8100-pure-air/
RobertPlant Odesláno 11. července 2023 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2023 Díky za supr nápady! Klima je sice řešení, ale až to poslední, tak díky za tipy!
lykan Odesláno 11. července 2023 Nahlásit Odesláno 11. července 2023 Prosel jsem si tim pred dvema lety a souhlasim s kolegy vyse. Moje reseni bylo split klima a folie, takze aspon muzu doporucit benda-folie.cz. Trochu narocny najit termin, ale instalace bez vytek, cenove to vychazelo ve srovnani jako jedna z nejlevnejsich firem a jenom folie mi delaji 2-3 stupne dolu(Z-V orientace bytu na kopci bez zastineni okolim, pred vyresenim bezne pres 30st uvnitr). Nevypada to jako moc, ale v soucasnem pocasi to v mezirocnim srovnani dela citelny rozdil. Delam primarne z home-office, a proto mi slo o celodenni komfort. Zivotnost folii je vetsinou okolo peti let, vzhledem k vstupni investici(u me 5t) je celkem rozumny. Rolety/venkovni zaluzie na tom budou asi trochu lip, ale ja potreboval, vzhledem k HO, i nejaky svetlo pres den. Muj holic ma v provozovne https://www.datart.cz/dyson-am07.html?gclid=CjwKCAjw-7OlBhB8EiwAnoOEk9YEyIR7bB-9rivw2Bi0JMBVPQhQMGhwaKwgsQeEk68V7pT-8gETtRoCAZcQAvD_BwE a pochvaluje si to, tak treba pro inspiraci.
vanderB. Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Odesláno 12. července 2023 Taky jsme řešili, barák už je vyhřátej jak pec a jelikož jsem v neděli nakopl omylem náš letitý italský větrák, který to nerozdýchal. Klimu nesnáším, tak jsem koupil totok: https://www.datart.cz/ochlazovac-vzduchu-eta-vintero-3568-90000-bily.html jako jde z toho chladnější vzduch a zvlhčuje, ale není to klima, spíš pocit Táta vzpomínal, že babička prý kropila podlahu u nich v síni, ale to nevim...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se