Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, mám Hamiltony s Etou, šlapaly spolehlivě cca rok ale teď jsem je dvakrát přistihl že stojí. Mám je na ruce furt (pokud neštípu dříví) i v noci.

Mám je dát k hodináři hned nebo počkat na recidivu?

Díky

Odesláno

Lidovci říkali třikrát a dost

Odesláno (upraveno)

Jedna mensi rada, na noc bych si mechanicke hodinky na ruce nenechal, stejne jako pri sportu - pro jistotu. Jestli se ti zastavuji tak to normalni neni a makej k panu lekari.

Upraveno uživatelem frista
Odesláno (upraveno)
Jedna mensi rada, na noc bych si mechanicke hodinky na ruce nenechal, stejne jako pri sportu - pro jistotu. Jestli se ti zastavuji tak to normalni neni a makej k panu lekari.

Pominu-li extrémní sexuální orgie-proč nemají byt mechaniky proboha ruce v noci??? V životě jsem je na noc nesundával a ani nehodlám

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Napadaji me duvody dva. Jeden je, ze uz se mi v zivote nekolikrat povedlo potkat pri ceste na wc futra od dveri, samozrejme si rekli dobry den s hodinkama. Druhy je ten, ze sebou pri spanku dost mrskam a byvalou pritelkyni jsem jednou skrabnul sponou od hodinek ze mela tejden sram na tvari.

Odesláno

Ahoj,

mám taky Hamiltony s etou (komplikace day/ date) a následující problém:

Zastavují se vždy odpoledne/ráno v cca půl čtvrtý a vteřinovka vždy v pozici 36 vteřin. Po ťuknutí do hodinek

se vteřinovka rozběhne a strojek běží ja by se nic nedělo.

Má někdo předstyvu co mají moje hodinky za problém a jak bude náročná oprava?

dík

Odesláno
Ahoj,

Zastavují se vždy odpoledne/ráno v cca půl čtvrtý a vteřinovka vždy v pozici 36 vteřin. Po ťuknutí do hodinek

dík

Budeš muset k hodináři, vyčistění strojku bude stačit. Problém bude asi v datovém soukolí. Je-li to 2836 tak to uvnitř vypadá takhle.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• po 2 týdnech...
Odesláno
Ahoj,

dík

Toto se stává, že když jsou hodinky málo natažené a jedou "z posledních sil", tak se často zastaví zrovna při přestavování data v momentě kdy je potřeba překonat největší odpor mechanizmu. A bývá to v daný určitý čas. Když se pak tomu pomůže že do nich klepneš, tak se rozejdou, protože je tam ještě nějaký slabý nátah na krátký čas. Mě to dělaly i nové automaty. Myslím je nejpodstatnější jak je máš natažený. Pokud jsou natažený dostatečně, a dělají to, tak je problém.

Odesláno
Pominu-li extrémní sexuální orgie-proč nemají byt mechaniky proboha ruce v noci??? V životě jsem je na noc nesundával a ani nehodlám

No ja musim lebo by som si zbural postel :thumbsdown_anim:

Odesláno

Já třeba sebou ve spánku - údajně, tvrdí to manželka a té se musí věřit - dost mrskám a asi nekecá, protože jednou jsem se vzbudil a měl jsem prasklé minerální sklíčko na svých prvních švýcarech.... praštil jsem s tím asi o roh nočního stolku - to nas..e že...

Návštěvník Tada
Odesláno

Conrad: Spousta lidí se nesundavá hodinky ani na noc, můj otec měl před deseti lety nějaké mechanické s budíkem a pokud je neměl na ruce, tak ho neprobudily :D

Odesláno

Já sice hodinky na noc sundavám (vadí mi to při sexu - ne orgiích) ale můj hodinář říká, že 99% úrazů hodinek je z toho když se sundají z ruky. Na tom něco je.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Takže u hodináře jsme byli, v Hibernii.... Po měsíci bez hodinek je tohle výsledek:

6.2.2009 Návrat ze záruční opravy. Podle vyjádření tam šly hodinky 26.1. - 3.2. bez problémů

11.2.2009 Hodinky se v noci na 2,5 hodiny zastavily

19.2.2009 Chvíli po poledni se hodinky zastavily a stojí. Po posunutí na správný čas ihned jdou.

20.2.2009 Za pět minut půl dvanácté to samé co včera :( Jemně jsem do nich klepl a rozešly se.

20.2.2009 Ve dvě odpoledne znovu stojíme, teď se zastavily sundané z ruky!

23.2.2009 O víkendu jsem je chtěl nechat dojít ale stejně se zastavily cca 2x. Po ťuknutí jdou..

To znamená že je to na nic. Co s tím, poslat znovu? Ze by byly málo natažené vylučuju (pokud v mechanismu nátahu není zakopaný pes)

Tohle je přesné vyjádření servisního technika:

Výše uvedené hodinky jsme zkoušeli od 26.1. do 3.2. a neshledali na nich žádnou závadu. Pouze potřebovaly malinko doregulovat přesnost chodu (dělaly 10 sekund za měsíc, po opravě 10 sekund za týden) a kulhání setrvačky. Bylo by dobré je na noc sundávat (od té doby to dělám) protože se může stát, že dostanou nějaký náraz aniž byste o tom věděl a nastanou třeba nějaké nečekané problémy.

Odesláno
...Tohle je přesné vyjádření servisního technika:

...dělaly 10 sekund za měsíc, po opravě 10 sekund za týden...

Pocitam ze jsi to popletl!

Jestli ne a je to pravda pak za nim jeste zajdi :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

Odesláno
Pocitam ze jsi to popletl!

Jestli ne a je to pravda pak za nim jeste zajdi :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

Ne nepopletl. Ale ta přesnost je mi ukradená když stávkujou a může být tím že je na noc odkládám......

Odesláno

Pokud dělaly 10 s za měsíc a po deregulaci dělají 10s za týden, tak to je tedy dobrý tydýt ten technik :-) Kde jsi měl ty hodinky? Mě se u GMT znovu uvolnil kalibr, tak je mám v Details na záruční, ale už měsíc a stále o hodinkách ani sluchu"

Odesláno
......(dělaly 10 sekund za měsíc, po opravě 10 sekund za týden) a kulhání setrvačky. .......

To bych chtěl taky vědět, co je to za maníka... Škoda jen, že asi ještě nemá dodělaný všechny certifikace a školení ve Švajcu. Jinak by jste se možná dostali na velmi pěkných 10 sekund za den...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...